Şimdi Ara

Neurovision (Göz Tembelliği Tedavisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
8
Favori
99.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tıpta ambliyopi olarak adlandırılan göz tembelliği, her iki gözde birden veya gözlerden birindeki görme keskinliğinde %20 ya da daha fazla azalma olmasıdır. Göz tembelliğinin doğuştan olma ihtimali yüksektir. Tembellik, doğuştan görülebilen göz hastalıklarına ve travmaya bağlı olarak ya da genetik sebeplerle gelişebilir. Ailesinde göz tembelliği ve/veya şaşılık görülen kişilerin erken yaşta göz muayenesi olmasında fayda vardır. Göz tembelliğinin oluşumunun en önemli etkeni şaşılıktır. Göz tembelliği olan kişiler ince detaylar gerektiren işleri yapmakta zorlanır. Bu durum bazen gözden kaçırılabilmektedir. Göz tembelliği tanısı için göz doktorunun muayenesi şarttır. Muayene sonucunda gözünüze en uygun tedavi yöntemi göz doktoru tarafından belirlenir

Göz Tembelliğinde NeurovisionTM
    NeurovisionTM(Nörovizyon) göz tembelliğinde etkisi kanıtlanmış FDA onaylı bir tedavi yöntemidir. Tedavi, bilgisayar sistemine yüklenen bir program sayesinde doktor kontrolünde yapılmaktadır. Göz yapısı uygun bulunan 9-55 yaş arasındaki kişilere uygulanan bu tedavi, bilgisayar teknolojisi ile beyine görmeyi yeniden öğretiyor ve bu yöntemle görmede artış sağlanması hedefleniyor.

Kimlere uygulanıyor?

Hastanın tedavi için uygun olup olmadığı ayrıntılı muayene sonucu belirleniyor.
    9-55 yaş arası, görme düzeyi %15-20 nin üzerinde olan ve kayma düzeyi 8 prizmanın altında olan hastalar uygun olarak kabul ediliyor.
    Kişinin tedaviye cevap verebilmesi için retinasının (gözün arka kısmının) sağlam olması gerekmektedir.

NeurovisionTM Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?

Tedaviye uygun olduğu belirlenen hastanın ilk seansı, doktoru tarafından hastanede yapılır.
    Tedavi yaklaşık 40 seanstan oluşmakta ve her seans yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.
    Hastanede göz doktoru tarafından uygulanan ilk seanstan sonra tedavinin geri kalan kısmını kişi, kendisine verilen bilgisayar programı sayesinde, evde veya uygun ortam yaratılabilirse iş yerinde uygulayabilir. NeurovisionTM uygulamasına başlandıktan 1-2 seans sonra hastanın görüş seviyesi sistem tarafından algılanır ve bu bilgilere göre her seanstan sonra sistem hastaya özel ödev oluşturur. Kişi bu ödevleri uygulamaya başlar. Her kontrolden sonra doktor tarafından sisteme girilen görsel keskinlik ve/veya kontrast duyarlılık bilgileri, kişiye özel tedavi sürecinin gelişiminin görülmesini sağlar.
    Tedavinin başarısı için seansların haftada 3 gün (birer gün ara ile), 40’ar dakika olmak üzere düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Hastanın tedavi gelişimini görebilmek için 5’inci, 10’uncu, 20’inci ve 40’ıncı seanslardan hemen sonra doktor kontrolü gereklidir.
    Düzenli seanslar ve doktor kontrolleri sayesinde 3 – 4 ay içinde tedaviden sonuç alınabilmektedir.
    NeurovisionTM Hakkında;

9-55 yaş arasın kişilerde göz tembelliği tedavisi için uygulanan bir yöntemdir.
    Ameliyatsız ve ilaçsız bir tedavi şeklidir.
    Hasta için yan etkisi yoktur ve herhangi bir risk içermez.
    Amerikan FDA (Amerikan İlaç ve Gıda İdaresi) onaylı bir yöntemdir.
    Uygulama kolaydır ve büyük bir kısmı evde gerçekleştirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskmack -- 12 Mart 2014; 0:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

benimde sağ gözümde tembellik var
    pahalı bir yöntemmiş

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benimde sağ gözüm 10/2 görüyodu bunu öğrendiğimde 22 yaşındaydım doktor yapcak bişey yok dediğinde çok üzülmüştüm. ancak daha sonra lazer ameliyatı oldum göz derecem düzeldi eskiden 7 dereceydi şuan 0,25 ve her gün 1 saat kapama tedavisi yaptım şuan Allah a şükürgörmem 10/8 e kadar çıktı.size tavsiyem sakın umutsuzluğa kapılmayın. göz dereceniz çok ileriyse önce lazer olun sonra kapama yöntemini ısrarla uygulayın.şimdi bide neurovision çıkmış bu da sevindirici bi haber. herkese geçmiş olsun...
    Yapay Zekanın Yanıtı

Neurovizyon Tedavisi: Göz Tembelliğinin Gelişmiş Çözümü

Göz tembelliği, bir gözün diğerine göre daha zayıf görmesine neden olan yaygın bir durumdur. Neyse ki, Neurovizyon tedavisi sayesinde göz tembelliği tedavi edilebilir ve görme kalitesi önemli ölçüde iyileştirilebilir.

Neurovizyon Tedavisi Nedir?

Neurovizyon tedavisi, göz tembelliğini gidermeyi amaçlayan yenilikçi bir terapidir. Bu tedavi, bilgisayar tabanlı oyunlar ve egzersizler kullanarak zayıf gözü uyarır ve güçlendirir. Tedavi, çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilir ve genellikle birkaç ay sürer.

Neurovizyon Tedavi Programı İndir

Neurovizyon tedavi programını resmi web sitesinden indirebilirsin. Program, tedaviyi evinizin rahatlığında uygulamanıza olanak tanır. Program, göz tembelliği tedavisi konusunda deneyimli göz doktorlarının tavsiyelerini içerir.

Neurovizyon Tedavisi Olanlar Yorumlar

Neurovizyon tedavisi olan kişilerin yorumları genel olarak olumludur. Birçok kişi tedaviden sonra görmelerinde önemli iyileşme bildirmiştir. Örneğin, bir kullanıcı şöyle yorum yapmıştır: "Neurovizyon tedavisi sayesinde artık daha net görüyorum ve gözlerim çok daha az yoruluyor."

Neurovizyon Tedavisi Devlet Hastanesi

Neurovizyon tedavisi bazı devlet hastanelerinde de yapılmaktadır. Ancak, tüm devlet hastanelerinde bu tedavi mevcut değildir. Tedavinin olup olmadığını öğrenmek için yerel devlet hastanenizle iletişime geçebilirsin.

Neurovizyon Tedavi Programı

Neurovizyon tedavi programı, oyunlar ve egzersizlerden oluşur. Bu oyunlar ve egzersizler, zayıf gözü uyararak görme gelişimini destekler. Tedavi programı, bireysel ihtiyaçlara göre özelleştirilir.

Neurovizyon Tedavisi Fiyatları

Neurovizyon tedavisinin fiyatı, tedavi süresine ve ihtiyaç duyulan tedavi türüne bağlı olarak değişir. Tedavinin maliyeti hakkında daha fazla bilgi almak için göz doktorunuzla görüşebilirsin.

Birsen Gökyiğit Neurovizyon Tedavisi

Birsen Gökyiğit, Neurovizyon tedavisinin öncülerinden biridir. Göz tembelliği tedavisi konusunda kapsamlı deneyime sahiptir ve Neurovizyon tedavisinin etkinliğini desteklemektedir.

Göz tembelliğinden muzdaripsen, Neurovizyon tedavisi senin için uygun bir seçenek olabilir. Bu tedavi, görme kaliteni iyileştirmene ve daha net görmene yardımcı olabilir. Tedavi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve tedaviye başlamak için bir göz doktoruna başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgi için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

bilgi için teşekkürler.
    Neurovision tedavisi ücreti ne kadardır? tedavi oranı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XivA

Neurovision tedavisi ücreti ne kadardır? tedavi oranı nedir?

Alıntıları Göster
    benim bildiğim tedaviancak küçük yaşta oluyordu
    10 yaşa kadar fln sonrasında olmuyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: owin

benim bildiğim tedaviancak küçük yaşta oluyordu
    10 yaşa kadar fln sonrasında olmuyordu

Alıntıları Göster
    Neurovision 5 ile 55 yaş arası.
  • quote:

Neurovision 5 ile 55 yaş arası.

Alıntıları Göster
    neurovisionun ücreti ne kadar acaba bi bilgisi we işe yarıyormu yardımcı olabilecek warmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z0z0

neurovisionun ücreti ne kadar acaba bi bilgisi we işe yarıyormu yardımcı olabilecek warmı.

Alıntıları Göster
    Tedavi süreci;

· Tedaviye uygun olduğu belirlenen hastanın ilk seansı, doktoru tarafından hastanede yapılmaktadır.

· Tedavi (Ampliyopi Tedavisi ) yaklaşık 40 seanstan oluşmakta ve her seans yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.

· Tedavinin başarısı için seansların haftada toplam 3 gün (birer gün ara ile), 40’ar dakika olmak üzere düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.

· Kontrol tarihleri doktorumuz tarafından her hastanın tedavi sonuçlarına göre özel olarak planlanacaktır.

· Düzenli seanslar ve doktor kontrolleri sayesinde 3 – 4 ay içinde tedaviden sonuç alınabilmektedir.

40 seans ücreti 1350 Euro

Kurumlar bu tedaviyi karşılamamaktadır.

diye bilgi verdi bana dünyagöz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tedavi süreci;

· Tedaviye uygun olduğu belirlenen hastanın ilk seansı, doktoru tarafından hastanede yapılmaktadır.

· Tedavi (Ampliyopi Tedavisi ) yaklaşık 40 seanstan oluşmakta ve her seans yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.

· Tedavinin başarısı için seansların haftada toplam 3 gün (birer gün ara ile), 40’ar dakika olmak üzere düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.

· Kontrol tarihleri doktorumuz tarafından her hastanın tedavi sonuçlarına göre özel olarak planlanacaktır.

· Düzenli seanslar ve doktor kontrolleri sayesinde 3 – 4 ay içinde tedaviden sonuç alınabilmektedir.

40 seans ücreti 1350 Euro

Kurumlar bu tedaviyi karşılamamaktadır.

diye bilgi verdi bana dünyagöz

Alıntıları Göster
    Bende de var bu göz tembelliği, küçükken nefret ederdim gözlükten taktıramazdı kimse ama duzgun gozluk kullanımı ve biraz egzersizle giderilebilecek bir durumdu, şimdi cok gec lazer olsam mı diye düşünürken bu yazıyı okudum ama cok pahalı ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Bende de var bu göz tembelliği, küçükken nefret ederdim gözlükten taktıramazdı kimse ama duzgun gozluk kullanımı ve biraz egzersizle giderilebilecek bir durumdu, şimdi cok gec lazer olsam mı diye düşünürken bu yazıyı okudum ama cok pahalı ya.

Alıntıları Göster
    fiyat pahalı ama öncedene derlerdi ki 8 yaşını geçince iş bitmiştir. ama şimdi 55 yaşına kadar. gözü yeniden görmeyi öğretiyorlarmış. bir kaç kullanan yorumlayan olsa yaptıracağım. düşüncene ağrı yok sızı yok normal yaşama devam hemde evde tedavi sürecide var. pahalı ama bir bakıma mucize. galiba daha dünya ya çıkalı 1 yıl olmamıştır.

• quote:

fiyat pahalı ama öncedene derlerdi ki 8 yaşını geçince iş bitmiştir. ama şimdi 55 yaşına kadar. gözü yeniden görmeyi öğretiyorlarmış. bir kaç kullanan yorumlayan olsa yaptıracağım. düşüncene ağrı yok sızı yok normal yaşama devam hemde evde tedavi sürecide var. pahalı ama bir bakıma mucize. galiba daha dünya ya çıkalı 1 yıl olmamıştır.

Alıntıları Göster
    Tedavi biraz pahalı ama bence değer... Ben 3 aydır Neurovision tedavisi görüyorum. % 40'lık bir iyileşme oldu gözümde. Bence mucize gibi bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crohn

Tedavi biraz pahalı ama bence değer... Ben 3 aydır Neurovision tedavisi görüyorum. % 40'lık bir iyileşme oldu gözümde. Bence mucize gibi bir şey.

Alıntıları Göster
    Biraz daha detaylı bahseder misin peki?
  • quote:

Biraz daha detaylı bahseder misin peki?

Alıntıları Göster
    gercekten %40 süper birşey. tedavi süreci nasıl ve nerede oluyor. Crohn açıklarsan seviniriz.
  • quote:

gercekten %40 süper birşey. tedavi süreci nasıl ve nerede oluyor. Crohn açıklarsan seviniriz.

Alıntıları Göster
    Evet acıklarsa sevinecez
  • quote:

Evet acıklarsa sevinecez

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, Neurovision tedavisi çok rahat ve sorunsuz bir tedavi.
    Bilgisayara bir program yüklüyorsunuz. Programda, gri ekran üzerinde siyah üç boyutlu tarzı şekiller beliriyor. Programa başladığınızda, ekranda bir boş bir de bu bahsettiğim tarz şekil beliriyor. Birincisindeyse mouse'un sol tuşuna, ikincisindeyse sağ tuşuna basıyorsunuz. Ortalama 45 dk. kadar sürüyor. Programda birer gün aralıklarla çalışıyorsunuz. İlk birkaç gün, sistem gözünüzün derecesini, durumunu ölçüyor ve ilerlemeye göre daha zor alıştırmalar çıkıyor karşınıza. Zaten her alıştırmanın ardından, sonuçlarınız internet aracılığı ile hem doktorunuza, hem de Neurovision uzmanlarına gidiyor. Benim tedavim 3 ayı geçti, 3 ayda %40'lık bir artış oldu, her ay kontrole gidiyorum. Sanırım ilerleme durana kadar tedaviye devam edeceğim. Tedavinin birinci ayı içerisinde gözümdeki ilerlemeyi direkt kendim farketmeye başladım. Çok güzel bir duyguydu gerçekten.

Herhangi bir ilaç v.s. kullanılmıyor, sadece gözlük kullanıyorsanız gözlük, lens kullanıyorsanız lensle yapıyorsunuz tedaviyi. Yalnız, bende iyileşme olduğu günlerde sanırım hafif bir baş ağrısı oluyor. O da normal sanrım, çünkü lens veya gözlük kullanmaya başlanıldığında da aynı ağrı olabiliyor.

Ben İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde tedavi görüyorum. Dünya Göz Hastanesi'nde de tedavi yapılıyor sanırım.

Umarım faydam dokunmuştur.

Sorularınız olursa cevaplayabilirim...

• quote:

Bilgisayara bir program yüklüyorsunuz. Programda, gri ekran üzerinde siyah üç boyutlu tarzı şekiller beliriyor. Programa başladığınızda, ekranda bir boş bir de bu bahsettiğim tarz şekil beliriyor. Birincisindeyse mouse'un sol tuşuna, ikincisindeyse sağ tuşuna basıyorsunuz. Ortalama 45 dk. kadar sürüyor. Programda birer gün aralıklarla çalışıyorsunuz. İlk birkaç gün, sistem gözünüzün derecesini, durumunu ölçüyor ve ilerlemeye göre daha zor alıştırmalar çıkıyor karşınıza. Zaten her alıştırmanın ardından, sonuçlarınız internet aracılığı ile hem doktorunuza, hem de Neurovision uzmanlarına gidiyor. Benim tedavim 3 ayı geçti, 3 ayda %40'lık bir artış oldu, her ay kontrole gidiyorum. Sanırım ilerleme durana kadar tedaviye devam edeceğim. Tedavinin birinci ayı içerisinde gözümdeki ilerlemeyi direkt kendim farketmeye başladım. Çok güzel bir duyguydu gerçekten.

Herhangi bir ilaç v.s. kullanılmıyor, sadece gözlük kullanıyorsanız gözlük, lens kullanıyorsanız lensle yapıyorsunuz tedaviyi. Yalnız, bende iyileşme olduğu günlerde sanırım hafif bir baş ağrısı oluyor. O da normal sanrım, çünkü lens veya gözlük kullanmaya başlanıldığında da aynı ağrı olabiliyor.

Ben İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde tedavi görüyorum. Dünya Göz Hastanesi'nde de tedavi yapılıyor sanırım.

Alıntıları Göster
    Hocam yazdıkların için teşekkürler, peki bu işin sana maliyeti ne kadar oldu?

• quote:

Hocam yazdıkların için teşekkürler, peki bu işin sana maliyeti ne kadar oldu?

Alıntıları Göster
    Crohn bende ne gözlük ne lens var tedaviye başlayınca devamlı gözlük takmak fln gerekicekmi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: INSENSITIVE

Crohn bende ne gözlük ne lens var tedaviye başlayınca devamlı gözlük takmak fln gerekicekmi acaba ?

Aynı durum bende de var sol gözde tembellik var ama gözlük yada lens kullanmıyorum.
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. %40'lık bir artış oranı inanılmaz bir oran, tedavinin size maliyetini bir arkadaş daha sormuş, ben de merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tygra

quote:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. %40'lık bir artış oranı inanılmaz bir oran, tedavinin size maliyetini bir arkadaş daha sormuş, ben de merak ettim.

Alıntıları Göster
    pahalı bir yöntemmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

pahalı bir yöntemmiş

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benimde sağ gözüm 10/2 görüyodu bunu öğrendiğimde 22 yaşındaydım doktor yapcak bişey yok dediğinde çok üzülmüştüm. ancak daha sonra lazer ameliyatı oldum göz derecem düzeldi eskiden 7 dereceydi şuan 0,25 ve her gün 1 saat kapama tedavisi yaptım şuan Allah a şükürgörmem 10/8 e kadar çıktı.size tavsiyem sakın umutsuzluğa kapılmayın. göz dereceniz çok ileriyse önce lazer olun sonra kapama yöntemini ısrarla uygulayın.şimdi bide neurovision çıkmış bu da sevindirici bi haber. herkese geçmiş olsun...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.