Şimdi Ara

#...:::[NERDEYSE EFSANE OLAN AHŞAP KASA )! ! !]:::...# (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
62.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kadirozanyuce

hangi akla hizmet ediyosun.....

Bu bir zevk işi önce tatmalısın.Bence olup olmaması hiç önemli değil yalnızca denemenin verdiği haz bile tartışılmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BODYGUARDS

arkadaşlar çam ağacı kötü olmaz dimi,pişman olmam inş, adam ölçüleri bekliyor,normal kasa boyutundamı olsun:S
    arkadaşlar ne dersiniz,çam ağacı iyi mi olur,daha önce deneyenler lütfn yardım...
    herkes farklı yorum yapıor.kafam karışıo

Birde,kasa içine metal koyacaksan dikkat et, ne yaparsan yap her kasada olduğu gibi bir ısınma olacak ve metal genleşecektir. Aliminyum plaka diyorsun, odunun içine tam sığacak şekilde olursa yukarı ve sağa-sola genleşemez ve bombe yapar. Bu da anakartına zarar verip, kırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zummet -- 12 Ocak 2008; 19:22:05 >

• bence istediğin ebaatlara yakın bi kasayı ölçerek ölçülere ulaşabilirsin böyle bir iş için... giriş ve çıkış havaladırmasını iyi yaparsan yada su soğutma yaparsan ki oldukça şık olur bence ahşap içinde kırmızı sıvılı su soğutma sıcaklık sorunu yaşamassın genleşmede pek olmaz...
  • arkadaşlar tabiyki bunun werdiği haz tartışılmaz,pekii bu anakart için ne öneriri siniz,ne yapmalıyım,anakartı kırmasını engellemek için anakartı takacağım ahşap yüzeyini genişletip plakayı orayamı monte edecem,yoksa genleşmeyecek bir madde mi kullanayım,war sa o madde nedir???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chaari_H600

bence istediğin ebaatlara yakın bi kasayı ölçerek ölçülere ulaşabilirsin böyle bir iş için... giriş ve çıkış havaladırmasını iyi yaparsan yada su soğutma yaparsan ki oldukça şık olur bence ahşap içinde kırmızı sıvılı su soğutma sıcaklık sorunu yaşamassın genleşmede pek olmaz...

saol yorumun için,yawaş yawaş halledecem artık,sıwı soğutma ikinci planda,bide oyma yapma diolar,çok uraşırsn falan dediler,onun yerine hazır plaka şeklinde odunlar warmış,o kadar uraşmasın diolar,ama bence el emeğinin tadı da ayrı olur,siz ne dersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: BODYGUARDS

quote:

Orjinalden alıntı: Chaari_H600

bence istediğin ebaatlara yakın bi kasayı ölçerek ölçülere ulaşabilirsin böyle bir iş için... giriş ve çıkış havaladırmasını iyi yaparsan yada su soğutma yaparsan ki oldukça şık olur bence ahşap içinde kırmızı sıvılı su soğutma sıcaklık sorunu yaşamassın genleşmede pek olmaz...

saol yorumun için,yawaş yawaş halledecem artık,sıwı soğutma ikinci planda,bide oyma yapma diolar,çok uraşırsn falan dediler,onun yerine hazır plaka şeklinde odunlar warmış,o kadar uraşmasın diolar,ama bence el emeğinin tadı da ayrı olur,siz ne dersiniz

hazır plakaları alıagına zamanın varsa sen kendin yapsan daha zevkli olur bence... Ben senin yerinde olsam öle yapardım.. Neyse calısmanı cok merak ediyorum bakalım nasıl bir sonucla karsılascaz Umarım iyi bir calısma olur emegin bosa gitmez

• hazır plakaları alman sana zevk vermez kendi elinle uğraşarak yap ki yaptiğin şeyden zevk alasın çalişmalarını bekliyoruz
  • Kıllanacaksan çam ağacı kullanmanı önermem, çam ağacının ısıl ortamlarda reçine atma özelliği vardır. Ama kimyasal işlemden geçirildiyse bilemem tabi. Bide kasa üstüne boyadan evvel emprenye adındaki malzemeyi at biraz pahalı ve bulması zor bir malzemedir ama üzerine atıcağın vernik bir süre sonra dökülür emprenye su geçirimsizliği sağlar. Kasanın içinede cam yününden önce zift kaplamaya veya bu gibi membran türü malzeme kaplamanı önermem çok fazla ısı sorunu yaşarsın (tabi bu ileride karşılaşacağın bişi). Ağaç olarak oyma kütük yerine mağun ağacı veya mümkünse ve parana kıya biliyosan daha kaliteli bir ağaç seç. Kolay gelsin ....

• Anakartı takacapın yeri Al yapmak yerine anakartın vidalanacağı ayakları takmak için ahşap gövdeye gerekli yerlere delik açabilirsin genleşmeyi önlemek için. Ayrıca GHOSTRIDER'ın dediği gibi kasayı tamaladıktan sonra bilgisayarı kurmadan önce ahşap bölgeler tamamen ilaça kaplama yaparsan (tam ne olduğunu ben bilemiyorum) ağacın zamanla bozulmasını önleyebilirsin...

Biz bahçemize çardak yaparken bankları ve masayı yaptıktan sonra üstüne 2 farklı ilaç sürmüştük ilk olarak ağacı koruyan bi ilaç (Yatçı bi tanıdık getirmişti), 2. olarakta dış ortam için yatlarda kullanılan verniklerden... Üstüne kar bile yağdı tık yok pırıl pırıl hala... Bence ağacın görüntüsünü korumak için dış ortam için piknik bankı ahşap masa falan yapan bi yere gidip korumayı nasıl sağladıklarını öğrenebilirsin. Elinin altına resimdeki gibi bir tesis varya öyle bir yere ulaşmak zor olmasa gerek...

İkinci olarak kasayı mdf den yapıp üstünü lambri denilen ahşap malzemeyle kaplayabilirsin... Tabi senin istediğin gibi olmayabilir ama genede bir fikir...

• ya çam ağacı war elimizde dedi adam ondan o olsun dedim,ama araştırırım,
    bide diğer koruma we dier malzemelerin tam olarrak isimlerini werir,we temin edeceğim yerlere de elinizden geleceği kadar yardımcı olursanız sewinirim,az kaldı,herşey kesinleşsin,ne ağacı,ne gerekecek,boyutlar falan,hemen başlıyorum projeye,

o resimdeki tesis de izmir 9 eylül üniwerstesi ağaç işleri atölyesi,
    sağolsun bi abimiz orda çalışıo,projeyi anlattım,elinden geleni yapacakmış
  • arkadaşlar koruyucu maddenn tam olarak ismini bilen bana yardım edebilirmi-,
    ölçüleride hemen hemen normal kasa boyunda yaparım ne dersiniz__?/??
  • arkadaşlar işler biras karışdı

belki çamı oymaktan wazgeçebilirim,bi öneri geldi,değişik bi malzemeymiş,çok daha güzel olur dio,
    belli olsun bakayım bi,hemen başlıyorum,

saoln ilgilendiğiniz için
  • Değişik Olucak :/ Sanatsal olur sa olur mdf dışında
  • Yaw ne inatçı odun çıktı be.Hadi ama her seferinde hevesle bakıyom hala icraat yok. kolay gelsın beklıyoruz Valla biz sessiz çogunluk olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet91barut

Değişik Olucak :/ Sanatsal olur sa olur mdf dışında

tabiyki benmde hedefim o zaten bende mdf ye karşıyım,
    onu yapmakta ne war.
    böyle daha zewkli olacak ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: mpy

Yaw ne inatçı odun çıktı be.Hadi ama her seferinde hevesle bakıyom hala icraat yok. kolay gelsın beklıyoruz Valla biz sessiz çogunluk olarak

ah siz bide benm ne çektiğimi bilseniz,bende çok sabırsızlanıyorum ama sallama bişi olmucak,tüm çabam onun için...

hepberaber sabrediyoruz,inş güzel olacak...
  • Yaw kardeşım gazada gelmiyosunki.Sabır sabır hadi hayırlısı sık kullanılanlara ekledim valla kaybetmim die. bak 1130 kişi bakmış herhalde 130 benim sırf anla yani artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 21 Ocak 2008; 22:38:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mpy

Yaw kardeşım gazada gelmiyosunki.Sabır sabır hadi hayırlısı sık kullanılanlara ekledim valla kaybetmim die. bak 1130 kişi bakmış herhalde 130 benim sırf anla yani artık.
    olac
    saolasın ya banada moral oluo zaten,sen bakmaya dewam et,sonu gelecek,boş proje deil..
    hakketen bi olsa ben senden daha da sabırsızlanıorum
    neyse çok az kaldı,ilk fırsatta başlıyorum,yeter beeee
    gaza geldim

• kolay gelsin derim başka ne diyeyim
    ama oc fln yapıosan ısı sorunun için bayaa bi para dökmen gerekecek
  • quote:

kolay gelsin derim başka ne diyeyim
    ama oc fln yapıosan ısı sorunun için bayaa bi para dökmen gerekecek

Aslında Odunun içindeki hava sirkülasyonunu tam sağlarsa Oc için Soğutmayı sağlıyabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.