Merhaba daha önce Nest Learning Thermostat ya da Nest Thermostat evindeki kombiye bağlayan oldu mu ? internette biri yazmış, araya EMS - Opentherm adaptörü koymuş. Türkiye’de hiç uygulayan var mı ? Kombi Buderus Logamax Plus GB 062 -24 KD 020 TR. Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutkoyun -- 4 Kasım 2021; 3:58:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nest Learning Thermostat Bağlantısı
-
-
Şöyle bir video var ama orada ara adaptörden bahsetmemiş.
https://www.youtube.com/watch?v=dHKD-9uI24I&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ürünün Avrupa için satılan versiyonunda Nest Thermostat ve Heat Link olarak iki ünite geliyor.
Nest 2. nesil; On-Off bağlantı ile çalışıyor,
Nest 3. nesil; On-Off ve OpenTherm bağlantı ile çalışıyor.
HEAT LINK bağlantı şeması;
Nest Thermostat ile Heat Link aralarında iletişim için Thread adlı bir ağ kullanıyor. Nest Thermostat ile Heat Link aralarında hem kablolu hem de kablosuz olarak bağlantı kurabiliyor. Kablosuz 30m menzil.
Nest Thermostatı kablosuz olarak kullanılacaksa güç adaptörü (5V) bağlanması ve stand kullanılması gerekiyor. Belki Stand olmadan da duvara montaj yapılabilir. Micro USB güç kablosunu uygun şekilde işlemek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushicho -- 4 Kasım 2021; 17:26:6 >
-
Cevabınız için teşekkürler. Ama ben riske girmek istemedim. TC100 ile devam edeceğim sanırım. Dolar da 10 oldu neredeyse , değmez gibi duruyor. Ne dersiniz ?
buderusGenel bakış | Buderus Logamatic TC100https://www.buderus-logamatictc100.com/tr/tr/genel-bakis
Kılavuzunda yazdığı üzere kombiniz EMS-Bus Protokolü kullanan veya On-Off çalışan termostatları destekliyor. Bu yüzden OpenTherm olan bir termostatı bağlayamıyorsunuz.
Nest termostatları Türkiye'de n11, GG vs. gibi sitelerde satışını gördüm ve aşırı pahalı. Sanırım onlarda Avrupa versiyonu değil. Yani içinde Heat Link modülü yok. Yurtdışından getirseniz de yine pahalıya gelir.
Paylaştığınız Logamatic TC100 termostatı da güzel gözüküyor. Tabi bu cihazın kombi ile kablolu bağlantı yapıldığını biliyorsunuzdur.
Alternatif olarak (On-Off, Kablosuz, TPI Algoritma, Uzaktan Bağlantı); Netatmo Smart Thermostat, Honeywell Y87RFC2090/2032 tercih edebilirsiniz.
-
Merhaba
cevap için teşekkürler fakat ben hiç sorun yaşamadım kurarken. Benim aldığım 3. nesil olduğu için sanırım uyum sorunu kalmamış. Sadece ev adresi olarak Türkiye adresi ekleyemedim. Selanik’i ekledim 🥰🥰🥰 Çok da önemi yok açıkçası. Sadece dış ısıyı göstermek için kullanılıyor.
Kurulum kolay ve basit. Matkabım olsaydı daha düzgün monte de edebilirdim. Ben alt plastiğini de taktım, alt tarafındaki boyasız yerler kapansın diye.
RC150’yi söktüğüm için kablo çekmekle uğraşmadım. Mavi kabloyu ısıtma için ayrılan W1’e, enerji kablosunu da RH’ye taktım. Sizde renkler farklı olabilir, denemek gerek. Hiç kablo çekilmemiş olanlar varsa kabloların kombi içinde nereye monte edildiğini de fotoğraflayıp gönderebilirim.
Resimlerden de anlayabilirsiniz.
selamlar
-
Performansı nasıl memnun musun uz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun :) Bu zamanda iyi bir para vermişsinizdir.
2. ve 3. nesilde On-Off çalışma tipi bulunuyor. Sizin kombi bunu zaten desteklediği için sorun olmamıştır.
Ben sizin kablosuz ürün düşündüğünüzü sandığımdan Heat Link olan Avrupa versiyonunu anlatmıştım. Sizin zaten kablo altyapınız varmış. Sizi hiç yormadan bağlantıyı yapmışsınız.
Konum kısmıyla ilgili şunu söyleyebilirim. Bizim kullandığımız Netatmo Termostatta ısıtma performansı, evin yalıtımı ve dış sıcaklığıda hesaba katarak evi nasıl ısıtması gerektiğini öğreniyor. O yüzden aslında önemli. Mesela şu an Selanik 8 C, İstanbul 0 C. Gerçek veri ile hesaplamamış olur ve termostat saçmalayabilir. Ama bu işlevin Nestte olup olmadığını bilmiyorum. Araştırmak lazım.
Tecrübelerinizi paylaşmayı unutmayın. Almayı düşünenlere rehber olur.
Merhaba tekrardan. İndirimde 179+tax ödemiştim black friday indiriminde.
Yalnız bir sorunum var. BUS üzerinden yeterli elektrik almıyor sanırım. Low battery veriyor. Söküp dışarıda şarj ettim ama geri takınca bir süre sonra gene aynı yazı çıkıyor. Acaba kombi içindeki kablonun bağlantı yerini değiştirmek gerekir mi? Kabloları değiştirdim ama bu sefer w1 üzerinde elektrik yok yiye uyarı verdi. Bu konuda tecrübeniz var mı hiç? Sıfırladım gene de düzelmedi. Bu arada sıfırlayıp sadece alet üzerinden setup yapınca konum konusunda bana Üsküdar’a yakın mısın diye sordu, evet deyince konumu Üsküdar’a ayarladı. Ama app üzerinde gene Yunanistan duruyor 🤷🏻♂️
-
Elektrik sorununu çözersem gayet iyi olacağını düşünüyorum 🤔
Merhaba,
Termostatın enerji almadığını yazdıktan sonra kablo bağlantılarınızın olduğu fotoğrafa baktım. Büyük ihtimalle sizin sorun C bağlantısının yapılmamasından kaynaklı.
W1 - Isı Rölesi
RH - 24V AC
C - 24V AC Ortak Uç
Kombi içi nötr hattından C kısmına bağlantı yaptığınızda sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Şanslısınız ki termostat kablonuz 3 damar çekilmiş. Boşta olan toprak kablosunu değerlendirebilirsiniz.
-
Merhaba
Çok teşekkürler. Kombiyi açabilirsem orada bağlantının yapılacağı nötr noktasını nasıl bulurum, bir şema ya da resim elinizde mevcut mu ? (Bir kaç bağlantı noktası olabileceğini düşündüğüm için soruyorum)
Selamlar,
Umut
Maalesef kombinize ait elimde bir döküman bulunmuyor.
Eğer elektrik-elektronik bilginiz yok ise bu işlemi yapmanızı tavsiye etmem.
Sağolun. Buderustan servis çağırsam o arkadaşın da bu işten anlayacağını pek sanmıyorum 🤷🏻♂️
Tekrardan merhaba. Konu hakkında gelişmeleri aktarayım, birine lazım olur.
Kombinin içindeki bağlantıların bilgilerini aldım. Resimde görünen soldaki siyah bağlantı yeri opentherm imiş, ortadaki benim kullandığım on/off, sağdaki ise servisin karta bağlanabilmesi için kullanılan bölüm. Ben opentherm ile bağlayınca çalışmadı benim kombi maalesef dolayısıyla sorunum çözülmedi.
sonrasında Amerika’da kullanılan bir adaptörle işi çözeyim dedim. Onda da sıkıntı AC çıkış olan adaptör bulmak zor. İnternetten aldıklarım da ya yandı ya da 24v yazanlar 19v falan verdi, çalışmadı. O yüzden bir elektrik-elektronik malzeme satan bir yere gittim ve trafo ile çözdüm. 24V 25w ac çıkışlı bir trafoyu bir kutu içine yerleştirip kabloları lehimledik. Şu anda canavar gibi oldu. Önemli olan en az 20mA gelmesiymiş. Bizimkinde şu anda 200mA geliyor. Sorun bu trafo ile çözülmüş oldu. Resimdeki beyaz kablolar trafodan geliyor (12v her kabloda)
Çözüm arayan arkadaşlara yardımcı olur umarım.
-
Umut hocam mümkünse Whatsapp tan bana yardımcı olur musun 5544224772 numaram
Hocam bendede amerika modeli var sıfır kutuda bunu buderus 062 ye nasıl bakıcaz yardımcı olurmusunuz
Kardeşim bul beni sana ihtiyacım var başına gelmeden benim nest ide bağlayalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- projesiz kombi değişimi
- elektrikli termosifon uzun süre kullanılmayacaksa
- kombi sürekli f37 hatası veriyor
- güneş enerjisi basınç arttirici pompa tavsiyesi
- copa kombi yorumlar
- en iyi elektrikli şofben hangisi
- günde 1 tl yakan ısıtıcılar
- en iyi kombi markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X