Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Charmlander

Merhaba,

Bu cihazı araştırdım internette ve özelliklerinde WAN ve LAN bağlantı hızının 100 Mbps olduğu yazıyor.Siz hiç bilgisayarlar arası dosya transferi yaptınız mı bununla? AC 5 GHz desteği 867 Mbps, 2.5 GHz desteği ise 300 Mbps olarak var teknik özelliklerinde.Açıkcası 100 Mbps kablolu arayüzünden nasıl 867 Mbps trafik yönlendirebiliyor aklım pek almadı bu konuyu? Kablosuzdan-kablosuza mümkün olabilir ancak LAN'a kabloyla bağlandığında trafik yoğunluğu olmuyor mu? Bilmediğimden soruyorum, iddia etmiyorum.

Birde cihazda yük altında bir ısınma oluyor mu?

Teşekkürler.

WAN portu 100mbit değil,1000mbit destekliyor. Sadece LAN portları 100mbit.

Ben arada iki duvar varken iki bilgisayarım arasında 5ghz kablosuz bağlantı ile dosya transferi yaptım ve saniyede 40-45 megabyte hız gördüm, yani 450mbit cıvarı. 867mbit sayısı zaten teoriktir ve pratikte wifi ile siz bu hızın ortalama yarısını alırsınız. Mesela 2,4ghz ile 300mbit bağlandınızmı pratikte alabileceğiniz hız da 150mbit`dir, yani saniyede ~15 megabyte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 18 Şubat 2017; 17:31:24 >

• Garabet2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam evdeki tp link Router kullanacam kablo ile birbirine bağladım ama ne gibi ayarlar gerekli modem arayuzüzünden ve tplink arayüzünden. nasıl yapacam bilmiyorum. Daha önce hiç yapmadım anlatabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 18 Şubat 2017; 20:34:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu aletin sıkıntısı donanım. TP Link, Asus gibi firmaların aletleri canavar gibi çalışıyor. Bunda tam anlam veremediğim kesintiler oluyor. İdare edeceğiz yapacak bir şey yok.

• 2 gün önce kablonete abone oldum.Kablolu bağlantıda sıkıntı yok kablosuzu hızım çok yavaş netmaster müşteri hizmetlerini aradım.Çözüm bulamadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

2 gün önce kablonete abone oldum.Kablolu bağlantıda sıkıntı yok kablosuzu hızım çok yavaş netmaster müşteri hizmetlerini aradım.Çözüm bulamadılar.

Bulamazlar. Çünkü çözümü yok. Max hız istiyorsan modemle aynı odada olacaksın. Buradaki arkadaşında servisi arayın demekten başka bir çözümü olmuyor genelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

2 gün önce kablonete abone oldum.Kablolu bağlantıda sıkıntı yok kablosuzu hızım çok yavaş netmaster müşteri hizmetlerini aradım.Çözüm bulamadılar.

Bulamazlar. Çünkü çözümü yok. Max hız istiyorsan modemle aynı odada olacaksın. Buradaki arkadaşında servisi arayın demekten başka bir çözümü olmuyor genelde.

Ne aynı odası 10 cm var modemle pc arasında 50 megabit olan hızım 20 civarında kabloluda sıkıntı yok

• duzguner42 kullanıcısına yanıt
    2.4ghz hızındakine kablosuz bağlanmıyorsun değil mi? bu modem 2 ayrı kablosuz veriyor biri 2.4ghz diğeri 5ghz de.
  • Ben hayatimda bu kadar kötü modem kullanmadim. Ucuz etin yahnisi bu olsa gerek..

• quote:

Orijinalden alıntı: unalcan319

2.4ghz hızındakine kablosuz bağlanmıyorsun değil mi? bu modem 2 ayrı kablosuz veriyor biri 2.4ghz diğeri 5ghz de.

modemde 2 sninde ışığı yanıyor
  • Modemde biraz tutarsızlık oluyor, bazen açıp kapatmam icap ediyor ve öncesi sonrası aynı olmayabiliyor.

Fakat en olumlu faydayı kablosuz kanalı değiştirerek buldum. Wifi Analyzer mobil uygulamasından çevredeki wifi lerin kanallarına baktığımda hep aynıydı, özellikle netmaster olanlar, sonra kanalı değiştirdim ve bariz bir iyileşme gördüm. Zaten birçok yerde bu öneri sunuluyor, deneyebilirsiniz. (Modemi evin ortasında düşünürseniz, modemin solunda ve sağında telefonun bulduğu wifi ler farklı, ben wifi yi sıklıkla modemin solunda kullanıyorum, dolayısıyla modemin solunda programı kullanıp oradaki wifi lerle çakışmayacak bir kanal seçtim. Mesele sinyali aldığınız yerde aynı kanalda wifi olmaması.)

• arkadaşlar türksat kablo tv ye geçemeyi düşünüyorum evimde sol fiber var ve xiaomi router kullanıyorum .yeni abone olunca 50mbps bağlantı için bana bu modemi mi verecekler?ayrıca bendeki router da 5ghz ve 2.4ghz wireless var bendeki xiaomi routerı kullanabilirmiyim ?yoksa infinity modem almak şart mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 10 Mart 2017; 13:9:55 >
  • Gezegenin en kötü modemi, bu netmaster dan bi cacık olmaz.
    Türksat A.Ş'nin biran önce diğer modem markalarıyla da anlaşıp sistemine dahil etmesi ve farklı markaları resmi olarak desteklemesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 10 Mart 2017; 14:16:43 >
  • Arkadaşlar bugün bağlattim ama iki tane wifi gozukuyo farkli, ne ise yariyo bunlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkbluestaz

Arkadaşlar bugün bağlattim ama iki tane wifi gozukuyo farkli, ne ise yariyo bunlar?

5 cevap üstte yazmış arkadaş.

Biri 2.4 biri 5 GHz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar

modeminizi test edin dışarıdan erişilebilme olayı çıktı gene başımıza

Batuhan Katırcıtwitter
    Batuhan Katırcı
    https://twitter.com/batuhan_katirci/status/840324716183314432

Ayrıca Link şu şekilde

http://uydunet.batuhan.org/

Hiç güvenli değil uzaktan her şey yapılır vallahi

• Bu olay dışardan değil in network dediğimiz dahili ağdan yapılabilir. Kormayınız

• Bu yeni modemde bile çalışması sıkıntı insan bir teknik ekibin hesabı değiştirir. Hadi onu geçtim javascript çalıştırılarak manipule edilebiliyor. Tamam iç networkden ama bunu otomatize ettiğini düşün sitenin sonra durum sıkıntı bana göre
  • NetMaster belki yeni modem için çözer ancak altarnetif firmaların verdiği promosyonları vermeyen tek şirket !!

• sorunun nedeni muhteşem modem arayüzününhttp://192.168.0.1/ adres satırı bypass edilip direkthttp://192.168.0.1/EasySetup.asp 'a erişilebilinmesinden kaynaklı. Siz de deneyin direkthttp://192.168.0.1/EasySetup.asp adresine gidin kablosuz ağ bilgileri ekranı geliyor ve gelişmiş ayarlar diyerek modeme giriş yapabiliyorsunuz hatta direkt
    192.168.0.1
    Residential Gateway Login
    http://192.168.0.1/RgContentFilter.asp
    adresine tıklayın güvenlik duvarı ayarlarına erişiyorsunuz login olmadan. Yani LOGIN ekranı giriş yapılmadan geçilebiliyor, rol yönetimi tasarlanırken hatalı yapılmış, aslında sizi LOGIN 'den giriş yapılmazsa her halükarda login ekranına atmalı. Bunu bilen biri yerel ağda sizden habersiz modem ayarlarını değiştirir değiştirmesine de modemde de adam gibi ayar yok ki zaten. DNS ayarı bile kapalı neyi değiştirecek.

çok basit bir hata ama bu güne kadar kimse önemsememiştir denememiştir bile

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bizim ağımıza bağlı olmayan biri bu direk linkleri kullanarak ayarlara erişmesi mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacıtitrettin -- 12 Mart 2017; 11:55:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.