Şimdi Ara

WEB Programlamaya Nereden Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Çevreme yazılıma adım atmak istiyorum dediğimde çoğunluktan HTML öğrenerek başla cevabını aldım. Udemy üzerinden şu kursu satın aldımHTML KURSU
    Sizce doğru yolda mı gidiyorum?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Link açılmıyor. Colt Steele mi eğitmen?
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Eğitmen : Sadık Turan

• Şuan ki dururmuma göre söyleyim çok iyi bir yazılımcının yanında işe girdim web programlamaya beni html den başlattı sonra css boostraplarla çalışıyorum şuan bu sırayla gitmezsen zorlanırsın baya kodların temeli html bundan sonra javascript ya da php ye geçicem bana bu şekilde gösterildi böyle yapıyorum ve bence taşlar oturarak gidiyorum. nasıl çalışman gerektiği konusunda bilgi verebilrim
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoonyTynes

Şuan ki dururmuma göre söyleyim çok iyi bir yazılımcının yanında işe girdim web programlamaya beni html den başlattı sonra css boostraplarla çalışıyorum şuan bu sırayla gitmezsen zorlanırsın baya kodların temeli html bundan sonra javascript ya da php ye geçicem bana bu şekilde gösterildi böyle yapıyorum ve bence taşlar oturarak gidiyorum. nasıl çalışman gerektiği konusunda bilgi verebilrim
    çok iyi yazılımcı bey sana php'ye geç dediyse çok iyiliğini sorgulamak lazım.
  • Kendi ihtiyacına göre eğitiyordur.
  • İngilizce öğrenip başlaman lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bana php ye geç demedi javascript php asp.net arasında araştır seçim yap dedi onun en iyi bildiği dil php olduğu için onu seçiyorum iyi öğretir şu oturduk yerden ego yapıp millete sallamak efsane dimi adam amerika da aylık 15 bin dolara çalışıyor ama biri çıkıp seni sorguluyor neyse ki ben değilim o
  • quote:

bana php ye geç demedi javascript php asp.net arasında araştır seçim yap dedi onun en iyi bildiği dil php olduğu için onu seçiyorum iyi öğretir şu oturduk yerden ego yapıp millete sallamak efsane dimi adam amerika da aylık 15 bin dolara çalışıyor ama biri çıkıp seni sorguluyor neyse ki ben değilim o
    Dostum yanlış anlama ama herkesin tanıdığı adam ya amerikada çalışıp güzel maaş alıyor yada yeni bir şeyi yapan takimdaki 3 adamdan biri oluyor... Yanlış şekilde çıkımışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Miura -- 17 Temmuz 2019; 22:0:24 >
  • Demek istediğini anladım ama söyleme tarzın yanlış ben bu şekilde düşünmüyom bence şu şekilde devam edilmeli desen daha iyi olurdu. Sence hangi dille devam etmeliyim seninde fikrini alayım
  • Kardeşim aylık 32bin dolar kazaniyorum amerika da gayler için bir çöpçatanlık sitesi yapiyorum bence gelecek visual basic te

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismek'in ücretsiz web tasarım kursuna kaydolmuştum zamanında.inşaat mühendisliği okuyordum ortalamam iyiydi fazladan kredi verdiler ve bende her dönem fazladan ders alarak 3 yılda bütün dersleri bitirdim.son senemde sadece mezuniyet kalmıştı.boş zaman çok diye gittim ismeke.aslında programlamayı seveceğimi düşünmüyordum.kurstan hiç bir şey öğrenemedim.anlatım kötüydü ve bende kafayı yormuyordum.okul bitti tekrar başlamak istedim.en baştan başlayarak.html,css,javascript,jquery,c#,mssql ve az da olsa python ve java :)
    python ve javayı merak için öğrendim kullanmıyorum.

bazı gerçekler var :
    1- kursta hiç bir bk öğrenemezsin.
    2- yeterince den fazla pratik yapmazsan (hele hele başlangıçta) ileriki konularda zorlanırsın.
    3- ingilizce kesin geliştirmen lazım.

programlama dilleri 70-90% arası birbirine benzer.fark kısmı syntax ve bazı ek kullanımlar olabilir.yani 1 programlama dilinin mantığını öğrenirsen başka bir taneyi 3-5 günde çözersin.tabi kalıcı olması için yine pratik şart.

web tasarım-programlama sanırım oyun yazmak kadar uğraştırıcıdır.en azından benim için böyle.çünkü programsız başlıyorum.örneğin bir site düşünüyorum hemen başlıyorum kodlamaya.daha sonra yeni şeyler düşündükçe onları da ekleyesim geliyor ve proje bir türlü bitmek bilmiyor.

proje başlangıcında kesinlikle programlı git ve o programa uy ben yapmasamda.

web için sıralama : html,css,javascript
    ile kullanıcı etkileşimli sayfalar yapabilirsin.bazı frameworkleri kullanmak işini hızlandırır(yeniden yazmaktansa).
    -jquery (javascript kütüphanesi) öğren
    -hızlı css için bootstrap öğren.

bunlar işin başında yeterlidir.

web programlama için : sunucu taraflı bir dil ve veritabanı öğren.ben c# dili ile mssql kullanıyorum.php yi seçersen mysql öğrenmen tavsiye edilir.

buraya kadar gelip yaşıyorsan işi çözdün.
    ek olarak eğer sayfa trafiği çok fazla ise ve hosting trafiğin sınırlı ise ajax ile asenkron işlemler ile az trafik kullanmayı öğrenirsin.tamamen javascript.

• LoonyTynes kullanıcısına yanıt
    Mümkünse lütfen

• quote:

bana php ye geç demedi javascript php asp.net arasında araştır seçim yap dedi onun en iyi bildiği dil php olduğu için onu seçiyorum iyi öğretir şu oturduk yerden ego yapıp millete sallamak efsane dimi adam amerika da aylık 15 bin dolara çalışıyor ama biri çıkıp seni sorguluyor neyse ki ben değilim o
    çok iyi yazılımcı bey bir torbaya farklı kulvarlardan teknolojiler koymuş ve seç demiş iyiliğini sorgulamak lazım.

amerika da 15 bin dolar almış biri senin için efsane olabilir ama benim için eleştirilemeyecek kadar saygı toplatmıyor
  • Tamam sence nasıl devam edilmeli?
  • quote:

Tamam sence nasıl devam edilmeli?
    bence bu şekil devam edilmeli. burada gerçekten güzel bir rehber var.
    GitHub
    kamranahmedse/developer-roadmap
    https://github.com/kamranahmedse/developer-roadmap

• GitHUB gerçekten cennet. Ama işte ingilizce sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8F0924900

İngilizce öğrenip başlaman lazım.
    İngilizce ögrenmekten kastın tam olarak ne internetteki makaleleri okuyacak kadar mı , yabancı biriyle konuşmak mı ne bunları açıklaman lazım.
  • Yazılım için ingilizce şart.Bir noktadan sonra ingilizce olmadan ilerlemek imkansız hale geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.