Şimdi Ara

Nereye kadar gidecek bu balon şişmesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , malumunuz eskiden her sene 2.el araçlara zam gelirken,

Artık bırakın ay'ı , günden güne araçlara zam gelmeye başladı...

Sıfır fiyatları yüksek,İkinci el fiyatları desen sıfıra yakın.. Ağır hasar kayıtlı araçlar ile orjianlleri arasında ise makas bile kalmadı..

Peki bu böyle mi devam edecek ? Tabii ki herkesin malıdır değerini ister istediği fiyatı ister vs. Orası olayın farklı bir boyutu, Ama böyle BALON Sürekli şişmeye devam mı edecek ?

Buna kimse dur demeyecek mi ? bi ÖTV İndirimi bi başka birşey vs..

bu balon nasıl sönecek ? yoksa günden güne fiyatlara zam gelmeye devam mı edecek..

50bin TL'Ye eskiden ARABA'Ya binebiliyorken, Şimdi ise doğru dürüst arabaya bile binemez hale geldik..

Bu fiyatları düşürecek olan etken nedir sizce ? Ne olursa fiyat düşebilir...

Dipnot ; Dolmuşluğun Patlaması olan bi konu'dur .. :)
    Saygılarımla

• Balon olduğunu, şişirme olduğunu nereden çıkarıyorsun? Saçma bir mantık. Bireysel kullanıcılar toplanmış, karar vermiş, hadi hepimiz yüksekten ilan verelim de fiyatları şişirelim demiş... çok komik...

Serbest piyasa bu, kendiliğinden duruma göre adapte olur şekillenir zaten. 2. el fiyatlarını sıfır araç fiyatı belirler. Şu an en dandik araçların sıfırı 200 bine dayanmışken insanların ellerindeki aracı sana 100 bine satmasını mı bekliyorsun? Sonuçta elindeki sıfır aldığı aracı sattıktan sonra tekrardan yeni araç alacak.
    tamam araba alanlar alıyor. fiyatlar da artmasına rağmen. fakat biz yanılsama içindeyiz. görmek inanmaktır. ya gördükleriniz gerçek değilse? çünkü:

- türkiyede 3 üniversite mezunundan 2 si işsiz.
    - atama bekleyen öğretmen sayısı yarım milyon.
    -nüfusun en zengin %20 si toplam gelirin yarısını alıyor.
    -53 milyon kişi konut masraflarını, 48 milyonu da borcunu ödemekte zorlanıyor.
    -26 milyonu haftada bir et masasında göremiyor.
    -11 milyonu kışın evini ıstımakta zorlanıyor.

şişen balon zengini yine etlilemeyecektir. çünkü zengin gücünü ya servetine ya da fakirin sırtına binmiş durumda. zengin binmese bile devletin binmesi bile yeterli.

geçen izbana bindim uzun bir adadan sonra. içerisi leş gibi sefalet ve pislik kokuyor. büyük ihtimalle toplu taşıma araçlarının tümü böyle. sefalet metrosu bunlar. gerçek halk, sefiller grubu olarak orada gerçeği insan daha iyi görüyor. bence fiyatlardaki balon belki patlamayabilir, ama sosyal dokudaki balonun patlaması muhtemel.
  • Sence sifir fiyatlari boyle artarken ikinci elin de artmamasi normal mi? Ne zaman aifir fiyatlari duser ozaman ikinci eller dusmeye baslar. Yani ne zaman ulke normale doner ozaman her sey eski haline gelir ama 5 sene ama 20 sene bilemem
  • Kredi ve memuriyet denen sistem ortadan kalkmadan araba fiyatları düşmez,bütün ülke memurlar araba alabilsin diye çalışıyoruz.
  • sürekli artacak yapacak bir şey yok
  • Almayın. Sırf kapının önünde dursun diye 50 liralik arabaya 100 lira verip alma. Taksi kullan kat ve kat tasarruf edersin
  • faizler düşecek yine, fiyatlar o yüzden artıyor, düşük faizle maliyeti çok da değişmiyor. ötv indiriminde insanlar %2leri aşmış faizlerle harıl harıl araba aldılar, şu an araba almanın maliyeti çok daha ucuz. zaten nakit araba asla alınmaz, dünyanın neresinde olursanız olun.

ikinci el fiyatları da faizleri ve sıfır fiyatlarını takip ediyor, anormal bir fazlalık yok. sadece liste fiyatına bakarsanız çok yanlış fikirlere kapılır, çok yanlış tercihler yaparsınız.
  • Bir sıfır atıncaya kadar mesela 280.000 bin tl olan dizel full bir araç 28.000 olacak 10 sene önce ki gibi
  • Arabaya talep patlaması var , hâl böyleyken Fiyat nasıl düşsün ?

Millet elinden gelse evcil hayvanına özel araba alacak
  • yok daha neler, 10 kişiye 2 araba düşmüyor ülkede, amma abarttın.
  • Doviz düşmeden, ötv düşmeden bu iş aynen böyle devam eder. 2 ay önce 130 a almadığım b8 comfortline passatlar şuan 145-150. Almayan pişman olduğu ile kalıyor.
  • _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Hergun işe taksiyle mi gidelim
  • önce sıfır fiyatlarının düşmesi lazım. sıfır düşmeden ikinci el de düşmez...
  • Bundan 6 ay önce arkadaşıma 1.4 t-jet dynamic tek parça boyalı hasar kayıtsız 2009 model Bravo aldım. 39.500'e pazarlığını ben yaptım üstelik adam kış lastiklerini de verdi sağolsun.

Dün ise 2008 model 4 parça boyalı 1-4 t-jet 37.500'e almak için gittim. İçimden diyorum 2.000 daha fazlasına Bravo aldık, şimdi düştüğümüz duruma bak. Neyse arabanın yanına gittim, inceledim:

- İlanda 1-4 tjet 120 hp yazıyor, onun için geldim. Bu araba düz motor dedim.
    + Yav arkadaşım yazmış kusura bakma, 77 hp bu.
    - Hava yastığı deformeli, üst kapaktan yağ atıyor siz hiç bakmadınız mı?
    + Kusura bakma kardeşim. Yazmamışız.

Ofise geldim tekrar arıyor. Falan aracın sahibiyim, az önce görüştük. Bilmeden yapmışız biz sahtekar filan değiliz, hakkını helal et diyor.
    Düz motor pert arabaya yazılana bak yahu?

Bir kaç arabaya daha baktım. Herkes uyanık, anasının gözü. Hataları ortaya çıkınca veya söyledikleri yalanlar çıkınca pişkin pişkin salağa yat bitsin. 10 - 15 e bir hurda alıp sağına soluna bakmadan bineceğim en son. Bayiye verir kurtulurum en kötü ama böyle insanlara para kaptırmam. Rezillik yemin ederim.

• Balon olduğunu, şişirme olduğunu nereden çıkarıyorsun? Saçma bir mantık. Bireysel kullanıcılar toplanmış, karar vermiş, hadi hepimiz yüksekten ilan verelim de fiyatları şişirelim demiş... çok komik...

Serbest piyasa bu, kendiliğinden duruma göre adapte olur şekillenir zaten. 2. el fiyatlarını sıfır araç fiyatı belirler. Şu an en dandik araçların sıfırı 200 bine dayanmışken insanların ellerindeki aracı sana 100 bine satmasını mı bekliyorsun? Sonuçta elindeki sıfır aldığı aracı sattıktan sonra tekrardan yeni araç alacak.
  • Balon falan diyerek millet kendini kandırıyor. Emlak balonu deyip durdular yıllarca ne oldu patladı mı?

Ülkemizde bir malın fiyatı artmışsa bir daha düşmez.
  • tamam araba alanlar alıyor. fiyatlar da artmasına rağmen. fakat biz yanılsama içindeyiz. görmek inanmaktır. ya gördükleriniz gerçek değilse? çünkü:

- türkiyede 3 üniversite mezunundan 2 si işsiz.
    - atama bekleyen öğretmen sayısı yarım milyon.
    -nüfusun en zengin %20 si toplam gelirin yarısını alıyor.
    -53 milyon kişi konut masraflarını, 48 milyonu da borcunu ödemekte zorlanıyor.
    -26 milyonu haftada bir et masasında göremiyor.
    -11 milyonu kışın evini ıstımakta zorlanıyor.

şişen balon zengini yine etlilemeyecektir. çünkü zengin gücünü ya servetine ya da fakirin sırtına binmiş durumda. zengin binmese bile devletin binmesi bile yeterli.

geçen izbana bindim uzun bir adadan sonra. içerisi leş gibi sefalet ve pislik kokuyor. büyük ihtimalle toplu taşıma araçlarının tümü böyle. sefalet metrosu bunlar. gerçek halk, sefiller grubu olarak orada gerçeği insan daha iyi görüyor. bence fiyatlardaki balon belki patlamayabilir, ama sosyal dokudaki balonun patlaması muhtemel.

• 2. el fiyatları özellikle geçen yılın 2. yarısında (2018) sıfır araç fiyatlarındaki artış oranında artmamıştı. Kredi faizlerindeki düşüş ve ötv desteğinin kalmasından sonra çok çok hızlı bir düzeltmeye geçti. Bence bu piyasada gayet normal, tabi talep yüksek biraz da bunun etkisi var. Ne zaman kredi faizleri yükselir bıçak gibi kesilir, ama belirli bir süre dengeye gelecektir. İmkanı olan bir arkadaşım Mayıs ayında sıfır araç almıştı, şahsen eylül ayında ilk kredi düşüşünde beklemeden faiz kullanıp 2. elden alıma geçmiştim, böyle olacağı az çok belliydi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Kredi ve memuriyet denen sistem ortadan kalkmadan araba fiyatları düşmez,bütün ülke memurlar araba alabilsin diye çalışıyoruz.
    bana ülkenin genel refah seviyesinin düşüklüğünün maaşı 1000 dolardan az olan memurlarla nasıl bir alakası var anlatırmısın?
  • Malum sitede arabayı sıfırından yüksek fiyata ilana koyanlar da çok. Kimisi bu duruma “Bayide sıfır araba kalmamış abi!” diyor. Tamam da 2018 model araba kullanılmış, km yapmış. Nasıl oluyor da 2019 model sıfır km arabadan daha pahalı oluyor aklım almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-751620F32 -- 12 Aralık 2019; 11:47:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.