Şimdi Ara

NetWork Uzmanlari Yardim...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

cidden cok ciddi bir sorunum var yeni girdigim bir sirkette 10 bilgisayari network ile baglamak ve hepsine net verme gorevini verdiler bende koyuldum ise bu arada zoomx5 modem ve surecom 24 port switch var tum makinelerin kablolama islemlerini yaptim ve daha sonra hepsini surecoma bagladim ve tabii ki zoom modem ile switch arasinada bir ek kablo koydum..Su ana kadar her sey normal hepsinin ip ayarlarini yaptim hepsi birbirini goruyor ve network sorunsuz calisiyordu ve nette vardi sonra aradan 2 saat gectikten sonra net koptu ve bir daha girmedi adsl zoom modem destek hatlarini aradim ama kimse sorunu cozemedi sorun baglanti koptugundan beri switche net gitmiyor bu yuzdende tum network netsiz kaliyor.neyse o gun saat 7 olmustu ve cikma saatim gelmisti eve geldim neyse sonra tekrar ise gittim ne görim net bagli tum makinelerde neyse sasirdim adsl dendi sorun herhalde fln dedim (aradim ama bizde sorun yok sorun sizde dediler) neyse bi kac seyle ugrasirken cat bi daha koptu net ve yine ayni problem network birbirini goruyor ama kimseye net gitmiyor neyse patron fln da biraz surat asmaya basladi yatirilacak fatular var yap su neti fln demeye basladi...neyse o gunude zar zor gecirdim faturalari elden ben yatirdim..ve bugun artik patron ve personel gozumun icine bakiyodu olsun artik diye...oturdum bilgisayarin basina yine net var alla alla delirdim artik nasil nasil diye neyse aradan yine 1 saat gecti net yine koptu millet suratima bakiyor bahaneler attim biraz olur simdi gelir fln diye...sonra aklima bir sey geldi ve kendi bilgisayarimi direk switch den cikarip adsl modeme bagladim bu arada modemdende switch kablosunu cektim...yani single user oldu...ama yine girmiyo delirdim artik..neyse son care olarak ole oyalanmak biseyler yaptigimi gostermek icin inca 8 portlu bir switch i bagladim ve 2 kablo taktim adsl ve benim compun kablosunu internete girdi delirdim neyse benim bilgisayardan faturalar fln vardi onlari yatirdilar...yine koptu sonra tabii arada bi net geliyor bir 5 dk ama cok yavas asiri yani site acamiyoduk ama anca msn outlook fln calisiyo sonra yine kopuyo neyse bugunude bole bitirdim artik son carem siz kaldiniz allah askina biri su olayi aciklasin neden ve nasil olur nasil cozerim lutfen yardim edin kovulcam bu gidisle :)

Not:Switch baska bir yerde denendi sorunsuz calisiyor...Bundan onceki inca switchlerdede ayni sorun vardi....
    Benim bilgisayarimda tam 8 tane virus ve trojen testinden gecirdim hic bir sey cikmadi...
    Bu arada net gittigi zamanlarda link isigi sabit oluyor yani net varmis gibi...hic bir zmn sonmuyor...bi de lan 1 isigi ise surekli hizli bir sekilde yaniyor..

yardimci olan herkeze simdiden cok tesekkur ederim,yardimci olmak isteyipte olamayanlarin cani sag olsun....

• çok özür dileyerek olaya bir yorum katmak istiyorum... baktım kimse de bi cevap yazmamış belki faydası olur diye aklıma ilk gelen şeyi yazıyorum, kusura bakma:
    Bağlantının koptuğundan ama ışığın sürekli yandığından bahsetmişsin. Bi de arada sırada gelen bağlantının ise aşırı derecede yavaş olduğunu söylemişsin... benim şöyle düz mantık bi tahminim var.. sakın yeni kurduğun 10 bilgisayar otomatik güncelleme yapmaya çalışıyor olmasın..? belki de band genişliğini son damlasına kadar yiyen şey budur..? bilmiyorum.. umarım sorunun çözülür.. içine düştüğün durumda olmak istemezdim.. bakışlar... o bakışlar insanı bitirir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sucukluyumurta

çok özür dileyerek olaya bir yorum katmak istiyorum... baktım kimse de bi cevap yazmamış belki faydası olur diye aklıma ilk gelen şeyi yazıyorum, kusura bakma:
    Bağlantının koptuğundan ama ışığın sürekli yandığından bahsetmişsin. Bi de arada sırada gelen bağlantının ise aşırı derecede yavaş olduğunu söylemişsin... benim şöyle düz mantık bi tahminim var.. sakın yeni kurduğun 10 bilgisayar otomatik güncelleme yapmaya çalışıyor olmasın..? belki de band genişliğini son damlasına kadar yiyen şey budur..? bilmiyorum.. umarım sorunun çözülür.. içine düştüğün durumda olmak istemezdim.. bakışlar... o bakışlar insanı bitirir...

keske ole olsa....
  • Anlattığın sorunların switch'le bir alakası var mı bilemiyorum. Modemi sonuncu veya ilk porta bağla. Eğer switch ile alakalıysa muhtemelen networkün felan kilitleniyor olabilir.

Yok eğer modem tek bilgisayara bağlıyken iyi çalışıyorsa, bir sunucu bilgisayara bağlayıp proxy kurarak internete dağıtmayı deneyebilirsin. Eğer sunucu bilgisayar yoksa az iş yapılan bir bilgisayarı deneme amaçlı sunucu yapabilirsin. Ben olsam ağ ile interneti birbirinden ayırırdım, bu da ancak sunucu bilgisayarla olur. Sana tavsiye edebileceğim, bedava olan FreeProxy.http://www.handcraftedsoftware.org/
    Yok profesyonel bişey olsun dersen MS ISA'ya felan bakmalısın.

Bunların dışında modemin çok ısınıyor olabilir. Havalandırması yetersiz bir yerde ise fan koyman iyi olur.

Umarım başın daha çok ağrımadan olayı çözebilirsin. Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: _png_

Anlattığın sorunların switch'le bir alakası var mı bilemiyorum. Modemi sonuncu veya ilk porta bağla. Eğer switch ile alakalıysa muhtemelen networkün felan kilitleniyor olabilir.

Yok eğer modem tek bilgisayara bağlıyken iyi çalışıyorsa, bir sunucu bilgisayara bağlayıp proxy kurarak internete dağıtmayı deneyebilirsin. Eğer sunucu bilgisayar yoksa az iş yapılan bir bilgisayarı deneme amaçlı sunucu yapabilirsin. Ben olsam ağ ile interneti birbirinden ayırırdım, bu da ancak sunucu bilgisayarla olur. Sana tavsiye edebileceğim, bedava olan FreeProxy.http://www.handcraftedsoftware.org/
    Yok profesyonel bişey olsun dersen MS ISA'ya felan bakmalısın.

Bunların dışında modemin çok ısınıyor olabilir. Havalandırması yetersiz bir yerde ise fan koyman iyi olur.

Umarım başın daha çok ağrımadan olayı çözebilirsin. Saygılar.

abi her seyi denedim su an net var 1 saat sonra yine gitcek biliyorum ve bi daha anca yarin sabaha yine 1 saatlik gelcek...ilgilendiginiz icin cok saol

• Telekomla ilgili de sorun olabilir. Bildiğin gibi adamlar kusursuz değiller. Arızaya bildirirsen sana yardımcı olurlar.

Eğer hep aynı saatlerde gidip geliyorsa Tt başka birisine de aynı portu vermiş olabilir. Veya o saatlerde başlayan bir olay hatlarına manyetik etki felan yapıyor olabilir (çok düşük ihtimal). Ayrıca modem ayarlarında da sorun olabilir.

Yerinde olsaydım öncelikle networksüz sistem çalışıyor mu diye bakardım. Çalışmıyorsa başka bir modemle ve yine networksüz denerdim. Hala olmuyorsa sorun büyük ihtimalle hattında veya portlardadır.

İnternet gittiği zaman modemi kapatıp açarsan tekrar bağlantı kurabiliyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _png_

Telekomla ilgili de sorun olabilir. Bildiğin gibi adamlar kusursuz değiller. Arızaya bildirirsen sana yardımcı olurlar.

Eğer hep aynı saatlerde gidip geliyorsa Tt başka birisine de aynı portu vermiş olabilir. Veya o saatlerde başlayan bir olay hatlarına manyetik etki felan yapıyor olabilir (çok düşük ihtimal). Ayrıca modem ayarlarında da sorun olabilir.

Yerinde olsaydım öncelikle networksüz sistem çalışıyor mu diye bakardım. Çalışmıyorsa başka bir modemle ve yine networksüz denerdim. Hala olmuyorsa sorun büyük ihtimalle hattında veya portlardadır.

İnternet gittiği zaman modemi kapatıp açarsan tekrar bağlantı kurabiliyor mu?

abi aradim en az 10 kere aradim ama hep ayni seyi diyolar sorun bizden degil ariza ekibi yollicaz diyolar ekip geliyo hat normal diyo gidiyo...bazen tek kendi bilgisayarimi baglayinca giriyo su an ole az onceye kadar tum networke net gidiyodu simdi gitmiyo bende cikardim benim compın kablosunu direk adsl e taktim yani su an network ile ne benim nede modemin bi baglatisi var direk modeme baglayinca giriyo ama networke baglayinca girmio.. delircem...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vag-Com Turkce ariyorum yardim
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O halde neden bir bilgisayara iki tane ethernet kartı takmıyorsun? Ethernetlerin birisini adsl'e, diğerini de switche bağlayabilirsin. Araya da freeproxy'i kurdun mu, sorun yaşamadan daha iyi bir sistemin olabilir.

Bunun dışında bildiğim kadarıyla switch'e adsl bağlamak için uplink veya benzeri bir yuvaya takman gerekiyor utp'yi. Bu da ilk veya sonuncu yuva olabilir. Modemi ve switch'i aldığın yerin teknik servisi daha iyi bilebilir.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 24 Ağustos 2004, 14:28:06 >
  • Merhabalar..
    Yaziklarinin tamamını okudum ilk olarak söyle bir sey aklima gelior Adsl ye bagli telefon hattıni aynı zamandada bir paralel yardımı ile konu$ma yapmak icin kullanıyormusunuz . Eger kullanıyorsanız Size disardan bir arama gelip siz actiginiz zaman veya siz bir arama yaptiginiz zaman internet hattiniz kopar bu ufak ayrintiylada ilgilenirseniz sevinirim.
  • telekomdan kardeşim- Telekomdan.

yapacağın tek iş, en yakın net cafenin numarsını almak ve sende sorun olunca oraya telefon çıp onlardada sorun olup olmadığını sormak.

aynı sorunu bende yaşadım.
    Modemin ayarlarını default yaptım tekrar modemin tüm ayarlarını yaptım
    Olmadı Windows kurdum
    Modemden şüphelendiğim anda yukarda sana tavsiyede bulunduğumu yapmak geldi.
    ve en yakın cafeye gidip sordum onlardada sorun varmış.

Senin bahsettiğin sorunu ben 1 haftadır günde 5 kere yaşıyorum. 4440375i arıyorum Ordan sonuç alamadım.

Düştüğün duruma çok üzüldüm. O yazdığın problem ayarlardan yada networkten değil.

%90 telekom, %10 modem(modemin ayarlarından değil, donanımsal olabilir).

KEdinlikle bu 2si üzerine yoğunlaş...

Allah yardımcın olsun.
  • Bizde 15 kişi Zoom X4 ve bir Swıchle internette bağlaniyorduk.Taki aramıza bir arkadaşı almaya karar verene kadar.Hemen gittik Zoom X5 Modem aldık.Ama almaz olaydık. Topiği açan arkadaşla aynı sorunları yaşar olduk.Baktık olmuyor gittik eski modemimizi geri aldık şu an hiçbir sorunumuz yok.Sanırım Zoom X5 lerde sorun var diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirbey -- 25 Ağustos 2004, 6:47:13 >
  • Denediğimiz bazı bazı fikirler.

1) Telefon kablosunu değiştirdik fayda etmedi

2) Hemen her saat başı modemi restliyorduk bir saat sonra yine line ışığı yandığı halde internette giremiyorduk.

3) Soğutma işlemi uyguladık bir fayda vermedi.

4) Telekomdan ekip geldi kendi modemleriyle rahatlıkla girebildiler ama biz sadece bir saat girebiliyorduk.

5) Swichi devre dışı bırkıp 3 hattı direk modeme bağladık yine fayda etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirbey -- 25 Ağustos 2004, 6:47:56 >
  • Sana tavsiyem modemi Zoom X4 ile değiştirip dene inan hiç problemin kalmaz.
  • * switch i aradan kaldır
    * zoom x5 adsl modemin üzerindeki switch ethernet portlarından dağıtmayı dene interneti.
    yine belli bir kullanımdan sonra net gidiyorsa problem büyük olasılık modem dendir ki bana, modem den gibi geliyor. zoom x4 le değiştirmen sorununu çözebilir.
  • FARKLI MODEMLE DENEMEKE TEK SECENEGIN EGER TUM KABLOLALAMA STABILSE BIR SWITCH YADA HUBUN SORUN CIKARMA IHTIMALI IMKANSIZ DENECEK KADAR AZDIR ONCE NETWORKUNU SORUNSUZ CA KUR SONRA NET ICIN YAPILMASI GEREKEN LERI YAP
  • quote:

Orjinalden alıntı: mirbey

Bizde 15 kişi Zoom X4 ve bir Swıchle internette bağlaniyorduk.Taki aramıza bir arkadaşı almaya karar verene kadar.Hemen gittik Zoom X5 Modem aldık.Ama almaz olaydık. Topiği açan arkadaşla aynı sorunları yaşar olduk.Baktık olmuyor gittik eski modemimizi geri aldık şu an hiçbir sorunumuz yok.Sanırım Zoom X5 lerde sorun var diye düşünüyorum.

Çok ilginç ama sanırım sorun bu. Değerli bilgi için teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Leon_tr

bende cikardim benim compın kablosunu direk adsl e taktim yani su an network ile ne benim nede modemin bi baglatisi var direk modeme baglayinca giriyo ama networke baglayinca girmio.. delircem...

Buradan anlaşılan sorunun *büyük ihtimalle* telekomdan olmadığı yönünde. mirbey arkadaşımızın dediği gibi başka bir modem olayı çözebilir.

Ben bir network uzmanı değilim, yazılımcıyım, ancak bildiğim kadarıyla hub'a modemi bağlamak ciddi risk taşıyor. Bütün ağınız internete açık hale geliyor... Yanılıyor muyum?

Saygılar

• Şu an hiç bir sorunumuz yok. 15 kişi sorunsuz vede kesintisiz internetteyiz.Ama bize katılan arkadaşı şu an internette dahil etmemişiz. Araştırdık bize ALCATEL modemin daha iyi olduğunu (Zoom X5 'e göre) söylediler. Zoom X5 'e eşdeğer ALCATEL modem geldiğinde tekrar deneyeceğiz.Sonucu yazarım.
  • _png_ kesinlikle network internet üzerinden erişilmeye müsait
    bilgi güvenliği gerektirmeyen durumlarda bi önemi olmayabilir ama firmalar onemli kuruluslar için kesinlikle bu yontemle internet dagıtmamak lazım
  • Leon_tr, ilk denemen gereken farklı ve sağlamlığından emin olduğun bir modemle uzun süreli bir test. Bunun sonucuna göre eski modemine suç atabiliriz.

Yukarda ayrıntı vermediğin bir nokta var. Gelen telefon hattının kablolaması temiz ve telefon splitter ile ayrılmış durumda mı? Genellikle ADSL beraber kullanılan telefon hattı sorun çıkartabiliyor. Bunun için ADSL deki telefon hattını (ADSL düzgün çalışırken) kullanmayı veya çaldırmayı deneyebilirsin. Eğer o anda ADSL giderse sorununun splitter kullanmamak yada yanlış kurulan bir santral/paralel telefon sorunu olduğunu düşünebiliriz.
  • beyler oncelikle hepinize ilgilendiginiz icin cok tesekkur ediyorum.Bu arada arkadaslarin sordugu bi kac soruyu cevapliyim...
    1.net gittigi zmn switch iptal edip kendi bilgisdayarimi direk modeme bagliyorum yani tek kullanici oluyorum ama yine net gelmiyor...
    2.telefon hatti paralel degil kullandigim numara cok ayri bir numara paralel degil bundan eminim..bu arada bi de bi switch gibi bisey var ya tel hatti ile telefon kablosunu bagliyosun o uzerinde takili bazi arkadaslar o no arandiginda tel hatti kesiliyor olabilir demisler ben diyorum ki net bi kere gitti mi bi daha anca obur gun geliyor yani bu no aransa ve konusma yapilsa bile ki aranmiyor baglanti elbet bi zmn sonra gelir ne bilim tel gorusmesi bittiginde fln bende hic gelmiyor...
    3.Farkli bir modemim olmadigi icin mecbur bu modemle denemek zorunda kaliyorum baska bi modem yok malum isyeri burasi adamlara da bana modem bulun diyemem kesin modemin bozuk oldugunu bilsem modem bozuk x4 alin derim ama simdi onu alirlarsa ve yine ayni problem cikarsa siz dusunun artik nasil bir duruma gelirim...
    4.Su an netim var farkindaysaniz daha sabah yaziyorum saat 9.22 ama biliyorum 1-2 saat sonra net yine gitcek ve anca yarin gelcek...
    cevaplayabildiysem ne mutlu...bu arada bazilarinin sorularini atlamis olabilirim cok ozur diliyorum onlardan....

Suphelendigim bi kac sey var bunlari sizle paylasmak istiyorum....
    1.Bu forumlarin gecmis sayfalarina baktigimda bi arkadasimizin da ayni sorunu oldugu gordum net kopmasi ve bu arkadasimiz bir net cafe sahibi 20 bilgisayari varmis ve bi anda baglanti gidip bi daha gelmiyomus sonra bu arkadas kasmis ve butun bilgisayarlari teker teker nete sokmus bi bilgisayar acildiginda tum net baglantisi gidiyorumus o bilgisayar kapandiginda ise geliyormus o bilgisayara format atmis sonra onun sorunu duzelmis simdi hic yapmiyormus...simdi bende ondan suphelendim bi an icin ama bende ayni islemi yaptim ama tum bilgisayarlari aciyorum hepsi nete giriyor aradan 1 saat sonra kopuyor baglanti sizce bu problemde 1 bilgisayardan dolayi mi kaynaklaniyor ?Eger ki direk koparsa bi bilgisayar baglantiyi o bilgisayara format atcam ama aradan 1 saat sonra kopardigi icin tam anliyamiyorum....
    2.Diger bir suphem ise modem gercekten bu zoomx5 ler tum kullanicilarina surekli problem yasatiyor ama sadece network kullanan kullanicilara yani network yapip da kusursuz bi baglanti saglayan x5 le hic gormedim forumlarda bile kac kisi x5 den sikayetci....Baska bir modem denemek istiyorum ama yok iste modem yukardada acikladim ztn...
    3.TELEKOM bu kadar serefsiz bir yer gormedim allah belalarini versin tum okuzleri oraya toplamislar resmen abi ariyorum diyorum ki sorun bole bole hos dinlemiyolar nete giremiyorum dedikten sonra direk cevap veriyolar daha dinlemeden diger seyleri 'Beyfendi ADSL in bagli oldugu tel no sunu verin' veriyorum aradan tekrar cevap 'Beyfendi bizden kaynaklanan bir sorun degil iyiaksamlar' CAT direk yuzume kapiyolar bunu 1 kisi yapmadi kimi aradiysam ayni boku yedi arada 1 kisi ariza kaydi aldi geldiler bisey yok dediler gittiler ne kendi modemlerini taktilar ne bisey link isigina bakti bizde sorun yok dedi gitti.bole bisey var mi ya...link isigi var ama nete niye giremiyorum o zmn dedim..VİRUS beyfendi VİRUS dedi adam patronda formatla dedi formatladim kendi compumu yok yok yok net baglantisi yine yok....Sizce gercekten telekomdan mi kaynaklaniyor?

Yazicaklarim bu kadar hepinize cok tesekkur ediyorum inanin bi halimden anliyan sizler varsiniz burda adamlar niye net yok kardesim biz seni neti yapasin diye aldik diyolar valla patron yine az bucuk anliyoda o bazen hak veriyor yoksa iyice delircem saldircam fln yani....Hadi kendinize iyi bakin insallah bu sorunu yasamis ve cozmus bir kişi cikarda su sorunu hallederim baska bisey istemiyom valla...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.