Dostlar kusura bakmayın biraz uzak kaldım yurtdışı alışveriş olaylarına. Şimdi malum son çıkan kanunla 150 euro'ya düştü sınır. Bu tutarın üstünde bir şey aldığımızda ek masraflar istenmiyor mu? Son mesajlara baktığımda sanki biz değilde satıcı ödemek zorundaymış gibi yazılmış tam anlayamadım |
Newegg.com [ANA KONU] (23. sayfa)
-
-
2 hafta önce 7250tl lik ürün aldım, dhl ile geldi ve ek hiçbir ücret ödemedim.
vekaletname de istemediler, fatura, ürün bilgisi ve işlemleri yapabilir diye 2 tane kağıda imza atıp tarayıp yolladım. 3 gün sonra gümrükten çıktı 4. gün teslim edildi.
-
Yalnız doldurulan iki evraktan birisi vekâletname aslında. Sadece noter parası alınmıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
noter onaylı olmadığı için bağlayıcı birşey değil. sizden bireysel olarak izin alarak işlem yapıyor. ticari boyutta bir kargo olmuş olsaydı (fazla desi ya da ağırlıkta, fazla adetli, ay içinde gelen 6. ürün ya da yüksek meblağlı ürün) sizden noter onaylı vekaletname isterlerdi. bu durumda da antrepo ücreti, beklediği gün kadar ücret, yüzde 3 gibi bir vergi vs gibi ücretler çıkardı.
yukarıda saydığım ticari boyuta girebilecek ürünler almadığınız sürece gözünüzü korkutmayın, Türkiye'den ucuza ne geliyorsa alın geçin
-
Ben de 2 gün önce Newegg support'la konuştum. Türkiye'den ekran kartı alacağım, ürün ülkeye girdiğinde herhangi bir ek vergi vs. çıkar mı diye sordum.
Aldığım yanıt şu şekildedir ; " Evet, artık Türkiye'den satın alınan ürünler için ülkenizde vergi ödemesi çıkmaktadır ve bu duruma karşı Newegg sorumluluk kabul etmemektedir."
Tam satın alıyordum ki vazgeçtim. Okuduğum yazılara göre ek ücrete denk gelen de var gelmeyen de. Sanırım bizim gümrükteki hacı abinin o günkü ruh haline göre değişmekte.
-
Mantıklı değil. Olabilir ama mantıklı değil. .Ek vergi çıkmaması lazım.
Ücretden kasıt olarak vekalet ücreti kast ediliyorsa ona diyecek bir sözüm yok ancak newegg, amazon vs ürün gönderirken her türlü bedeli karşılamayı kabul ederek gönderiyor. Nitekim DHL ile görüşürken müşteri hizmetleri bu dediğimi doğruladı. Her türlü işlem ve vergi bedeli göndericiye fatura edilecek. Miktarlar gümrük işlemleri sırasında belli olacak. Siz alışveriş esnasında vergi ödüyorsunuz ancak o vergi site tarafından tahmin ediliyor. Vergilendirme kesin ve net gümrükte yapılıyor. Vergiler bazen sizden alınandan daha fazla bazen daha az çıkıyor. Amazon vergi daha az çıktığında farkı size iade bile ediyor. Newegg farkı iade ediyor mu bilmiyorum. Kısacası newegg müşteri hizmetleri tam olarak neyi hangi ürün gruplarından bahsediyor onu bilmek lazım. Ama burası Türkiye, gümrük bize kitleyecek bişeyler bulur derseniz sizde haklısınız; burası Türkiye. :)
-
Şimdi tekrar bağlanıp daha detaylı bilgi isteyeceğim belki de o agent benim sorumu yanlış anladı. Siz ondan daha detaylı açıklama yaptınız. Liyakat sorunu bizim ülkeye mahsus sanıyordum :(
-
Bu seferki agent daha kısa ve doğru açıklama yaptı, sanırım gönül rahatlığıyla alışverişe kaldığım yerden devam edebilirim, artık elimde kanıt da var nasıl olsa :)
-
Merhaba Arkadaşlar;
Ben de 25 nisan'da sipariş vermiştim. bugün ürünler Leipzig'e geldi ama teknik bir sorundan dolayı gönderi beklemede diyorlar. Ürünlerin bir sonraki gönderi paketinde tekrardan gönderilmeye çalışılacaktır, süreci online takip edin diyorlar. Önceden böyle bir problemle karşılaşan oldu mu?
-
Güncelleme paylaşayım. Dün Leipzigdeki depoda teknik bir aksaklık olduğu için sevkiyatlar yapılamamış, paket bugün Türkiye'ye doğru yola çıkmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
42 inch monitör sipariş etsem gelir mi acaba türkiyede yok yapacak bişey yok :)
-
25 Nisan: newegg siparişi .
27 Nisan: İstanbul’a dhl express ile geldi ve gümrüğe takıldı gerekli evrakları doldurup tarayarak dhlye gönderdim,şu an beklemedeyim.
2 mayıs: Dhl gümrük muşaviri arayarak çekim işlemlerini başlattıklarını bildirdi.
4 mayıs: Ürünler gümrükten çekildi ve elime ulaştı her hangı bir ekstra ücrette çıkmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriyye1453 -- 6 Mayıs 2023; 16:2:22 >
@Seriyye1453 ;
Ben de 25 Nisan'da sipariş vermiştim, ürünlerim de gümrüğe bugün geldi. Ama henüz evrakları iletmediler. Sabah 444 00 40 ile görüştüm. Dhl global'e bilgilerimin iletileceği söylendi. süreç sizde de benzer mi ilerliyor?
-
Ben o numarayı aradıktan sonra dhl gümrüğün numarasını verdiler onları aradım daha sonra hemen mail geldi bana, Numara ise: 0212 692 59 69.
-
30 gün içinde (daha doğrusu takvim günü diyelim yani mart nisan mayıs gibi) yurtdışından gelen 6. pakette, "6. üründe değil", 6. pakette diye biliyorum ek masraflar çıkıyor. gümrüğe giriş tarihi önemli nisanda 5 paket ürün geldi. 6. da ek masraflar çıkar. nisanda 5 paket, mayısta 5 paket , haziranda 5 paket geldi sorun yok. ayrıca sen ocakta aldın ama haziranda geldi 6. paket oldu sorun çıkar. çünkü bizim gümrüğe giriş tarihi önemli. en iyisi 5 ürün aldın hepsi eline geçmeden 6. yı almaycaksın bu birinci. ikinci ise nisanda 5 ürün aldın bekle 6.yı alma. gelsin 5 ürün hepsi. 5. son ürün geldi mi tekrar 5 ürün daha al. en garanti böyle. sen ocakta 5 ürün subatta 5 ürün alırsın, hepsi tek uçakta gelir gümrüğe gümrük bakar 10 ürün giriş yaptı. takılır. ek masraf çıkar ki 2500 tl den az çıkmıyor. tam taş devrine döndük. dünya internetten alışveriş çağında hopluyor biz sovyet komünizmine dönüyoruz. 6. ürün alamazsın, 4. arabayı satamazsın. patlıcana soğana da el attılar depo basma vs ula 12 ay tarladan gelmiyor o soğanlar heralde depouya koyacak adam. tam cahil işi uygulamalar.
gümrükçü 1500-2500 tl gümrükleme parası istiyor ki çoğu gümrükçü parada versen yapmam diyor. anladığım kadarıyla bunun kanun kuralla ilgisi yok. belaya bulaşmak istemiyorlar. bir kaçı bana sende uğraşma istersen falan dedi ben anladım. 20 dolar bilmemne belgesi parası + 20 dolar ıvır zıvır parası + bekleme ücreti.... kısaca en az 2500 tl cebinden çıkar. zaten istanbul havaalanında işlemlerin olması ve ist havaalanından ürünün alınması gerekiyor. yani her zorluğu koymuşlar. bi dayak eksik. yada olacağı söyleyim ürün gümrükte kalır "bertaraf edilir" (hani yersen) arka kapıdan satıyorlardır. hani gümrükten otobüsle geçmiş biri olarak tecrübemle konuşuyorum. bu arada satın alırken ödediğin gümrük vergisi geri ödenmiyor. bu dünyada değilde göktaşında yaşıyoruz gibi olduk neyazıkki. ürünüme el koydun vergiyi niye aldın?
ancak 6. paket değilse normal gelir ürünün. eğer bir siteden ilk defa alışveriş yaptıysan gümrükten sana ulaşıp tc no vekalet falan alıyorlar ilk sefer olduğu için. sonrasında sormazlar tekrar. bu takılma değil. karıştırılmasın. ilk seferliğine kayıt yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 28 Nisan 2023; 15:34:46 >
-
Çok teşekkür ederim.
ben de kendilerini aradım, benim işlemler 2 mayıs salı gününe kalmış.
-
Çok yavaş çalışıyorlar ya da prosedürler çok yavaş işliyor.
16 Nisan sipariş.
17 Nisan Kargolandı(DHL).
19 Nisan Gümrüğe takıldı.
20 Nisan belgeleri yolladım. Hâlâ bekliyorum.
2 Mayıs Gümrük çıkışı.
3 Mayıs Teslim edildi.
Resmi tatillerden dolayı gümrük süresi biraz uzun sürdü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 4 Mayıs 2023; 8:58:58 >
Ben de newegg firmasından şipariş vermiştim ve malum gümrüğe takıldığını söylediler. Mail yoluyla evrakları gönderip doldurmamı istediler. Benim sorum şu bu evrakları çıktı almadan direkt bilgisayardan doldurup göndersem olur mu? Kimlik fotokopisi için telefonla fotoğrafını çekip kendi mailime attım. İmzayı da paint programında hazırlayıp evrağın üzerine kopyala yapıştır yaptım gayet güzel oldu.
-
Ben tehlikeye atmazdım hocam bence kirtasıyeden belgeleri çıkarıp doldurduktan sonra Adobe scanla telefondan tarayıp gönderin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X