Forumda çok araştırdım ancak çözümünü bulamadığım için yeni başlık açıyorum:
NETMASTER CXC-150 kablo modem ve LINKSYS WRT54GC wireless router'ım var. Bunun için dün akşam routerın CD den kurulumunu yaptım. Ancak internete bağlanamadım.
Bu sabah Linksysin müşteri hizmetlerini aradım, "mac clone" yaptık. 40 dk telefonda uğraşmamıza rağmen hala internet olmuş değil.
Forumda diğer arkadaşların aynı cihazlarla yaptığını görmesem uymuyor diyeceğim. Ancak neden ben de bu olay olmuyor anlamış değilim. Sizin bildiğiniz başka bir çözüm öneriniz var mı? Ankara da yaşıyorum bu işi yapabilecek bir teknik servis de söyleyebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim....
Ben Linksys wag200g Adsl modem ile netmaster uyduneti dağıtıyorum.Router da sorun yaşamamanız lazım.Müşteri hizmetlerindeki kişi acaba yeterli biri değilmiydi.Cihazda sorun yok ise ilginç bir durum.Hepsiburadanhttp://www.hepsiburada.com/linksys-wrt54gc-kablosuz-router/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82039 yorumlara bi göz atarsan sorun yaşayan yok gibi. Alıntı :Kablo internetim ve tek portlu modemim (netmaster) vardı. Haliyle tek port yetersizdi. LINKSYS WRT54GC yi aldım. Kurulumu o kadar kolay ki. Cd yi tak 2 dakikada internetin paylaşımda.
Cd den kendin teknik destek almadan bir denesen.Çünkü aynı teknik destek bana adsl modem ile uydunet paylaştırılamaz demişti.Ama router ayarını anlatamaması ilginç.
evet benim de anlayamadığım konu bu... herkes çok kolay bir şekilde bağlamış ama ben CD kurulumunu yaptıktan sonra bağlanamadım. Ki CDden kurulumunu da kendisi yapıyor ben sadece ileriye basıyorum. Acaba Uydunetten yeni bir ip almamım yardımı olur mu?
sendeki bileşenlerin aynısı bende var, bir kere cdden kuruluma hiç gerek yok 192.168.1.1 ile modemin arayüzünü internet tarayıcından aç ordan bütün ayarları yapabilirsin ki zaten ayar yapacak çok az şey var, biri wireless ağa şifre koymak, diğerlerini de isteğe göre yapabilirsin modemden gelen kabloyu, switchteki gibi, aynı ethernet portuna değil routerin arkasında olan internet yazan yere bağlıycan
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetyuzuguler
NETMASTER CXC-150 kablo modem ve LINKSYS WRT54GC wireless router'ım var. Bunun için dün akşam routerın CD den kurulumunu yaptım. Ancak internete bağlanamadım.
Bu sabah Linksysin müşteri hizmetlerini aradım, "mac clone" yaptık. 40 dk telefonda uğraşmamıza rağmen hala internet olmuş değil.
Forumda diğer arkadaşların aynı cihazlarla yaptığını görmesem uymuyor diyeceğim. Ancak neden ben de bu olay olmuyor anlamış değilim. Sizin bildiğiniz başka bir çözüm öneriniz var mı? Ankara da yaşıyorum bu işi yapabilecek bir teknik servis de söyleyebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim....
++++++++++++++++1 aynı sorun
2 haftaya kadar rahatca 3 pc aynı anda nete baglanıyordum. ama son 2 gundur baglanamıyorum. tek pc baglıyken net iyi ama ikinci bir pc aynı anda baglanınca net gidiyor. linksys ve uydunetin teknik servislerini bikac kere aradım cozemediler. sonunda routerın kablo modemden ip alamadıgını bulduk.
bunun nedeni ne olabilir acaba?????
artık routerı teknik servise goturmeyi dusunuyorum
bende linksys teknik servisle yaklasık 40 dk konustum aynı mac clonladı vs. daha sonra uydunet in teknik servisiyle konustum. ordan bana dedikleri router ip almıyor du...
gercektende router kablo modemden ip almıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: atlasi
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetyuzuguler
++++++++++++++++1 aynı sorun
2 haftaya kadar rahatca 3 pc aynı anda nete baglanıyordum. ama son 2 gundur baglanamıyorum. tek pc baglıyken net iyi ama ikinci bir pc aynı anda baglanınca net gidiyor. linksys ve uydunetin teknik servislerini bikac kere aradım cozemediler. sonunda routerın kablo modemden ip alamadıgını bulduk.
bunun nedeni ne olabilir acaba?????
artık routerı teknik servise goturmeyi dusunuyorum
bende linksys teknik servisle yaklasık 40 dk konustum aynı mac clonladı vs. daha sonra uydunet in teknik servisiyle konustum. ordan bana dedikleri router ip almıyor du...
gercektende router kablo modemden ip almıyor...
Arkadaşım Merhaba Bende Motorola SB 5101 kablonet modem ve Linksys WRT 54 GC AP/Router cihazı ile interneti 3 cihaza taşıyorum ancak son 3 gündür sistemim çöktü Sürekli 126 yı arayıp derdimi anlattım ancak bir faydası olmadı Biraz önceki aramamda AP/Router cihazınız Linksys markamı diye sordular evet deyince Linksys marka cihazları kullanan bütün müşterilerde aynı sorunun oldugunu söylediler Şu an Modemi ethernet kablo ile direk PC ye bagladım herhengi bir kopma yok ancak eşimin laptopu ve diğer cihazda net yok Senden ricam Linksys şirketinin müşteri numarasını verebilirmisin? Konu ile ilgili bir gelişme halinde burdan paylaşırız
linksys teknik servisi 0212 444 2726
ben onlarla 3-4 kere konustum. sorun uydunetten kaynaklanıyormus. bunu da uydu nete iletmisler. uyduneti aradım. onlarda bu durumu dogruladı ve linksys routerlarda boyle bir sorun var dediler. şu an cozmeye calısıyorlarmıs bugun yada engec yarın sorun cozulmus olacakmıs ... ben oyle birsey yapmadan bekliyhorum simdi
bu konuda da aynı sorunlar tartışılıyor faydası olabilir sana
aynı modemden bugün bende satın aldım. kurdum çalıştı fakat şu an için tek pc ile giriyorum. umarım 1 ay sonra 2pc 1wii aynı anda nete girebiliriz umarım. en azından 2pc wireless olursa o da yeter bana...
evet şu an ben de tekrar denedim ve internete bağlanabildim demekki genel sorundan kaynaklanıyormuş. Uzun uğraşlar ve emekten sonra wireless'e kavuşabilmek güzel bir duygu Yardım eden herkese teşekkür ederim...
Bende de netmaster modem ve linksys kablosuz router var 1 haftadır net kopuyordu. 126 dan linksyslaerin hepsinde var dendi ancak dün denediğimde bende sorun devam ediyordu. Çözen ark. hangi bölgede acaba . Ben ist. avcılardayım anlamadım gitti.
ben ankaradayım ve benimki extra bir şey yapmadan düzeldi beklemen gerek sanırım biraz...
ben ankaradayım ve benimki extra bir şey yapmadan düzeldi beklemen gerek sanırım biraz...
aynı sorun bendede var 10 gündürde devam ediyor us robotics marka routerım ile internete bağlanamıyorum 126yı sakin 1 saatte arayıp detaylı 1 bilgi öğrenmeye çalışıcam
şimdi net master'ın modemiyle 2den fazla pc bağlanamıyor mu kablo nete?
ben ikinci pc.yi bağladığımda bile (switch kullanarak) ip almıyor pc :S nası olacak? :/
switch ip vermez vermez router özelliği yoktur yani 1 adet router alman lazım 2 pcye dağıtmak için fiyatları 50 tl civarında bu ürünlerin
Arkadaşlar bende İST. AVCILAR bölgesindeyim.Önceleri atlanta modem + linksys router vardı.Sonra motorola 5101 ve yine başka model linkssys router kombinasyonu internete girmeye 1 hafta başardım.Ama şimdi ara sıra kopmalar anlık kopmalar yaşıyorum.Uynuneti aradığımda sorunu linkssys routerlarda olduğu.Linksyss yi radığmda sorunun uydunette olduğu söyleniyor.Aslında linskys ye müşteri hizmetlerine uydunet sizin touterleı kulnadırmıyor, sorunlu diyor diue şikayet dilekçesi yazacağım.
Linkssys routerler haricindeki routerlaral bu tür sorunlar yaşayanlar varmıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: gokhan3007
Arkadaşlar bende İST. AVCILAR bölgesindeyim.Önceleri atlanta modem + linksys router vardı.Sonra motorola 5101 ve yine başka model linkssys router kombinasyonu internete girmeye 1 hafta başardım.Ama şimdi ara sıra kopmalar anlık kopmalar yaşıyorum.Uynuneti aradığımda sorunu linkssys routerlarda olduğu.Linksyss yi radığmda sorunun uydunette olduğu söyleniyor.Aslında linskys ye müşteri hizmetlerine uydunet sizin touterleı kulnadırmıyor, sorunlu diyor diue şikayet dilekçesi yazacağım.
Linkssys routerler haricindeki routerlaral bu tür sorunlar yaşayanlar varmıdır.
sorun hala devam ediyormua????????
bir turlu duzeltemediler gitti bu durumu
ben en sonunda linksys routerı netmasterle degistirdim duzeldi..
Netmaster cxc-150 ile NETMASTER WDS-540 ikisi sorunsuz çalışıyor. Aynı marka kullanmakda fayda var. Adsl kablosuz modeminiz varsa imzamdaki yöntemide yapabilirsiniz
Yaklaşık 30 dakika önce aynı sorunu yaşamaya başladım. Kabloyla bağlanabiliyorum sadece