Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
47
Favori
298.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bende yeni bağlattım. bu Infinity 401 modem yan odada sıkıntı gerçekten. Acaba gidip sizin dediğiniz önceki modemi alsam mi ıkinci el mi aldınız sıfır aldıysanız nerden ve kaça aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 8 Şubat 2017; 23:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta ben de 100Mbps kampanyasıyla kablonet bağlattım. Şebeke ile ilgili bir sıkıntı yok, kablolu bağlantı yaptığımda 96-97 Mbps bağlantı hızları alıyorum. Fakat modem kablosuz bağlantı konusunda gerçekten sıkıntılı. 5 Ghz ile hız konusunda herhangi bir problem yok ve biraz daha stabil ama onda da modemle aynı odada bulunan telefonumla kopmalar yaşıyorum. 2.4Ghz ise tam bir rezalet. Devamlı kopuyor, hızı düşük. 802.11n 300Mbps destekli bilgisayarımdan en fazla 25-30 Mbps hız alabildim, telefondan ise 3-4 Mbps'ın üstünü pek göremedim.

Durum böyle olunca elimde daha önceden kullandığım bir TP-Link WR-704N vardı, 5-6 senelik 802.11n 150Mbps destekli. Infinity 401'in kablosuz bağlantılarını iptal ederek, bu WR704N'in WAN portundan kablolu olarak modeme bağladım. Şimdi bu router'la deneyince bilgisayar 67-70 Mbps hız alabiliyor. Telefon ile de 40-50 Mbps civarında hız alabiliyorum. Daha güzeli ise kopma yaşamıyorum. Kaç senelik WR704N kablosuz konusunda çok daha iyi çalışıyor.

• Hocam ben de farklı bir tp link Router kullanmayı düşünüyorum.

Nasıl yapacağım kablolu şekilde mi takılı kalacak bir ayarı vs var neler?

• Infinity demi yalan oldu ?
    ZN modemime sıkı sıkı sarılayım bari o zmn
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkay

Merhaba arkadaşlar, geçen hafta ben de 100Mbps kampanyasıyla kablonet bağlattım. Şebeke ile ilgili bir sıkıntı yok, kablolu bağlantı yaptığımda 96-97 Mbps bağlantı hızları alıyorum. Fakat modem kablosuz bağlantı konusunda gerçekten sıkıntılı. 5 Ghz ile hız konusunda herhangi bir problem yok ve biraz daha stabil ama onda da modemle aynı odada bulunan telefonumla kopmalar yaşıyorum. 2.4Ghz ise tam bir rezalet. Devamlı kopuyor, hızı düşük. 802.11n 300Mbps destekli bilgisayarımdan en fazla 25-30 Mbps hız alabildim, telefondan ise 3-4 Mbps'ın üstünü pek göremedim.

Durum böyle olunca elimde daha önceden kullandığım bir TP-Link WR-704N vardı, 5-6 senelik 802.11n 150Mbps destekli. Infinity 401'in kablosuz bağlantılarını iptal ederek, bu WR704N'in WAN portundan kablolu olarak modeme bağladım. Şimdi bu router'la deneyince bilgisayar 67-70 Mbps hız alabiliyor. Telefon ile de 40-50 Mbps civarında hız alabiliyorum. Daha güzeli ise kopma yaşamıyorum. Kaç senelik WR704N kablosuz konusunda çok daha iyi çalışıyor.

Rezalete bak böyle birşey yaptıktan sonra eşşek kadar modemin ne anlamı var .
    içinde 3 tane anten varmış da bilmem ne ...
    Araya 2 duvar girince cortluyor resmen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Wi-fi kullanacaklar, kablonet de 50 Mbit üzeri tarifelere abone olmasının mantığı yok. Netmaster modemler yenisiyle eskisiyle o kadar dandik ki, kablosuz bağlantıda 100Mbit leri hiç bir zaman stabil sunamıyor.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şeyi düşünüyorum. Ben 50 mb hızlı paket aldım bir yan oda da Wifi ile 15-20 mb. Başka odalarda daha kötü.

• Bir önceki modemden şikayet vardı forumda çok ama bu infinity modeli ondan da rezalet bir modem. Kendi kendine kopmalar yaşıyor. Modemi Açıp kapatınca geliyor. Wi-fi sorunu iyi bir routela giderilemez mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pacey57

Bir önceki modemden şikayet vardı forumda çok ama bu infinity modeli ondan da rezalet bir modem. Kendi kendine kopmalar yaşıyor. Modemi Açıp kapatınca geliyor. Wi-fi sorunu iyi bir routela giderilemez mi acaba ?

Tabiiki gider..Takin bir router, canavar gibi olur...Airties rt205 bile olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Hocam bende yeni bağlattım. bu Infinity 401 modem yan odada sıkıntı gerçekten. Acaba gidip sizin dediğiniz önceki modemi alsam mi ıkinci el mi aldınız sıfır aldıysanız nerden ve kaça aldınız?

Şuan türksat 383ZN yi satmamakta, ya netmasterın kendisinden bulabilirsiniz (219 TL ye satışını gerçekleştiriyorlar, sıfır kapalı kutu olarak), yada sahibinden de bulabilirsiniz. Ben sahibinden.com'dan bulup aldım, 2 aylık temiz bir cihaz, jelatini dahi üzerinde duruyordu hiç kullanmamış adam. 60 TL ye mal oldu bana, tavsiyem sıfırına gidip 200 lira bayılmayın, 383zn nin de kaliteli olduğu söylenemez, eğer amazondan alma imkanınız yoksa, yada benim gibi bekleyecek durumda değilseniz, almanızı tavsiye ederim. Yok sıfır almayı düşünüyorum beklerim derseniz, amazondan motorola veya time warner tavsiye edebilirim, harika cihazlar, 42 ile 49 $ arasında değişiyor fiyatları.

• Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Hocam şu router nasıl yaparım bilmiyorum. Evde bit tane tp link var onu düşünüyor.

Nasıl yaparım ne gibi ayar kablo vs bilmiyorum

• quote:

Hocam şu router nasıl yaparım bilmiyorum. Evde bit tane tp link var onu düşünüyor.

Ben yapmadim ama kablo ile docsis e baglayip bridge vs yapiliyor sanirim, yapan arkadas anlatir

• Ben modemin yanında bile 48-49 alamıyorum hiç. İnfinity modem 50 hız.
  • arquerox kullanıcısına yanıt
    Hiç riske girmeden router ile çözüm üretmek en mantıklısı olur sanırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

quote:

Ben yapmadim ama kablo ile docsis e baglayip bridge vs yapiliyor sanirim, yapan arkadas anlatir

Çok fazla birşey yapmanıza gerek yok Router'ın Wan girişi ile İnfinity 401'in ethernet çıkışını CAT5 kablo ile bağlayın, gigabit destekli olursa daha iyi olur. Router'ın arayüzlerinden Wi-Fi'nizi ayarlayın. +01'in arayüzünden de wi-fi'yi devre dışı yapın.

Ben router sadece wireless-N e kadar desteklediği için 401'in sadece 2.4ghz arayüzünü devre dışı bıraktım. Yani 2.4Ghz olan yayını artık router'dan alıyorum. 401'in Wireless-ac olan radyosunu ise (5ghz'i) açık bıraktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Wi-fi kullanacaklar, kablonet de 50 Mbit üzeri tarifelere abone olmasının mantığı yok. Netmaster modemler yenisiyle eskisiyle o kadar dandik ki, kablosuz bağlantıda 100Mbit leri hiç bir zaman stabil sunamıyor.

Aslında tam olarak öyle değil, 50 Mbps üzeri hız yine de alabilirsiniz ama ek para vermeniz gerekiyor. Ya 48 TL vererek Infinity 401 ve üzerine 90-100 TL gibi bir rakam vererek bir router alacaksınız. Veyahut direk 200TL civarına düzgün bir wireless kablo modem alacaksınız. İki durumda da 50 Mbps üzeri hızlar alırsınız. Hele ki cihazlarınız ve router/modem wireless ac destekliyorsa ve ortamda fazla wi-fi interferans yoksa 100Mbps rahat alırsınız.

Benim tavsiyem elinizde hazırda router yoksa kablonet bağlatırken Infinity 401'i almayın gidin düzgün bir modem alın. Böylelikle sıkıntısız kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksi273_kelvin -- 11 Şubat 2017; 12:46:48 >

• quote:

quote:

Wi-fi kullanacaklar, kablonet de 50 Mbit üzeri tarifelere abone olmasının mantığı yok. Netmaster modemler yenisiyle eskisiyle o kadar dandik ki, kablosuz bağlantıda 100Mbit leri hiç bir zaman stabil sunamıyor.

Aslında tam olarak öyle değil, 50 Mbps üzeri hız yine de alabilirsiniz ama ek para vermeniz gerekiyor. Ya 48 TL vererek Infinity 401 ve üzerinde 90-100 TL gibi bir rakam vererek bir router alacaksınız. Veyahut direk 200TL civarına düzgün bir wireless kablo modem alacaksınız. İki durumda da 50 Mbps üzeri hızlar alırsınız. Hele ki cihazlarınız ve router/modem wireless ac destekliyorsa ve ortamda fazla wi-fi interferans yoksa 100Mbps rahat alırsınız.

Benim tavsiyem elinizde hazırda router yoksa kablonet bağlatırken Infinity 401'i almayın gidin düzgün bir modem alın. Böylelikle sıkıntısız kullanabilirsiniz.

1-) Ülkemiz de elektrik çok pahalı, modeme ilaveten router bağlayıp fazladan elektrik sarfiyatı mantıklı gelmiyor. Şirket ortamı olsa hadi neysede, ev ortamında 1 iş için 2 cihaz çalıştırmak bu ülkede lüks.

2-) Kablonet teknolojisi, ADSL/VDSL teknolojisi gibi değil, çarşıdan alınan her kablo modem ISS de stabil çalışmıyor. ISS'nin de o modemi tam anlamıyla desteklemesi lazım.

3-) Eski netmaster modemlerde wi-fi kopma problemi vardı. Yeni netmaster modemlerde wi-fi de 100Mbit hızı verememe problemi var. N ide AC side 100Mbit hızı sunamıyor. 100Mbit ve üstü için kablolu bağlantı şart.

• quote:

quote:

quote:

Aslında tam olarak öyle değil, 50 Mbps üzeri hız yine de alabilirsiniz ama ek para vermeniz gerekiyor. Ya 48 TL vererek Infinity 401 ve üzerinde 90-100 TL gibi bir rakam vererek bir router alacaksınız. Veyahut direk 200TL civarına düzgün bir wireless kablo modem alacaksınız. İki durumda da 50 Mbps üzeri hızlar alırsınız. Hele ki cihazlarınız ve router/modem wireless ac destekliyorsa ve ortamda fazla wi-fi interferans yoksa 100Mbps rahat alırsınız.

1-) Ülkemiz de elektrik çok pahalı, modeme ilaveten router bağlayıp fazladan elektrik sarfiyatı mantıklı gelmiyor. Şirket ortamı olsa hadi neysede, ev ortamında 1 iş için 2 cihaz çalıştırmak bu ülkede lüks.

2-) Kablonet teknolojisi, ADSL/VDSL teknolojisi gibi değil, çarşıdan alınan her kablo modem ISS de stabil çalışmıyor. ISS'nin de o modemi tam anlamıyla desteklemesi lazım.

3-) Eski netmaster modemlerde wi-fi kopma problemi vardı. Yeni netmaster modemlerde wi-fi de 100Mbit hızı verememe problemi var. N ide AC side 100Mbit hızı sunamıyor. 100Mbit ve üstü için kablolu bağlantı şart.

1. Benim ekstradan taktığım router 5V, 0,6A yani 3Watt yakıyor, bir ay boyunca devamlı çalışsa kaç para yakacak, elektriğin 1 kilowatt-saat'i şu anda enerjisa'da tüm vergiler dahil 0,42TL 3 Wattlık bir cihaz bir ay boyunca devamlı çalışsa 3W*24*30 = 0,72Kwh (kilowatt-saat) yakar ki bu da 30 kuruş eder. Neyin pahalılığından söz ediyorsunuz?

2. Ben daha önceden motorola'nın kablo modemini kullanıyordum hiçbir sıkıntısı olmadan kablonet altyapısını destekliyordu. Biraz araştırmayla bunun hangisinin iyi olduğunu bulmak, kablonet'e hangisinin uyacağını bulmak çok problem olmasa gerek.

3. Ben de o 100Mbps'e kablolu olarak router bağlanabilir mesela ac destekli bir wifi router ise 100Mbps rahat verir diyorum.

Son olarak size mantıksız geliyorsa almazsınız olur biter, bana mantıklı geliyor ben aldım.

• Bir aydır İnfinity 401 modem kullanıyorum. Son günlerde kopma yaşanıyor. Modemi tekrar açıp kapadığımda düzeliyor. Forumda incelediğim sayfalarda gördüğüm kadarıyla stabil çalışacak kaliteli bir modem önerisi de yok. Modemi bridge modunda Asus AC68U Dsl Modem Router ile kullanıyorum. Router bilgisayarıma kablo ile bağlı. O kadar kalitesiz cihaz üretiyorlar ki asli görevi olan sadece sinyali alıp aktarmayı bile stabil olarak beceremiyor. Acaba bunu bir yazılım güncellemesi ile düzeltebilecekler mi? İhtiyacım olan tekşey kablo internetimi tamamen stabil olarak AC68U'ya aktarabilecek bir modem. Kablosuz basit olsun ama sorunsuz sıkıntısız çalışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 12 Şubat 2017; 14:44:38 >
  • Arkadaşlar ben de yeni abone oldum bu infinity modemden kurdular, 50mbit hızımız var ama internette kopmalar oluyor diğer odalarda. 5 ghz de çalıştırıyorum, bu kopmaları çözmek için router mi kullanmak lazım illa? Bende eski ttnetin verdiği modem var geri istemediler onu kullanamam değil mi router niyetine :D
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.