Selamlar. Diziyi izlediniz mi? Konu için bir özet geçeyim. İşsiz, sevgilisiyle yaşayan genç bir anne var. Sevgilisiyle yaşarken şiddet görüp evden kaçıyor ve hiçbir şeyi olmadan, kucağında kızıyla 5 parasız sokakta kalıyor. Temizlikçi olarak çalışmaya başlıyor. Eski bir arabası varken arabasının başına bir şeyler geliyor ama o kadar fakir ki yeni bir araba alamıyor. Hatta diğer temizlikçi bir kadın bununla dalga geçiyor: "Bu yaşta bir kadının nasıl arabası olmaz?" diyor. Ki sonra 500 dolar gibi bir para biriktirebilip arabasını alıyor. Tamam eski vs vs ama sonuçta ayağını yerden kesebilecek bir arabası var. Hiçbir vasfı olmayan, saatlik 13 dolardan haftada sadece 20 saat çalışabilen bir insan, amerikanın en fakir insanlarından biri gidip araba alabiliyor. 500 dolara araba konusu vardı onu görüp açtım. "Türkiye'de bu yaşta, hem de çalışan, hem de çok iyi bir pozisyonda olan birinin nasıl arabası olmaz?" gibi bir soru absürt kalıyor. Tabi ki olmayacak. Ayrıca farklı bir durum da dikkatinizi çekti mi? Netflix'te dibine kadar fakirlik olarak gösterilen şeyler Türkiye'de standart yaşam şekli. Siyasi olarak saçmalık ötesi gösterilen şeyler Türkiye'de hali hazırda devam eden düzenin ta kendisi. Artık bir şeylerin değişmesi için herkes çok basit olan görevlerini yapmalı kastettiğim çok açık. en azından 2023'te... Dipnot: Bana giren çıkan bir şey yok, ben yazılımcıyım ve global çalışıyorum ama ülkenin bu durumu üzüyor. Tamam son model Mercedes'lere binecek paranız olmasın, hadi eviniz de olmasın bir inşaatın masrafı çok ciddi ama en azından 10-15 yıllık bir arabaya sahip olabilmek nefes alan her canlının hakkı. |
Bildirim