Şimdi Ara

#...:::[NERDEYSE EFSANE OLAN AHŞAP KASA )! ! !]:::...#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
62.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,şu anki kasa moduma ara wererek bi kasa toplamayı düşünüyorum,hemen hemen bi kasa

boyunda bir odun bularak içini oymayı düşünüyorum,kenarı plexy falan...

gerisi zewke göre artık,yalnız aklıma bşiy takıldı,odun olarak kasaya parçaları taktıkda,bu proje anakartın

sıcaklık durumunu nasıl etkilr,???

anakartı taktığımız yere metal lewha falan takıp,onun üstüne anakartı takmayı planlıyorum,
    aklıma o geldi mesela,siz ne dersinz

bi yardımcı olursanız sewinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BODYGUARDS -- 6 Eylül 2010; 0:35:53 >

• ısı yalıtımı yaparsan sorun olmaz daha önceki yapan arkadaşlar sorun yaşamadı
  • hawalandırmayı güzel yaparsan ısıda problem yaşamazsın
  • ne gibi mesela biraz daha açıklarmısınız,ne yapmam gerekir,hem kasa ne ağacı olsa daha iyi olur??
  • ağaç olarak sana tavsiyem tabikide yaş olmayan bir odun olmalı. bunun sebeplerinden birisi ahşap eğer tam kurumamış olursa zamanla çalışarak şekli bozulabiliyor (gönyesi bozuluyor) buda küçük bir ihtimalde olsa içerideki parçalara zarar verebilir. yanlız bir bilgisayar kasası boyuunda odunu bulmanda biraz zor olucak onuda söyleyim (keresteciler genelde ağaç ellerine geçince hemen 8-12cm kalınlığında dilimlere bölerler genelde.) . ağaç olarak aslında türkiyede zor bulunan ve aşırı pahalı olan "teak" ağacı derdim ama onun yerine 1. - 2. sınıf gürgende kullanabilirsin (daha düşük sınıflarda budak olacağından oymada sorun çıkartabilirler). yanlız ahşap konusunda pek tecrüben varmı bilmiyorum fakat "oyma" işlemiyle bir kasa yapmak sandığından çok daha zor ve uzun bir uğraş. ayrıca büyük ölçüde ustalık gerektiren bir iş. eğer ağacı doğal haliyle bırakmayı düşünmüyorsan yani dikdörtgen yada benzeri formda bir kasa yapmayı düşünüyorsan malzeme olarak mdf yada sunta üzerine gerçek ağaç kaplama yapıp üstüne boya yaptırdığın zamanda (en doğal hali ceviz rengi olabilir) hem güzel bir görünüm elde edersin hemde vakitten, emekten ve paradan tasarruf edersin, çünki zaten sunta ve mdf düz plakalar halinde bulunmakta ve üzerlerine kalemle veya bir kağıda açmak istediğin delikleri, şekli vs. çizip bir ustaya verirsen aynen çizdiğin şekilde parçaları alabilirsin.
    not: mobilyacı olmamın bu konuda bir işe yarayacağını bu fourma gelene kadar hiç düşünmezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 6 Ocak 2008; 2:22:33 >

• bu projeyi bodyguardsla birlikte yapıcaz evlerimiz yakın gzl bişiler orataya çıkcak ama bakalım bi okullar yarı yıl tatiline girsin bakacaz
  • arkadaşlar çok saolun,2-3 haftaya çalışmalara başlıyorum,şuanda sınawlardan başımı kaldıramıom,ağacı bulmak sorun olmaz heralde,bi yakınımız marangoz,önceden söylerim büyük bi ağaç ayarlar bna heralde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha önce böyle bi çalışma yapan arkadaşlar ilgilenirlerse sewinirim
  • arkadaşlar bu projeyi biraz araşdırdım,dediğiniz gibi odunu o halde bulmak zormuş,ancak 2 parçayo ekleyerek yapacaz,peki bi arkadaş hiç tawsiye etmem dedi,çok ısınır diyor,ne dersiniz...
    parçalar yanar mı?
    daha önce deneyen arkadaşlar lütfan yardım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: BODYGUARDS

arkadaşlar bu projeyi biraz araşdırdım,dediğiniz gibi odunu o halde bulmak zormuş,ancak 2 parçayo ekleyerek yapacaz,peki bi arkadaş hiç tawsiye etmem dedi,çok ısınır diyor,ne dersiniz...
    parçalar yanar mı?
    daha önce deneyen arkadaşlar lütfan yardım....

Taş devrinden Pc Bileşeni kullanmayacaksanız hayır yanmaz. O aletlere o kadar para döküyoruz adamlar düşünüyorlar birşeyleri tabiki. Olur da çok çok ısınırsa [ki sanmıyorum] kendini kapatır-resetler.

• MDF tarzımı olucak yoksa bildiğimiz yuvarlak odunun içimi oyucaksınız.
  • ona termit girmezmi ya vernikleyecen herhalde bide yapınca ama verniklersen gerçekten çok güzel olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuGrAx

MDF tarzımı olucak yoksa bildiğimiz yuvarlak odunun içimi oyucaksınız.

tahminim çam ağacı olacak mdf deil,oyarak içine parçaları yerleştircem,aliminyum plaka falan koymayı planlıyorum anakartın altına,oyulan yerede plexy le kapatırım,güzel bi çalışma olacağına inanıyorum
  • quote:

quote:

tahminim çam ağacı olacak mdf deil,oyarak içine parçaları yerleştircem,aliminyum plaka falan koymayı planlıyorum anakartın altına,oyulan yerede plexy le kapatırım,güzel bi çalışma olacağına inanıyorum

Ne diyelim Allah Kolaylık versin

Çok kalın bi gövdeli bişi bulmanı Tavsiye ederim.Ve İşledikten sonra kesinlikle onların zehiri falan vardır onlardan kullan muhakkak sonradan bi cila at süper kasa sana

• zehri derken nası yani,çam ağacı olurmu?bana önerilerin nedir???
  • Bende başlamıştım ama yarım kaldı.Mdf den kesip üzerine kaplama yaptım.Yan kapakları yine normal kasalarda oldugu gibi yaptım.plastik bi aparat yardımı ile.Hatta nasıl duracak diye ön delikleri kesmeden 4 ledim.Fakat yarım kaldı.Az da olsa bilgi verebileceğini düşünen olursa foto koyabilirim.
  • arkadaşlar bu projenin gerçekleşeceği yer ve gerekli malzemeler...
    çam ağacı olacak , tek korkum ısı sorunuydu,o konuyu da hallettim en kısa zamanda başlıyorum ölçüler lazım onlar için de warsa önerilerinizi yazabilirsiniz,,bu parçalar birleştirilerek olacak o boyutta odun bulamadık

• quote:

quote:

çam ağacıda güzel kokar ha
    kasa içinde iyi bir hava akımı olursa sorun yaşamazsınız tahmınımce
    kolay gelsın

• arkadaşlar am ağacı kötü olmaz dimi,pişman olmam inş, adam ölçüleri bekliyor,normal kasa boyutundamı olsun:S
    arkadaşlar ne dersiniz,çam ağacı iyi mi olur,daha önce deneyenler lütfn yardım...
    herkes farklı yorum yapıor.kafam karışıo
  • hangi akla hizmet ediyosun.....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.