Şimdi Ara

Netflix koronavirüs nedeniyle Türkiye'deki yayın kalitesini düşürdü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimkinde kalitede sorun yok gayet net :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklanan %25, gerçekte daha fazla. 4k yayınlarda 15.25mbit veri akışı vardı daha önce, şuan 7.60mbit.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haberi okumadan anlamıştım. Eski kalitesi yoktu. Bulanıklık vardı.

Daha 1-2 hafta önce ortadoğu ülkesi sayılıyorduk, şimdi avrupalı olduk.
  • Eskiden beri çok fazla içerik tüketmiş izleyicileri Netflix kesmez. Netflix Türkiye'yi hiç saymıyorum. 10-15 ülkenin kütüphanesine ulaşabilen biri olarak yine de yetersiz buluyorum. Üstüne görüntü kalitesini düşürüyorlarmış. Pehh... Torrent gerçekten de canmış. Hiç değilse güncel filmleri yüksek kalitede seyredebiliyorum. Mesela birazdan Bad Boys for Life (2020)'yi 1080p seyredeceğim.
  • Az önce görüntü çamur gibi olunca izleyemedim Netflix'i.
    %25 koca bir yalan! HD üyeliğim var ama sıkıştırma algoritması yüzünden çok bozulmuş görüntü geliyor.

• ps4 den bağlanıyorum Netflix'e

Netflix bağlantım :
    Video : 0.40 Mbps / 540

İnternet bağlantım :
    Bağlantı hızı indirme : 20.6 Mb/s
    Bağlantı hızı yükleme : 5.2 Mb/s

-----

Netflix bağlantım :
    Video : 1.62 Mbps / 1080

İnternet bağlantım :
    Bağlantı hızı indirme : 26.1 Mb/s
    Bağlantı hızı yükleme : 13.5 Mb/s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lip777 -- 28 Mart 2020; 3:6:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lip777

ps4 den bağlanıyorum Netflix'e

Netflix bağlantım :
    Video : 0.40 Mbps / 540

İnternet bağlantım :
    Bağlantı hızı indirme : 20.6 Mb/s
    Bağlantı hızı yükleme : 5.2 Mb/s

-----

Netflix bağlantım :
    Video : 1.62 Mbps / 1080

İnternet bağlantım :
    Bağlantı hızı indirme : 26.1 Mb/s
    Bağlantı hızı yükleme : 13.5 Mb/s
    Ailecek şaşkınız filminde kaç bitrate alıyorsun ?? Bende 4.10u geçmiyor. Daha önceden 5.55 idi. Ayrıca ps4te normal tvye göre daha düşük bitrateler.

• madonos kullanıcısına yanıt
    Bu durumun Netflix altyapısı ile alakası yok bilginiz olsun. İnternet Servis sağlayıcılarının verdiği hizmetlerde sorun yaşanmaması için uluslararası bir kurum Netflix ve Youtube gibi video platformlarından hızlarını ve kalitelerini düşürmeleri istedi. O sebeple düşürdüler. Yani olayın Netflix'in alt yapısı ile alakası yok.

• cngiz kullanıcısına yanıt
    Ne içtin sen moruk? Kafası baya iyi duruyor da

• Eet 480p düşmüş kalite bari 720 olaydi

• Senin kafan basmaz dostum, bunlar karışık mevzular. Bak dalgana.
  • Şu memnuniyetsizler ile şark kurnazları iptal edin de hiç olmazsa yokluğunuz fayda verir yükü azaltır. Güle güle
  • umarım herşey daha kötüye gitmeden şu virüsten kurtuluruz.. çalışan sayısı azaldıkça bunlar çok olası durumlar.
  • madonos kullanıcısına yanıt
    Hükümetler içerik sağlayıcılardan talep etti yayın kalitelerini düşürmelerini, kendi başlarına bir karar almadılar. Bunu dikkate almamışsın sanırım yazdıklarında veya haberin yok.

Turk Telekom'dan;

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların evden çalışmaya başlamasıyla internet trafiğinin yüzde 30 arttığını söyledi. Kıraç, İspanya'da telekom operatörlerinin yaptığı 'Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın' uyarısını hatırlattı.

Ancak kullanıcıları gereksiz trafik oluşturmaması konusunda uyaran Kıraç, şunları söyledi:

"İnsanlar virüsün yayılmasını engellemek için evlere kapanıyor. Öğrenciler uzaktan eğitim alıyor, firmalar evden çalışmaya başlıyor. İnternet trafiğinde yüzde 30’luk bir artış söz konusu. İspanya’da bir araya gelen telekom operatörleri bir açıklama yaptı. Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın diye. İnternet yollarını öğrencilere bırakın. Normal akışında devam etsin. Biz abonelerimize gereksiz şekilde trafiği artırmamasını öneriyoruz. Özellikle sosyal medya ve WhatsApp gibi mecralarda video paylaşımlarından kaçınmak gerekiyor. Eğer olağan üstü bir trafik olursa risklerle karşı karşıya kalabiliriz."

Kaynak:
    T24
    Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı: İnternet trafiği yüzde 30 arttı, gereksiz şekilde video paylaşılmamalı
    https://t24.com.tr/haber/turk-telekom-genel-mudur-yardimcisi-internet-trafigi-yuzde-30-artti-gereksiz-sekilde-video-paylasilmamali,867029

• Söylemese kimsenin haberi olmayacak zaten bizim internet alt yapsıyla %100 performansla kimse izlemiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sdelta

Hükümetler içerik sağlayıcılardan talep etti yayın kalitelerini düşürmelerini, kendi başlarına bir karar almadılar. Bunu dikkate almamışsın sanırım yazdıklarında veya haberin yok.

Turk Telekom'dan;

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların evden çalışmaya başlamasıyla internet trafiğinin yüzde 30 arttığını söyledi. Kıraç, İspanya'da telekom operatörlerinin yaptığı 'Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın' uyarısını hatırlattı.

Ancak kullanıcıları gereksiz trafik oluşturmaması konusunda uyaran Kıraç, şunları söyledi:

"İnsanlar virüsün yayılmasını engellemek için evlere kapanıyor. Öğrenciler uzaktan eğitim alıyor, firmalar evden çalışmaya başlıyor. İnternet trafiğinde yüzde 30’luk bir artış söz konusu. İspanya’da bir araya gelen telekom operatörleri bir açıklama yaptı. Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın diye. İnternet yollarını öğrencilere bırakın. Normal akışında devam etsin. Biz abonelerimize gereksiz şekilde trafiği artırmamasını öneriyoruz. Özellikle sosyal medya ve WhatsApp gibi mecralarda video paylaşımlarından kaçınmak gerekiyor. Eğer olağan üstü bir trafik olursa risklerle karşı karşıya kalabiliriz."

Kaynak:https://t24.com.tr/haber/turk-telekom-genel-mudur-yardimcisi-internet-trafigi-yuzde-30-artti-gereksiz-sekilde-video-paylasilmamali,867029
    Yillarca sinirsiz diye lanse edilen 3 megabit interneti hicbir yatirim yapmadan vatandaşa fahiş fiyattan domates patates satar gibi sattınız. Mobilde durum hala aynı "kilo" ile internet satıyorsunuz. Azıcı trafik artınca da ortada risk var diye velveleye veriyorsunuz bırakın bu ayakları. Ronaldoyu reklama çıkarın ondan sonra millete 3 megabit internet satın. Hemde sınırsız.. yersen .

• Zaten 4K yok idi, idare ederiz.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbayindir -- 29 Mart 2020; 12:32:21 >
  • Gayet kaliteli yayin. Nasıl kalite düşmüş anlamadım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.