Şimdi Ara

Netbook kullanıcıları: 10' ekran gözünüzü yoruyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10" ekrana sahip bir netbook almayi dusunuyorum. Muhtemelen Lenovo S10-W veya bir ihtimal Medion MD 96826.

Daha onceden bilgisayarim bozuldugunda, 2 hafta sureyle 8.9" lik bir netbook kullanmistim. SSD harddisk vardi ve performansi etkileyiciydi. Mail, web'de gezinme, office programlari ve diger gunluk islemler...

Ama klavyesi cok kucuk ve ekrani gozleri mahvettiginden dolayi, surekli harici ekran ve klavye/mouse baglayarak kullanmistim.

Gecen hafta birisinde 10" netbook gordum ve daha cok hosuma gitti.
    Klavyesi normal klavyeye biraz daha yakin ve ekrani nispeten iyi bir boyuttaydi.

Kullanan arkadaslara sormak istedim. Acaba uzun sure kullandiginizda gozlerinizi cok yoruyor mu?
    Esim gunluk maillerine bakacak, Internet uzerinde mevcut yaptigi genel isleri yapacak. Gunde tas catlasa 3-4 saat.
    Bazen de ceviri yapiyor.

Ben de -eger kullanirsam- 4-5 saat boyunca kullanirim. Genelde PDF dosyasi formatinda kitaplari okurum. Internet'teki makaleleri okurum. Veya uzaktan sistem yonetimi gibi isler yaparim.

Aklima takilan soru performanstan ziyade, gozlerde birakacagi etki.
    Soyledigim gibi genelde okuma/yazma yapilacak. Biraz chat, sifir oyun - mayin tarlasi bile oynanmayacak.
    Mesela PDF reader yerine de alinabilecek bir cihaz midir? Ornegin 10" netbook'tan bir kitap okumak, normal 15" bir laptop'tan okumaya gore nasil bir etki yapar?

10" netbook kullanan arkadaslar gozleri yorma konusundaki tavsiyelerini iletebilir mi?

• Günlük minimum 5 saat kullanıyorum. Sorun yaşamıyorum...
  • Merak etme ilk 3 gün insan afallıyor. Sonra alışıyorsun . Sanki bu ekranlar normalmiş gibi , 15,4 ler gözüne dev gibi geliyor.
    Ben de 4-5 ay günde minimum 3 saat kullandım . Bi problem yok
  • Masa üstünde 22 inch ekran kullanıyorum. Saat 13;00 de bahçeye gölge geliyor, güzelde esiyor, ufaklıkla (8.9 inch) çıkıyorum ve saat 19;00 civarına kadar şu sıralar her gün kalıyorum. Gözlerimde bir sorun olmadı şimdiye kadar tabii tekrar 22 inch e dönünce sinema perdesi gibi geliyor o başka. Sağlıkla kalın.
  • Harika!

tesekkur ederim cevaplariniz icin
  • 8.9" küçük olabilir ama 10" iyi. Ben hep 10" nc10unumu kullanıyorum gayet güzel, ama insan daha büyük bir ekran istiyor yaz sonuna doğru 22" lcd alıp onla beraber kullanacağım. Ama günlük kullanımda hiçbir sorun yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
  • alışırsınız sorun olmaz...
  • ben gunde 7-8 saat kullanıyorum ve sorun yasamıyorum,cok ufak oldugu ıcın göbeğimde kullanıyorum ve mesafe kısa oldugundan ufaklıgının bır anlamı kalmıyor.
  •  Netbook kullanıcıları: 10' ekran gözünüzü yoruyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.