arkadaşlar lise son sınıf örencisiyım staj dosyası yapıyorum ve
''bilgisayar laboratuarlarına ağ yapısı kurmak için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlatınız.'' die bir sorum var bunu bana adım adım anlata bilecek olan varsa lütfen ödevi bitirmem lazım ve bu çok önemli hiç değilse bildiğiniz bağzı şeyleri paylasın nasıl bir şey yazabilirim....
lise son sınıfa gelene kadar Türkçe bir kelime olan " baĞzı " yazmasını bile öğrenemediysen geriye kalanlar teferruattır, salla.
Olayin ozu: bir veya bir kac tane switch alirsin. Bilgisayarlari, AP'leri ve router'i switche baglarsin. Duzgun ve duzenli baglanti olmasi icin patch panel kullanirsin. Router internet erisimini ve duruma gore guvenligi saglar. Switch ana dagitici gorevini gorur.
Bahsedebilecegin seyler: Bilgisayar secimi nasil yapilmali Hangi tarz kablolama kullanmali, farklari nelerdir RJ45 kablo sonlandirma nasil yapilir PAtch panel nedir, cesitleri nelerdir Switch nedir Router nedir Ip adresleme nasil yapilmali Private IP kullanilacagin varsayilarak NAT nedir, nasil yapilir Internet hizi nasil secilmeli Guvenlik nasil saglanmali Wireless kullandiysan SSID nedir, cesitli SSID'ler nasil yaratilira kadar girebilirsin.
Umarim bunlar az cok biraz ipucu vermistir sana.
teşekkürler bunlardan bir yol bulurum gibi geliyor...