Şimdi Ara

Netflix, duyurdu: Hesap paylaşımı resmen sona erdi! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
9
Favori
23.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben size olması gerekeni söyliyeyim paylaşım yapan herkes 3 ila 4 gün ara içersinde bütün profillere giriş yapıp kullanıcının farklı lokasyonlarda da evi yazlığı oldugu fikrine kapılacak 3 gün sabredecek kullanıcılar

• üzdü... bir çözüm üretmek lazım buna olmaz böyle şey

• Bende yenilemeyi kapadim tek başıma 130 vermem inat dışında alternatif varmı arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt
    Senın etrafındakiler parazitmiş.

Biz gayet 4 arkadaş gayet de düzenli ödemelerini yaparak kullandık 2 sene boyunca. Diğer arkadaşlar da hiç para konusunu sorun etmedi herkes bilinçli olunca güzel bir ortaklıkla gayet rahat ödeniyor.

Şimdi tek başına 130 ödersin. Yakında ona da zam yapar bu sefer de hani nerede eski paylaşım olsa keşke dersin.

• Netflixtwitter
    “Love is sharing a password.”
    https://twitter.com/netflix/status/840276073040371712?lang=en

Netflix 2017 :)

• Netflix Müşteri hizmetleri ile görüştüm Sonuç :

Arkadaşlar dün bana da gelen mail ile birlikte ailemle birlikte kullandığım 4 kişilik hesabımdaki profilimi yeni bir hesaba taşıdım ama şöyle bir handikap var yeni hesaba gecince Netflix otomatik bir hesap oluşturup onu ana hesap olarak tanımlıyor ve transfer ettiğiniz profiliniz ikinci hesap olarak tanımlanıyor ana hesap silinemiyor biliyorsunuz. Haliyle bende uyuz oldum sonucta hesapta iki profil olunca her profil icin ücret talep edecekler diye müşteri hizmetlerini arayıp durumumu anlattım 20 dakika boyunca aklıma takılan tüm soruları sordum ve sonuc olarak evet aynı ev icinde yine 4 kişiye kadar kullanma konusunda sıkıntı yok ama ev dışında farklı bir lokasyondan profile giriş yaptığımızda kısıtlama geleceğini söyledi. Ayrıca her profil icin extra ücret ödeme konusunuda sordum böyle bir uygulama olmayacak dedi ve UHD paket kullanıyorsunuz 130 tl verdikten sonra her profil icin extra ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Muhabbet biraz uzayınca o kadar soru sordum bari aklımda kalmasın ben evde kullanıyorum aynı hesabı mobil telefon da ve tabletim de de kullanıcam haliyle dışarı cıkıp orada da kullanıcam nasıl olacak isteyenler yine mobilden girererk bu yasağı delemez mi diye sordum. Kadın bana yeni gelecek sistemin diğer ülkelerde test edildiğini ve bu tarz paylaşımları kısıtlayıcı tebdirlerin alındığını söyledi. bunu nasıl yapacaklar hic bir bilgim yok fakat hesap sahibi dışında kimse sizin hesabınıza mobil olarak da giremiyor. Sonuç olarak hesabınızı taşımayın çünkü hesap taşıyınca daha kullanmadan 130 tl peşin ödeme yapıyorsunuz ayrıca diğer hesabı kapatmak istediğinizde kullandığınız kadarını yeni döneme yansıyor extra ücret çıkıyor. İzlediğiniz diziler filmler çok önemli değilse profil konusu sizin için önemli değilse hesabınızı kapatıp bekleyin ve yeni ayda isterseniz yeniden bir hesap acıp kullanmaya devam edin..

• Şifre paylaşmayı engelleyen bu sistem nasıl çalışıyor bilgisi olan var mı ? Ben belki farklı bir lokasyonda, farklı bir bilgisayardan veya tv den giriyorum nasıl olacak bu iş ?

• bioleon555 kullanıcısına yanıt

Hocam sen ne anlatıyorsun cidden ben anlamadım.

Standart prosedür

Yeni Hesap açarsın ve profili taşırsın. Açtığın hesabın ücretini ödersin.

Sana bunun haricin de bir ücret mi yansıtılmış ? Profil ücreti dışında ücret yok. Hesap taşındıktan sonra eski hesaptan profili kaldırırsın ve konu kapanır.

• Kendi şifrenizi her isteyene verecek kadar basiretsiz olmanız sizin probleminiz. Biz 4 arkadaş 1.5 sene civarında kullandık kimse şifresini paylaşmadı ve hiç 4. ekran uyarısı da almadım. Arkadaş dediysem DH'de tanıştık yüz yüze konuşmadık ses bile duymadık sadece güven üzerine dayalı bir ilişkiydi o kadar.

Hesabınıza sahip çıkın sağa sola vermeyin çok isteyen parası ile kendisi alır.

• Aynı anda izleme kısıtlanabilir, en az 2 yada 3 ip de kısıtlanabilir ama tek ip isterse biz yokuz. İst de evim bodrum da yazdılığım izmir de ofisim var ise hepsine ayrı ayrı mı alacam ? Çizgi filimler hariç beni bozmaz olmaması izlemem olur biter...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Aynen ya belki benim üç tane evim var üç tane televizyonum var şimdi üç tane ayrı hesap mı açmam lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim merak ettiğim gelen mailde şöyle yazıyor

Netflix'i yoldayken ve seyahat ederken kişisel cihazlarınızda; konakladığınız otelin, yazlığın veya kiraladığınız tatil evinin televizyonunda kolayca izleyebilirsiniz.

Ee bu nasıl olacak engelleme olmayacak mı o zaman

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla Netflix kendi cihazlarınızdan 30 gün tatil/seyahat için hak tanıyor. 30 gün içerisinde tekrardan ev ağına bağlanmanız lazım ki hesap bloke olmasın.

• aynı evdeki cihazları tespit etmek çok kolay. çünkü aynı evden bağlanan cihazlar aynı dış ip adresini alır. dış ip adresleri aynı iç ıp adresleri farklıdır. sadece bu durum söz konusu olsa paylaşımı engellemek oldukça kolay olurdu. ancak insanlar evin dışında da kullanıyorlar netflixi! yoldayken, işteyken vs ve bu sefer mobil internet sağlayıcısından alıyorlar internet hizmetini. bu durumda da haliyle ip adresi farklı oluyor. ben evden izliyorum ama benim oğlum ya da kızım dışarda da kullanıyor.... ve ek bilgi olarak biliyorsunuz ip adresleri sabit değil. her yeni bağlantıda değişiyor! dolayısıyla ip adresi üzerinden bir paylaşım engelleme benim bilmediğim bir teknoloji gelişmediyse imkansız. yapabilecekleri cihazları tespit etmek sadece. dört cihaz mı var izinli olan pakette o zaman sadece dört cihazda çalışacak şekilde bir düzenleme yapabilirler. o da oldukça saçma olur ve kullanıcı kaybederler.

Güncelleme: Ancak şöyle olabilir mi diye düşünüyorum. eğer mobil şebekeler de coğrafi konumu iletiyorlarsa adamlar diyebilir ki arkadaşım senin ana hesabın bursa'dan bağlanıyor dolayısıyla senin cep telefonunun da tabletin de neyden bağlanıyorsan artık sadece bursa'dan bağlantı yapabilir. sonuçta senin evin de işin de okulun da aynı şehirde olmalı. bu mümkün dediğim gibi mobil şebekeler de konum bilgilerini iletiyorsa. bu durumda ancak yazlık olayları sıkıntılı. çünkü ev halkının tamamını yazlıkta yaşıyor olarak kabul eder ve belirli bir süreliğini konum değişikliğini kabul eder. ancak dediğim gibi senin kızın, eşin ya da oğlun herhangi bir sebepten dolayı yazlığa gidemiyorsa (iş, okul sınavları, arkadaşalrla başka bölgede tatil imkanı vs) yine sıkıntı çıkar. her durumda bu sefer aynı şehirden insanlar anlaşır ve şifre paylaşımı yapar bunu da engelleyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protomaster -- 22 Temmuz 2023; 15:28:24 >

• Hırsınızı başka yerlerden çıkaramadığınız için benden çıkarıyorsunuz anlıyorum. Valla toplum acayip bir histeri içinde bu şartlarda normal görüyorum da bana da yazık ya ben mi sebep oldum bu duruma? Ben yaşadığım durumu yazdım sadece. "Paylaşım sistemi" diye bir şey yoktu zaten sadece Netflix bu işe izin veriyordu görmezden geliyordu. Neyse ...

• pudinkk kullanıcısına yanıt

4k paket alıp 4'e bölenler beleşçilik yapanları suçluyor.  

Sanki kendi yaptığı şey çok ahlaklı etikmiş gibi...

Olum zaten Netflix sizin gibi bir tane 4k alıp 4'e bölen çakalları engellemek için bunu yapıyor.

Yoksa 4k paketteki bir tane beleşçinin peşine düşmüyor yani.

• Netflixin bu yorumlardaki kadar coğrafi konum gps falan kafa patlatıcağını düşünmüyorum. Sonuçta etik bir olay. En kötü ekran paylaştırmıyorum der geçer. Veya ekstra ücret ister. Bugün antalyadaymış yarın izmire gitti diğer gün ülke değiştirdi bizi kovalamaz yani sanmıyorum. Devlet programı değil online sınav sistemi değil kamera açıp evdeyim aga bu da benim diyecek halimiz yok. Neticede biz bunu yine bişekilde paylaşıp izleriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ha bir de öyle arada işte ben bilgisayar mühendisiyim, şuyum-buyum diye hava atmaya çalışan arkadaşlar olmuş. sanki adamlar gelişen her teknolojiye anlık olarak hakimler ve sınır da çekebiliyorlar ileride ne mümkün olabileceğine. peki ya adamlar derse arkadaşım ben aile paketini kaldırıyorum ve tek kullanıcı pakedine geçiyorum. fiyatı da ona göre düşürdüm. sen dilediğin kadar cihazdan izleyebilirsen ancak aynı anda ben sana sadece bir cihazdan izleme fırsatı veriyorum. coğrafi konumun da türkiye'de olduğun sürece umurumda değil.

• mobilephone M kullanıcısına yanıt
    1. coğrafi konum için kafa patlatmasına gerek yok o çok kolay. ellerinde ip adresin var ve ip adresinin hangi bölgeye ait olduğunu tespit etmek bebe işi.
    2. Malesef arkdaşım nette etik diye bir şey yok bunu çözeiblmiş olman gerekiyor bugüne kadar.
    3. Ha ülke değiştirdiğinde evet sıkıntı. çünkü içerik ülkeye göre değişiyor platformlarda. almanya'da yayınladıklarının aynısını sana teliften dolayı veremez türkiye'de. çünkü x dizisinin yayın hakkı almanya'da z firmasına ait ancak türkiye'de bu hakka g firması sahip ve zaten o da kendi platformunda yayınlıyor.
    4. Sonuç olarak netflix senin lokasyonunu takip etmek zorunda zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protomaster -- 22 Temmuz 2023; 16:0:51 >
  • Şu Şekilde yaparlarsa sorun yaşamazlar.

Aynı ağ üzerinden açılan profil istediği gibi kullanabilirsin şöyle örneklendireyim.

Mesela bir üyelik aldın ev ağında zaten problem yok telefonla başka yerlerde kullanmak istiyorsun kullan ama ilk girişin ev ağından olmalı. ilk girişini ev ağından yap sonra ne halin varsa gör. ilk girişi ev ağından yaptıktan sonra istersen bir daha o ev ağına uğrama yine de girebilirsin.

NETİLİX DUYMASIN

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.