Arkadaşlar bu modemde wireless fonksiyonunu kapatma özelliği var mı; varsa nasıl kaparım bi bilgisi olan cevaplarsa sevinirim...
Wireless menüsünde interface bölümünü "disable" olarak seçerseniz kapanıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: vozer
Wireless menüsünde interface bölümünü "disable" olarak seçerseniz kapanıyor.
Bilgilendirme için teşekkürler dostum
Rica ederim. Laf aramızda yeni aldığımda ben de bulamamıştım nerden kapatıldığını, forumlara yazmıştım bu nasıl modem wireless'ı bile kapanmıyor diye Bu arada ben mac filtreleme menüsünü de çok aramıştım. "Advanced" bölümünde "Mac Filtering" menüsü ağdaki bilgisayarların mac adreslerine göre nete çıkmalarını engelliyor. Yani klasik anlamda bildiğimiz mac filtreleme değil. O özelliğin de olmadığını düşünmüştüm ama sonra başka birşeye bakarken denk geldim. Mac filtreleme ayarını da yine "Wireless" menüsünün "Access Control" bölümünden yapabilirsiniz.
Evet mac filtrelemeyi biliyorum çok güzel bi özellik şifre kırılacak, dışardan başka bi bilgisayar ağa sızacak derdi %100 ortadan kalkıyor. Yanlız siz söylemeseniz interface' in wireless' ı kapamaya yaradığını herhalde uzun bi süre farkedemezdim ayrıca bu özelliğin olmaması da benim için pek bi süpriz de olmazdı açıkcası ne de olsa modemin açma-kapama tuşu bile yok
valla ben interface'den kapatınca sadece arayüzün kapandığı bu arkadaşın radyasyon yaymaya devam ettiği görüşündeyim. tabi derdiniz buysa :).
bağlantıyı kesiyor çatırt diye o ayrı.:)
quote:
Orijinalden alıntı: foreone
valla ben interface'den kapatınca sadece arayüzün kapandığı bu arkadaşın radyasyon yaymaya devam ettiği görüşündeyim. tabi derdiniz buysa :).
Aslında amacım bağlantıyı kesmekten ziyade modemin yaydığı elektromanyetik dalgalardan mümkün olduğunca korunmak.
Arayüzü kapatmak bunu ne kadar engelliyor ben de merak ediyorum...
Bu modem, Kadıköy Gold'da 191 liraya bonusa altı taksit ve aynı yerde DMS'de 185 liraya yine bonus'a altı taksit olarak satılıyor. Bilginiz olsun arkadaşlar.
Hocam bu interface yi turkce tarif etseniz benimki turkce ve bana epey karışık geliyor şöyle iyi bi tarif edermisiniz lutfen
quote:
Orijinalden alıntı: fantomas
quote:
Orijinalden alıntı: foreone
Aslında amacım bağlantıyı kesmekten ziyade modemin yaydığı elektromanyetik dalgalardan mümkün olduğunca korunmak.
Arayüzü kapatmak bunu ne kadar engelliyor ben de merak ediyorum...
İçime kurt düşürdünüz ya!
Fantomas, ne oldu bulabildin mi radyasyon yayıp yaymadığını?
@lektem
Cep telefonlarının yaydığı radyasyon wireless modemlerden çok çok daha fazla. Zararsız demiyorum ama wireless modem cep telefonunun yanında zararsız kalır.
Değerli forumdaşlarım, NETMASTER CBW-700V modemin Wireless sayfasında kullanıcı adı ve şifre atmayı yapamadım :( yardımcı olacak arkadaşım varsa çok sevinirim. Bi türlü yapamıyorum :(
Arkadaşım Neyini Ayarlayamadın Security de WEP Encryption: wep (128 Bit) seç Shared Key Authentication : optional 802.1x Authentication : disable Network Key 1 deyken Generate Wep Keys e Bas Oluştursun Apply le kaydet bitsin
quote:
Orijinalden alıntı: lfkaya
Arkadaşım Neyini Ayarlayamadın Security de WEP Encryption: wep (128 Bit) seç Shared Key Authentication : optional 802.1x Authentication : disable Network Key 1 deyken Generate Wep Keys e Bas Oluştursun Apply le kaydet bitsin
Ben modemi Türkçe yüklettim geçenler ama boş bi vaktimde bakıcam kardeşim sağol ilgilendiğin için.
ben de aksine türkçesinden birşey anlamadığım için ingilizce yapmak istiyorum ama nasıl?
Arkadaşlar, bende kızımın internete çıkışını kısıtlamak istiyorum belli saat aralıklarında olsun diyorum yapamadım, yardımcı olan olursa sevinirim.
slm.interface diye yazılmıs.modemdeki menude karsılıgı ne olarak geciyo yazarmısınız.türkcesi arayüz ama netmaster cbw700 modeminde böyle bir menu yok.tam olarak neresi oldugunu soylerseniz sevinirm...
tam mesajı attıktan sonra sans eseri gördüm.sorunu hallettim.yinede tesekkurler...
Netmaster CBW-700v wireless kablosuz kapatma: internet tarayıcınızı açın adres satırına 192.168.0.1 ya da 192.168.100.1 yazın karşınıza çıkan ekranda kullanıcı adına: admin parola bölümüne de: password yazın açılan sayfada yukarıda Durum, Kablosuz, Ebeveyn Kontrolü gibi başlıklar vardır bunlardan kablosuzu seçin. Açılan sayfada yan başlıklar bulunacaktır Temel, Güvenlik, Erişim Denetimi gibi...Zaten ilk olarak Temel başlığı gelir buradan arayüz kısmını etkin yada devre dışı yaparak wirelessı kontrol edebilirsiniz kolay gele
açıklama yapan arkadaşlar başta Kablosuz daki Temel menüsünde arayüz var deselerdi olay daha iyi anlaşılırdı