Önümüzdeki günlerde bb ye başlamayı planlıyorum. Spor geçmişim var ama hiç ağırlık kaldırmadım, fitness vs. yapmadım. Vücudum fotoğrafta. Sıfırdan başlayanlar icin degil de belli bir spor geçmişi olupta body buildinge ilk defa başlayacaklar için tayvsiyeleriniz neler? Sol üstü ban yememek için karaladım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nereden başlamalıyım?
-
-
Daha önceden hiç ağırlık kaldırmamışsan öncelikle en temel hareketlerden başlayacaksın. Evet vücudun belli bir formda. Ama ne kadar iyi basketbolcu olursan ol futbol sahasına çıktığında ilk maçınsa ilk maçındır :) Ağırlık işi de ben sıfır değilim diyenler için gerçekten tehlikeli olabilir. Hayatın boyunca çekebileceğin sakatlıklar yaşayabilirsin. Ağırsağlamın 5x5 programına bak. Squat, Deadlift, Benchpress hareketlerine odaklanmış bir program. Yine ağırsağlamın bu hareketleri öğrettiği videolar mevcut. Gerçekten çok başarılı anlatımlar. Başlangıç için ideal dediysem bu 3 hareketi hayatı boyunca yapan insanlar var. Yanlış anlaşılmasın. Tekrar başa gelecek olursak böyle compound (bileşik) egzersizleri tercih etmen genel kuvvet kazanman için çok önemli.
-
Nasıl yapacağını ne yapacağını öğrenirsin ama unutmaman gereken nokta başlamadan önce ısınma hareketleriyle vücudunu esnetmelisin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X