Şimdi Ara

NETBOOK GÖRÜNTÜLÜ KONUSMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi aksamlar bugün yeni bir netbook aldık 1.66 çift çekirdek 2 gb ram tümleşik webcam windows 7 işletim sistemi bilgisayarda işlem yaparken kasma gibi bir sorun yok ama messenger da görüntülü konusmada işlemci 100 de yüz oluyo skype da denedik yine aynı şey oldu. kamereyı bosta acıyorum yani internette görüntülü konusmada değilde ses görüntü kurulumunda kenara görev yöneticiyi açıyorum kasma yok en fazla 100 de yirmi oluyo ama internet ile bağlantıya gecince böyle oluyo. sadece sesli arama denedim onda da kasma yaptı bunun çözümü nedir bilen varsa yardım etsin.

• Aynı problemi bende yaşıyorum o yüzden netbookda webcam açma işinden vazgeçmiş durumdayım hatta biosdan kapattım driver bile yüklemedim son seferinde.
  • aynı sorun bendede vardı işletim sistemini değiştirdim şimdi yok skype ve messenger düzeldi youtube da 720 p ler kasmadan oynatıyor netbook n450 2 gb olandan

işletim sistemi ubuntu remix netbook edition
  • garantiye verecem bakalım geri nasıl gelir baktım arka planda scvhost denen bi program var windows un messenger acınca alıp basını gidiyor işlemci tavan yapıyor şarjı bi anda emiyo şarj olmasa neyse de biz bunu az enerji harcayıp uzun süre çalıssın diye aldık kapıyom görev yöneticisinden scvhost du bu sefer internet kesiliyor dedim gitsin gelsin durumu yazacam bi daha cvplar için tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut07 -- 28 Şubat 2011; 0:52:49 >
  • çözüm aslında cok basit

bu dediginiz işlemleri yapıyorken görev yoneticinizi actıgınızda goreceksiniz işlemciyi yiyen audiodg.exe dir.anlatcagım işlemi yapmadan önce msnde sesli konusurken audiodg.exe nin işlemci kullanımının % 50-60 lara cıktıgını gorebilirsiniz.
    bu windowsun sesle ilgili exe si olup kapatmak onerilmez.
    bu exe nin cok işlemci kullanmasının sebebi ise ses kartınızın driveriyle gelen 3.parti yazılımlardır.örnegin realtek ses kartı kullanıyorsanız srs surround-bass arttırıcı-ses denge vs vs gibi ek ozellikler yuzunden bu exe asırı yük altında kalır.

bunu önlemek icin sırasıyla,
    ses ayarlarına girin-kayıttan yürüt secenegindeki hoparlöre cift tıklayın.
    gelen penceredeki sekmelerden gelistirmelere gelin ve tüm kutuları bosaltıp üsteki tüm efekleri engelle kutucugunu doldurup uygula tamam deyin.

birde baslat-calıstır-msconfig den baslangıcta acılan realtek vs gibi yardımcı programın kutusundaki tiki silinki her acılısta baslamasın.

tüm bunların sonunda srs vs gibi (bence zaten cok gereksiz netbook için) geliştirmelerden mahrum olacaksınız ama o bahsettiğim audiodg.exe nin işlemci kullanımının %10-15 gibi bi degere düştügünü göreceksiniz.

dolayısıyla msn yada skypde konusurken netbook un kasması kalmayacak.

• verdim garantiye gectiğimiz pazartesi bakalım sayet yine aynı problem tekrarlarsa bunu da deneyecem ama çözmeleri lazım madem bu cihazı üretiyosun bi görüntülü konusmayı destekleyecek bir şekilde yapacaklar ben bu bilgisayarda pes 2011 oynayamıyorum diye yollamadım basit bir programı kaldıramıyo die yolladım eskiden celeron 512 mb ramli bilgisayarda tıkır tıkır görüntülü konusma yapıyoduk ama sattık baska aldık.
  • garantiden geldi çözüm yok atom işlemciler bunu yapar diye not düşmüşler yukarıda arkadasın dediği gibi wow efektleri kapattım sonuc yüzde 50 60 40 civarı görüntü kalitesi süper oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone'da wifi sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.