Şimdi Ara

nescafe dökülen laptop klavyesine şu yöntemi denesem nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir tanıdığımın laptop klavyesine nescafe dökülmüş ve kalvye kısmını açtırdığımda kendisine bord tarafına pek ulaşmadığını gördü ve bende klevyeyi tekrar taktırarak açtırdım.. şuanda laptop açılıyor, fakat bazı tuşların çalışmamasından dolayı kullanıcısını logon yapamıyor... bilirsiniz ki; laptop klavyelerinin arasının temizlenme olayı imkansız gibidir... benim aklıma bir şey geldi ama, siz elektronik meraklısı arkadaşlarıma danışıyım dedim...

şimdi; tahmin edersinizki kalvye kısımları yapış yapış olmuştur ve kolay kolay geçmez orda kahve kurur kalır... ben diyorumki; klavye kısmını tekrar söktürsem, saf alkol dolu bir kapta bekletsem bir süre ya da su dolu bir kapta.. sonrasındada muhakak kurumuş olan kahve kısımları suda kaybolduktan sonra güneşli bir yerde 1-2 gün kalsa ya da uzaktan saçkurutma makinasıyla kurutulsa yavaş yavaş... sizce her hangi bir zarar gelir mi klavyeye?

• saf alkol kullanabilirim yani? peki ne kadar süre bekletsem.. mesela 6-7 saat bekletsem bir problem çıkar mı? zarar görmezse şayet, süre olarak sorun yoksa yani, beklesin ne çıkarki...

ne kadar bekletsem acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: o1sistemci
    ne kadar bekletsem acaba?

Kahve veya kirler çıkana kadar..bu süreyi sizin gözlemlemeniz lazım.
  • hayır demek istediğim, saf alkol iletken kısımlara ya da metal kısımlarına bir süre sonra zarar vermez demi? bana kalsa kalsın yarım gün...
  • saf alkol zarar vermez vermez. Sağlam olsun diyosanız alkolden çıkardıkdan sonra pirinç dolu bir poşette bekletin pirinç nemi alıcaktır. Hatırlarsınız annelerimiz nemli yerlerdei tuzlukların içine pirinç koyarlar ki nemlenmesin
  • verdiğiniz bilgiler için çok saolun arkadaşlar.. inşallah sonucu aldığımda sizlerle paylaşıcam...

son olarak pirinç dolu poşete koymadan, en güzeli az sıcaklık taki bir saç kurutma makinasında kurutmak yavaş yavaş... hatta bu arada güzel güneş var.. sabahtan bırakıp akşama kadar güneş altındada bırakmak en güzeli....

tekrar tekrar bilgiler için saolun....
  • Laptop Klavyesinin altında devre kartları yok mu nasıl yıkıyorsunuz. ? İçini açması gerekmez mi yoksa ben mi cahilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klavyenin alkolden çıktıktan sonra çok iyi kurutulması lazım. tuşların altındaki plastik katmanlar arasında sıvı kalırsa iletkenlik yapacağından klavye çalışmayacaktır.eğer imkanınız varsa klavyenin tüm tuşlarını sökün ve alttaki filimleri ayırarak temizleyin. bu konuda hiç bir bilginiz yoksa servisten yeni klavye sipariş edin:)
  • O filmleri ellemek iyi değil olurda yollarda çatlak olursa çöpe gider.
    Alkol kolay buharlaşır.Olurda siz kuruduğunu düşündükten sonra çalışmazsa sıcak bir ortamda biraz daha kurumaya bırakın.

Klavyede devre elemanı yok.Olsada içine sıvı girişine müsade etmeyecek yapıda ve mümkünse geniş tabanlı karta yakın olmayan elemanlardan oluşanlar yıkanabilir.(Çipsetler gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 12 Mayıs 2009; 23:34:05 >
  • ben denize düşen cep telefonumu kurtardım hemde yazlık gibi, elimde telefonu açabileceğim bir alet olmayan yerde. Bataryasını çıkarıp tatlı suyla yıkadım fön ile kuruttum pirinçlerin arasında dinlerdirdim sadece ekranda ufak bir bozulma oldu. Klavye daha kolay olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 13 Mayıs 2009; 0:03:07 >
  • (kenakord08) ustaya katılıyorum,ancak sıvı temaslı bazı durumlarda sonuç almak bazen imkansızlaşıyor ben bunu cep telefononumda yaşadım ,inşallah olumlu sonuç alırsın.
  • kahve gazoz soda gibi şeyler klavye gibi elektronik devrelerinin düşmanıdır yolları eritir yok eder.döküldüğü anda hemen ters çevirip akmasını beklemek sonrada ara vermeden alkol ile silmek lazım.alkol iletken olmadığınıda ekleyim..
  • Eğer bu olayın üstünden çok süre geçmişse hiç uğraşma, ama çok olmamışsa sana tavsiyem şudur; klavyeyi sök alkolle temizleme işlemini burda anlatıldığı gibi yap eğer düzelmezse anakart üstündeki klavye bağlantı noktalarını tiner ve fırçayla hafifçe temizle daha da olmazsa uğraşma.
  • yıkayıp kurutunca bir problem çıkmaması lazım. Ben bir keresinde, sabit telefonun üzerine kola döküldüğünde, çeşme altına tutup yıkamıştım. Ahizenin deliklerinden filan sular akıyodu artık :) suyun içinde filan beklettim komple. Sonra suyunu iyice süzüp ters çevirip ılık bir ortamda 1 gün beklettim, bir problem çıkarmadan çalıştı. Ses de daha temiz geliyodu :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.