Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.068
Cevap
88
Favori
144.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1- MTU ayarları ile AKK'dan kurtulmak halen mümkün mü?
    2- Oldu da hız arttı. Bu artış sadece torrent için mi yoksa İDM ile indirme yapabileceğimiz; netload,letitbit tarzı sitelerde de işe yarıyor mu?
    3- Bu söylediklerim mümkünse eğer hangi modemi kullanmam gerekiyor? Siz söyleyin memnun kaldığınız modemi ben de alıp deneyeyim.

Şimdiden teşekkür ederim.

(Not: ZTE marka modemim var ve MTU değiştirmek işe yaramıyor. Bölge: Sakarya)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazzmodi

şimdi arkadaşlar öncelikle;
    2- Oldu da hız arttı. Bu artış sadece torrent için mi yoksa İDM ile indirme yapabileceğimiz; netload,letitbit tarzı sitelerde de işe yarıyor mu?
    3- Bu söylediklerim mümkünse eğer hangi modemi kullanmam gerekiyor? Siz söyleyin memnun kaldığınız modemi ben de alıp deneyeyim.

1-evet halen mümkün takır takır download etmekte şu an bilgisayarım
    2-hem torrentte hem de indirme programı ve tarayıcılarda da işe yarıyor mtu değişince internet sayfaları açılmıyor ancak açılmış sayfadaki linke tıklayınca son hızda download başlıyor.
    3-arayüzünde mtu ayarı değişim bölümü bulunan birçok modemde işe yarıyordur ancak benim kullandığım ttnetin hediye vermiş olduğu Airties 5341 model cihazdır ve sorunsuzca hız yükseliyor,ama bu modeme verilecek paraya değmez Tplink markasını tercih etmenizi öneririm daha kaliteli ürünleri var,Airties uzun vadede performans ve çekim problemi yaşatıyor kablosuzda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hamitb3

quote:

2-hem torrentte hem de indirme programı ve tarayıcılarda da işe yarıyor mtu değişince internet sayfaları açılmıyor ancak açılmış sayfadaki linke tıklayınca son hızda download başlıyor.
    3-arayüzünde mtu ayarı değişim bölümü bulunan birçok modemde işe yarıyordur ancak benim kullandığım ttnetin hediye vermiş olduğu Airties 5341 model cihazdır ve sorunsuzca hız yükseliyor,ama bu modeme verilecek paraya değmez Tplink markasını tercih etmenizi öneririm daha kaliteli ürünleri var,Airties uzun vadede performans ve çekim problemi yaşatıyor kablosuzda..

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Airties marka modem kullanan kuzenimin hızı mtu değiştirince artıyor fakat ben ZTE marka modemde çalıştıramadım. Sadece torrent hızım 600kb'ı gördü o kadar.
    Ayrıca sen İDM ile indirme yaparken mevcut hızının tamamını görebiliyormusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzmodi -- 19 Şubat 2013; 16:46:56 >

• Tarifem fibernet ile 19mbite kadar destek veriyor ve bu hızı MTU değiştirerek alabileceksem modem tavsiyesi yaparmısınız. Boşuna para vermiş olmak istemiyorum.
    Teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamitb3

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Airties marka modem kullanan kuzenimin hızı mtu değiştirince artıyor fakat ben ZTE marka modemde çalıştıramadım. Sadece torrent hızım 600kb'ı gördü o kadar.
    Ayrıca sen İDM ile indirme yaparken mevcut hızının tamamını görebiliyormusun.

Evet 800-900 kb bir veri akışı var ve bir süre sonrasında düşüş olmuyor,indirme programı olarak bitcomet kullanıyorum torrent de dahil herşeyi hızlıca indirebileceğiniz köklü bir programdır,ama firefox ya da chrome ile de aynı hızda indirme yapabiliyorum sonrasında hız düşmüyor..

• Arkadaşlar TTnet 20mbit'e kadar fiber tarifesindeyim ve AKK'nı geçtim. MTU değiştirip hızımı maksimum 8mbit'e kadar çıkartabiliyorum. Maalesef 8mbit'in üzerini göremedim. Aranızda 8mbit üstü paketlerde olup 8mbit değerinin üzerine çıkan var mı?
    Varsa yaptıklarını paylaşabilir mi?
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar TTnet 20mbit'e kadar fiber tarifesindeyim ve AKK'nı geçtim. MTU değiştirip hızımı maksimum 8mbit'e kadar çıkartabiliyorum. Maalesef 8mbit'in üzerini göremedim. Aranızda 8mbit üstü paketlerde olup 8mbit değerinin üzerine çıkan var mı?
    Teşekkür ederim.

Hocam alakasiz olacak ama TTNET fiber için ayrı bir modem edinmeye gerek var mi? Yoksa ADSL2+ modem yeterli mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogz2232

quote:

Arkadaşlar TTnet 20mbit'e kadar fiber tarifesindeyim ve AKK'nı geçtim. MTU değiştirip hızımı maksimum 8mbit'e kadar çıkartabiliyorum. Maalesef 8mbit'in üzerini göremedim. Aranızda 8mbit üstü paketlerde olup 8mbit değerinin üzerine çıkan var mı?
    Teşekkür ederim.

Hocam alakasiz olacak ama TTNET fiber için ayrı bir modem edinmeye gerek var mi? Yoksa ADSL2+ modem yeterli mi ?

Bildiğim kadarıyla ADSL+2 modemlerin bir çoğu Fiberi belli değerlere kadar destekliyor. 20mbit'i destekler fakat üst hızları bilemeyeceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogz2232

quote:

Teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla ADSL+2 modemlerin bir çoğu Fiberi belli değerlere kadar destekliyor. 20mbit'i destekler fakat üst hızları bilemeyeceğim.

Öncelikle teşekkür ederim.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/119825/tp-link-td-w8151n-150-mbps-kablosuz-modem.aspx#comments
    http://www.bimeks.com.tr/urun/117191/tp-link-w8951nd-150mbps-kablosuz-lite-n-modem.aspx#comments
    http://www.bimeks.com.tr/urun/125202/tp-link-td-w8968-300mbps-modem--adata-8gb-usb-bellek.aspx
    http://www.teknosa.com/urunler/125430233/tp-link-td-w8961nd-300mbps-kablosuz-adsl2-modem-ro
    bu linklerdeki modelmerden hangisini alsam MTU değiştirdiğimde 16mbit değerini görebilirim.

• Arkadaşlar hızım 16mbit fakat MTU değiştirince 8mbit ten fazlasını göremiyorum. 8mbit'in üzerine çıkanlar veya çıkmayı bilenler var mı aranızda. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Modem TP-LİNK TD W8961 ve ZTE W300
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzmodi -- 10 Mart 2013; 23:11:11 >
  • Arkadaşlar modemim bozuldu. MTU' nun işe yaradığı hesaplı bir kablosuz modem tavsiyesi alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Arkadaşlar modemim bozuldu. MTU' nun işe yaradığı hesaplı bir kablosuz modem tavsiyesi alabilir miyim?

bende ZTE W300 var ve 880kb ile download yapabiliyorum.
    Ama hızım 16mbit olmasına rağmen bir türlü 8mbit'in üzerine çıkamadım. TP-Link modem aldım belki çıkar diye ama o da işe yaramadı gerei vermeyi düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Arkadaşlar modemim bozuldu. MTU' nun işe yaradığı hesaplı bir kablosuz modem tavsiyesi alabilir miyim?

bende ZTE W300 var ve 880kb ile download yapabiliyorum.
    Ama hızım 16mbit olmasına rağmen bir türlü 8mbit'in üzerine çıkamadım. TP-Link modem aldım belki çıkar diye ama o da işe yaramadı gerei vermeyi düşünüyorum.

Dediğiniz markanın sıfırı yok sanırım.
  • arkadaşlar modem arayüzüne girdim değerlerim şu şekilde

ADSL Durum ve İstatistikleri
    ADSL Bağlantısı: Bağlı
    Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 799
    Veri Alma Hızı(Kb/s): 8187
    Mod: ADSL_2plus/AnnexM
    Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 1.5
    Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.7
  • Vardır belki bir bakın isterseniz internetten.
  • İşe yaramaz diyordum ama gerçekten yarıyormuş

20mbit'lik fiber kullanıyorum, kotayı doldurunca 3mbit'e indi bu gece. Şimdi ise 8mbit'e çıkarabildim nihayet :) Gayet stabil, aşağı hiç inmiyor, 900-1000 arası sürekli download hızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 12 Mart 2013; 7:06:53 >
  • MTU yöntemini 6-7 aydır kullanıyordum. Sorunsuz çalışıyordu. Ama mart ayında işe yaramaz oldu. MTU yu değiştirince internet bağlantım kopuyor. Normal ayarına yani 1492 ye alsam bile yine internet gelmiyor. Ancak modemi açıp kapatmam gerekiyor. Birde bu mtu ile ilgili kodların yazılı olduğu 2 .bat dosyam ayrıca 1 tane .txt dosyam durduk yere dün masaüstümden uçup gittiler. Virüs taraması yaptım bilgisayarda Kaspersky Pure bir şey bulamadı. Recuva ile derin tarama yaptım yanlışlıkla sildim mi acaba diye recuva da bir şey bulamadı. Ubuntu ile açıp baktım ubuntu ile de göremedim. Ben bu işe anlamam veremedim. Sadece bu 3 dosya kayboldu ve üçününde içinde mtu ile ilgili kodlar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet 1905 -- 12 Mart 2013; 12:52:56 >
  • arkadaşlar huawei modemde telnet istemcisinden cmd den giriyorum modem arayuzune fakat kullanıcı adı ve şifreyi grdikten sonra login error diyor kullanıcı adım ve şifrem doğru olduğu halde neden böyle diyor acaba bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

İşe yaramaz diyordum ama gerçekten yarıyormuş

20mbit'lik fiber kullanıyorum, kotayı doldurunca 3mbit'e indi bu gece. Şimdi ise 8mbit'e çıkarabildim nihayet :) Gayet stabil, aşağı hiç inmiyor, 900-1000 arası sürekli download hızı.

hocam fiber ttnetten mi superonline dan mı kullanıyorsunuz ?
    ben superonlineın 20mbitini kullanıyorum fakat mtu ayarları işe yaramıyor telnet ile modeme girmeme izin vermiyor.

• ttnet benim
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.