Şimdi Ara

Newegg.com [ANA KONU] (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
50
Favori
71.451
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 150-1500€ arası gümrük müşavirliği ile ilave ücret çıkmadan hallediyor diye biliyorum. Forumda bazı kişiler rtx 4090 almış kiminde ilave vergi çıkmış kimi sorun yaşamamış. Onlara mesaj atarsanız daha iyi olur. Bir iki tane de bu tarz notebook alan vardı. Newegg müşteri hizmetlerine de yazabilirsiniz İngilizceniz iyiyse. Dhl arayıp gümrük kısmına bağlanıp oraya da sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt

Hocam

Item: ₺4,330

Estimated VAT: ₺779

Total: ₺5,109

VAT kısmı sizin verdiğiniz ön ödemeli vergi. Aksilik çıkmazsa (ki konuda bir çok kişi de çıkmadı ama ihtimali yok diyemem) total kısmında yazan parayı veriyorsunuz. DHL ile gelirse noterden vekâlet istemiyorlar, UPS ile gelirse vekâletname istiyorlarmış ve onun ücreti çıkıyor diye okudum forumda. Vereceğiniz ücret bunlar. Bana @LGR9 hocam tavsiye etti, kendisine tekrar teşekkür ederim. Bence size hem ürünü hem newegg'i tavsiye ederim.

• Newegg.com [ANA KONU]
    Newegg.com [ANA KONU]www.newegg.com
    Lenovo 82WK00AHUS Gaming Laptop Intel Core i9-13900HX 2.20 GHz 16.0" Windows 11 Home 64-bit - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/onyx-grey-aluminium-pc-abs-lenovo-legion-pro-5-16irx8-82wk00ahus-gaming/p/N82E16834840206?Item=N82E16834840206

Bu linkteki laptopu alsam vergi çıkacak mı şimdi ? Vekaletle hallediliyor mu yoksa.

• Ekstra vergi çıkmıyor diye biliyorum hocam, vekalet ile hallediyor bu konuda arkadaş sorunsuz teslim almış

https://forum.donanimhaber.com/lenovo-legion-5-ler-yaniyor--155385613

• Newegg.com [ANA KONU]
    Newegg.com [ANA KONU]www.newegg.com
    MSI Katana 15 B12VFK-265US Gaming Laptop Intel Core i5-12450H 2.00 GHz 15.6" Windows 11 Home 64-bit - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/p/N82E16834156431?Item=N82E16834156431

Şunu almak istiyorum DHL ile gönderilmesini nasıl sağlarım? UPS ile vekalet işine takılmak istemiyorum.

• Newegg müşteri hizmetlerine yazabilirsiniz ama 150€ üstü her üründe vekâlet işine takilirsiniz. Ups olursa noterden vekâlet istiyorlar diye söyleniyor. Benim dhl ile geldi yine vekâlet verdim ama noterden değil dolayısıyla noter masrafı çıkmadı.

• 12 Nisan 2023'te Newegg'den Anakart, İşlemci ve Ram siparişi verdim. Gümrük işlemleri ile ilgili detaylı bilgi paylaşacağım. Ürün İstanbul'a satın aldıktan 5 gün sonra geldi. DHL EXPRESS AWB (NEWEGG INC) - GÜMRÜKLÜ GÖNDERİ 1. BİLDİRİMİ adı altında mail aldım. Detaylarını Öğrenmek için 444 0 040 aradım ve gümrük işlemleriyle alakalı departmana bağlandım. İki adet gönderimin olduğunu ve gümrük işlemleri için aradığımı söyledim. Bu ay içinde iki ürün haricinde başka alışveriş yapılıp yapılmadığı soruldu. Hayır dedim. Ve bu ürünlerin vergisini ödediğimi söyledim. DHL çalışanı, 150€ üzerindeki ürünlerin bu prosedürden geçtiğini, 15 gün içinde iade etme hakkım olduğunu ya da işlemlere devam edip gerekli evraklar için sizinle iletişime geçmek üzere ilgili departmana yollayabileceğini söyledi. İşlemlere devam etmek istiyorum dedim. Ertesi gün DHL'den gümrük işlemleri ile alakalı belgeler istendi. İstenilen belgeleri mail yoluyla yolladım. Hızlı bir şekilde geri dönüş aldım. 19 Nisan günü DHL EXPRESS AWB 5XXXXXXXXX (NEWEGG INC.) - GÜMRÜKLÜ GÖNDERİ 2. BİLDİRİMİ alakalı bir mail geldi. DHL gümrük ile alakalı birimi arayıp mail hakkında bilgi aldım. Bana otomatik bir mail olduğunu endişe etmemem gerektiğini 7'ye kadar gelebiliyor diye belirtti. Diğer günler herhangi bir mail gelmedi. Aynı gün DGF Gümrük Müşavirligi Gümrük işlemleri ile ilgileneceklerini söylediler. 27 Nisan'da gelişmeler hakkında DGF Gümrük Müşavirliğine mail atarak bilgi istedim. İşlemci ile ram'in gümrükten geçtiğini anakartın ise gümrük işlemlerinin devam ettiğini bildirdiler. Aynı günün akşamı finansaltalepler@dhl.com adresinden bir mail aldım. Mail'de ekte bir adet fatura vardı. Faturadaki telefon numarasını arayıp bilgi aldığımda bu hizmet bedelinin karşılandığını bir ücret ödememe gerek olmadığı hakkında bilgi aldım. 28 Nisan günü işlemci ve ram'in evime doğru yola çıktığının bilgisini aldım. 2 Mayıs Anakartı tesli aldım. Sonuç olarak hiçbir ek ücret ödemedim.

İstenilen belgeler :
    - Dolaylı Temsil Yetki Belgesi (Fatura üzerindeki alıcı tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır) - Noterden tasdik ettirilmesine gerek yoktur,
    - İthalat Gümrükleme Talimatı (Fatura üzerindeki alıcı tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır),
    - Doğrudan ürüne yapılan ödemenin banka transfer ekran görüntüsü,
    - Ürün görselleri ve içerik bilgisi veya ürün linki
    - Kimlik Fotokopisi,

Neden Newegg sitesinden alışveriş yaptım?
    Anakart ve Ram'in Türkiye'de olmaması. Türkiyedeki mağaza fiyatlarından bir tık ucuz olması ve vergisini ödediğim için gümrüğe takılmayacağını düşünmem.

Zaman Çizelgesi

12 Nisan : Newegg Amerika sitesinden satın alma.
    17 Nisan : DHL Express Gümrüklü Gönderi 1.Bildirimi maili geldi. Detaylarını Öğrenmek için 444 0 040 aradım ve gümrük işlemleriyle alakalı departmana bağlandım.
    18 Nisan : DHL'den gümrük işlemleri ile alakalı belgeleri yollamam için bir mail geldi. DHL Express Gümrüklü Gönderi 2.Bildirimi maili geldi.
    19 Nisan : DGF Gümrük Müşavirligi Gümrük işlemleri ile ilgilenecekleri ile alakalı bana mail yolladı.
    27 Nisan : finansaltalepler@dhl.com mail adresiyle alakalı ödenmiş bir fatura geldi.
    28 Nisan : İşlemci ve Ram teslim aldım.
    2 Mayıs : Anakart elime ulaştı.

Newegg.com [ANA KONU]

Newegg.com [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendh -- 2 Mayıs 2023; 20:7:21 >

• Arkadaşlar bende ekran kartı satın aldım satın alma ekranında vergileri de ödedim ürün gümrüğe takılmış DHL'yi aradım bana gümrük birimi için telefon numarası verdiler fakat telefonlara bakan yok nasıl bir süreç izlemem gerekiyor yardımcı olabilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 24 Nisan 2023; 12:51:32 >
  • Bilgisayar Virüsü kullanıcısına yanıt
    Ben 444 00 40'ı aramıştım. Bana ürünü istiyor musunuz, iade mi edelim demişlerdi. Ben istediğimi belirttim. Gümrük müşavirliğine yönlendiriyoruz demişti ertesi sabahta evraklar için mail üzerinden ulaştılar devam ettik işlemlere.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt

Bana iadeye biz karışmıyoruz bu süreçten sonra gümrük firmasıyla iletişime geçmeniz gerekiyor dediler ama ürün daha gümrük muayenesindeymiş ben acele etmişim sadece, sorunsuz geçer umarım. Anladığım kadarıyla aradığım birimdekilerde bilgisiz.

Size mail gelecek ondan sonra iletişime geçin hocam.

• Kampec kullanıcısına yanıt

Bana gelen mailde Kargo Etiketi, Fatura ve WPX belgesi var başka bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 24 Nisan 2023; 13:11:32 >
    DHL ile geldiyse bende sıkıntı olacağını sanmam. Ama konuşmayı çok net hatırlıyorum. İstersem 17 gün içinde iade edebiliriz demişlerdi. Demek ki prosedürleese bir değişiklik olmuş.

• Newegg sitesi güvenilir yıllardır alışveriş yaparım ama bizim gözü dönmüş gümrük müdürlüğüne sakın güvenmeyin. Size kafalarına göre ceza kesebiliyorlar tabii ülke böyle olunca bunlarda vatandaşı soymak için bahaneleri hemen buluyorlar ....

• arkadaşlar yıllardır ups dhl ve diğer firmalarda gümrükleme gereken gönderilerdeki vekaletle ilgili yanlış bir anlaşılma var, hiç işlem yapmamışlar adı vekalet diye bundan önce işlem yapmış gibi noter tasdikli olması gerekir diyor, diğerleride bu gerçek bir habermiş gibi yayıyor, son 15-20 senedir en az 500 tane böyle gönderim olmuştur amazondan vs., daha hiçbirinde noter tasdikli istenmedi, adı vekalet olan bir belgedeki boşlukları bilgilerinizle doldurup x firmasının adıma olan gümrük işlemlerini yönetmesine izin veriyorum diyorsunuz bitiyor,

zaten bu firmalarda gümrük vergisinin gönderici firmanın yani alışveriş yaptığınız sitenin cari hesabına yazılması gibi bir anlaşma olduğundan, bu satıcının bulunduğu ülkedeki kargo firmasının temsilciliği ilede iyi bir anlaşması olduğundan ve öte yandan bu kargo firmasının diğer ülkelerdeki diğer müşteri firmalarıylada bu konuda iyi anlaşmaları olduğundan, kargonun gümrük işlemlerini takip eden müşavirler zaten işi en ucuz şekilde memurlarla bitirip kapatmaya gidiyor, çünkü sizden farzı misal alışveriş yaptığınızda internet sitesi 1000 tl alsa gümrük için ama türkiyeye geldiğinde 2500 tl gümrük çıksa bu masraf size değil satın aldığınız internet sitesine girecek, sonra bu durumlar sürekli tekrarlayınca adam anlaşmalı olduğu firmaya ' birader biz senle anlaşma yaparken türkiye için kanunlar şu, şu cetvele göre hesaplanır şu matraha göre alınır vergisi şöyle böyle çıkar demişsin, bizde bize ilettiğin kurallara göre sisteme otomatik hesaplayıcı eklemişiz, doğru hesaplamış ama günün sonunda sen bize söylediğin cetvelden daha fazla vergi ödemiş bize yansıtmışsın' derler, sonra kargo firmasının türkiye yönetimine bu konuda mail gelirse kargo firması müşaviri öttürür,

Velhasılı kelam amazon.com,newegg ve benzeri, ürünü alırken gümrük vergisi ödediğiniz sitelerde;

1. Kargo firmasına vekalet verirken kesinlikle noter tasdik ücreti ödemeyeceksiniz, daha hiç böyle bir uygulamayla karşılaşmadım
    2. Kimse türkiyede sizden gümrükle ilgili 1 kuruş bile isteyemez, paketi gönderen gönderici yani satın aldığınız site tüm masraflar bana ait şeklinde gönderiyor.

• Sabnerto S kullanıcısına yanıt

Sepete ekleyip bakınca 8099 TL vergi görünüyor.

52394 TL toplam tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 25 Nisan 2023; 21:29:54 >
  • Hayırlı olsun

• interwap kullanıcısına yanıt

Şöyle ki 1 haftadır gümrükte bekliyor. İşin iyi tarafı daha üst seviye cihazım geldi. Bu gelince bunu satacağım.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.