Mesaj atıcam size aksam, şuan eve doğru gidiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NetBone Telekom 100 mbit 349 TL (32. sayfa)
-
-
süper. şimdiden teşekkürler.
-
Çok teşekkürler keevo gerçekten sen yazmasaydın kolay kolay aklıma gelmezdi. İnternette ttnet vlan diye arayınca karşıma aşağıdaki link çıktı. Sonunda arada iss modemi olmadan direkt kendi modemim ile internete bağlandım.
Türk Telekom Fiberde Başka Modem/Router Kullanmak için Asus Router Vlan ID Ayarlama (sunucupark.com)
Biraz tuhaf olabilir ama bende ki vlan id 2522.
Şimdi de başka bir sorun var ben kendi modemimi kullanıyor isem ben niye modem için kira parası ödüyorum.
-
2522 VLAN 2.kez gördüm, mesaj atıp kurulumu anlatmama gerek kalmamış, halletmişsiniz. Güle güle kullanın.
Şunu da söylim; Kendi routerinizi kursanızda, maalesef kira ödeyeceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 17 Temmuz 2024; 19:49:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tekrar teşekkürler sağolun. kira işin şakası sorun değil ödemeye razıyım.
-
Onur hocam şimdi eve gelip kontrol edebildim 95/10 olarak tanımlanmış. Bunun 100/20 olması gerekmiyor mu? Ayrıca ben I.K'da son güne kadar 100 mbps olarak kullandım bu interneti hatta modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmeden önce kontrol ettiğimde de 100/20 olarak hız alıyordum. I.K bir kenara ondan öncede türknet kullanıyordum orada da hızım 100 mbpsti. Ufak bir şey gibi görünüyor ama böyle şeylere takılan bir insanım. Yıllarca kopma olmadan hız dalgalanması yaşamadan kullandığım internetin şu an 95/10 olması benim için pek kabul edilebilir değil maalesef.
Kısaca benim istediğim diğer isslerdeki kullandığım gibi down 102400 up 20400'e sabitlenmesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömürcan -- 17 Temmuz 2024; 21:1:42 >
-
Son durum nedir hocam?
-
Ticket'a cevap bekliyorum. Yani telefonda beni arayıp kopma olmaması için böyle denildi ama yahu ben yıllardır 100/20 (20 upload'ı tt güncellediği günden beri alıyorum) kullanıyorum bir kere kesinti yaşamamışım şimdi mi yaşayacağım? Profilimi dediğim şekilde ayarlamazsalar 3 ay sonra maalesef başka iss bakacağım hocam. Çünkü yaptığım yan iş yayıncılık ve istediğim kalitede yayını 10 mbps ile veremiyorum. Benim geçiş sebebim fiyat uygunluğu değil insanlarla sürekli iletişim halinde olmalarındandı ama bakalım sorunu çözebilecekler mi bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömürcan -- 18 Temmuz 2024; 15:28:46 > -
Ping durumun nedir peki eski iss den aldıgın pingi sağlayabiliyor mu?
İşleminin son durumunu da paylaşmanı bekliyorum
-
Ping konusunda bir sorun yaşamadım hocam. İstediğiniz bir adres varsa tracert yapayım. Örnek olarak valve pingimi bırakıyorum. Başka istediğiniz bir tracert testi varsa yazmanız yeterli.
Valve
-
Sizi psikolojik olarak daha rahatlatacaksa buna Fiber Modem kirası değil de ONT kirası diyebilirsiniz.
-
Bu da benim Turknet de aldığım sonuç. Ankara dayım ben
Hızında yanlış tanımlanma vardı ne oldu düzeldi mi? Bilgi verdiler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YcS* -- 19 Temmuz 2024; 13:27:56 > -
Böyle beklemeye devam hocam. Yani diğer iss'de olmayan kopma sorunlarım burada olacakmış gibi neden hızımı kısıtladır (dediklerine göre kısıtlamadılar ama görünen ile söylenen arasında fark var) çözemedim. Beklemeye devam ediyorum. Olmazsa dediğim gibi 3 ay sabredip değişeceğim. Benim için upload çok önemli çünkü. 20den 10a düşürdüler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömürcan -- 19 Temmuz 2024; 14:59:45 > -
Müşteri hizmetlerini arar mısın bakalım ne diyorlar.
Bende Turknet den geçmeyi düşünüyordum ama bilemedim
-
Hocam şimdi NetBone aradı beni. Bizim tarafımızdan herhangi bir kısıtlama bulunmuyor profiliniz 100/20 olarak tanımlanmış dediler. Türk telekom tarafına ticket açacaklarmış bakalım oradan bir sonuç çıkar herhalde. Altyapı onlarda diye mafya gibi takıldıkları için hiç şaşırmadım açıkcası bu duruma. Muhtemelen TT taraflı bir kısıtlama mevcut.
-
Hocam online işlemlerden tekrar orda ne görünüyor paket seçeneği
Birde modem arayüzündeki değerleri at bakalım ne tanımlanmış
-
selamlar hocam upload konusun da aynı durum benimde başıma gelmişti ilk geçtiğimde size yapılan açıklamaları aynı şekilde banada yapmıştı netbone çok üstünde durmadım 1 yıldır kullanıyorum sonuç alırsanız bende sizin gibi kayıt oluşturacağım uploadın yükseltilmesini talep edeceğim bende poyraz wifiden geçtim çok sıkıntılı olduğu için orada uploadım yüksekti buraya geçtiğimde sizin gibi benim de düşürülmüştü
-
Ömürcan Bey'in upload ı neden 10 da kalıyor?
Biz geçmek istesek 20 den 10 a mı düşürüyorsunuz?
-
Firma veya tarife değiştirince ya da arıza durumunda upload düşebiliyor. Bazısında kendiliğinden bazısında yükseltme talebi ile yükseltiliyor
-
Arkadaşlar bizler bir süredir fiber kullandığımız için profil meselesini dert etmiyoruz, çünkü sorun olmuyor. Ancak, DSL kullananlar eğer hatları sınırda buluşuyorsa bence geçmesin. Çünkü DSL geçişlerde hız değişmese bile kilide takılabiliyorsunuz. 100Mbps için daha önceleri forumda "DSLAM kilidi" meselesini duymuşsunuzdur, TT kilidi firma talebiyle kaldırsa bile hat sınırda buluşuyorsa tam hız için manuel tanımlama gerekebiliyor. Bölgedeki müdürlüğünün inisiyatifine kalabilirsiniz.
Benim naçizane bilgim budur sizi yanıltmak istemem. Onur bey bu konuda net bilgiyi ve çözümü sunabilir.
Hattı sınırda buluşanlar olaya Türk mantığı ile bakmalı "çalışıyorsa elleme".
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X