Şimdi Ara

Netbook Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netbook alırken dikkat etmeniz gereken birkaç temel şey vardır. Bunlar ekran büyüklüğü, ağırlık, pil ömrü, işletim sistemi, klavye konforu ve tabiki fiyatı. Gelin bunları sırayla inceleyelim.

Ekran Büyüklüğü

Netbooklar 7 ila 11 inç arasında ekran büyüklüğüne sahiptirler. Son dönemde genellikle 10.1″ olanlar daha çok satılmaktadır. Tavsiyem 10″ in altındaki ekranlardan biraz uzak durmanızdır. Gene 10″ en iyi seçimdir diyebiliriz.

Batarya Ömrü

Daha önce de belirtmiştim netbooklar genelde 4 ila 12 saat arasında pil ömrüne sahiptirler. Ancak 6 saatin altında pil ömrüne sahip olanlardan uzak durmanızdır. Bir netbook alırken belki en önce kontrol etmeniz kriterlerdendir pil ömrü, o nedenle ne kadar çok pil ömrü sizin için o kadar iyidir diyebiliriz ve seçiminizi buna göre yapmalısınız.

Ağırlık

Ağırlıkları genelikle 1 – 1.5 kilogram arasında değişen netbooklar arasında seçim yaparken ağırlık konusunun sizin için çok yaratacağını sanmıyorum ancak yine de ne kadar hafif o kadar iyi mantığı ile hareket edebilirsiniz.

İşletim Sistemi

İşletim sistemi konusuna gelince; piyasadaki netbookların birçoğu Microsoft Windows yüklüdür. Hatta son netbooklar Windows 7 Starter Edition ile gelirler. Windows kullanışlılık açısından iyi bir seçenek olmakla bereber alacağınız netbooka ekstra masraf kattığının da farkındasınızdır umarım. Onun dışında Linux İşletim Sistemi yüklü bir netbook satın almanız fiyat açısından size yardımcı olacaktır ancak Linux ortamına çok alışık değil ve daha önce kullanmamışsanız pek tavsiye etmem.

Ve Tabiki Fiyatı

Netbook seçiminizi yaparken fiyat konusu belki de kararımızı belirleyen en önemli faktörlerdendir. Ülkemizde genelikle 600 – 900 lira civarı satılan netbookları seçerken, fiyat – performans açısında netbookları karşılaştırmak en mantıklı seçime götürecektir sizi. Unutmayın en her zaman en pahalısı en iyisi değildir.

Kaynak:http://www.netbookolik.com/netbook-karsilastirma/netbook-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-seyler-nelerdir.html

• kaynak sitede herkesin gözden kaçırdığı 4 tane özellik atlanmış.
    1) mobil bir cihaz olduğu için wireless performansı da iyi olmalı. reyondaki diğer netbooklarla kesinlikle kıyaslayın. ufak değişiklikler önemli değil ya da extreme ürünler ama tümü 4 çekerken bir tanesi 2 çekiyorsa o netbooku almayın.
    2) 10"ler en çok satılan model olsalar da 11.6" arasında çözünürlük farkları var onu da atlamışsınız. fiyat olarak biraz fark etseler de sonuçta daha rahat bir kullanımları oluyor ağırlıkları da çok değişmiyor.
    3) son olarak alt kapağına bakın ram ve harddisk değiştirmek kapak mevcut mu?
    4) mümkün olduğunca en yeni teknolojileri almaya çalışın. her yer n270 işlemcili makinaları bitirmek için kampanya yapıyor. daha aldıktan bir kaç gün sonra bile bu makina şunu çalıştırmıyor nasıl çalışır gibi sorular sorulmaya başlanıyor. n270 2008in ikinci çeyreğinde piyasaya çıkmış bir işlemcidir ondan n270li makina yeni değil 2 yıllık bir makinadır. n450 2010 ilk çeyrekte çıkmış bir işlemcidir hem daha az enerji harcayıp hem de daha fazla performans sunar.

• 1 mb işlemci ön belleğine uygun fiyatlı netbooklar hangileridir acaba? geneli 512kbda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.