30dan fazla bilgisayar bulunan bir şirkette çalışıyorum, çalıştığım yerdeki bilgisayarlar sistem yöneticisi tarafından kısıtlanmış durumda yani sınırlı kullanıcı. Ben ise kendi dizüstü bilgisayarım ile çalıştığım yerin ağ kablosunu kullanarak internete giriyorum. Güvenlik için 2 seneden beri lisanslı kaspersky internet security kullanıyorum.
Sormak istediğim şey şu: Şirketin internetini kullanarak şahsi dizüstü bilgisayarımdan girdiğim siteler, yaptığım download miktarı takip edilebilir mi? Bazen kaspersky internet security ağ saldırısı tespit edildi ve engellendi diye uyarı veriyor. Bunun sebebi bilgisayarımdan bilgi alınmak istenmesi olabilir mi?
Edebilir. Bunun antivirüs programınız anlamaz.
laptobu evden getirdin kabloyu taktın ve bağlandınsa korkma :)
hakang aynen laptopu evden getirdim dnsleri de değiştirdim opendns yaptım
o zaman senin bilgisayarına uzaktan müdahale edemezler.. ama sniffer denilen programlar var bunlar portlar üzerindeki veri akışını izlerler.yanii senin wordde excelde değilde msnde ne yazdıgınız görebilirler. ama koskoca şirketin sniffer kullanacagına ihtimal vermiyorum..
yorum için teşekkürler hakang, öğrenmek istediğim bir konuydu.
Girdiğiniz tüm siteler görülebilir, msn görüşmeleriniz dahil. Adam akıllı bir firewall varsa networkte, kesin demiyorum ama bu mümkün, sinffer falanda gerekmez.
bilgisayar üzerinden bağlanmıyorki direk modemden çıkıyor.. bilgisayarınada herhangi program kurulmamış... arada proxy server oldugunu hiççç zannetmiyorum..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme