Şimdi Ara

Nerde bu Dizelin Ekonomikliği! (Era içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili forumdaşlar bende sizlerin yakıt tüketimi testlerinize özenerek yol bilgisayarı olmayan aracımla pompa testi yapmak istedim.Bugün Fulleyip tam 99 km gidip tekrar aynı pompadan hatta pompacıdan tekrar fulledim.Sonuç olarak ise tam 7.65 lt motorin aldı aracım.Kullanım şekli ise tam ortalama denicek şekilde oldu yer yer dur kalklı ,çevre yolu ve inişli cıkıslı yollarda yaptığım ve ne cok yumusak ne de cok agresif kullanım sonucu elde ettiğim değer.(Klima hep açık).

Aracın diğer dizellere göre bir miktar fazla yaktığını biliyodum ama bu kullanımımda 6.2-6.3 lt'leri elde etmeyi bekliyodum.Sizler bırakın dizeli benzinli araçlarınızla bile bu değerin altında ortalamalarda geziyosunuz.Bu nasıl oluyor Arkadaşım 2.0 passat fsi otomatikle 8.5 ltlerde geziyorum diyor.Herkes mi az yakıyor?

Aracın bakımına daha 7 bin km var.Sizce değer çok mu ?

• Çok fazla hocam dediğiniz şartlarda benim benzinli aracım 7.5 lt'den fazla yakmaz.
  • deponun çoğunu bitirip öyle hsapla daha doğru olur.
  • Dizelin ekonomikliği esasında basınca belli bir litreyi geçmemesindende kaynaklanıyor.Ben benzinli turbolu araçla basınca 7 litre görürken golfte.Aynı aracın tdi versiyonunda 5.5 i geçmiyor.
  • Klima zaten kafadan 1-1,5lt etkiliyor. Sehirici 6lt olur o da cok cok fazla degil normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatlarla diesel ile benzinli arabanın farkı kalmadı !
  • bu devirde dizel araç alıp başımı mı ağrıtacağım alırım benzinlimi farkımı yaşarım .
    ayrıca eranın 1.4 motoru başarılıdır denemelisiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pompaci depo doldugu halde benzin ittirmis
    olmasin?

• Ben 1.8 Connect'le ş. içi-ş. dışı o değerde geziyorum
  • Az yakan motorlar var dizelde mesela 1,5 dci...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Pompaci depo doldugu halde benzin ittirmis
    olmasin?

Benzin ittirmemistir de mazot ittirmis olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Ben 1.8 Connect'le ş. içi-ş. dışı o değerde geziyorum

1.8 connect mazotu icer zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Klima zaten kafadan 1-1,5lt etkiliyor. Sehirici 6lt olur o da cok cok fazla degil normal

Aynen bncede bide istanbul trafigi ise az bile sayilir bide klimayi kapat dene bakalim. 5 litre yakacak hali yok hocam zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

Sevgili forumdaşlar bende sizlerin yakıt tüketimi testlerinize özenerek yol bilgisayarı olmayan aracımla pompa testi yapmak istedim.Bugün Fulleyip tam 99 km gidip tekrar aynı pompadan hatta pompacıdan tekrar fulledim.Sonuç olarak ise tam 7.65 lt motorin aldı aracım.Kullanım şekli ise tam ortalama denicek şekilde oldu yer yer dur kalklı ,çevre yolu ve inişli cıkıslı yollarda yaptığım ve ne cok yumusak ne de cok agresif kullanım sonucu elde ettiğim değer.(Klima hep açık).

Aracın diğer dizellere göre bir miktar fazla yaktığını biliyodum ama bu kullanımımda 6.2-6.3 lt'leri elde etmeyi bekliyodum.Sizler bırakın dizeli benzinli araçlarınızla bile bu değerin altında ortalamalarda geziyosunuz.Bu nasıl oluyor Arkadaşım 2.0 passat fsi otomatikle 8.5 ltlerde geziyorum diyor.Herkes mi az yakıyor?

Sen o kadar yakmamissindir. İlk dolduran dolum agzina kadar doldurmamistir, pompa atinca birakmistir. İkinci dolduran agzina kadar doldurmustur. Boyle bile 1-2 litre fazla yakit koyulabilir.

Yani fullemekten fullemeye fark var

İkisinde de pompa atinca biraktigina eminsen tuketim hesabi dogru. Ama bana eranin o kadar tuketmis olma ihtimali az gibi geliyor.

• Arkadaşınız iyi sallamış
    2.0 Fsi 150 beygir Atmosferik Benzinli Otomatik Passat ile 8.5 litreyi asla göremez

• 99km çok az hocam ilk aldıgınız pombacı arkadaş pompa attı zaman daha koymamştır 2. aldıgınız taşırana kadar koymuş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Pompaci depo doldugu halde benzin ittirmis
    olmasin?

Benzin ittirmemistir de mazot ittirmis olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

Sevgili forumdaşlar bende sizlerin yakıt tüketimi testlerinize özenerek yol bilgisayarı olmayan aracımla pompa testi yapmak istedim.Bugün Fulleyip tam 99 km gidip tekrar aynı pompadan hatta pompacıdan tekrar fulledim.Sonuç olarak ise tam 7.65 lt motorin aldı aracım.Kullanım şekli ise tam ortalama denicek şekilde oldu yer yer dur kalklı ,çevre yolu ve inişli cıkıslı yollarda yaptığım ve ne cok yumusak ne de cok agresif kullanım sonucu elde ettiğim değer.(Klima hep açık).

Yeni ford transit kadar yakmis

Yanladinizmi

• Araç otomatik vites mi? Bence değerler normal klima açık ve her şekili denemişsiniz araçla
  • Depoyu aynı çizgide doldurduğunuza emin misiniz ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.