Şimdi Ara

NetBone Telekom 100 mbit 349 TL (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
18
Favori
52.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

E devlet ile başvuru sürecini getirmeleri gerekiyor NetBone Telekom 100 mbit 349 TL 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 den aşağı olacağını sanmam zamdan sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese, internet kutusundan netbone a geçmeyi düşünüyorum.E-devlete ve şirket uygulamalarına girememe olayı yüzünden.VDSL abonesiyim.Bulunduğum binada TT fiber altyapısı da mevcut.VDSL üzerinden devam etmek istedim ve 100mbit başvursu için kayıt yaptım fakat sözleşme de altyapı fiber gözüküyor ve değiştirme seçeneği bulamadım.Sorularım şunlar;
    -VDSL olarak hizmet alma şansım var mı?

-Ya da Fiber olarak devam ettiğimiz de fiber kablo kapının önünde duruyor ama ev içinde bir kurulumu veya tesisatı bulunmamakta firma bunu kuracak mı?

-Fiber olarak devam edersem kendi modemi mı kullanabilir miyim? Modem modeli Deco X20-DSL (İnternet de ont üzerinden sorunsuz kullananlar varmış)

-Son olarak 200mbps fiber ile vdsl 100mbps arasında gidiyorum çok ücret arasında fark yok sizler ne önerirsiniz.
    Teşekkürler.

• TCore kullanıcısına yanıt

Siz muğlak bir ifade kullanmışsınız. Binanızın içine girmiş olan bir T.Telekom Fibernet altyapısı var mı, yok mu? Kapı'dan kasdettiğiniz dairenizin kapısı mı, binanın kapısı mı?

Eğer daire kapınızın önüne kadar çekilmiş bir fiber kablo varsa isterseniz TTNet isterseniz alternatif ISS (Netbone gibi...) üzerinden FTTH abonesi olabilirsiniz. T.Telekom (TTNet veya Netbone değil; onlar "pazarlama firmaları" konumunda...) size ONT ve "Fiber Modem" (=HGW=aslında bir Wi-Fi Router) olarak 2 ayrı cihaz getirip kuracaktır. Operatör değişikliği nedeniyle aktivasyon ve kurulum ücreti alınmıyor (sadece operatör değişikliği yapıldığından dolayı...). Ancak bu cihazlara aylık kira ödemesi var, sokaktan temin de edemezsiniz. Zaten ONT olmazsa FTTH da olamaz. İsterseniz Telekom'un verdiği HGW yerine küçük bir yazılım ekiyle uygun bir Wi-Fi Router kullanmanız da teknik olarak mümkün. Ancak kirayı ödemek zorundasınız ve Telekom'un Router'ını da kullanmadan saklamak...

İsterseniz mevcut VDSL aboneliğinizi yine VDSL olarak diyelim Netbone'a aktarabilirsiniz (teknik olarak mümkün de bürokratik olarak mümkün olur mu; bilemiyorum...). Sizde tahsis edilmiş VDSL portunuz değişmez; bu portta teknik olarak bir sıkıntı yoksa Netbone'la da bir sıkıntı çıkmaz. Bir süre sonrasında bu VDSL aboneliğini FTTH'a dönüştürülmesini talep edebilirsiniz (Netbone üzerinden). O zaman Telekom'un getirecdeği cihazlardan aylık kira bedeli alınmıyor.

Ancak burada bir püf nokta var: siz adresinizde VDSL kullanıyorsunuz ama binanızda aktif bir Fibernet (FTTH) altyapısı varsa, yani sizin dışınızda en az bir bina sakini FTTH kullanmaya başlamışsa Telekom sizin VDSL'de operatör değişimini kabul etmeyebilir. (VDSL kullanan bir binada FTTH dönüşümü başlamışsa mevcut VDSL abonelerine dokunmuyorlar ama büyük olasılıkla operatör değişimini de VDSL üzerinden kabul etmiyorlar tahminimce... Yeni VDSL aboneliği, hatta sabit telefon aboneliğini kabul etmiyorlar!!!) O zaman yeni müşteri statüsünde Netbone abonesi olursunuz ama aylık kira bedelini (bu günümüzde 50-60 TL) ödersiniz.

100/200 Mbps konusunda fazlaca bir tavsiyem olamaz. Eğer sürekli (7/24) DL yapan birisi iseniz (film vs. indirmek veya on-line oyun oynamak) o zaman 200 Mbps bence kaçınılmaz. 100 Mbps rutin surfler, Netflix vb.'lerini izlemek (hatta aynı anda iki-üç ayrı kişinin izlemesi dahil) yeterli kalıyor.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Binada TT fiber altyapısı var.Kullanan var mı bilemem ama her evin kapısına kadar tesisat çekildi.En son ISS transfer işlemi 2 yıl önce yapmıştım.Dediğiniz gibi VDSL hizmetlerini yavaşça kapatıyor olabilirler.MH ile hafta içi iletişime geçip VDSL transferi hakkında detaylı bilgi öğreneceğim.Teşekkürler.

• TCore kullanıcısına yanıt

Şimdi kullandığınız ISS'e başvurup FTTH'a dönüşüm yaptırırsanız sizden kurulum, aktivasyon ücretleri ve aylık modem kira ücretlerini bu mevcut ISS tahsil etmez. Ancak FTTH dönüşümü sonrası başka bir ISS'e geçiş (churning) yaparsanız çok muhtemelen kiralama devreye girecektir.

• Millenicom dan bur firmaya geçiş ücreti ne kadar? Taahhütlü tarifeniz var mı? Teşekkürler.

• tuxedo kullanıcısına yanıt
    Geçiş ücreti 100+ KDV ve damga vergisi şeklinde başvuru evraklarınızı aldıkları ekranda banka/Kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.
    Taahhütlü bir tarifeleri henüz bulunmuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kr4tenz kullanıcısına yanıt

Bilgi için teşekkürler. 100 lira + KDV bir şey değil ama küçük bir ilçede geçişte sorun çıkarsa ekip bulmak çok sorun oluyor, geçişi göze alabilirsem geçeceğim. VDSL için fiyatlar gerçekten çok uygun, tabi zam gelmez ise.

• Sitedeki fiyatlar zamsız fiyatlardır. Zam yapılacak, yönetimin onayından geçmektedir. Hiçbir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Tercih sizindir :)

• Kr4tenz kullanıcısına yanıt

Zam ne kadar olacak? 100 mbit 210 görünüyor, şu an için 280 ödüyorum. Gelecek ay zam yapıp fiyat 280 olacak ise geçmenin anlamı yok. Teşekkürler.

• tuxedo kullanıcısına yanıt
    Bunu ben bilemiyorum maalesef, bende sizin gibi bir son kullanıcıyım. Ay başında netleşir..

• Bende Vdsl var şu anda. Fiber altyapı geldi, ona geçmek istiyorum da taahhütsüz internet eskiden iyiydi ama şu anki enflasyonda mantıklı değil maalesef.

• NetBone Telekom 100 mbit 349 TL  Tarifeler güncellenmiş; hayırlı olsun.

Vdsl- Fiber

NetBone Telekom 100 mbit 349 TL

Engelsiz Paketler

NetBone Telekom 100 mbit 349 TL

• ADSL/VDSL altyapısındaki paketlerde kiralama yoluyla modem hizmeti bulunmamakta olup, varsa müşteri mevcut modemini kullanabilir. Müşterinin modemi olmaması durumunda satın alması gerekmektedir. Eve Kadar Fiber (FTTh) aboneliklerde Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından müşteriye tahsis edilecek olan fiber modem için aylık 50 TL kira bedeli alınmaktadır. Eve Kadar Fiber (FTTh) altyapısındaki aboneliğin sonlandırılması durumunda HGW (modem)/ONT cihazı, 7 gün içinde kargo ile gönderici ödemeli olarak Netbone’un Gülbahar Mah. Uysal Sokak No:1 Kat 6 Şişli/İstanbul adresine gönderilmelidir. Farklı, eksik parçalı veya arızalı cihaz iade edilmesi durumunda 2.500 TL cihaz bedeli müşterinin son faturasına yansıtılacaktır. Aboneliğin sonlanması durumunda iade edilmeyen HGW (modem)/ONT cihazı için 2.500 TL cihaz bedeli fatura edilecektir.

Yeni Aboneliklerde 400 TL Kurulum + 400 TL Aktivasyon ücreti alınmaktadır. Operatör Değişikliği'nde (Churn) kurulum ücreti bulunmamaktadır, 100 TL Aktivasyon ücreti alınmaktadır.

• 1000Mbps ne kadar oldu acaba. Umarım 1000 olmamıştır :D

• 35 mbit 300 olur diyordum.. 319 olmuş.. yapıştırıp geçmişler

• Güzel zam yapmışlar :)

Upload konusunda online işlemlerden destek talebi açtım bir hafta oldu ne arayan var nede soran

Aynı gün faturamı gönderin diye talep açmıştım ertesi gün göndermişler sağolsunlar NetBone Telekom 100 mbit 349 TL 

• Port ücretlerine oranla iyi zam yapmışlar ne yalan söyleyeyim. Açıkçası fiyatlar beklediğimin altında olmuş, yüz güldürdü :) Bu sefer 500'de fena olmamış, çok kuvvetle muhtemel 1000 patlayacak. 1000 bekleyenler boşuna beklemesin, bence mevcut firmalarında taahhüt uzatsın (benim görüşüm).

• Hey gidi hey

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.