Herkese merhabalar, Merkezi uydu sistemli bir eve taşınıyorum.Öğrenciyim ve dolayısıyla 150-160 liradan fazla para vermek istemiyorum bir uydu alıcısına. Hd uydu alıcısı düşünüyorum.Aradığım özelliklerin başında kaliteli sd görüntü geriyor.Media player tarzı özelliklerde hiç gözüm yok Dediğim gibi kaliteli sd görüntü olsun zaten hd görüntüsü belli seviyede olur.
Tabiiki bir diğer önemli nokta biss key olayıki genelde hepsinde var bu olay.Çünkü idman tv az tv gibi şampiyonlar ligini izleyebilceğim bir receiver istiyorum.Okuduğum kadarıyla otomatik biss key girme durumu olmuyor el ile kanallara giriyoruz biss keyi ki bununda garantisi olmayabiliyormuş yada arkadaşlar beceremiyor.Bu konular hakkında pek bilgi sahibi değilim.
Uzun lafın kısası çok okudum forumlarda uydu alıcılarını.Seçeneklerimi 2ye düşürdüm.Neta 6400 HD ve Jameson JS-3003e.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla zap ve görüntü kalite olayında Neta 6400 HD çok beğenilen bir ürün.Eksi yönleri modül girişi olmaması ve yazılım desteği tatmin edici olmaması.Jameson JS-3003 için çok fazla yorum olmasada görüntüler güzel diyenler çoğunlukta gibi.Zap hızı felaket diyorlar genelde.Artısı ise modülü olması.
Bu modül olayı olmasa Neta 6400 HDyi alıyordumki aklıma bu olay takıldı.Olurda bir gün birinden modül ödünç alırım maçı izlerim veya birgün modül alırım dsmarttan maçları izlerim.İdman tvyi izlememin garantisi var mıdır?Biss key maç başında kesin çalışır ve maç sonuna kadar beni üzmez mi?Böyle bir durumda Jameson JS-3003 ü aradan çıkarıp Neta 6400 HD alabilirim.Modülü sırf bu yüzden önemsiyorum ya tek maçlık olaylar için yada bir gün dsmart alırsam diye.Onun dışında özellikle idman tvden dolayı modülün benim için önemi kalmıyor.
Sizlerinde görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum bu konuda.Bunlar dışındada receiver önerebilirsiniz tabiki söylediğim özelliklere göre teşekkürler.
Unutmadan televizyon 55 ekran Sony Full Hd lcd tv(Bu küçük ekranlarda sd görüntü bozukluğu çok farkedilebilir mi?)
şimdiden teşekkürler
Hocam dediğiniz receiveri araştırdım biraz 200-250 arasi minimum fiyat çekiyorlar.Jameson JS-3003 kanal geçiş hızı dışında sıkınti yaratır mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
bende tam arkadaşın dediğine benzer bir uydu alıcı arıyorum hd özelliği olan ve sd kalitesi iyi olan, biss girilebilen. sadece haber, maç vb. izleyeceğim. neta 6400 ü çok övdüler fakat şimdi eskidi diyenler var. max. bütçem 200 önerilerinizi bekliyorum
Seoul Hiremco FX Turbo Platinium Full HD uydu alıcısı nasıldır acaba?modül ve ethernet girişide var.SD görüntü olayı nasıldır şikayet duyan var mı?
bende tam arkadaşın dediğine benzer bir uydu alıcı arıyorum hd özelliği olan ve sd kalitesi iyi olan, biss girilebilen. sadece haber, maç vb. izleyeceğim. neta 6400 ü çok övdüler fakat şimdi eskidi diyenler var. max. bütçem 200 önerilerinizi bekliyorum
bahsettiğin fiyata gore eskiyen birşeyi yok diğerlerinin hepsi 2009 model chip işlemci en azında neta 2011 model bir chip...hepsi neta 6400 den çıkan cihazlar son onerdiğin cihazda çamurdan hallice gosteriyo sd yi...