< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
*NETATMO TERMOSTAT* [ANA KONU] (281. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam exacontrol e dümdüz bir cihaz proram falan yok ve kablolu lakin yıllardır bu işe kafa yoran ve nitromix kullanan birisi olarak tek geçerim, ekonomisi ve konforu çok güzel, yok ben teknolojik bir termostat istiyorum derseniz Netatmo derim
Not: Ekleyeyim exacontrol e hem on off hem modülasyonlu çalışır nitromixte ve evrensel bir cihaz değildir demirdökümün uyumlu kombileri ile çalışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıboyu11 -- 12 Nisan 2023; 19:29:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bu kombi sürekli kullanılmayacak. Köye yeni doğalgaz geldi ve kombi de köy evine takıldı aslında termostatı hiç almamak daha mantıklı gibi geliyor yine de araştırıyorum. Nitromix konusunda migo diye bir termostattan bahsediyorlar. O iyi midir? Uzaktan kontrollü bakmamın nedeni kombi sürekli çalışmayacağı için eve gitmeden 2-3 saat önce uzaktan ateşleyebilmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam size çok ciddi bir iyilik yapayım, migo dan uzak durun hatta hiç duymamış olun, yakinen tanışırız kendisiyle 😇
Uzaktan kontrol için kombi yakınında sürekli internet ve wifi var ise fiyatıda zorlamayacaksa netatmo alabilirsiniz
Yada wifi prizle destekleyip exacontrol e kullanırsınız, gitmeden önce uzaktan prizi aktif edersiniz olur biter
Yalıtım yok dümdüz bir köy evi ise kombinin işi zor, ama yalıtımlı yeni bina ve kolay ısınıyorsa termostat güzel olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıboyu11 -- 12 Nisan 2023; 21:0:7 >
Yalıtım yok. Hatta şöyle söyleyim kombiyle ısınmaya ihtimal vermediğimiz için sobayı kaldırmadık. Migonun modulasyonlu olması falan güzel görünüyordu aslında. Modulasyon gereksiz mi?
Ek: Evet konunun son sayfalarına biraz bakınca baya şikayet olduğunu gördüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albaywolf -- 12 Nisan 2023; 21:47:20 >
-
Yalıtımsız zor ısınan ev yada dairelerde termostattan istenen verimi almak zorlaşacaktır
Migodan uzak durun hocam, exa ondan bin kez daha iyi, modülasyonun dibini yapıyor exa
Modülasyonada çok takılmayın nitromix modülasyonu kendi başınada yapıyor, en basit yoluyla akıllı priz ve exa merakınızı giderir, kablo tabi sıkıntı doğru montaj yerini bulabilmekte sıkıntı, kendiniz kullanıyorsunuzdur termostat konuyu bilirsiniz tahminim
-
3 ay olmus sabit sette ogrenememis ozaman :) ogrenmesin bozmayacagim inat ettim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Seneye sezon başı sıfırlayıp program yaparak denerseniz daha hızlı geçer muhtemelen
Arkadaslar termometrede isi degeri 21 gorunurken baska termometrede 22-22.5 gorunebiliyor neden acaba xiaomin termometresini kullaniyorum her odamda var iki tanesini netatmonun oldugu odaya koyuyorum ikisi ayni gosterirken netatmo farkli gosteriyor nasil emin olucaz
doğrular oldugunu düşündüğün termometre değerlerini referans alıp netatmo'yu kalibre edin
-
Normal zamanda hiç bağlantı sorunu yaşamazken elektrik gidip gelince bağlantı tekrar kurulmuyor. Bunun çözümü nedir?
Netatmo termostati baymak duo tec ile kullanan varmi bu kombiyle kullanilabilirmi bosch kombimde kullaniyorum ve ariza verdiginden kaynakli baymak du tec ile degisimini yapacagim ve bayi kullanamayacagimi soyledi kullanan varsa sorun yasamadiysa bayi kurulumu yaptiktan sonra ben kendim montajini yaparim olmadi .
Merhaba,
29 Nisanda montajını yaptığım, öğrenme süresi içerisinde tek seçenek olan Hysteresis modunda kullandığım termostatın ayarlar kısmındaki ısıtma algoritmasında Advanced seçeneğinin belirdiğini şans eseri gördüm. Normal şartlarda Advanced seçeneği aktif olunca bildiğim kadarıyla uygulama üzerinden bir bildirim çıkıyor ama bana hiç bildirim çıkmadı.
Şu an ne Advanced modunu, ne de Hysteresis modunu seçebiliyorum. Confirm'e bastığım zaman hiçbir tepki vermiyor uygulama. Aynı ayar değişikliğini mobil uygulama haricinde web arayüzünden de denedim ama aynı problem yaşanıyor.
Bu problemle aynı zamanda polarity ayarında da bir problem gerçekleşti. Ayarı Normal olarak kullanıyorum fakat yaşamış olduğum diğer sorunla birlikte bu ayar da Reversed olarak kendiliğinden değişmiş ve bu da normale döndürülemiyor.
Yine termostat ayarları altında Temperature Offset ayarına da müdahale edemiyorum. O ayarda da hata veriyor.
Legrand Türkiye'nin teknik servisiyle irtibata geçtim. Konuyla alakalı gerçekten hiçbir fikirleri yok.
Netatmo yurtdışı ofisine konuyla ilgili bir mail attılar benim adıma ama dönüş yapma süreleri çok uzun gördüğüm kadarıyla.
Daha önce bu tarz bir problem yaşayan oldu mu ya da çözümüne yönelik röleyi resetlemek dışında bir fikri olan var mı?
Teşekkürler.
-
Hocam bildirim gelmiyor. Ben bunu test için iki kere cihazı sıfırladım öğrenme tamamlandığında bildirim gelmiyor. Sorun için kendiniz yardım kısmından mesaj atsaydınız daha çabuk dönüş yaparlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 12 Mayıs 2023; 12:46:56 >
Cevap için teşekkür ederim.
Bildirim gelmiyor diyelim tamam ama algoritmalar arasında seçim de yaptırtmıyor öyle bir saçmalık var şu an.
Kendim de yazdım öncesinde. 5 gün oldu hala ses seda yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arutharen -- 12 Mayıs 2023; 13:23:23 > -
Bana bildirim gelmişti. Uygulamaya girince uygulama içinden veriyor bildirimi.
-
Ben de sökemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X