Şimdi Ara

NETFLIX | ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
209
Favori
293.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ocean72

quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

quote:

roku kullanan baya var sanırım, ben de yukarıda bir arkadaşın amazondaki indirimi haber vermesi üzerine roku streaming stick aldım. ancak konum bazlı kısıtlamalar sebebiyle amazon video google play gibi uygulamalar kullanılamıyor (hbo now da yok ama o roku dışında da olmadığı için olmaması doğal). sadece netflix ve youtube işe yarar uygulamalar oldu benim için. bu sorunu çözmenin bir yolunu bilen var mı acaba?
    bir de roku streaming stick'in muadili olan amazon fire tv stick ürünü var aynı fiyata, bundan kullanan var mı acaba aranızda? yukarıda bahsettiğim kısıtlar bu üründe de var mı merak ediyorum. bu aletlerden eve bir tane daha alacağım, eğer fire tv'de bu kısıtlar yoksa onu alayım diyorum.

Konum bazlı kısıtlama IP adresiyle ilgili. Roku kullanıyorum bende 2014 den beri, VPN den bağlandığınız takdirde ABD den yayın yapan diğer platformları da kullanabiliyorsunuz (Ancak Netflix VPN leri engellediği için genelde çalışmıyor VPN le ama arasıra bulabiliyoruz çalışan VPN :)) ancak bazıları üyelik aşamasında kredi kartınızın ABD kartı olmaması sebebiyle üyeliğe müsaade etmeyebiliyor.

Roku üzerinden VPN e girilemediğinden yapılması gereken ya bir yolunu bulup VPN i kablosuz ağ şeklinde yaymanız lazım (bunu destekleyen modem-routerlar var diye biliyorum) ve Roku'yu bu şekilde VPN e bağlamanız lazım yada smartdns gibi bir sisteme üye olup (14 günlük ücretsiz denemesi mevcut kullanıp deneyebilirsiniz) Roku için önerdiği ayarları kullanmanız lazım. Hulu ve Foxsoccer2go izlemek için bu platformu kullanıyorum sık sık, çalışıyor genelde.

Roku stickte alsanız benzer kısıtlar olacak demek istiyorum kısacası :) Roku varsa birde Firestick alın denemiş olursunuz bari hemen hemen benzer sistemler, Amazon Firestick'te Kodi de kurulabiliyor o güzel bir özellik.

cevap için teşekkürler hocam, ben de zaten dediğin gibi yapmıştım, roku nun yanına bir de amazon fire tv aldım, pazartesi gelecek.
    ikisini kıyaslayıp bir inceleme yaparım inşallah buraya.

Bir de digiturk dilediğin yerde uygulamasını deneyebilir misiniz.Hangisine iniyor ve
    Canlı tv kısmı açılan var mı acaba?

Roku'da Digiturk'un bir kanalı olduğunu sanmıyorum ama Fire Stick'e Kodi kurulabildiğine göre belki onu da kurmanın bir yolu vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

quote:

roku kullanan baya var sanırım, ben de yukarıda bir arkadaşın amazondaki indirimi haber vermesi üzerine roku streaming stick aldım. ancak konum bazlı kısıtlamalar sebebiyle amazon video google play gibi uygulamalar kullanılamıyor (hbo now da yok ama o roku dışında da olmadığı için olmaması doğal). sadece netflix ve youtube işe yarar uygulamalar oldu benim için. bu sorunu çözmenin bir yolunu bilen var mı acaba?
    bir de roku streaming stick'in muadili olan amazon fire tv stick ürünü var aynı fiyata, bundan kullanan var mı acaba aranızda? yukarıda bahsettiğim kısıtlar bu üründe de var mı merak ediyorum. bu aletlerden eve bir tane daha alacağım, eğer fire tv'de bu kısıtlar yoksa onu alayım diyorum.

Konum bazlı kısıtlama IP adresiyle ilgili. Roku kullanıyorum bende 2014 den beri, VPN den bağlandığınız takdirde ABD den yayın yapan diğer platformları da kullanabiliyorsunuz (Ancak Netflix VPN leri engellediği için genelde çalışmıyor VPN le ama arasıra bulabiliyoruz çalışan VPN :)) ancak bazıları üyelik aşamasında kredi kartınızın ABD kartı olmaması sebebiyle üyeliğe müsaade etmeyebiliyor.

Roku üzerinden VPN e girilemediğinden yapılması gereken ya bir yolunu bulup VPN i kablosuz ağ şeklinde yaymanız lazım (bunu destekleyen modem-routerlar var diye biliyorum) ve Roku'yu bu şekilde VPN e bağlamanız lazım yada smartdns gibi bir sisteme üye olup (14 günlük ücretsiz denemesi mevcut kullanıp deneyebilirsiniz) Roku için önerdiği ayarları kullanmanız lazım. Hulu ve Foxsoccer2go izlemek için bu platformu kullanıyorum sık sık, çalışıyor genelde.

Roku stickte alsanız benzer kısıtlar olacak demek istiyorum kısacası :) Roku varsa birde Firestick alın denemiş olursunuz bari hemen hemen benzer sistemler, Amazon Firestick'te Kodi de kurulabiliyor o güzel bir özellik.

cevap için teşekkürler hocam, ben de zaten dediğin gibi yapmıştım, roku nun yanına bir de amazon fire tv aldım, pazartesi gelecek.
    ikisini kıyaslayıp bir inceleme yaparım inşallah buraya.

Bir de digiturk dilediğin yerde uygulamasını deneyebilir misiniz.Hangisine iniyor ve
    Canlı tv kısmı açılan var mı acaba?

evet roku'da bu uygulamayı kurmak mümkün değil, amazon fire geldiği zaman onda dener sonucu bildiririm inşallah.

• chaturanga C kullanıcısına yanıt
    Bende vpn için ayrı bir router kurmayı düşündüm ama netflix amerika içeriğini zaten alamayacağım için vazgeçtim. diğer hulu ,amazon vs genelde ücretli abonelik. alternatif olarak put.io kullanıyorum. aylık euro ama 80 kusur eoroya indirimli yıllık aldım. 100 gb alanım var. torrentleri kendi sereverine yüklüyor. ve sitesiğiniz dilde indirirken altyazıda yüklüyor. 4k destekliyor. ve rokuda bunun için program var. stream player yapabiliyor. istediğim filmi izleyebiliyorum hiç uğraşmadan.
  • Görüntü ve ses kalitesi üst düzey olsa gerek. Zira yayınların harcadığı kota bir hayli yüksek. Bu durumda, Netflix'in kendi dizileri için bile tercih edilebilir. Zira, Netflix'in kendi dizileri, güncel olarak eklenecektir.

Diğer kanalların dizileri içerisinde, IMDb puanı 9'un üzerinde olan bazı diziler de eklenmiş durumda. Breaking Bad'in tüm sezonları eklenmiş. Tabiî, dizi sona ereli uzun bir süre oldu. Game of Thrones ve Westworld'ün ekli olmaması, çok önemli bir eksiklik. İleride eklenebilir mi acaba? Sherlock'un tüm sezonları eklenmiş. Bu dizi güncel bir şekilde takip ediliyor mu acaba? True Detective ve Fargo da sisteme eklenmiş durumda değil. HBO dizileri, sistemde ekli değil anladığım kadarıyla? İleride eklenme durumu olabilir mi?
  • 3mbit akn sonrası netflix içerikleri tüketilebiliyor mu ? yada bu mayıs da kota uygulaması geçerse 50mbit kullanıyorum 16mbit e düşücek(değişen birşey olmazsa) 16 mbit full hd içeriklerin tüketilmesi için yeterli midir?

birde 2k-4k monitör alma düşüncem var netflix dizi filmleri 2k-4k sunuyor mu upscale mi ediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michel Foucault

Görüntü ve ses kalitesi üst düzey olsa gerek. Zira yayınların harcadığı kota bir hayli yüksek. Bu durumda, Netflix'in kendi dizileri için bile tercih edilebilir. Zira, Netflix'in kendi dizileri, güncel olarak eklenecektir.

Diğer kanalların dizileri içerisinde, IMDb puanı 9'un üzerinde olan bazı diziler de eklenmiş durumda. Breaking Bad'in tüm sezonları eklenmiş. Tabiî, dizi sona ereli uzun bir süre oldu. Game of Thrones ve Westworld'ün ekli olmaması, çok önemli bir eksiklik. İleride eklenebilir mi acaba? Sherlock'un tüm sezonları eklenmiş. Bu dizi güncel bir şekilde takip ediliyor mu acaba? True Detective ve Fargo da sisteme eklenmiş durumda değil. HBO dizileri, sistemde ekli değil anladığım kadarıyla? İleride eklenme durumu olabilir mi?

Kısaca cevaplamak gerekirse HBO dizilerinin eklenmesi diye bir ihtimal yok. Olurda ilerde HBO nun Netflix benzeri streaming servisi batarsa (HBO Now) belki :) O yüzden Game of Thrones yada Westworld için abone olmayı düşünen varsa tavsiye etmem. HBO üretimi hiçbirşeyi Netflix'te, Netflix üretimi hiç bir şeyi de HBO da yakın bir zamanda göremeyeceğizi garanti edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

3mbit akn sonrası netflix içerikleri tüketilebiliyor mu ? yada bu mayıs da kota uygulaması geçerse 50mbit kullanıyorum 16mbit e düşücek(değişen birşey olmazsa) 16 mbit full hd içeriklerin tüketilmesi için yeterli midir?

birde 2k-4k monitör alma düşüncem var netflix dizi filmleri 2k-4k sunuyor mu upscale mi ediyor?

3Mbps hızda 720p alabiliyoruz sorun olmuyor. 4K paketine abone olursanız 4K içerikleri izleyebilirsiniz. Ancak 4K içeriğinin sayısı yüzde kaç bilemiyorum. Upscale değil 4K olarak veriliyor zaten paketin ismi UHD (4 kişilik olan paket)
    Peki, Netflix'in kendi yapımı dışındaki diziler, güncel bir şekilde Netflix platformuna ekleniyor mu?
  • quote:

Peki, Netflix'in kendi yapımı dışındaki diziler, güncel bir şekilde Netflix platformuna ekleniyor mu?

Hayır güncel olarak eklenmiyor. Dizinin sezon sonundan sonra belli bir süre geçtikten sonra o sezonun bölümleri komple ekleniyor. Ancak bu sürenin ne kadar olduğu vs bunlar Netflix'in içeriği aldığı yerle yaptığı anlaşmalara bağlı, net bir şey yok. Bazı dizilerin bazı sezonları uzun süre eklenmeyebiliyor. Yasal bir platform olmanın dezavantajı da bu işte her istediğinizi her zaman yapamıyorsunuz. Yayın yaptığı ülkede o dizinin yayınlama hakkı başka bir platformdaysa yapacak bir şey yok.
  • 1 yıl sonra ne duruma gelmiş onu da görsek güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

1 yıl sonra ne duruma gelmiş onu da görsek güzel olurdu

Hocam bu konunun ilk mesajında tablo var oradan 1 yıllık gelişmeyi görebilirsiniz. İlk satırda TR ye girdiği zaamanki durum, ikinci tablo bir önceki güncellemedeki durum ve en sonda da güncellediğim günkü durum var. En son 26.12 de güncellemiştim, yarında güncellerim tam 1 yılın şerefine :)
    1 Ocak'taki eklemeler çıkarmalardan sonra durum azıcık değişmiş olabilir o yüzden söyledim. O zaman merakla yarını bekleyelim
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    2k yada 4k için 3mbps yetmez en az en az 8 mbps lazım
  • Red_Devil33 kullanıcısına yanıt
    4K için 25Mbps istiyor

Yardım Merkezi
    İnternet Bağlantı Hızı Tavsiyeleri
    https://help.netflix.com/tr/node/306?catId=tr%2F12055
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

1 Ocak'taki eklemeler çıkarmalardan sonra durum azıcık değişmiş olabilir o yüzden söyledim. O zaman merakla yarını bekleyelim

Tamam hazırlarım birazdan olmazsa yarın 2.yıla girilmiş olacak bugün 1 yıl bitiyor sanırım, bugün yayınlayalım o zaman :)
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Rica ederim.
  • Netflix'i televizyonun kendi uygulamasından seyrediyorum (android tv). Sabit ve yavaş görüntüler çok güzel ama hareketli sahnelerde, hareketin olduğu kısımlar pikselleşiyor. Böyle bir şikayeti olan var mı? Bağlantı hızından mı diye düşündüm, İnternet hızım 50mbit ancak netflix'in kendi içindeki hız testi 5 mbit civarı sonuç veriyor.
  • Arkadaşlar @esmerbuyucu arkadaşımızın hatırlatması sonrasında konunun ilk mesajını güncelledim.

5 Ocak 2017 itibariyle yani 1 yıllık süreçte nereye gelindiğini görebileceğiniz tabloyu da güncelledim. Buraya da ekliyorum

Özetlemek gerekirse, ilk geldiği döneme göre içerikler epey arttı, TR altyazı ve dublajlı dizi ve film sayıları artmaya devam ediyor, indirilebilir dizi ve film sayıları da hızla artıyor. Ancak 1 Ocak 2017 itibariyle bir çok içerik çıktı, yeni içerikler geldi. Gidenler gelenlerden fazla olmuş görünüyor. Gerek ABD içeriğinde gerekse TR içeriğinde sayılar azaldı, ancak ABD içeriğine göre TR içeriği oranları artmaya devam etmiş durumda.

@esmerbuyucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 5 Ocak 2017; 16:23:13 >

ABD içeriği, Türkiye içeriğinin pi sayısıyla katından daha fazla. 5141/1633=3,148...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 5 Ocak 2017; 17:9:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.