Şimdi Ara

Nerelerdesiniz ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
8
Favori
19.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En sevdiğim bölümlerden biriydi. Bilen ve tecrübeli insanların uzunca paragraflarını okumak her nekadar çoğusunu anlamasamda müthiş keyif veriyordu.
  • Bu konuya sanırım böyle bir melodi gider...

where are you now | Alan Walker - Faded

• Ben burdayım.

İftara 68dk var.
  • Ben de buradayım, uzaktan uzaktan seyrediyorum.

Not: Taklitlerimden sakının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Nereden başlasam acaba ?

2008-2012 yıllarında DH hardware olarak tepe ye ulaşıp zamanla bu hale geldi. Bu işi öğrendiğimiz abilerimiz zaten yaşları büyüktü, Aile Çocuk derken forum işini bıraktılar bazıları başka ilgi alanlarına yöneldi.

Konuya baştan baktımda Üye olarak eskilerden o kadar eksik varki.. Ataruz Ahmet abi vardı Suat abimiz vardı BigDaddy vardı hayatımda ilk SLI ve Delta fanı onda görmüştüm allah bilir şimdi neleri vardır..,Vipracing abimiz vardı Firebal bilgisayar vardı TR ye custom water cooling nedir tanıtan ve sokan hepsi gitti..

2008 yılında ekran kartı adı altına insanları aynı çatı altında toplamak adı İLK Nvidia club açmıştım sonra Burhan demircibu sonrasında turbopowerr devralmış

Keyifli donanım tartışması yapacak adam kalmadı,zaten bilgisi ingilizcesi yok,insanında yazası gelmiyor.
    Dün Sergi kısmına girdim kahroldum resmen bütün konular 2006-2008 den kalma işte bu forumun durumunu özetliyor.Eskiden daha Serious bir forumduk
    Yönetim e gelirsek Hardware- Gaming dünyasının en büyük düşması olan Allahın Belası mining işinde, Review lar Testler neler neler sitenin kimyasına ayrıkı ama bunu çook eski üyeler anlar sadece.

Foto / Bilgi paylaşıyorsun karşındaki (bu çağın adamı) ya kıskançlıktan yada işi taşşağa vururak karşıdaki adamı hem üzüyor hem rencide ediyor.O kadar çok etken vardı forumun çökmesine. Ender Bey in şimdi Msi TR den 2008 de Titan Amanda incelemesi yaptığı günü hatırlıyorum be 10 yıl olmuş..
    edit: annihilator denen biri vardı şimdinin Mete Can Karahasan ı hatırlayan varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

Alıntıları Göster
    yakaladım..kaçamazsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

bu yazıyı okuyan visor
    pm atan visor

şeklinde konuşan visor'umuz vardı o da enterensandı bayağı

Alıntıları Göster
    isteksiz de olsa ölen visor

yazısını göremedik çünkü öldü.. (allah korusun)

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

yakaladım..kaçamazsın..

Alıntıları Göster
    1saat dururum söz

Annilator amerikaya taşındı. Foruma bayadır girmiyor facebookdan görüşüyorum. Evlendi barklandı yoksa direk fırından alır gpuyu test ederdi..
    Test eden kimse kalmafı forumda..
    Benden test için kart isteyen pm atan bile yok..
    2080ti olmuş 9bin
    9900k 3500tl
    Bu fiyatlara ürün almak ülkemiz şarlarında kolay değil lükse kaçıyor..

• Konuyu ve öne çıkan cevapları okudum, yemin ederim duygulandım.

Sistem tavsiyeleri bölümünde az mı vakit harcadık. Saygı sevgi çerçevesinde her şeyi tartıştık. Hatta buradan tanıştığım çok saygıdeğer arkadaşlarım, abilerim bile var, hepsiyle de WhatsApp aracılığıyla görüşürüz sık sık.

Teknoloji mi gelişti yoksa biz büyüdük de mi bıraktık artık bu işleri bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var o da o günleri özlediğim...

• Mr. Angelo kullanıcısına yanıt
    cep telefonlarının aşırı güçlenmesi ile bilgisayar donanımına olan ilgi azaldı.bunun yanında yaş ilerledi başka dertler ortaya çıktı.2009 yılından beri donanımhaberi takip ederim.forum kültürü sosyal medya ile bozuldu.gerçi herşey sosyal medya ile bozuldu.
  • Alım gücümüz yüksekti. 1 maaşla 1 iyi sistem toplardık. Şimdi aynı sistem için ortalama 13-15 bin tl gerekiyor ama maaşlar nerdeyse aynı ya da daha düşük genelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Vergiler ötv ler dolarlar aldı başını gitti ama maaşlar yerinde sayıyor maalesef. Ben de son seri ürünlerin fiyatlarından sonra ve kimsenin doğru düzgün yararlı konu açmamasından ötürü 7 8 aydır foruma girip adam akıllı gezinmedim bile. İçimden gelmiyor artık eski tadı cidden kalmadı donanım işinin ve forumun ...

• Yaşlarımız ilerledi. E tabi forumun hali de ortada. Fanboyluk almış başını gitmiş. Eskiden olsa bench. sonuçları yarıştırılırdı. Donanımla ilgili konularda seviyeli bir şekilde tartışılırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Alım gücümüz yüksekti. 1 maaşla 1 iyi sistem toplardık. Şimdi aynı sistem için ortalama 13-15 bin tl gerekiyor ama maaşlar nerdeyse aynı ya da daha düşük genelde.
    2012 yilinda imzamdaki sistemi toplamistim ogrenci harcligimla yaklasik 4000e. Klavye ve ses sistemi (Edifier) bile vardi. Her seyin en kalitelisini almistim. Gtx 780li sistem. Simdi muadilini toplasan 12-13 bin lira. GPU sadece 5000 TL. Baska soze gerek var mi... Arada yaklasik 4 kat var.

7 sene icinde neler degismis. Su an kimin 7 sene içinde geliri 3 kat arttı? O zaman 4000 alan şu an 12.000 lira alabiliyor mu merak ediyorum. Sorsan çag atladık ama di mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 25 Ağustos 2019; 16:8:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

2012 yilinda imzamdaki sistemi toplamistim ogrenci harcligimla yaklasik 4000e. Klavye ve ses sistemi (Edifier) bile vardi. Her seyin en kalitelisini almistim. Gtx 780li sistem. Simdi muadilini toplasan 12-13 bin lira. GPU sadece 5000 TL. Baska soze gerek var mi... Arada yaklasik 4 kat var.

7 sene icinde neler degismis. Su an kimin 7 sene içinde geliri 3 kat arttı? O zaman 4000 alan şu an 12.000 lira alabiliyor mu merak ediyorum. Sorsan çag atladık ama di mi...

Alıntıları Göster
    Döviz kuru üzerinden hesaplarsak değişen bir şey yok aslında. Yani o zaman 2000 dolar + kdv ile topladığın sistemin bugünkü muadilini yine benzer fiyata topluyorsun. Ama senin kazancın ya da gelirin aynı oranda artmadığı için alım gücün düşmüş durumda. Mesela 2012'de 2000 lira gelirin varken bugün 6000 liranın üzerinde gelirin olsaydı, alım gücün pek değişmemiş olurdu. Ama bu kadar sağlam bir gelir artışı yaşayan benim etrafımda kimse yok. En fazla artış asgari ücret üzerinde oldu, o da 700/740'tan 2020'ye çıktı. Fena da artmamış.

Edit: 780'li sistemi 2012'de toplamış olmana imkan yok. Çünkü kart 2013 ortasında çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 25 Ağustos 2019; 16:49:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskiden burda saygı vardı ve bir iddia mutlaka test edilip ortaya konurdu.Fanatik olan adam bile test koyardı.
    Şimdi direkt laf sokma olayı üzerinden gidiyor konular maalesef.
  • Eskiler eskilerde kaldı bizler buradayız
  • TSBurak61 kullanıcısına yanıt
    iyi, aç bakalım 2080Ti ln2 exoc detaylı test ve setup konusu bekliyoruz, flashladığın bios'u da bizlerle paylaş. gerçekten yapabilcek imkanın ve bilgin varsa heyecanlı ve güzel bir konu olur.

• İnsanların masaüstü bilgisayara olan ilgisi azaldı, masaüstü satışları gerçekten çok kötü.
    Dizüstü sistem, tablet, telefon, ps-xbox vb araçlarla bilgisayar ihtiyacını karşılıyor insanlar.
    Tabi hiç mi yok masaüstü kullanan, tabii ki çok insan var ama onlar da buraya yazmak istemiyorlar, çoluk çocuk fanboy troll vb meselelerden dolayı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumun önceki dönemlerinde özellikle bu bölümde çok faydalı ve yararlı konular yer alırdı.Kullanıcılar kendi incelemelerini paylaşırlar,diğer üyelerde kendi sonuçlarıyla katılırlardı.Bunların dışında ekstrem denemeler yapan arkadaşlarımızda vardı.Zamanla bu arkadaşlarımız uzaklaşmaya başladılar elbette iş ve aile her şeyden daha önemli ve bazıları bu nedenlerle eskisi kadar uğraşamaz olsada yinede yararlı konuların sayısı iyiden iyiye azalır oldu.Ayrıca bazı durumlarda yaşanan gereksiz tartışmalarında bu durumda etkisi olduğunu düşünüyorum.

Bu konu hakkında kendimden bir örnek paylaşmak istiyorum.İki yılı aşkın güncel tutmaya çalıştığım bir konum var ve o konuda sadece forum kullanıcıları için hazırladığım ve güncel oyunlardaki performansları gösteren videolar paylaşıyorum.Videoları hazırlarkende mümkün olduğu kadar yüksek kalitede sunmaya çalışıyorum fakat herhangi bir beklentim olmadan hazırladığım bu konuda bile yeterli katılım hiçbir zaman sağlanmadı.Eskiden olsa bu tür konular hep en üstlerde olurdu,diğer üyelerde katılım sağlayıp güzel bir ortam oluşurdu.Yeni donanımlar çıkıyor,kullananların sayısıda az değil ama ne bir kullanıcı incelemesi paylaşılıyor nede ürün hakkındaki deneyimler aktarılıyor.Sanırım artık inceleme hazırlamaya uğraşılmak istenmiyor nede olsa kimsenin ilgilendiği ve katıldığı yok.Bu nedenle özellikle donanım bölümünde eski günleri tekrar görmenin açıkcası zor olduğunu düşünüyorum.

Konu için teşekkürler :)

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.