Şimdi Ara

Network üzerinde hız sınırlama çözüm bulamadım ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Network üzerinde ( kablolu + kablosuz ) sadece belirli sitelere ( örneğin *.gov.tr gibi )sınırsız hız vermek geri kalan sitelerede atıyorum 1 MBs hız sınırlaması yapmak istiyorum ve mümkünse MAC tanımlı yapmak istiyorum bu işlemi.... Ağdaki toplam kişi sayısı 6 ...

Bununla ilgili araştırma yaptım genelde profesyonel ve yıllık abonelik isteyen firewall tarzı cihazlar öneriliyor (fortinet vb.) fakat mevcut imkanlarımızla en düşük yıllık ücretler bile fazla geliyor açıkçası, çözümde bulmam gerekiyor..... yada ne bileyim internet cafe tarzı programlar işe yarar mı???

* Abonelik istemeyen bir sistem varsa (yazılım, donanım farketmez) tek seferliğe mahsus 1000 TL ye kadar ödeyebilirim.

Yardım ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar.

• bu işlem firewall olmadan olmaz bence
  • tüm bağlantının değilde sadece belirili sitelere hız limiti koymak istiyorsan bunun için bir smart switch sahibi olman gerekli.

Hangi smart switch nasıldır bu iş nasıl yapılır dersen pek yardımcı olmicam aşırı bilgim olan bir konud değil.

-->firewall cihazları aslen özel program içeren smart switch tir. Onlar spesifik olarak bu tip işler için geliştirilmiş pluginlere sahip. Örnek olarak Dell sonic wall un böyle bir özelliği var ama fiyatını ne siz sorun ne ben söyliyim.
  • bilgisayara kurulan ücretsiz firewallar var onları bi araştır istersen.
    pfsense mesela
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    pfsense ücretsiz yazılıma benzemiyor
    https://www.pfsense.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafetgulmez -- 21 Nisan 2020; 15:49:44 >
  • rafetgulmez R kullanıcısına yanıt

• QoS ile yapabilirsin bunu. Evde olan çoğu router'da bu özellik var. Ancak MAC tanımlı değil.
  • 500 600 liraya mikrotik firewall alarak istediğin şeyleri yapabilirsin. bu fiyat aralığındaki cihazlarla gelen lisans seviyesi işini görecektir.
  • NetLimiter 4 diye bi prog var o da işe yaramadı...
  • Qos ta detaylı limitleme olayı yok... yani yukarıda bahsettiğim *.gov.tr sınırsız hız geri kalan sitelere sınırlı hız limitle gibi bi seçenek yok araştırdığım kadarıyla....
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Yazıyı okudum çok güzel kesin işimi görür fakat ücretsiz dediği halde ücretsiz linkini vermemiş, en azından ücretsiz gibi bir ibare göremedim sitesinde + donanımdan bağımsız kullanılan bir yazılıma benzemiyor...

ilginiz için teşekkür ederim.
  • kazuya58 kullanıcısına yanıt
    Mikrotik teknik desteğe yazdım, bildiğiniz model ismi varsa yazabilirmisiniz?, teşekkür ederim.
  • rafetgulmez R kullanıcısına yanıt
    RB951G-2HnD işini görür sanırım.
    Bu tip cihazlar küçük işletmeler için tasarlandığı için nette bolca eğitim videosu bulunabilir,
    juniper networks, fortigate ve dandik antikor kullandım, mikrotik hiç kullanmadım ama standart işlemleri çok rahat yapar diye düşünüyorum. örneğin aylık kota koyabilirsin, log tutabilirsin, istediğin kullanıcı için belirli siteleri ister komple engeller istersen hız sınırlaması yaparsın, youtube vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.