Şimdi Ara

New iPad biraz ısınıyor mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
7.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Centauri

deri sıcaklığınızın 36-37 derece oldugunu da, elinizi yakması icin bir cismin 80 derece olması gerektiğini de bilmiyorsunuz.

Sen cehalleten bahsetme bence centauri, 80 derecenin ne anlama geldiğini bilmiyorsun.

Yakıcı dereceyi şöyle anlatayım:
    The U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) diye bir komisyon var, (sen Amerika'dasın diye bu örneği verdim)
    Onlar şunu demiş:
    "Most adults will suffer third-degree burns if
    exposed to 150 degree water for two seconds.
    Burns will also occur with a six-second
    exposure to 140 degree water or with a thirty
    second exposure to 130 degree water. Even if
    the temperature is 120 degrees, a five minute
    exposure could result in third-degree burn."

Metinin tamamı:http://www.cpsc.gov/CPSCPUB/PUBS/5098.pdf

Özet geçersem: 120 F (48.8 C) derece suya 5 dakika maruz kalırsan bile 3. derece yanık oluşuyor.
    80 derece olması gerektiğini nerden uydurdun??
    Bir şey daha burda 3. derece yanıktan bahsediyoruz, 1. derece ve 2. derece yanıkları geç, 3. derece yanık en korkuncudur.

Yanlış bilgi verme artık.

• benim forumda okuduğum ve dh platformunun hazırlamış olduğu videodan anladığım;

adamlar diyor ki , biz bunu termal kamera ile ölçüyoruz , doğal olarak insana temas etme noktasında bu sıcaklık 45 derece olarak algılanmayabilir.

bir diğer yandan , centuri( tanımam etmem ama açtığı konu için kendisine teşekkür ederim, faydalandım) , bu cihazı günlerdir kullandığını yazmış. en rahat kıyas yapabilecek pozisyonda. hem ipad 2 hemde 3 sahibi.

evet ısınıyor ipad2 den fazla ama bu rahatsız etmiyor demiş. bunun haricinde satın alan başka arkadaşlarda aynısını söylemiş.

bahsettiğiniz şekilde insan vücuduna etki edecek , zarar verecek bir ürünün piyasaya sunulmasının bırakın diğer ülkeleri abd gibi bir ülkede nasıl bir tazminat konusu olabileceğini hayal edelim beraberce...

bu kadar konusu açıldı, ama ben cihazın alınmama sebebi olarak görmüyorum şu an için .

• quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

işte test sonuçları soldaki iPad 2 sağdaki yeni iPad

33,6 ya 28,3 yani 5,3 derecelik bir fark var. bu da herhalde elinizi bacağınızı yakmaz.
    sorun çözüldü sanırım.

New iPad biraz ısınıyor mu?

Düzeltelim de kafalar karışmasın, soldaki yeni ipad.

• Aşağıda yazacaklarım tamamen kendi yeni ipad'im ve kendi kullanım alışkanlıklarım içindir, kullanan başka tanıdığım yok, okuduklarım dışında başkasınınkine şahit olmuşluğum da yok. Ekranının mükemmel olması dışındaki kanaatlerim de aşağıda;

Şimdiye kadar aşağıda yazacağım süreler için kullanımım kabaca şu şekilde ki bundan sonra da çok değişmez. Zaten bunları yapmak için aldım--> %50 pdf kitap-dergi okumak, %40 internet(twitter vs. dahil), %10 oyun (angry bird vs.) Wifi hep açık.

Kesintisiz olarak(yani hiç elimden düşürmeden devamlı kullanarak);
    Perşembe 2 saat,
    Cuma 2.5 saat,
    Cumartesi 3 saat,
    Pazar 3-3.5 saat kullanımım oldu

Termal kamerayla ölçüm yapmadım Kaynak avuç içlerim ve parmak uçlarım.
    Sonuç: Isınmayla ilgili hiç ama hiç bir probleme rastlamadım. Her şey gayet normal ve olması gerektiği gibiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aycanata

Aşağıda yazacaklarım tamamen kendi yeni ipad'im ve kendi kullanım alışkanlıklarım içindir, kullanan başka tanıdığım yok, okuduklarım dışında başkasınınkine şahit olmuşluğum da yok. Ekranının mükemmel olması dışındaki kanaatlerim de aşağıda;

Şimdiye kadar aşağıda yazacağım süreler için kullanımım kabaca şu şekilde ki bundan sonra da çok değişmez. Zaten bunları yapmak için aldım--> %50 pdf kitap-dergi okumak, %40 internet(twitter vs. dahil), %10 oyun (angry bird vs.) Wifi hep açık.

Perşembe 2 saat,
    Cuma 2.5 saat,
    Cumartesi 3 saat,

Sonuç: Isınmayla ilgili hiç ama hiç bir probleme rastlamadım. Her şey gayet normal ve olması gerektiği gibiydi.

Dostum benim merak ettiğim. Mesela ipad 2 için olan bir oyunu angry birds , gta farketmez. İndirip new ipade kurduk diyelim. Görüntü açısından ne gibi fark oluyor? 1024x768 olan ipad 2 deki çözünürlüğü 2048x1536 e yayıyor ve daha kötü bir görüntümü ortaya çıkıyor. Yoksa bu uygulamaların oyunların üzerinde işlem yaparak daha kaliteli ve pürüzsüz mü gösteriyor. Benim merak ettiğim nokta burası. Sanırım hem ipad 2, hem new ipad sahibi arkadaşlar yanıtlamalı bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Aşağıda yazacaklarım tamamen kendi yeni ipad'im ve kendi kullanım alışkanlıklarım içindir, kullanan başka tanıdığım yok, okuduklarım dışında başkasınınkine şahit olmuşluğum da yok. Ekranının mükemmel olması dışındaki kanaatlerim de aşağıda;

Perşembe 2 saat,
    Cuma 2.5 saat,
    Cumartesi 3 saat,

Dostum benim merak ettiğim. Mesela ipad 2 için olan bir oyunu angry birds , gta farketmez. İndirip new ipade kurduk diyelim. Görüntü açısından ne gibi fark oluyor? 1024x768 olan ipad 2 deki çözünürlüğü 2048x1536 e yayıyor ve daha kötü bir görüntümü ortaya çıkıyor. Yoksa bu uygulamaların oyunların üzerinde işlem yaparak daha kaliteli ve pürüzsüz mü gösteriyor. Benim merak ettiğim nokta burası. Sanırım hem ipad 2, hem new ipad sahibi arkadaşlar yanıtlamalı bunu.

Şunu söyleyebilirim, Angry birds tam ekran problemsiz çalışıyor. Öyle ortada küçücük falan kalmıyor yani. görüntü de güzel. Ama mesela app store'da retina ekran için uyarlanmış bir tilt(pinball) oyunu var, onun görüntüsü çok daha net ve güzel gözüküyor tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

quote:

deri sıcaklığınızın 36-37 derece oldugunu da, elinizi yakması icin bir cismin 80 derece olması gerektiğini de bilmiyorsunuz.

Sen cehalleten bahsetme bence centauri, 80 derecenin ne anlama geldiğini bilmiyorsun.

Yakıcı dereceyi şöyle anlatayım:
    The U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) diye bir komisyon var, (sen Amerika'dasın diye bu örneği verdim)
    Onlar şunu demiş:
    "Most adults will suffer third-degree burns if
    exposed to 150 degree water for two seconds.
    Burns will also occur with a six-second
    exposure to 140 degree water or with a thirty
    second exposure to 130 degree water. Even if
    the temperature is 120 degrees, a five minute
    exposure could result in third-degree burn."

Metinin tamamı:http://www.cpsc.gov/CPSCPUB/PUBS/5098.pdf

Özet geçersem: 120 F (48.8 C) derece suya 5 dakika maruz kalırsan bile 3. derece yanık oluşuyor.
    80 derece olması gerektiğini nerden uydurdun??
    Bir şey daha burda 3. derece yanıktan bahsediyoruz, 1. derece ve 2. derece yanıkları geç, 3. derece yanık en korkuncudur.

Yanlış bilgi verme artık.

Suyun yakması baska, dokunduğun kati bir cismin yakması baska. 35 derecedeki kalorifer peteği gayet ılık hissedilirken, 35 derece su cok sıcak hissedilir. 18 derecedeki bir cisim gayet normal hissedilirken, 18 derece suyun içindeki insan hipotermiaya ugrayabilir. Onun icin bilmeden konuşma bilmiş bilmiş. Birşeyler öğrenmek istiyorsan bana sor anlatayım.

• Merhabalar,ipad2 de uygulamalardan oyun yüklerden önüme sürekli fatura adresi girin diye pencere çıkıyor ,adres ve parola doğru olmasına rağmen hiçbirşeyi yukleyemiyorum,lütfen yardım edin..
  • arkadaşlar bence ısınma olayını o kadar dert etmeyin şurda; http://9to5mac.com/2012/03/26/new-ipad-as-25-hour-lte-hotspot-runs-cooler-than-some-android-tablets/ ve şurda http://9to5mac.com/2012/03/26/wired-also-tests-heat-of-new-ipad-finds-it-middle-of-tablet-road/ okuduklarıma göre nerdeyse asus prime ve galaxy tab kadar ısınıyor. diyeceğim odur ki yeni bir pil teknolojisi bulunmadığı sürece yeni nesil tabletlerde ısınma sorunu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarpeDieM-TR- -- 26 Mart 2012; 23:41:37 >

• quote:

Suyun yakması baska, dokunduğun kati bir cismin yakması baska. 35 derecedeki kalorifer peteği gayet ılık hissedilirken, 35 derece su cok sıcak hissedilir. 18 derecedeki bir cisim gayet normal hissedilirken, 18 derece suyun içindeki insan hipotermiaya ugrayabilir. Onun icin bilmeden konuşma bilmiş bilmiş. Birşeyler öğrenmek istiyorsan bana sor anlatayım.

Centauri çok hazımsız bir insansın onu anladım ben :)
    İyice saçmaladın, rica ediyorum hadi bilmiyorsun biraz araştırma yap yahu!
    35 derece ısı katıda da 35 derecedir sıvıda da! Adı üstünde DERECESİ!

Sen daha öce 80 dereceye kadar yakmaz diye komik şeyler de söyledin,
    Elin 75 derecedeki tavaya /veya suya 5 saniye dokun bak ne oluyor :)
    Yanıkların kutlu olsun :)

• Bana çok garip geliyor ve anlamıyorum bu ısınma efsanesini.

3 gündür saatlerce kullandık cihazı. Sürekli uygulama yükledik, hotspot kullandık, oyun oynadık, film izledik, kitap-pdf okuduk, vs...

Ben ısınmaya dair en ufak bir emare göremedim bu alette. Rahatsız etmeyi bırakın... Dikkat çekici bir ısı bile hissetmiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fernando_S

Bana çok garip geliyor ve anlamıyorum bu ısınma efsanesini.

3 gündür saatlerce kullandık cihazı. Sürekli uygulama yükledik, hotspot kullandık, oyun oynadık, film izledik, kitap-pdf okuduk, vs...

Ben ısınmaya dair en ufak bir emare göremedim bu alette. Rahatsız etmeyi bırakın... Dikkat çekici bir ısı bile hissetmiyorsunuz.

Evet yaaa bende yukarıda dediğim gibi saatlerce kullanıp her tarafını mıncıkladım, tuttum ısınma belirtisi için ama gerçekten bulamadım. İnsanı paranoyak yapıyorlar. Hatta "benimkisinde problem mi var, neden ısınmıyor, arızalı bu" diye bile düşünmeye başlayacaktım neredeyse

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fernando_S

Bana çok garip geliyor ve anlamıyorum bu ısınma efsanesini.

Evet yaaa bende yukarıda dediğim gibi saatlerce kullanıp her tarafını mıncıkladım, tuttum ısınma belirtisi için ama gerçekten bulamadım. İnsanı paranoyak yapıyorlar. Hatta "benimkisinde problem mi var, neden ısınmıyor, arızalı bu" diye bile düşünmeye başlayacaktım neredeyse

Bu ısınma problemi 4g li cihazlardamı oluyor acaba düşünmüyor değilim.

• Kullanan arkadaşlar şarj süresi ne alemde , çok şikayet var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Kullanan arkadaşlar şarj süresi ne alemde , çok şikayet var.

Bence asıl sorulması gereken soru budur
  • Yeni iPad'de çip değişebilir

http://www.ntvmsnbc.com/id/25334468/
  • 16 Wifi sahipleride ısınma var dediği için sorun 4G çipinden kaynaklanmıyor demek.

İşin ilginci , kimisi hiç ısınma yok derken kimisi var diyor herkesin ısı hissetme hassasiyetimi farklı yoksa üretimden kaynaklı bir farklılıkmı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escapetolife

16 Wifi sahipleride ısınma var dediği için sorun 4G çipinden kaynaklanmıyor demek.

İşin ilginci , kimisi hiç ısınma yok derken kimisi var diyor herkesin ısı hissetme hassasiyetimi farklı yoksa üretimden kaynaklı bir farklılıkmı var.

Farklı üretim olması mümkün degil bence. Yeni iPad in arkasında bir sıcaklık hissediyorsunuz, ama rahatsız edecek düzeylere gelmiyor. Kimisi ısıyı hissettiği icin ısınma var diyor, kimisi de ısınma düzeyi dusuk oldugu icin 'isinma' dan anladığı 'asiri isinma' oldugu icin ısınma yok diyor. Sonuc olarak, cihazin sol alt köşesi bir miktar ısınıyor, ama bu ılık bir sıcaklık seklinde ve ne kadar kasarsanız kasın asiri ısınmıyor, olay kısaca bu.
  • ipad 3 32gb 4g modelini kullanıyorum suana kadar gözle görülür rahatsız edici bir ısınma problemi yasamadım. Abartılara pek inanmayın bence.
    İndinize balse gibi çok yoran oyunları bir kaç saat olmayınca isiniyormus e oda normal bence.
  • 16gb wi-fi model kullanıyorum ısınma yok ılık oluyor sadece , alet mükemmel ısınıyor diyeceğinize alıp kullanın ilk önce ... alet hızlı ve yağ gibi akıyor en ufak takılma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 3 Nisan 2012; 16:25:56 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.