Şimdi Ara

Netim sürekli kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sorunum şu; yeni internet bağlattım. Bir kaç hafta oluyor. Faturası gelmedi henüz. Evde çok kullanmadığım Datron'un modemi vardı. Çalışır durumda temizdi. İki hafta felan sorunsuzdu internetim. Ama bir kaç gündür PPP ışığı sürekli yanıp sönüyor. Net 15 dakikaya bir gidiyor. Uzun süre gelmiyor. Bir süre sonra tekrar geliyor ama 10-15 dakika sonra kopuyor. Modem sürekli kendini resetliyor. Sabahtan akşama böyle. Ama gece sabaha kadar sorunsuz nete girilebiliyor.Müşteri hizmetlerini 3-4 defa aradım. 1 kez hata kaydı yaptırdım. Ertesi gün aradılar sorun çözüldü diye ama şimdi aynı hata yine var ve yine aradım bana paralel telsiz telefonu sökmemi söylediler söktüm. Kabloları kontrol ettim sorun yok.

Benim şüphelendiğim modem veya telekomun gönderdiği hatta oluşan bir sorun olması. Şunuda belirteyim. Modemim sabah ilk pcyi açarken normal soğuk oluyor. Başlatınca 5 dakikada acayip ısınıyor. Yatağın üzerine koyuyorum kaldırdığımda modem orayı bile ısıtıyor. Sizce sorun neden, Yarın yine arayacaklar hata nedeniyle. Santralden düzelttik dediler ama hala aynı. Çözüm bekliyorum. Birde Telekom çalışanlarının gruplaşması sonucu bazı hatları kasıtlı kestikleri söyleniyor. Özellikle devlet dairelerinin. Gece sorunsuz girilebilirken gündüz 15 dakikada bir netimin gitmesi benimde aklımı kurcaladı. Eğer böyle bir şey varsa dava edeceğim.

• Kasıtlı kesme diye bir şey yok arkadaşım. Modem reset atıyor demişsin, hangi ışıkların sönüp tekar yandığı önemli. Eğer power da sönüyorsa, sorun direkt modem zaten. Sadece PPP sönüyorsa, IP bırakıyor modem, hatta veya modemde olabilir. Ama Link (ya da ADSL) ışığı da sönüyorsa, sinyal kesiliyor demektir, bu da hatta sorun olabileceğini gösterir.
  • PPP ve Power gidiyor. İlk PPP sönüyor sonra resetliyor kendini. Dediğim gibi birde aşırı ısınma var. Elimi koyuyorum ısıtoyor elimi. yani modem kendini resetliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swatreco -- 6 Aralık 2010; 22:41:43 >
  • snr margin değeri muhtemelen çok düşüktür.geceleri bir nebze olsada kesilme olmaz fakat yoğun saatlerde modem ip dahi alamaz.ttnetle ilgili bi durum yok ortada.öncelikle yama varsa kablolamada onlardan kurtul ve splitterın kaliteli olsun.kopmalar için ttnetin hız düşümünden başka yapabileceği birşey yok.
  • çok ısınma oluyosa modemin kasasına delikler açmayı dene çeşitli uygun yerlerden bi nevi hava akışı sağlanmış olur... bu splitter problemleri çok sık olmaya başladı ama bazende bahane oluyo..
  • Yardımlarınız için çok teşekkürler. Bugün Telekoma gittim ve kampanyadaki kablosuz Hauawei modemi faturaya yansıtmak üzere aylık 4 tlden 12 ay boyunca; 48 tlye aldım ve getirdim taktım. Sorun felan kalmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swatreco -- 7 Aralık 2010; 12:34:05 >
  • Modemi alırken taahhüt yaptılar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvd.disappear -- 7 Aralık 2010; 15:45:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetim aşırı yavaş.
    7 ay önce açıldı
    Dsl sürekli kopuyor
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.