Şimdi Ara

[b]NEXT 1500 HD D SMART NORMAL KANALARDA FULL EKRAN SORUNU YAŞAYANLAR[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selam ve saygılarımı iletiyorum. d smart değiştirme kampanyasından cihazımı değişip hd cihaz aldım. philips 106 full hd 100 hz ambliht 8000 sersi tv ile izliyorum. hd kanllar harkülade denilebilir. özellikle full hd olunca. ancak sorunum normal kanlarda. hd kanllarda full ekran izleyebiliyorken normal kanlarda tv ortasında sağdan soldan siyahlıklar ile izleniyor. d smart müşteri hizmetleri, philips müşteri hizmetleri ve servisi aradım sorunu çözemediler birbirlerine attılar . ayrıca gerek uydu cihazının gerekse tv nin tüm ayarlarını denedim. olmadı. bağlantıyı hdmi kablo ile yapıyorum. scartla yapınca görüntü normal. ama hdmi de görüntü ortada yer almakta. sorunu bir türlü çözmedim. sizlerden ricam d smart hd cihazı olanlar görüntü ayarlarını tv markalarını ve tv formatlarını bu başlığa yazsınlar. nasılmış karşılaştırma yapalım. sorun benim cihazda mı tv demi anlayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baloglurecep -- 30 Mayıs 2010; 20:14:01 >

• NEXT HD 15000'in TV ayarlarından, görüntü formatını 16:9 olarak seçin.
    TV'nizin ayarlarından da aynı şekilde görüntü formatını 16:9 ayarlayın.
    AYRICA, TV'nizin ayarlarından, "(tam ekrana) otomatik genişlet" gibi bir ayar varsa (ki, büyük ihtimalle vardır), onu da seçin (aktif olsun).
  • sorun ayarlarda değil bağlantının hdmi olmasında bende de samsung 102 ekran var.aynı sorun bende de var.bağlantıyı kuran adam bunun başka bi çözümü olmadığını söyledi.yani normal kanalları scarttan hd kanalları hdmi dan izleyeceksin.kumandadan ayarlamak biraz vakit alıyor ama ben alıştım
  • baloglu recep bende aynı tv yi kullanıyorum bir problem yok. Tv nin görüntü formatını Lcd kumandadan geniş ekran yap
  • Bu sorun bende de vardı. Yazacağım ayarları yaptım ve sorun çözüldü.

Menu - ayarlar - sistem ayarları - Tv ayarları - Tv standart 'dan

"composit" ayarları 16:9 Pillarbox Pal-g
    "komponenet hdmi" ayarlarını 4:3 Pal-g

şeklinde değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

NEXT HD 15000'in TV ayarlarından, görüntü formatını 16:9 olarak seçin.
    TV'nizin ayarlarından da aynı şekilde görüntü formatını 16:9 ayarlayın.
    AYRICA, TV'nizin ayarlarından, "(tam ekrana) otomatik genişlet" gibi bir ayar varsa (ki, büyük ihtimalle vardır), onu da seçin (aktif olsun).

BRAVEHEART11'ın yazmış olduğu ayarlarla kanalların nerdeyse tamamını tam ekran olarak sorunsuz bir şekilde izleyebiliyorum.
    Ama hd kanallardan "Hden ve SinemaHD" kanallarında ne zaman sd formatında programlar yayınlanıyorsa görüntü ekranın ortasında etrafında siyah bantlar olarak gönünüyor, hem hd smart cihazında hemde tv deki tüm ayarları denememe rağmen bu iki kanaldaki soruna çözüm bulamadım, bu arada televizyonum Sony 40D3500. Çözüm önerilenizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: obi_van00
    Ama hd kanallardan "Hden ve SinemaHD" kanallarında ne zaman sd formatında programlar yayınlanıyorsa görüntü ekranın ortasında etrafında siyah bantlar olarak gönünüyor, hem hd smart cihazında hemde tv deki tüm ayarları denememe rağmen bu iki kanaldaki soruna çözüm bulamadım, bu arada televizyonum Sony 40D3500. Çözüm önerilenizi bekliyorum.

MAALESEF bu sorunun çözümü ANCAK D-Smart'ın, HD kanallarda her zaman HD yayın yapmasından geçiyor.
    Sinema TV HD, Sinema TV-2 HD, HDen, veya HDTV kanalından SD yayın yaptğında, 2 veya 4 tarafta birden siyah bantlarla görüntü oluşuyor.
    "HD ile değiştirir misin" dediler, gidip Maxi + HD paket abonesi olduk, üstüne üstlük 24 ay taahütlü sözleşme imzaladık; AMA
    tuttular SD ve HD Sinema kanallarından eş zamanlı film yayınlamaya başladılar, film HD değilse HD sinema kanalının da bir anlamı kalmadı.
    Şimdilik "test yayını" olduğundan HDen'de SD formatındaki yayınlara sabrediyorum AMA test yayını bile olsa neden HD yayınla test etmezsin D-Smart

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TRT 1 HD Sinyal Yok Sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakart

Bu sorun bende de vardı. Yazacağım ayarları yaptım ve sorun çözüldü.

şeklinde değiştirdim.

Dostum aynı sorun bende de vardı aynen dediğin gibi yaptım ve kısmen sorun çözüldü
    sonra component hdmi da 16:9 pal g yaptım tamamen düzeldi, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_duman -- 10 Haziran 2010; 18:45:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakart

Bu sorun bende de vardı. Yazacağım ayarları yaptım ve sorun çözüldü.

şeklinde değiştirdim.

harfi harfine yaptım, düzeldi... çok sagol kardeş
  • kardeşim bakın nerden nereye.Bende cozdum buldum forumda zorda olsa konuyu:)2011 mayıs 21 tarıhınden teşekkürler:D:D:D
  • Bu sorunu ben de yaşamıştım :) LCD'nin görüntü ayarlarında 16:9 seçili olmasına rağmen D-Smart'ın ayarlarından da bu ayarı düzenlemek gerekiyormuş. Tv Standartından composit ve hdmi'ı da 16:9 normal yapınca düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.