Şimdi Ara

nereye gidiyor bu fiyatlar ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen Ocağın ikinci haftasından sonra araç almk için devreye girmeyi düşünüyorum. Hatta 2008-2009 model temiz lineası olan varsa yazsın özelden görüşüp anlaşalım. dizel 1,3 düşünüyorum. Vuruk kırık olmazsa sevinirim. Tamamını nakit vereceğim. Ben anlamam çekten senetten. Memur adamım. ama öyle uçuk rakamlara karnım tok. takip ettiğim aracı ilk piyasaya geldiği zamanki fiyatını bile söyleyebilirim.
  • Arabasını gerçekten satmak isteyen satıcı piyasaya göre normal hatta piyasadan 2.000 TL daha aşağıya aracını satar gidipte sıfırı 35.000 TL olan araba nın ikinci eli için 37-38.000 TL isteyen satıcılar yalnızca arabası hakkında yorum almak istiyordur. Bu tür insanlara verilecek en güzel cevap satmak istediği aracın internet sitesine girip fiyat listesini gösteren linki kopyalıp satıcının e-mail adresine yollamaktır.
  • Zamanın birisinde eski bir model mersedes araç için yazılan astronomik fiyata senin insafın yokmu diye mesaj atmıştım.
    Cevap : Kardeş he de geç Ben göle yoğurt mayalıyorum. Sana ne olmuştu...
  • Sürekli takip ederim ikinci el piyasasını.Özellikle FocusI,Astra G,GolfIV,Bora,Corolla gibi araçları...6-7 ay öncesine göre abartmamakla birlikte ortalama üç bin lira civarında bir artış var.FocusI'i forumda çok övdük,eski piyasasına göre şimdiki piyasası daha canlı.Golf ve Corolla zaten biliniyordu,Astra G biraz daha mütevazi kaldı.

B segmentinde çoşma var,C segmenti arabalardan daha da fazla arttı fiyatları.D segmentinde ise ortalama bin lira civarında bir artış var.Segmentle ters orantılı oalrak arttı ikinci el piyasası.Artışın sebebini tam kestiremiyorum.Halbuki sıfır araç fiyatları düştü,bahsettiğim araçların üzerine bir kasa daha geldi,millet sıfıra yöneldi.İnternete ilan vermek keşke bir şekilde bedelli olsa.Adam keyfi araba ilanı veriyor,saçmalığa bak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 22 Aralık 2010; 18:33:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

Zamanın birisinde eski bir model mersedes araç için yazılan astronomik fiyata senin insafın yokmu diye mesaj atmıştım.
    Cevap : Kardeş he de geç Ben göle yoğurt mayalıyorum. Sana ne olmuştu...

Adam dürüst cevap vermiş en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Evet, özellikle şu sahibinden, araba.com gibi sitelere verilen kafaya göre verilen rakamlar yüzünden 2. el piyasası ister istemez artıyor. En bariz örnek; Astra classiv3 Hb manuelin sıfırı 36 küsur, adam 2. ele 37-38bin istemiş.

2009-2010 arası Astra arıyorum,aynı şeye ben de denk geldim,adam 2009 1.3 Cdti HB Cosmo araca 39,000 istiyor,2010 1.3 Cdti HB Enjoy'a 37,500 isteyen var. Sıfırı 35,500 zaten,2011 model.

Biraz üreticilerden biraz da halkımızdan kaynaklanıyor.Üreticiler çok araç getirip piyasayı doyuramadılar,halkımız da çok ama çoook sabırsız olunca 2. elde saçma sapan fiyatlarla karşı karşıyayız.Bu yüzden 2010-2011 model maksimum 10,000 km'deki araçlarına sıfır fiyatı veya daha yüksek fiyat yazıp altına da "Sıra beklemek istemeyenler için ideal" yazanlar türedi.Ben "Enayiler için ideal" diye okuyorum o yazıyı.Bir ay da beklerim iki ay da,ama kendini kurnaz sanan saflara paramı yedirmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyrtocaramoorii

Sürekli takip ederim ikinci el piyasasını.Özellikle FocusI,Astra G,GolfIV,Bora,Corolla gibi araçları...6-7 ay öncesine göre abartmamakla birlikte ortalama üç bin lira civarında bir artış var.FocusI'i forumda çok övdük,eski piyasasına göre şimdiki piyasası daha canlı.Golf ve Corolla zaten biliniyordu,Astra G biraz daha mütevazi kaldı.

B segmentinde çoşma var,C segmenti arabalardan daha da fazla arttı fiyatları.D segmentinde ise ortalama bin lira civarında bir artış var.Segmentle ters orantılı oalrak arttı ikinci el piyasası.Artışın sebebini tam kestiremiyorum.Halbuki sıfır araç fiyatları düştü,bahsettiğim araçların üzerine bir kasa daha geldi,millet sıfıra yöneldi.İnternete ilan vermek keşke bir şekilde bedelli olsa.Adam keyfi araba ilanı veriyor,saçmalığa bak!

aynen bende senin durumundayım dediğin arabaların hepsiyle ilgiliyim.ama durum vahim yaza göre fiyatlar 2000 lira koymuş. ama dedikleri gibi göle yoğurt mayalayanlar artırıyor piyasayı.

• pekala o zaman. bekleyelimmi biraz daha ?
    çok acelem yok ama ocak-şubat arası temiz bir dizel linea almak istiyorum. yorumlarınızı bekliyorum...
  • bu fiyatlara o araçları alanlar olduğu sürece o fiyatlar düşmez..
  • bayilerde araba yokki işte bunu koz olarak kullanıyorlar ve ilanda bunu belirtip fiyatı şişirenler bile var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 22 Aralık 2010; 22:21:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

bu fiyatlara o araçları alanlar olduğu sürece o fiyatlar düşmez..

Şimdi ben de onu diyecektim. Sorun biraz da alanda bence de. Niye "sorun" diyorum açıklayayım. 3 hususdan bahsedeceğim:
    1.Şimdi 3 tane "piremiyum" markayı ayıralım. Ona akıl sır ermez zaten. Diğer araçlardan 2 tanesinde şu 1-1.5 yıldır güncel kasalarında 2-3 ay sıra var. Bazen fiyat bile konuşulmuyo,kapora veriyosunuz araç gelince hemen hemen liste fiyatı (hatta yarı yıl pulu,trafik masrafı v.s. ekleniyor) neyse alıyosunuz. Pazarlık falan yok. Aracı bulduğunuza dua edip,eve gidip bir kaç rekat da şükür namazı kılıp oturuyoruz. Bu belki biraz anlaşılır. Yani 2-3 ay beklememk için 1 yaşında aşağı yukarı 10.000 kmde falan 2. el buldunuz,biraz da pazarlıkla 40 bin liralık aracı 5-6 milyar ucuza bu şekilde alabiliyorsunuz. Ama ana tema firmanın yok satması nedeniyle 2-3 ay beklememek. Ben de 2 ay önce bu tarz, liste fiyatı 43700 (+ demin saydığım pul-trafik v.s.) olan bir aracı 39.000 TL e sattım. Alıcı kişi geldi baktı,gerçekten 2 ay sonra verebiliriz sıfırını demişler. Aldı gitti. İlginç olan aynı araç şu anda belki 1000-1500 TL fazlaya satılabiliri. Çünkü bekleme süresi arttı. Burada işi karıştıran diğer markalar. Size liste fiyatı üzerinden indirim yapan, pulu v.s. ödeyen, sizi adam yerine koyan, size 1-2 haftada aracı teslim eden markaların 2. elleri de piyasada demin saydığım gibi muamele görmeye başladı. Bu araçların sıfır km si zaten uygun koşullarda bulunabiliyor (uygun koşul lafı pek uymadı). Bu sınıflandırmayı ben yapmıyorum,bu piyasanın sınıflandırması. Yani özetlersek zaten 0 km sini kısa sürede bulabileceğim bir araca ben 35 veriyosam 40 da verir 0 km sini alırım. Ama 2-3 ay bekleme işi karıştırıyor. Beklememek için 2. elini 35 e alabilirim. Yani ben bu tarz bir ikinci eli ilaa bazı marka araçları almak istiyorsam kabul edebilirim kendi adıma.
    2. Bazı araçlarda kampanya oluyo,piyasanın umurunda bile olmuyo. Mesela 0 km A3 spback 22300 Euro. Bakın bakalım 2. ellerine. Veya 1.16 Joy Ed. Full bir araç 23 Euro. İkinci eller 30 000 e kadar çıkıyo. Heralde bazı insanlar sıfırının fiyatını bilmedem araç alıyor ki bu araçlar böyle satılabiliyo diyorum ben.
    3. Belli bir gurup insanın da aracını satası yok da öylesine yazıyo internete. Ha alan olursa satarım diyo. Gördüğümüz her ilan da gerçekten satılık değil bence. Bazı arkadaşlar ilan verebiliyor muyum diye deneme yapmış.

• Forumdan anlayabiliriz durumu. Birisi 0'araba alınca altına yorum: o paraya onu alacağıma 2008 model xxxyyyzzz i alırım diyenler cok. O araba yerine Biraz deger kaybetmiş spor ya da ust segment araçlara gözler kayiyor
  • 2. el fiyatlarının düşmesini boşuna beklemeyin, düşmeyecek. Çünkü 0 km fiyatları oldukça yüksek. Bunun da sebebi arz'ın düşük tutulması değil, satışların umulanın çok üzerinde seyretmesidir. 2010 yılı cumhuriyyet tarihinin en çok otomobil satılan yılı oluyor..geçen yılın kriz yılı olması bazı alımların bu yıla ertelenmesine sebep oldu, bu birinci sebep. Faizlerin düşük olması 2. sebep. Konut piyasasının canlanmaması da harcamaların bu yöne kaymasına neden oldu..Bu da üç..vs..
    Bu ülkenin harcama kültürü Avrupalı gibi değil. İleriye dönük borçlanmada sınır tanımıyor. Kaç yıl ödeyeceğine değil, ayda ne kadar ödeyeceğine bakıyor. Bu nedenle örneğin "40'a kadar çıkmışken biraz daha zorlayayım, 50 bin tl'ye şunu alayım" der..Onun ederinin o olup olmadığına bakmaz, sorgulamaz. Faizler de düşük seyredince satışlar patlamış durumda. Yıllardır takip ederim. İlk kez bir yılın aralık ayında bu kadar yok sattıklarına tanık oluyorum. Marka-model farketmiyor. Kardeşim 2 gün önce 308 dizel otomatik aldı. Ellerinde 2 tane siyah vardı, yarım saat içinde biri satıldı ve elimizi çabuk tutmamız söylendi, yoksa diğerinin de alıcısı hazırdı..Bugün Octavia dizel DSG'yi sorayım dedim, ellerinde yokmuş 2 ay sonraya ancak alırsınız dediler ( listeden kuruş inmediler). Golf öyle, Megane gene öyle..Skoda Roomster 1.2 TSİ DSG'nin fiyatı 42.700 tl, gözlerime inanamadım ( sormadım ama muhtemelen o da ellerinde kalmamıştır)..
    Yani sözün özü fiyatların düşmesini beklemeyin. Bu hamur daha çok su kaldırır..Yeni bir kriz çıkmadan ne bu fiyatlar iner, ne de satışlar düşer..

• Kasko değerleri üç aşağı beş yukarı fiyatları belirliyor.Fakat adamlar gerçekten uçmuşlar.Bir tanıdık aracına aksesuar falan yaptırdığı şu anki piyasanın da yüksek olmasını değerlendirerek aracını ederinden biraz fazla yadı.İki hafta kadar da oldu.Kaç kişi aradı dedim.Valla kimse aramadı dedi. :)
    Ben geçen sene 2000 model polo mu satmıştım.Günlük 3-4 telefon geliyordu.13'e gitti,lpg li tertemiz arabaydı.Şimdi aynı araba 14 ten başlıyor.sallama 15-16 isteyenler var.Etmez o kadar o arabalar.
    2000-2001 astralara 17-18 yazmışlar.yıl 2011.
    Zaten acil ihtiyacı olanları galeriler kapıyor.Bir ki arkadaş temiz birşey bulursan haberim olsun dedi.Ben de bakıyorum.Ama verilmez.Ben de 2007 model corollamı şimdi satacak olsam çok rahat 2000 lira kar var.ama düşünmüyorum.
  • arkadaşlar sanırım çoğunluğunuz istanbulda yaşıyor.

ben balıkesirdeyim ve bayilerde araba bulamama gibi bir sorun yok. ford,fiat.pejo,hyundai ye gittim hepsinde de araç var. bence piyasanın yükselmesinin en büyük sebebi internet ve insanların alım gücünün artması...
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-laguna-renault-laguna-1-9-dci-privilege-34181280/detay

Ayın 5'inde altunizade oto pazarına gitmiştim. Bu araç yine bu galerideydi. 22000 TL yazmıştı. Pazarlık olmaz mı filan derken baktım 21'e bende kalacak. Boş donanımlı olduğu için üstelemedim. Nette de fiyat 22'ydi. Alın size yeni fiyat 25750 TL.
  • Walla fiyat artar iner yapacak bir şey yok. Nakitim 20 güne hazır olur. Ama böyle nallarını sökmek için ölmüş eşşek arayan tiplerede hiç yanaşmam. İnşallah karşıma güzel bir araç çıkarda bende rahatlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebigil25

arkadaşlar sanırım çoğunluğunuz istanbulda yaşıyor.

ben balıkesirdeyim ve bayilerde araba bulamama gibi bir sorun yok. ford,fiat.pejo,hyundai ye gittim hepsinde de araç var. bence piyasanın yükselmesinin en büyük sebebi internet ve insanların alım gücünün artması...

İnsanların alım gücü arttı mı? Belli bir kesimin arttığı kesin. Fakat buna insanların alım gücü arttı demek çok yanlış olur. Hangi insanlardan bahsediyorsunuz. İnsanlar işsizlikten kırılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: flawless_cracker

İnternetteki fiyatlara bakıp bu değerlendirmeyi yaptıysan eğer internetteki fiyatlara itibar etme çoğunluğu tok satıcı hadi ula bide ben ilan vereyim bi neymiş bu internetten satış bide ben şansımı deniyim bi kek bulursam satar daha iyi bişey alırım diyenler hayli fazla hadi onuda geç internetteki fiyatlar 10 bin tl ye kadar en az 1 lire üstüne koyulmuş oluyor 20 bine kadar ise 2, 3 bin tl üstüne koyup deneme yapıyorlar internetteki fiyatlara itibar etmeyin güvenmeyin gerçek fiyatları halk pazarlarında arayın satıcı genelde pazara gider internete pek vermez aracını

Sonbaharda, kizilderililer şeflerine kışın soğuk geçip geçmeyecegini sormuşlar. Herhangi bir fikri olmayan şef, kışın soğuk geçecegini ve hazırlanmak için odun toplamaları gerektiğini söylemiş. İyi bir önder olan şef, en yakın telefon kulübesine gittikten sonra Ulusal Hava Durumu Servisi'ni arayıp sormuş:

- Kış soğuk mu geçecek?

Telefondaki adam:

- Evet, bu kış epey soguk olacak.

Şef, köye geri dönüp odun toplama işini hızlandırmış. Bir hafta sonra, şef tekrar Ulusal Hava Durumu Servisi'ni aramış:

- Kış çok mu soğuk geçecek?

Telefondaki adam:

- Evet, bu kış gerçekten oldukça soğuk olacak.

Böylelikle şef geri dönüp adamlarına bulabildikleri bütün odun parçacıklarını toplamalarını söylemiş. Bir hafta sonra, şef tekrar Ulusal Hava Durumu Servisi'ni aramış:

- Bu kışın çok soguk geçeceğine kesinlikle emin misiniz?

Telefondaki adam:

- Kesinlikle, kızılderililer deli gibi odun topluyorlar.

Bizim piyasada bu şekilde, herkes diğerine bakıp üstüne biraz ekliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: abavf

quote:

Orijinalden alıntı: flawless_cracker

İnternetteki fiyatlara bakıp bu değerlendirmeyi yaptıysan eğer internetteki fiyatlara itibar etme çoğunluğu tok satıcı hadi ula bide ben ilan vereyim bi neymiş bu internetten satış bide ben şansımı deniyim bi kek bulursam satar daha iyi bişey alırım diyenler hayli fazla hadi onuda geç internetteki fiyatlar 10 bin tl ye kadar en az 1 lire üstüne koyulmuş oluyor 20 bine kadar ise 2, 3 bin tl üstüne koyup deneme yapıyorlar internetteki fiyatlara itibar etmeyin güvenmeyin gerçek fiyatları halk pazarlarında arayın satıcı genelde pazara gider internete pek vermez aracını

Sonbaharda, kizilderililer şeflerine kışın soğuk geçip geçmeyecegini sormuşlar. Herhangi bir fikri olmayan şef, kışın soğuk geçecegini ve hazırlanmak için odun toplamaları gerektiğini söylemiş. İyi bir önder olan şef, en yakın telefon kulübesine gittikten sonra Ulusal Hava Durumu Servisi'ni arayıp sormuş:

- Kış soğuk mu geçecek?

Telefondaki adam:

- Evet, bu kış epey soguk olacak.

Şef, köye geri dönüp odun toplama işini hızlandırmış. Bir hafta sonra, şef tekrar Ulusal Hava Durumu Servisi'ni aramış:

- Kış çok mu soğuk geçecek?

Telefondaki adam:

- Evet, bu kış gerçekten oldukça soğuk olacak.

Böylelikle şef geri dönüp adamlarına bulabildikleri bütün odun parçacıklarını toplamalarını söylemiş. Bir hafta sonra, şef tekrar Ulusal Hava Durumu Servisi'ni aramış:

- Bu kışın çok soguk geçeceğine kesinlikle emin misiniz?

Telefondaki adam:

- Kesinlikle, kızılderililer deli gibi odun topluyorlar.

Bizim piyasada bu şekilde, herkes diğerine bakıp üstüne biraz ekliyor...

Örnekleme gerçekten güzel olmuş. Haklısınız. Millet birbirine bakıp gaza geliyor...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.