Şimdi Ara

Netflix'te işler iyi gitmiyor: İşte alınan yeni karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netflix'te işler iyi gitmiyor: İşte alınan yeni karar
    Netflix, bu yıl harcamalarını 300 milyon dolar azaltmayı planlıyor. Bunun nedenlerinden biri; Netflix’in Amerika ve diğer ülkelerde şifre paylaşımını engelleme planlarını bir süreliğine ertelemesi.

Ayrıca Bkz.Şifre paylaşımından ek ücret talep eden Netflix'e şok: 1 milyon abone kaybetti

İşten çıkarmalar olmayacak

Netflix, bu ayın başlarında işe alımla ilgili harcamalar dahil çalışanlarına dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulunmuştu. Ancak, işe alımlar durdurulmayacak veya ek işten çıkarmalar olmayacak. Şirket, geçen yıl bir dizi işten çıkarma gerçekleştirmişti. Mayıs 2022’de yaklaşık 150 çalışanla yollar ayrılmıştı. Kısa bir süre sonra da 300 kişi daha işten çıkarılmıştı. Son olarak animasyon bölümünde çalışan 30 çalışan çıkarıldı.

Tahminler beklenenin altında

Şirket, bu yıl maliyetleri 300 milyon dolar azaltmayı planlasa da bu rakam şirketin genel giderlerinin küçük bir kısmını oluşturuyor. Netflix’in geçen yıl giderleri yaklaşık 26 milyar dolardı. Platform, 2023’te en az 3.5 milyar dolar serbest nakit akışı hedefliyordu ancak 3 milyar dolardan az olduğu bildirildi.

Şifre paylaşımı kısıtlaması geliyor

Netflix, gelir elde etmenin yeni yollarını bulmaya çalışıyor. Şirket, bu yılın başlarında çeşitli ülkelerde şifre paylaşımına yönelik baskı oluşturmaya başladı. Netflix fiyatları oldukça yüksek olduğudan izleyicilerin tepkisini aldı. Amerika’da reklamlı abonelik seçeneğiyle biraz daha uygun fiyata izlenebiliyor olsa da ülkemizde günümüz standartların oldukça altında olan temel paketin fiyatı bile çok yüksek.

Kaynak:https://www.wsj.com/articles/netflix-plans-to-cut-spending-by-300-million-in-2023-7940b06a

• 3 farklı paket uygulamasına son verse ve tek bir paket yapsa 4K olarak ve Profil uygulamasına son verse iş çözülecek. Pakette 1 yetişkin 1 de çocuk profili olacak. 130 tl olan paket de 49tl olacak. Ne şifre paylaşım engelleme işine girecek ne de insanlar paylaşma derdine düşecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesiz dizi ve filmlere para saçmaktan artık vazgeçsinler kaliteli içeriğe sahip dizi ve filmler görmek isteriz.yoksa bu hali ile netflix abone olmam
    beklenemez.

• En son satın aldığımda görüntü kalitesi (muhtemelen bant gen. kaynaklıdır) eskisine göre çok kötüydü. Kullanıyor musunuz? Benzer şikayetler var mı?

• ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Hala çok kötü. İnternet hızına göre bitrate verseler ya. En fazla 18 mbit çekiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla geçen nostalji yapayım dedim. İstediğim birçok filmi bulamadım. Sadece o değil diğer platformların da film anlamında kütüphanesi zayıf

• Bu durum sadece Netflix'e özel değil . Pek çok platform zarar etti ve abone sayıları azaldı. Sanırım artık platform işinin de sonuna geliyoruz. İşin kötü yanı fiyatları zaten yüksek olduğu için fiyat artışına da gidemiyorlar kısır döngüde kaldılar. Bütçe düştüğü için kaliteli efekt , çekimlere sahip yapımlar da göremicez gibi .
    Bir ara platformlar sinemayı bitirecek diyorlardı durum hiç te öyle görünmüyor.
    En son çare olarak bütün platformların tek çatı altinda toplanıp ona göre fiyat belirlemesi daha mantikli görünüyor. Hem biz izleyiciler olarak da bir sürü platforma abone olmak zorunda kalmayız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pedo, lgbt, sjw ajanlığı yapacaklarına düzgün adam gibi işlerine odaklansınlar. amerikalılar bile vazgeçer iken biz de amerikancı bir kesim var... amerikandan daha amerikacı... bu iğrençlikleri bile savunabiliyorlar.

• Netflixte bitrate yerlerde sürünüyor çoğu film 2 megabitin altında bitratesi var. Şanslıysam 2 üstü görüyorum. İnternetim hızlı 35 megabit bu arada. İnternetle alakası yok yani tamamen netflixin sunucularıyla alakalı.

• Yorumlarda millet bant genişliği kaynaklı görüntü kalitesi kötü demiş. İlginç ben hiçbir anormallik görmedim. Yani son zamanlarda mı bir görüntü kalitesi kaybı var yoksa size göre hep mi böyleydi?

• İzlenecek birşey yok zaten hep çel çöp yerli yapımlarla uğraşıyor. Yerli yapım izleyecek olsam zaten gider karasal yayın izlerim.

• CEO’yu değiştirsinler sorun çözülür. Rekabetin her gün arttığı bir sektörde tek tabancaymış gibi “şifre paylaşımını engelleme” gibi sineğin yağını çıkartma politikası falan denersen, zarar da edersin, batarsın da.

• joven kullanıcısına yanıt
    Sorun şu ki adamlar onları kaliteli sanıyor. Kalitesiz olduğunu bilse para basıp yayınlamaz zaten.

• Şöyle bir algoritma hatası var. Karşınıza çıkardığı filmler sizi çok iyi tanıdığını sandığı için size ısrarla sundukları. Oysa en iyi filmleri arama motoruna yazdığımız iki üç saçma kelime ile bulabiliyoruz. Mesela "thg, ahg veya pnu" yazıyoruz bambaşka filmler çıkıyor arasından güzelleri seçiyoruz.

Çünkü muhteşem güzellikle olan ama siz bunu izlemezsiniz diye size göstermediği filmler tam da buralarda olabiliyor. Ama bunu Netflix bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Mayıs 2023; 11:40:40 >
  • Pandemi zamanı herkes eve kapanınca inanılmaz bir içerik tüketimi oldu. Hep böyle devam edemeyeceği belliydi. İçeriklerde de artık ciddi bir biçimde tekrara düşülmeye başlandı. Mesaj kaygılı içerikler çok göze sokuluyor. Ben en düşük paketi almaya devam ediyorum ama Ramazan ayı bittiğinden beri açmadım bile. Rekabetin artması da ayrı bir olay. Amazon, Disney, Netflix, Paramount, Peacock, Hulu ve ülkemizde olmayan başka servisler de Kuzey Amerika ve Avrupa'da rekabeti iyice arttırdı. Saçma sapan filmlere artık 100-200 milyon dolar bütçeler vermeleri zor.

• Ulan 26 Milyar dolar inanılmaz para ya.Bu parayla ne kaliteli işler çıkar ama bu netflix parayı bir sürü çöp içeriğe harcamayı tercih ediyor.Adam gibi kaliteli içerik yapsalar işleri kötüye gitmez.

• Saçma sapan paket fiyatlarını bırak, lgbt ve sjw hizmet etme. Profil paylaşımına karışma yeniden eski parlak günlerine dönersin. Son 10 seneden fazladır Marvel filmlerine hep ilk gün sinemasına giden birisiydim. Son filmlerinde sürekli kalite düşmesi ve saçma sapan lgbt ve sjw olaylarını koymalarından dolayı son 3-4 filme gitmedim. Dünyada da çok eleştirildi ve Marvel açıklama yaptı. Artık filmlerinde lgbt yer vermeyecek. Ama ben yine 2-3 film gitmeyeceğim. Akıllansınlar.

• Umarım dahada beter olur, batar gider.

• Netfilx gain exxen falan filan. Hepsini tek bir yerden izliyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.