Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman kablo çektirmek yerine routerı bu alete bağlayarak verim alınabilir. Eninde sonunda en sağlıklı çözüm kablo çekmek olacak anlaşılan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 4 Nisan 2017; 14:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbo954 İ kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,
    Bahsettiğiniz sorun bilgisayarınızdan kaynaklı olabilir.
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,
  • İlginize teşekkür ederim. Destek hattıyla temasa geçeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcımız,
    Bahsettiğiniz sorun bilgisayarınızdan kaynaklı olabilir.
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,

sayn netmaster guncelleme geldıkden sonra facebookda falan sayfalar gec yuklenır oldu resımler gec acılır oldu daha once bole bırsey soz konusu degıldı :( kablosuz ıcın en saglıklı ayarların resmını cekıp atarmısınız bıze yardım amaclı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: İbo954

Kopmaların modemden olduğunu düşünmüyorum. Bende anlık kopmalar oluyordu(Ethernet bağlantılı PC) 5 sn içinde modem tekrar bağlanıyordu(led lerden görebiliyordum). Uydunet in artık ahbap olduğum ekibi herseferinde bir sinyal problemi göremediğinden artık bana " modemin çok eski yeni modem al sıkıntın geçer" dedi diye bu İnfinity i istemeden aldım.
    Kopmalar modem değişikliğiyle geçmedi. Yalnız artık kopmaları bu yeni modem in led lerinden göremiyorum. Led ler hala bağlı gösteriyor ama PC "net bağlantısı yok" mesajı veriyor. Neyse şikayetlerim üzerine artık ne yaptılarsa bir süredir anlık kopma kalmadı. Yalnız eski modemde hiç olmazdı, PC başından kalkarken makinanın ethernet bağlantısını "disable" ediyorum. Birkaç saat sonra başlarken "enable" yaptığımda modem nedense doğru dürüst net bağlantısı vermiyor (modem sürekli açık idi halbuki). Ya tekrar "disable/enable" yapıyorum ya da modemi tekrar "kapat/aç" yapınca internet gerçekten tekrar bağlanıyor. Bu da yeni modemin bana azizliği.

Yeni modemin ethernet çıkışları çok sorunlu. Modemi bir hafta brigde modunda routera bağlı olarak kullandım. Sonra bir gün sabah router internete çıkamıyordu. Bilgisayarı doğrudan bağladım o da çıkamadı. Ekip geldi 4 saat uğraştı sorunu çözemediler. En sonunda eski bir servis modemi taktılar ve bridge moda aldılar her şey çalıştı. Yeni İnfinity modemi aldılar servise gönderdiler. Çözemezlerse yenisini gönderirler dediler. Bakalım bekliyoruz. Bıraktıkları servis modemi de z4. Arada bir öksürüp aksırsa da internet sorunum yok. Bu ethernet sorunu yeni modemi kullanan sayısı arttıkça daha çok dillendirilecektir. Umarım donanımsal kalitesizlikle ilgili değildir yazılımla çözebilirler. Yoksa bu modem de daha başlamadan KabloNet'in çöp modemleri arasında yerini alacak gibi duruyor.

Bu doğruysa veya genel bir sorunsa, çöp Netmaster'a ethernet üzerinden router başlayıp müzmin wifi sorununu çözen herkes sorun yaşayacak ve Netmaster'a sövecektir. Bu klasik çözümü bile baltalamak demek bu.

Allah rızası için Netmaster'dan kurtulup Avrupa ve Abd'de kullanılan iyi bir markayla anlaşılsın. Motorola olur, Tplink olur, Xiaomi olur....Daha da var. Peşkeş mi var Netmaster'a nedir anlamadım. Türksat'a toplu müracat yapalım, yeter artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Nisan 2017; 19:7:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

Kopmaların modemden olduğunu düşünmüyorum. Bende anlık kopmalar oluyordu(Ethernet bağlantılı PC) 5 sn içinde modem tekrar bağlanıyordu(led lerden görebiliyordum). Uydunet in artık ahbap olduğum ekibi herseferinde bir sinyal problemi göremediğinden artık bana " modemin çok eski yeni modem al sıkıntın geçer" dedi diye bu İnfinity i istemeden aldım.
    Kopmalar modem değişikliğiyle geçmedi. Yalnız artık kopmaları bu yeni modem in led lerinden göremiyorum. Led ler hala bağlı gösteriyor ama PC "net bağlantısı yok" mesajı veriyor. Neyse şikayetlerim üzerine artık ne yaptılarsa bir süredir anlık kopma kalmadı. Yalnız eski modemde hiç olmazdı, PC başından kalkarken makinanın ethernet bağlantısını "disable" ediyorum. Birkaç saat sonra başlarken "enable" yaptığımda modem nedense doğru dürüst net bağlantısı vermiyor (modem sürekli açık idi halbuki). Ya tekrar "disable/enable" yapıyorum ya da modemi tekrar "kapat/aç" yapınca internet gerçekten tekrar bağlanıyor. Bu da yeni modemin bana azizliği.

Yeni modemin ethernet çıkışları çok sorunlu. Modemi bir hafta brigde modunda routera bağlı olarak kullandım. Sonra bir gün sabah router internete çıkamıyordu. Bilgisayarı doğrudan bağladım o da çıkamadı. Ekip geldi 4 saat uğraştı sorunu çözemediler. En sonunda eski bir servis modemi taktılar ve bridge moda aldılar her şey çalıştı. Yeni İnfinity modemi aldılar servise gönderdiler. Çözemezlerse yenisini gönderirler dediler. Bakalım bekliyoruz. Bıraktıkları servis modemi de z4. Arada bir öksürüp aksırsa da internet sorunum yok. Bu ethernet sorunu yeni modemi kullanan sayısı arttıkça daha çok dillendirilecektir. Umarım donanımsal kalitesizlikle ilgili değildir yazılımla çözebilirler. Yoksa bu modem de daha başlamadan KabloNet'in çöp modemleri arasında yerini alacak gibi duruyor.

Bu doğruysa veya genel bir sorunsa, çöp Netmaster'a ethernet üzerinden router başlayıp müzmin wifi sorununu çözen herkes sorun yaşayacak ve Netmaster'a sövecektir. Bu klasik çözümü bile baltalamak demek bu.

Allah rızası için Netmaster'dan kurtulup Avrupa ve Abd'de kullanılan iyi bir markayla anlaşılsın. Motorola olur, Tplink olur, Xiaomi olur....Daha da var. Peşkeş mi var Netmaster'a nedir anlamadım. Türksat'a toplu müracat yapalım, yeter artık.

Durum maalesef anlattığım gibi oldu. Ben de genel bir sorun olmasın diye umuyorum. Sorun brigde moda alınca oluyordu. Normal router modunda ethernet sorunsuz çalışıyor. Gelen ekip sorunu çözemeyince router'ı normal bağla bridge moduna geçmeden diye bir çözüm önerdiler. Tabi ki kabul etmedim. Modemin router'ı sürekli aktif olacak o durumda. Zorunlu durumlarda geçici olarak kullanılabilir o şekilde ama En sağlıklısı bridge modda kullanmak. Ayrıca ilerleyen zamanlarda modem belki de router modunda da etherneti kesecek bilemezsin. Sonuçta cihaz sorunlu çıktı ve değiştirilmesinde fayda var. Daha 1 haftalık modemdi bir de.

• airties 5760ı router olarak bu modemle nasıl kullanabilirim açıklayabilicek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelberTh

airties 5760ı router olarak bu modemle nasıl kullanabilirim açıklayabilicek var mı ?

bende 2 tane var bırını router olarak kullanıyorum dıgerını satıyorum musterı hızmetlerını ararsan yardımcı olurlar
  • Arkadaşlar, güncelleme sonrası son durum nedir? Wifi çekim kapasitesi hala sorunlu mu? Elimde emektar CBW-700V modem var. 5ghz bandı bana çok lazım, router alıp eski modemle devam etsem mi yoksa bu modele mi geçeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pandaren

Arkadaşlar, güncelleme sonrası son durum nedir? Wifi çekim kapasitesi hala sorunlu mu? Elimde emektar CBW-700V modem var. 5ghz bandı bana çok lazım, router alıp eski modemle devam etsem mi yoksa bu modele mi geçeyim?

5Ghz Router alıp kullanmanız daha iyi olur hem kapsama alanı artmış olur hem daha iyi performans alırsınız.
  • Yeni FW sonrası Temel->DHCP tıkladığımda modem reset ediyor, güncellemeyi alan diğer arkadaşlar deneyip sonucunu bildirebilirlermi!?
    Sayın @Netmaster yetkilisi size bu konuda bildirim geldimi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KGTR

Yeni FW sonrası Temel->DHCP tıkladığımda modem reset ediyor, güncellemeyi alan diğer arkadaşlar deneyip sonucunu bildirebilirlermi!?

Şimdi denedim bir terslik yok, Temel/ DHCP yapınca ilgili pencere açıldı.
  • Merhabalar,

Modemin WPS özelliğini zar zor açtım, açmaz olaydım kapatamıyorum şimdi de. WPS ışığı mavi yanıyor. Ayarlar'dan devre dışı seçmeme rağmen mavi ışık yanmaya devam ediyor, ve sayfayı yenilediğimde tekrar WPS aktif olarak gözüküyor. Bi yardım edin lütfen :/
  • Netmaster sitesine giremiyorum?

• Arkadaşlar modemin sorunlu olduğu herkes tarafından biliniyor. Bence sorun yaşamak istemeyenler hala bu modemle cebelleşeceğine düzgün bir router alıp modemi sadece bridge modda kullarak ağı tamamen router'a bırakmalıdır. Yıllardır bu netmaster modemler aynı kalitesizlikte çinlilere yaptırılıp elimize tutuşturuluyor. Bunlar düzgün bir modem yaptırıp vermezler çünkü kablo abonesi sayısı ve potansiyel abone sayısı aşağı yukarı belli. yerli hiçbir şirket az para kazanacağı bir işe girmez. o nedenle düşük kalitede mal ürettirip az miktarda satış olsa bile çok kazanmayı hedeflerler. Maalesef Türksat milli sebeplerden dolayı bu parayı yabancı bir şirketin kazanmasını istemediğinden uluslararası bir firmadan modem almıyor. Almadıkları gibi başka marka modemlerin kullanılmasını da mümkün olduğunca engellemeye çalışıyorlar. Bu durumda biz kullanıcıların yapacağı tek şey, sadece modem olarak işini doğru yapacağını umarak bu aleti bridge moda almak ve sağlam bir router ile yola devam etmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebrocode

Merhabalar,

Modemin WPS özelliğini zar zor açtım, açmaz olaydım kapatamıyorum şimdi de. WPS ışığı mavi yanıyor. Ayarlar'dan devre dışı seçmeme rağmen mavi ışık yanmaya devam ediyor, ve sayfayı yenilediğimde tekrar WPS aktif olarak gözüküyor. Bi yardım edin lütfen :/

Modemin sağ yan üstünde WPS butonuyla sanırım kapatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebrocode

Merhabalar,

Modemin altında bulunan reset çukuruna kürdan gibi bir şey sokarak 20 saniye kadar bekleyin. Işıklar sönüp yanınca bırakın. Modem açıldığında yüksek ihtimalle normale dönmüş olarak kullanırsınız. Bu işlemle modeme hard reset atmış oluyorsunuz. yüksek ihtimalle ifadesini özellikle kullandım çünkü bu lanet modemler maalesef hard reset ile bazen sorun çıkarıyor.
  • quote:

Arkadaşlar modemin sorunlu olduğu herkes tarafından biliniyor. Bence sorun yaşamak istemeyenler hala bu modemle cebelleşeceğine düzgün bir router alıp modemi sadece bridge modda kullarak ağı tamamen router'a bırakmalıdır. Yıllardır bu netmaster modemler aynı kalitesizlikte çinlilere yaptırılıp elimize tutuşturuluyor. Bunlar düzgün bir modem yaptırıp vermezler çünkü kablo abonesi sayısı ve potansiyel abone sayısı aşağı yukarı belli. yerli hiçbir şirket az para kazanacağı bir işe girmez. o nedenle düşük kalitede mal ürettirip az miktarda satış olsa bile çok kazanmayı hedeflerler. Maalesef Türksat milli sebeplerden dolayı bu parayı yabancı bir şirketin kazanmasını istemediğinden uluslararası bir firmadan modem almıyor. Almadıkları gibi başka marka modemlerin kullanılmasını da mümkün olduğunca engellemeye çalışıyorlar. Bu durumda biz kullanıcıların yapacağı tek şey, sadece modem olarak işini doğru yapacağını umarak bu aleti bridge moda almak ve sağlam bir router ile yola devam etmek.

bridge modunda iken nasıl oluyor hocam ? kaç bilgisayara kablolu baglanıyor ben 2 port oldugu ıcın modemde cogalttım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KGTR

Yeni FW sonrası Temel->DHCP tıkladığımda modem reset ediyor, güncellemeyi alan diğer arkadaşlar deneyip sonucunu bildirebilirlermi!?

Şimdi denedim bir terslik yok, Temel/ DHCP yapınca ilgili pencere açıldı.

Teşekkürler, sanırım otomatik güncelleme sırasında bir hata oluştu ya da bir arıza söz konusu, emin olmak adına yazıyorum FW versiyonunuz 401_0081.545.799.011 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcun_10

quote:

Arkadaşlar modemin sorunlu olduğu herkes tarafından biliniyor. Bence sorun yaşamak istemeyenler hala bu modemle cebelleşeceğine düzgün bir router alıp modemi sadece bridge modda kullarak ağı tamamen router'a bırakmalıdır. Yıllardır bu netmaster modemler aynı kalitesizlikte çinlilere yaptırılıp elimize tutuşturuluyor. Bunlar düzgün bir modem yaptırıp vermezler çünkü kablo abonesi sayısı ve potansiyel abone sayısı aşağı yukarı belli. yerli hiçbir şirket az para kazanacağı bir işe girmez. o nedenle düşük kalitede mal ürettirip az miktarda satış olsa bile çok kazanmayı hedeflerler. Maalesef Türksat milli sebeplerden dolayı bu parayı yabancı bir şirketin kazanmasını istemediğinden uluslararası bir firmadan modem almıyor. Almadıkları gibi başka marka modemlerin kullanılmasını da mümkün olduğunca engellemeye çalışıyorlar. Bu durumda biz kullanıcıların yapacağı tek şey, sadece modem olarak işini doğru yapacağını umarak bu aleti bridge moda almak ve sağlam bir router ile yola devam etmek.

bridge modunda iken nasıl oluyor hocam ? kaç bilgisayara kablolu baglanıyor ben 2 port oldugu ıcın modemde cogalttım

Düzgün bir router kullanırsanız router dışında kablolu bağlantıya ihtiyaç duymazsınız. Zaten router'da da kablosuz dışında ethernet portları bulunduğundan çok ihtiyaç olursa o portlar kullanılır. Bu modeme fazla görev vermemek lazım. Sadece modem işini yapsın yeter. Gerisini iyi bir router ile kolayca halledersiniz.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.