Şimdi Ara

Neta 6400 HD (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.646
Cevap
42
Favori
354.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Izledik dostum trthd den trt 3 dede vardi ve izledik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecemy

Daha önce birisi bu konuda cevap vermişti benzer bir soruya. HDMI bağlantı ile sorunsuz çalıştırabilirsiniz. Mönitörünüzün HDMI bağlantısı varsa ses ve görüntüyü dijital oldugundan direk uydu alıcısı ve monitör üzerinden alabilirmişsiniz. Zaten mantıksal olarak baktığımızda TV nize herhangi bir HDMI bağlantı yaptığınızda TV bir monitor gibi davranır. Bu yüzden bence de mantıklı bir durum. Yalnız VGA bağlantılı monitorlerde çevirici adaptör gerekiyordu.

Evet daha önce de cevp verildi fakat yanlış anlaşılmış sanırım. Tv top box olmadan normal monitöre Tv yayınını alamazsınız. Ne HDMI'dan ne de VGA'dan. Gelen yayın sinyalini işleyip ekrana aktaran işlemci uydu alıcısında bulunmadığından ya kullanılacak monitörün TV/Monitör olması gereklidir ya da araya bir tv top box cihazlarından bağlamak gerekir. Aksi halde kocaman bir "No Signal" alırsınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Valorite

quote:

Orijinalden alıntı: gecemy

Daha önce birisi bu konuda cevap vermişti benzer bir soruya. HDMI bağlantı ile sorunsuz çalıştırabilirsiniz. Mönitörünüzün HDMI bağlantısı varsa ses ve görüntüyü dijital oldugundan direk uydu alıcısı ve monitör üzerinden alabilirmişsiniz. Zaten mantıksal olarak baktığımızda TV nize herhangi bir HDMI bağlantı yaptığınızda TV bir monitor gibi davranır. Bu yüzden bence de mantıklı bir durum. Yalnız VGA bağlantılı monitorlerde çevirici adaptör gerekiyordu.

Evet daha önce de cevp verildi fakat yanlış anlaşılmış sanırım. Tv top box olmadan normal monitöre Tv yayınını alamazsınız. Ne HDMI'dan ne de VGA'dan. Gelen yayın sinyalini işleyip ekrana aktaran işlemci uydu alıcısında bulunmadığından ya kullanılacak monitörün TV/Monitör olması gereklidir ya da araya bir tv top box cihazlarından bağlamak gerekir. Aksi halde kocaman bir "No Signal" alırsınız...

Yani hdmi to DVI kablo ile direk monitörün DVI girişine bağlarsam görüntü alamayacağım. Bunu öğrendiğim iyi oldu ben görüntü gelir diye düşünüyordum, almayı düşünüyordum. Eğer bunları alıp birde TV almam gerekecekse parayı başka kanala finanse edelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_Ordu
    Yani hdmi to DVI kablo ile direk monitörün DVI girişine bağlarsam görüntü alamayacağım. Bunu öğrendiğim iyi oldu ben görüntü gelir diye düşünüyordum, almayı düşünüyordum. Eğer bunları alıp birde TV almam gerekecekse parayı başka kanala finanse edelim...

Aynen öyle. Aşağıdaki konuya bir göz gezdir istersen. Daha açıklayıcı olabilir...

Aşağıdaki Konu...
  • Arkadaslar netayi dun aldim iyiydi suan iZmire yagmur yagiyor kanallarda takilmalar oluyor eski makinam olan next 1800 hdmi fta da hic boyle sorun olmamisti ne yapmam laZim

• yorumlaradan sonra ben de bu uydu alıcısını sıparıs ettım kurulumu nasıl yapcaz?gereklı hdmı baglantıyı yaptıktan sonra kurulum ıcın ne yapmak lazım
    mesala dıgıturkte kı gıbı kanal kurulumu ıle kanallar kurulacak mı?
  • quote:

quote:

Aynen öyle. Aşağıdaki konuya bir göz gezdir istersen. Daha açıklayıcı olabilir...

Aşağıdaki Konu...

Teşekkürler hocam. Ben digital olduğu için ayrıca bir işlem gerekmez diye düşünüyordum, sonuçta analog değil diye düşündüm. Genelde deneyenler hep scarttan vga ya denemişler hiç hdmı dan deneyenler var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

Arkadaslar netayi dun aldim iyiydi suan iZmire yagmur yagiyor kanallarda takilmalar oluyor eski makinam olan next 1800 hdmi fta da hic boyle sorun olmamisti ne yapmam laZim

Bendekindede hafif rüzgarda Hd kanallarda donma oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

Aşağıdaki Konu...

Teşekkürler hocam. Ben digital olduğu için ayrıca bir işlem gerekmez diye düşünüyordum, sonuçta analog değil diye düşündüm. Genelde deneyenler hep scarttan vga ya denemişler hiç hdmı dan deneyenler var mı acaba?

Valla bu soruya Serkan.güzel diye bir arkadaş şu şekilde cevap vermişti. Kendisi de anladığım kadarıyla bu işin teknik olarak işçiliğini yapan bir kişi.
    HDMI mötürümü HDMI dan uydu alıcıma bağlarsam tv seyrebilirmiyim diye? Evet seyredebilrisiniz. Çünkü HDMI dan gelne sinyaller sayısal olduğundan izleyebilirsiniz. Mönitörünüzü gönül rahatlığıyla alın demişti. Şimdi linki nerde bilmiyorum. Ama VGA çıkışlı monitörlerde durum değişiyor demişlerdi. Çünkü VGA sistmemle uydu cihazlarındaki veri sistemi uyuşmuyor bunun içinde tv box gibi şeylere ihtiyaç duyuluyor diye bir çok yazı okudum. Yanlış anlamış olabilirim. Fakat LCD tv lerin donanım ve çalışma prensiplerine baktağımda gördüğüm davranış şu; HDMI bağlantı olduğunda TV çok fonksiyonlu bir monitöre dönüşüyor. Benim tv mde hd çözünürlük ayarladığımda TV kendi donanımını kullanarak görüntüyü işliyor. PC nin ekran kartından minumum düzeyde faydalanıyor. Örneğin HD çözünürlük ayarladğımda görüntülerdeki kasmalar v.s. tamamen ortadan kalkıyor sanki pc nin üstünden büyük bir yük kalkıyor zaten ram v.b değerlerin kullanımından anlaşılabiliyor. Tabi bunun için tv ve pc de bir takım ayarlamalar gerekiyor. Standar HD olmayan diğer çözünürlüklerde tamamen pc ne veriyorsa onu kullanıyor tv. Pc nin ekran kartı üzerinde oluyor herşey. BİRAZ KARIŞIK BİR DURUM:d

En iyisi deneme yapma şansınız varsa bunu zorlayın gözünüzle görün derim. Forumda arama yaparsanız bu konuyla ilgili uzun bir tartışma bölümü mevcut daha bilgilendirici olacaktır eminim.

• quote:

Arkadaslar netayi dun aldim iyiydi suan iZmire yagmur yagiyor kanallarda takilmalar oluyor eski makinam olan next 1800 hdmi fta da hic boyle sorun olmamisti ne yapmam laZim

Sayin serkan gece bu sorunun cozumu nedir

• quote:

Daha once bir arkadas sormustu bende yapamadimda bu biss sifre girme isini. Bu arada bende dun aldim bu paraya bu goruntu kalitesi gercekten iyi bende next in 1800 fta hdmi usb cihazi vardi alismistim sd goruntusu de kotu degildi ama avrupa futbol sampiyonasi basliyacak trt hdden izlemek guzel olacak alacaklara dusunenlere oneriyorum

merhaba kardeş. bende netayı takipteyim ve birşey dikkatimi çekti. ben de de next 18000fta hdmı uydu alıcısı var. bende neta alsam mı diye düşünürken size rastladım yani elimdeki cihazın aynısını kullanan biri olarak bana en net cevabı verebilecek sizsiniz. next 18000 fta dan sonra neta da sd yayınlarda çok fark var mı yani next çok mu kötü netanın yanında. hani insan der ya ben next de çamur gibi izliyormuşum dedirtti mi size neta. bana da satın al dermisiniz? çünkü next sd yayınları forumlarda söylendiği üzere ali çipset olduğu için beş para etmez gibi gelmiyo gayet yeterli geliyo. acaba netayı izlesem hakikaten next kötü mü yanında..

• Sd yayinlarda ikiside esit bence dostum fark hd de sadece.next in de artilari var kumandasi netaya gore daha iyi kanal gecisleri ayni netada dun sorun yasadim yagmurlu havada kanallarda donma yapti nextte boyle bir sorun yoktu ben avrupa sampiyonasini izlemek icin aldim netayi hd kanallar cok guzel ama

• quote:

quote:

Sayin serkan gece bu sorunun cozumu nedir

Çıkmayan kanalları manuel arama bölümünden frekansları 1-2 derece ileri veya geri alıp sinyal alıp almadıklarını denemenizi tavsiye ederim.
    Bir kaç kanalda türksatın açıkladığı frekanslarda yayını bulamayabiliyor cihaz.
  • arkadaşlar bu uyduyu alıcam ama en ucuz burayı buldum daha bilmediğim ucuz bir site var mıdır bu arada ankara'da oturuyorum.

http://www.hepsidijital.com/NETA-HD-6400-FULL-HD-Uydu-Alicisi_280068.html#0
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guardian of the Dark

arkadaşlar bu uyduyu alıcam ama en ucuz burayı buldum daha bilmediğim ucuz bir site var mıdır bu arada ankara'da oturuyorum.

hayır başka yerden bulamazsın kolay kolay bende ordan almıştım fabrika satış yeri olan yani fabrikasında netashop da aynı ücretle hatta aldığım firma sahib neta shoptan fazla satıyoruz demişti

• quote:

Orijinalden alıntı: erdenx

quote:

arkadaşlar bu uyduyu alıcam ama en ucuz burayı buldum daha bilmediğim ucuz bir site var mıdır bu arada ankara'da oturuyorum.

hayır başka yerden bulamazsın kolay kolay bende ordan almıştım fabrika satış yeri olan yani fabrikasında netashop da aynı ücretle hatta aldığım firma sahib neta shoptan fazla satıyoruz demişti

anladım teşşekür ederim

• arkadaşlar 8 senedir kullandığım vestel 840 cı dün patladı gitti. makul fiyatlı bi lcd ile uydu alıcı almak istiyorum. hd özellini katmassak neta 6400 vestel 840 ci ya göre ne kadar başarılıdır sd yayınlarda.

• şunuda eklemek istıyrm netayı alıpda sd yayınlarda memnun olan arkadaşlar hangi tv ile kullandıklarını yazarlarsa çok faydalı olur. her cihaz her tvde ayni performansı vermıyor. ben şahsen 1ooo lira civarı samsung d503 lcd yada philibs 37 3007 model lcd ile kullanmayı planlıyrm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldiy -- 6 Haziran 2012; 15:55:31 >
  • quote:

Ulus konya sokakta neta bayi var ordan alabilirsin ben ordan almıştım .... internetten sipariş vermek istemiyorsan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gss2012

quote:

Ulus konya sokakta neta bayi var ordan alabilirsin ben ordan almıştım .... internetten sipariş vermek istemiyorsan...

hepsidigital.com dan aldım sorunsuz alışveriş oldu hocam teşşekürler. bu arada trt hd frekans değiştirmiş sanırım çalışmıyor atv hd felan var fakat trt hd yok.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.