Şimdi Ara

Netflix koronavirüs nedeniyle Türkiye'deki yayın kalitesini düşürdü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzer konular neden haftada bir açılıyor. E tartıştık bunu geçen hafta? :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yayın kalitesi normalde zaten çok iyi olduğu için fark belli olmuyor

• madonos kullanıcısına yanıt
    %25 kaliteli görüntü alabilmek için harcama yapılıyor evet. 10 TL harcama ama ne harcama...

Bu durum geçici ve olağanüstü bir durum var. Bunlar size bir şey ifade ediyor mu?

Her kurum kendi hayatta kalma mücadelesini veriyor.

Sanki binlerce dolar tutan bir hizmette süresiz kalite azaltmasına gidilecek.

İnsanlar gerçekten garip ya.

Bu kadar kıyamet koparmaya gerek yok!
  • sdelta S kullanıcısına yanıt
    Sapla samanı karıştırma. Bende yazılımcıyım. Şirketler kendi taraflarında oluşan sorunları internet altyapısına bahane atarak geçiştiriyorlar.
    Yatırımda yapmıyorlar çünkü salgın bittikten sonra o yatırıma ihtiyaç kalmıyor. Çıkıp Türkiye'de altyapımız yetmiyor gibi açıklama gelirse bunun en büyük sebebide NEtflix derlerse iptal edelim netflixi.

Heleki %25 sinema kalitesi bu işin tamamen dışında. Ben bir sinemaseverim %25 kalite benim için önemlidir. Bununda virusle alakası yoktur. Benim eleştrim budur.
    İkinci eleştirimde şirketlerin kendileri yeterli olmadığı için bunu iyilik yaparak sunmasıdır.

Eğer bu büyük sorunsa yetkililer açıklama yapsın kapatalım hesabı izlemem dizi mizi 5 ay. (Bu eleştirilerimi değiştirmez).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 27 Mart 2020; 14:3:50 >
  • Sanki sadece netflix'ten dizi izleyince ağır geliyor telekominikasyon şirketlerine. Sabah akşam torrentten son hız oyun indiriyorum hadi buna da bi kısıtlama getirin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tendürek

%25 kaliteli görüntü alabilmek için harcama yapılıyor evet. 10 TL harcama ama ne harcama...

Bu durum geçici ve olağanüstü bir durum var. Bunlar size bir şey ifade ediyor mu?

Her kurum kendi hayatta kalma mücadelesini veriyor.

Sanki binlerce dolar tutan bir hizmette süresiz kalite azaltmasına gidilecek.

İnsanlar gerçekten garip ya.

Bu kadar kıyamet koparmaya gerek yok!
    Sana oyun mantığıyla anlatım. İyi bir kalitede 100 Fps alan biri 125 Fps alamk için ne gibi harcamalar yapar ? Ekran kartı ve işlemci belki ram. Çünkü bu adam için önemlidir o sen 50 fps oynarımda dersin senin tercihindir o.

4k kaliteli film izlemek için sinema severlerde iyi bir TV alırlar sonra iyi bir medai player alıp iyi bir ses sistemi ile bunu tamamlarlar. Bu senin için önemli değildir ama sinema severler için önemlidir.

Sonuçta o 10 TL dğeil güzel kardeşim emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 27 Mart 2020; 14:9:42 >

• Bunda üzülecek birşey yok, gayet normal. Sadece Türkiye’de yaşanan bir durum da değil zaten. İlla birilerine atarlanacaksanız şu ortamda kullanıcılarına internet paketlerinde ekstra ikramlar/indirimler (bedava olsun demiyorum) yapmayan servis sağlayıcılarına laf edin.

• Demiştim geçenlerde :D covid nedeniyle genişbant kalitemiz yavaşlamıştır bu yüzden internet ücretlerinde artış bekleniyor diye :D aynı şey.

• 25 az değil özellikle hızlı sahnelerde çöp gibi gösteriyor. şu an yputube 1080p de bazı hızlı sahneler 240p gibi görünüyor..

• netflix den palavralar
  • böle bir durumda bile hala firmayı savunanlar.
    bu kişiler oldukça firmaların sırtı yere gelmez.

• cok sacma bir olay olmus virusle baglantı kalıtesının alakası nedır

• Parası da düşecek mi

• Ulan dememiş mi bizlik bir durum yok sizin altyapı tırt diye. Yıl olmuş 2020, Kocaeli'nin göbeğinde, 25 yıllık mahallede 8mbit internet alabilen yok. Hizmet yok hizmet.

• Torrent var huzur var.
  • Parayıda düşürsünler o zaman

• hizmet kalitesi düştüyse fiyatıda düşürün
  • Zaten kalite cok kotuydu netflixte. %25 daha dusururlerse izlenebilirligi kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tendürek

Aylık 10TL'ye kaliteli hizmet alıyoruz. Olağanüstü bir durum var ve buna karşı bizlerin çok da etkilenmeyeceği geçici bir önlem alınmış.

%25 yayın kalitesinin düşmesiyle kimse ölmez. Kaldı ki bu durum geçici.

Biraz anlayış gerekir. 4 kişi toplanıp Netflix'e girince hak ihlali yok ama olağanüstü bir durumda geçici olarak kalite düşünce herkes anayasa hukukçusu oluyor.

Yapmayın, etmeyin, yazıktır. Bu süreçte firmaların ve sistemin ayakta kalması lazım. Biraz anlayışlı olalım lütfen.
    10 liraya nasıl Netflix alıyorsunuz? Sanırım özel paketi 4 kişi alınca o fiyata düşüyor. O yüzden o fiyattan örnek vermek yanlış bence. Ben standart paket kullanıyorum, aylık 30 lira veriyorum.

Ama dediğiniz doğru. %25'lik fark az olmasa da şuan için gerekli. Hiç izleyememekten çok daha iyidir.

• Evet hocam 4 kişi alınca o fiyat. Hatta banka kampanyalarıyla daha uyguna geliyor.

Bazıları anlamamakta direniyor, GEÇİCİ OLARAK bu durum var. Kendi düşünceleri tabi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.