benim gözümde göz tembelliği var nörovizyon tedavisi olan bvartmı |
Neurovision (Göz Tembelliği Tedavisi) (6. sayfa)
-
-
Güray bey şuan nasıl gözünüz bende polis olmak istiyorum ama sağ gözüm az görüyor eğer tedavi olumlı sonuç verdiyse hangi hastanede oldunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tekrardan merhaba. 5 yil gecmis uzerinden. Aktif forum uyesi olmadigim icin yorumlari yeni gordum. Sonuclar bahsettigim gibi bir noktaya kadar duzeldi. Derinlik hissi artti. Ama dedigim gibi bir noktaya kadar. İlerisine gecemedi.
Fiyat olarak hatirladigim kadari ile 1000 - 1500 dolar civari idi. Eger yanlis hatirlamiyorsam.
Etiler Dunya Goz hastanesinde olmustum. Dr. Elvan Yalcin hoca idi.
Merhaba. Aktif bir uye olmadigim icin mesajinizi yeni gordum hocam. Polislik pilotluk vs. Gibi meslekler icin mucizeler olusturmuyor. Sadece hafif bir derinlik hissi kazandiriyor. Ben de pilotaja baslamak icin tedavi oldum fakat tedavi sonrasi saglik raporu alamadim. Yine yetersiz geldi. Dedigim gibi mucize yaratmiyor. Sadece derinlik ve keskinligi az oranda arttiriyor.
Alıntı
metni:Göz tembelliğini 6 yaşından sonra düzeltmek neredeyse imkansız.Ortada ilginç bir sorun var çünkü.Gözde hiç bir şekilde organik bir sorun olmamasına rağmen garip bir şekilde tembel olan göz az görüyor.Tek tedavi yolu 6 yaşından önce farkedildiği gibi sağlam gözü kapatmak.Bu yüzden erken tanı ve tedavisi önemli.Sizlere tavsiyem çocuklarınızı 3 aylıkken ,3 ve 5 yaşlarında kontrol amaçlı göz doktoruna götürmeniz,bu tip haberlere de inanmayın göz tembelliğini şuan için göz gelişimi tamamlandıktan sonra tedavi edebilecek bir yöntem ilaç yok. Biraz hort olacak ama bilgilendirme amaçlı yazmam gerekli. 4 gün önce başka bir üyenin konu hakkında bilgi almak için özel mesaj atması ile böyle bir mesaj attığımı hatırladım. 14 sene önce bu mesajı attığımda Tıp fakültesinde 5. sınıf Göz Hastalıkları stajındaydım. Aradan yıllar geçti doktor oldum evlendim 2017 yılında doğan oğlumda hipermetrop ve kayma tespit ettik. Sağ gözde 4 sol gözde 6.25 gibi bir kırma kusur vardı. Dolayısıyla sol göz nasılsa sağ benim yapacağım işi yapıyor deyip çalışmıyor ve kayma yaşıyordu. Bunun üzerine 1 yaşında gözlük kullanmaya ve her gün 2 saat daha iyi gören kayma olmayan gözü kapatmaya başladık. 2 sene sonunda kayması ve derece ilerlemesi durdu. Eğer bunu farketmeseydik sol göz giderek daha az çalışacak eninde sonunda o gözde büyük oranda görme kaybı gelişecekti. Maalesef neurovision hakkında bilgi almak isteyenlerin çoğunda bu durum gerçekleşmiş. Şuan tabiki hipermetropu (yakın görme bozukluğu ) var ancak kayma sorunu dolayısıyla tembellik gitti,hatta biri 4 diğeri 2.75 gibi bir değere geldi. O zaman da yazdığım gibi göz tembelliği sonucu kayma görülen çocuklar erken teşhis ile çok rahat tedavi edilebilirler. Çocuklar İlk 2-3 aylarında aile hekimi olarak biz de yapsak da konjenital katarakt , göz içi kitleler açısından değerlendirilmeli , 3 yaşında ve 5 yaşında hiç bir sorun olmasa bile göz hekimine muayene olmalılar. Ebeveynlerde göz problemi varsa , akılda bir soru işareti varsa bu kontroller yıllık yapılmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 31 Ağustos 2024; 14:57:31 >
-
17yaşıma yeni girdim.göz tembelliği tanısı 9 yaşında başladı ama düzenli bir şekilde bandaj kullanmadım.naaı rahatsız edici birşey olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.şuan ümitsizce tekrar kullanmaya başladım.
Duyduğuma göre gö tembelliği olan insanlar dünyayı 3D değilde derinliği hissedemedikleri için 2D görüyorlarmış.Ehliyet alımında ve askerlikte bir sorun yaşadınız mı,göz tembelliği bunlara bir engel mi.ve 18 inizden sonra uyguladığınız kapama tedavisi hatrı sayılır bir fayda gösteriyor mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X