Şimdi Ara

Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.618
Cevap
155
Favori
691.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Upload ı 1 düşürmeseler keşke ayrıca 100 için şansınızı deneyin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurkiBurks

Merhaba arkadaşlar,

10 gündür netspeed kullanıcısı olarak izlenimlerimi yazayım istedim. Merak eden arkadaşlara bilgi olur.

İzmir-Karşıyaka'da yaşıyorum. Netspeed'ten önce türk.net kullandım 20 gün. Ancak yaşadığım sorunlar(hız ve ping sorunu) nedeniyle netspeed'e geçtim. Evrakların gelmesi gitmesi geçiş işlemleri tam olarak 1 hafta sürdü. 100 mbit 200gb akkli paket için başvuru yaptım ama 75 mbit verebileceklerini söylediler. Modem değerlerim 120 mbit alabileceğimi söylüyor. Açıkçası 75 mbit bana hayli hayli yetiyor. Telefon açıp 100'e çıkartın deme ihtiyacı duymadım.

Geçiş işlemi bittikten sonra telefon ile arayıp aktif hale geldiğini bildirdiler. Ayrıca geçen hafta tekrar telefon ile arayıp memnun olup olmadığımı, bir sıkıntı olursa hemen aramamı söylediler. Bu gerçekten çok güzel bir hareket. Hele türk.net'te canlı birine ulaşmak büyük problemken, netspeed'in arayıp memnuniyet sorması gerçekten çok güzel.

Eksik gördüğüm tek nokta, geçiş sürecinde belgelerin ulaşıp ulaşmadığı veya ne durumda olduğu konusunda bilgi alamamak oldu. Bu konuda en azından belgeler ellerine ulaştığında sms veya arama ile bilgi verseler çok iyi olur.

Gelelim hız testlerine. Buraya fotoğraf atamıyorum ama 75 mbit hızı tam olarak alıyorum. Yaptığım hız testlerinde 72mbit civarında çıkıyor hızım. Türkiye dışı sunucularda da 50-60 mbit arası değişiyor hızım. Upload zaten stabil 4 mbit. Yoğun saatlerde dahil hız kaybı-ping yüksekliği yaşamıyorum.

Online oyun oynayan biri olarak(platform playstation 4, oyunlar bf1-fifa18)ping takılma paket kaybı gibi bir problemle karşılaşmadım. Speedtest üzerinden yaptığım testlerde, frankfurt pingim 50ms, paris pingim 70 ms, londra pingim 70 ms, new york pingim 135 ms çıkıyor. Yapılan testlerin tümü kablolu bağlantı ile yapılmıştır onu da belirteyim.

Genel olarak oldukça memnunum netspeed'ten. Umarım çizgilerini bozmadan devam ederler.

Merhaba hocam bende İzmir' de ikametgah ediyorum.
    Turknet' ten Netspeed' e geçmeyi düşünüyorum.
    Sizden ricam İzmir ve İstanbul Türktelekom serverlarına hız testi yapıp ping değerlerini paylaşırmısınız.

Birde akşamları saat 20:00 sonra hız testi yapıp tam hız alıyormusunuz ping durumu nasıl görsel olarak bizimle paylaşabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 14 Kasım 2017; 11:3:35 >

• trkocaer kullanıcısına yanıt
    İzmir Bayraklı da ikamet ediyorum. 2 aydır netspeed abonesiyim. engelli tarifesi kullandığım için 75 mbps 200 akn verebildiler. modem değerlerim 69 mbps alabiliyor. hızım sürekli 65-69 mbps, Türkiye batı bölgelerindeki serverlerda ping 10 ms üstüne hiç çıkmadı. hız aynı. yurtdışı avrupa serverlarında 30-50 mbps aralığında. ping değerleri 40-50 ms. çok nadir olarak prime-time saatlerde hızlar %50 oranında düşüş oldu ancak ping sürelerinde bir değişiklik söz konusu olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeshTher

İzmir Bayraklı da ikamet ediyorum. 2 aydır netspeed abonesiyim. engelli tarifesi kullandığım için 75 mbps 200 akn verebildiler. modem değerlerim 69 mbps alabiliyor. hızım sürekli 65-69 mbps, Türkiye batı bölgelerindeki serverlerda ping 10 ms üstüne hiç çıkmadı. hız aynı. yurtdışı avrupa serverlarında 30-50 mbps aralığında. ping değerleri 40-50 ms. çok nadir olarak prime-time saatlerde hızlar %50 oranında düşüş oldu ancak ping sürelerinde bir değişiklik söz konusu olmadı.

Bilgilendirme için teşekkürler.
  • trkocaer kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

İstanbul'la hiç hız testi yapmadım ama İzmir serverlarında 5 veya 6ms çıkıyor ping durumum. Benim için önemli olan(online oyun sebebiyle) yurt dışı sunucular olduğu için, onlardan test yaptım ve bahsettiğim(frankfurt-paris-londra ve new york) sonuçları aldım.

Akşam 20:00'den sonra test yapıp ekran görüntülerini göndermeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurkiBurks

Merhaba hocam,

İstanbul'la hiç hız testi yapmadım ama İzmir serverlarında 5 veya 6ms çıkıyor ping durumum. Benim için önemli olan(online oyun sebebiyle) yurt dışı sunucular olduğu için, onlardan test yaptım ve bahsettiğim(frankfurt-paris-londra ve new york) sonuçları aldım.

Akşam 20:00'den sonra test yapıp ekran görüntülerini göndermeye çalışacağım.

Teşekkürler hocam test sonuçlarınızı bekliyorum.
    Eğer mümkünse Speedtest' in Results History linkini paylaşırsanız tüm sonuçlarını inceleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 14 Kasım 2017; 11:59:59 >
  • BurkiBurks kullanıcısına yanıt
    Dun sozlesmemi kargoladim, yaklasik 5 dk once aradilar. Sozlesmeleriniz bize ulasti, gerekli kayitlari actik. Ekiplerin yogunluguna gore bu hafta icinde baglanir dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Benim kafama takılan sorun Upload hızı neden 1 mb ile sınırlandırıyor bu tamamen saçmalık ayrıca yeni bir firma bence her türlü müşterinin yanında olması gerekir ayrıca 100 mb AKK'siz paketi ne zaman sunacaktır.

belki ilerde o da artar:)

evet şimdilik çok ilgililer. her aşamada bilgilendirdiler. inşallah sonu türknet gibi olmaz.

o konu hakkında bilgim yok maalesef.

• arkadaşlar modem tavsiyesi verebilir misiniz?
    elimde linksys wag200g modem var. bu modem vdsl destekler mi ?
  • jorge kullanıcısına yanıt
    Adsl 2 ye kadar desteklediği yazıyor kendi sitesinde. İsterseniz vatan a veya başka sitelere bakabilirsiniz vdsl destekleyen modemleri incelemek için.

Kendi modemimi tavsiye edebilirim. Kablosuz bağlantı ihtiyacım olmadığı için 2.4 ghz yeterli oluyor.

Asus n16
    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS DSL-N16 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n16-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilaykaracam -- 14 Kasım 2017; 16:19:53 >

Modeminiz VDSL desteklemiyor hocam,şu tarz bir şey alabilirsiniz.VDSL modemler biraz tuzlu.
  • Kubilaykaracam K kullanıcısına yanıt
    cevaplarınız için teşekkür ederim

hem fiber hem vdsl destekleyen modem biliyor musunuz ?
    bina da fiber kutusu var fakat netspeed şu an için hizmet veremediklerini söyledi güncellenmemiş olabilirmiş.
    almışken tek seferde iş görecek bişi alayım diyorum.
    Hocam bildiğim kadarıyla fiber bağlanacağı zaman iss kendi modemini size takıyor.
  • Şimdi ben birine hediye edeceğim ödemesini otomatik kartla yapacağım ancak bu adamlar interneti gelip kurup evde deneyip girmiyorlar mı ben şimdi bir gence hediye edeceğim bu tarifelerden birini adamlar gelip aşağı dolabı halledip eve olan kısmını mı yapmıyorlar benim bu sürprizi yapmadan eve elektrikci mi çağırmam lazım nasıl olacak şimdi mecbur türk telekom mu şey edecez

• Evet tt ekipleri getiriyormuş modemi

Vdsl modem kafi olur asus n16 için görüş bildirir misiniz peki

• zorradam kullanıcısına yanıt
    Binanın kutusuna kadar getirip bırakıyorlarmış

Elinizden gelirse sizde yapabilirsiniz anlamıyorsanız elektrikçi şart. Keza mıdem kurulumu da aynı

Modem gayet iyi duruyor fakat kullanmadığım için bir şey diyemiyorum hocam,kablosuz 2.4ghz destekliymiş yani 100mbps tarifesi kullanıyorsanız kablosuzda 40-50 civarı bir hız alırsınız diye tahmin ediyorum.

@Kubilaykaracam hocam kullanmış ona sorarsanız daha iyi olur
    Asus n16 kablosuz hız testi sonuçlarımı sizinle paylaşmak isterim. Mesafe olarak yaklaşık 5-6 metre ve an itibariyle test yaptığım yerin önünde kolon ve ara duvar bulunuyor. (Yan odadan test yapıyorum da diyebiliriz.)(Ayrıca 80 mbps ulaşılabilir hıza sahibim)

Speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    http://www.speedtest.net/my-result/a/3380668409

• Kubilaykaracam K kullanıcısına yanıt
    Kablosuzda mı o hızı alıyorsunuz?

Tenda v300 hakkında be düşünüyorsunuz? Yorumlar olumlu fiyatta uygun

Oneplus 5 'in modem haline benziyor. Sizin için ufak bir araştırma yaptım. Dediginiz gibi yorumlar oldukça iyi ve usb çıkışı olması avantaj sağlıyor. Işlemcisinin markasını öğrenemedim ancak 17a profiline izin verdiğini gördüm. Fiyat performans olarak alınabilecek bir ürün olarak görünüyor. Kendim kullanmadığım için kesin bir şey söylemek istemiyorum. Kullanan kişiler varsa yardımcı olacaklardır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.