Herkese merhaba, Netbook la enson yaşadığım sorundan sonra çözüm arayışındayım ve bu konuyuda herzamanki gibi DH de neticelendireceğim gibi görünüyor. Sorunum Netbook ta sistem sorunu olduğunda yedekleme ve geri dönmek için bir USB Flash Disk geri yükleme datası oluşturmak istiyorum.Netbook için DVD CD yazıcılar olmadığı gibi netbook u alırken windows 7 cd side verilmedi.Dolayısı ile konunun bu tarafından da muzdaribim.Sistem geri yüklemeyi USB Flash Disk ile nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek biri olursa çok memnun olucam.Şimdiden ayırdığınız zaman için teşekkürler.Saygılarımla...
HDD imajını, norton ghost, acronis gibi imaj alma programları ile USB diske alabilir bir sorun olduğunda da bootable olarak oluşturduğunuz USB disk ya da flashbellekten geri yükleme yapabilirsiniz.
Öncelikle ilginize teşekkürler.İzninizle bir kaç sorum daha olucak cevaba binayen... Harddiskin imajını aldığım Flash Disk aynı zamanda bootable driver olarakdamı işlem yapacak yoksa onun için ayrı bir işlemmi yapmam gerekir yani her ikiside aynı Flash Disk te olabilecekmi? Birde Flash Disk e sistem görüntüsü alabilmemin bir yolu varıdır?
Flash disk yeterli bir alana sahipse önce onu bootable ve üzerinde hangi imaj yazılımını kullanacaksanız onun bootable versiyonunu yüklemeniz gerekir yani bu flash disk ile sistemi başlatabilmelisiniz ve açıldığında direkt imaj programının arayüzü ile karşılaşacaksınız bu şekilde size seçeneklerde imaj mı alacaksınız yoksa aldığınız bir imajı geri mi yükleyeceksiniz bu gelecek. İmaj alırken de aynı diski kullanabilirsiniz unutmayın ama yeni kurulu bir işletim sistemi üzerinde ilave yazılımlar da varsa 4 GB üzerinde bir imaj oluşacaktır. Yer sorunu yoksa aynı boot ettiğiniz flash diske yazabilirsiniz sonra yazdığınız veriyi başka bir ortama da kopyalayıp yedek de alabilirsiniz ve alın da.
Sistem görüntüsünden kasıt nedir? imaj alma işlemi: O anda çalışır haldeki tüm HDD bölümünün aynısını kayıt eder. Üzerinde değişiklik yapıldıktan sonra ya da sistem çöktüğünde imaj aldığınız haline geri getirilir. Sonraki yaptığınız herşey silinir. Format atıp da işletim sistemi kurmuşsunuz gibi.
İlginize ve cevabınıza çok teşekkürler.32 lik bir Flash Disk işimi görecek anladığım kadarıyla.
Netbookların harddiskinde bu sistem geri yükleme imajı zaten var olması lazım değil mi? Bu yüzden işletim sisteminin cd sini vermiyorlar.
bende grundik netbook var masa ustunde usb win 7 diye bi dosya var usb bellek takıp calıstırınca işletim sistemi kurulumunu usb ye atıyor daha sonra usb den baslattıgında kurulum yapıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme