Şimdi Ara

Next 7500 CI Turksat 4A Gecis Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
14.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende next 7500 cihaz var ama malesef turksat4a ya henuz gecebilmis degilim.Soylenilen tum ayarlari yapmama ragmen hala sinyal alamamakta ve kanal aradigimda birsey bulamamakta.Allah rizasi icin yardim edin kafayi yiyecegim..Resimler asagidaki gibidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: nev85

Merhaba arkadaslar..

Bende next 7500 cihaz var ama malesef turksat4a ya henuz gecebilmis degilim.Soylenilen tum ayarlari yapmama ragmen hala sinyal alamamakta ve kanal aradigimda birsey bulamamakta.Allah rizasi icin yardim edin kafayi yiyecegim..Resimler asagidaki gibidir..

Eski frekansları sildinizmi tp taraya basın

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Merhaba arkadaslar..

Eski frekansları sildinizmi tp taraya basın
    TP taraya bastim 2-3 saniye icinde geri bu menuye donuyor.kanal bulmuyor..Lutfen yardimci olun kafayi yicem kacgundur

• quote:

TP taraya bastim 2-3 saniye icinde geri bu menuye donuyor.kanal bulmuyor..Lutfen yardimci olun kafayi yicem kacgundur

Alıntıları Göster
    http://www.nextdestek.com/next-nextstar-turksat4a-ayarlama-islemi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: abtani

http://www.nextdestek.com/next-nextstar-turksat4a-ayarlama-islemi.html
    Menü hangisine benziyor ise,onu uygulayınız.
  • quote:

Menü hangisine benziyor ise,onu uygulayınız.

Alıntıları Göster
    NEXT 5000-5500-6500-7500-8500 Serileri Türksat 4A Uydusu Kanal-Frekans Ayarlama İşlemi
    1. ADIM:
    Kumandadan MENÜ tuşuna basın.KANALLAR menüsü seçin.Ok tuşlarını kullanarak KANAL DÜZENLEME bölümünü seçin ve OK tuşu ile bölüme girin.

2. ADIM:
    Şifre olarak 0000 girin.

3. ADIM:
    Listede görülen uydu Türksat uydusu olmalıdır.MAVİ düzenle tuşuna basın.Tekrar MAVİ düzenle tuşuna basın.

4. ADIM:
    MAVİ tuşa basarak gelen soruya OK diyerek devam edin.Listenizdeki tüm Türksat kanalları silinir.

5. ADIM:
    Şimdi türksat otomatik kanal güncelleme frekansını girerek yeni Türksat kanallarını taratalım.MENÜ ye girin.AYARLAR bölümüne girin.MANUEL TARAMA bölümüne girin.

6. ve 7. ADIM:

Uydu TÜRKSAT 1C olmalıdır.Kılavuzu TP frekans bölümüne alarak OK tuşuna basın.Resimde görüldüğü gibi 11844 V değerli TP yi seçin.SYMBOL RATE değeri farklı olabilir.TP yi seçtiğinizde değerler aynı olmalıdır.NETWORK ARAMA AÇIK konuma alın.KIRMIZI tuş işe arama işlemine başlayın

8. ADIM:

Türksat uydusu yeni kanallar taranmaya başlanır.Tarama uzun sürebilir.Tarama bititğinde cihaz ikaz verir.EXIT tuşu ile çıkarak yayınları izlemeye başlayın.

UYARI: Cihazınız donanım olarak yetersiz olduğundan sadece SD yayınları alabilecektir.
    ALINTI:nextdestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abtani -- 21 Eylül 2014; 12:19:06 >

• quote:

NEXT 5000-5500-6500-7500-8500 Serileri Türksat 4A Uydusu Kanal-Frekans Ayarlama İşlemi
    1. ADIM:
    Kumandadan MENÜ tuşuna basın.KANALLAR menüsü seçin.Ok tuşlarını kullanarak KANAL DÜZENLEME bölümünü seçin ve OK tuşu ile bölüme girin.

2. ADIM:
    Şifre olarak 0000 girin.

3. ADIM:
    Listede görülen uydu Türksat uydusu olmalıdır.MAVİ düzenle tuşuna basın.Tekrar MAVİ düzenle tuşuna basın.

4. ADIM:
    MAVİ tuşa basarak gelen soruya OK diyerek devam edin.Listenizdeki tüm Türksat kanalları silinir.

5. ADIM:
    Şimdi türksat otomatik kanal güncelleme frekansını girerek yeni Türksat kanallarını taratalım.MENÜ ye girin.AYARLAR bölümüne girin.MANUEL TARAMA bölümüne girin.

6. ve 7. ADIM:

Uydu TÜRKSAT 1C olmalıdır.Kılavuzu TP frekans bölümüne alarak OK tuşuna basın.Resimde görüldüğü gibi 11844 V değerli TP yi seçin.SYMBOL RATE değeri farklı olabilir.TP yi seçtiğinizde değerler aynı olmalıdır.NETWORK ARAMA AÇIK konuma alın.KIRMIZI tuş işe arama işlemine başlayın

8. ADIM:

Türksat uydusu yeni kanallar taranmaya başlanır.Tarama uzun sürebilir.Tarama bititğinde cihaz ikaz verir.EXIT tuşu ile çıkarak yayınları izlemeye başlayın.

UYARI: Cihazınız donanım olarak yetersiz olduğundan sadece SD yayınları alabilecektir.
    ALINTI:nextdestek

Alıntıları Göster
    Hala çozemediyseniz şu şekilde

Menü > kanal ayarları ndan TÜM kanalları silin > 11.844 V Ghz bandına getirin türksat 1c yapın otomatik tarama da taratın

• abtani A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımcı olabilmek adına cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Lakin bu anlatımı internetten aratarak buldum yaptım ve malesef olmadı.Sürekli sinyal yok diyor. En son Çatıya çıkıp kabloları kontrol ettim ama orda da bir sıkıntı yok.. bu arada bende " FEC " diye birşey yok cihazda.. lnb ayarlarında Uni yapıyorum.. disq: 1-2 var mesela bende 2 çanak var hotbird ve turksat o yüzden disq: 2 yapıyorum.. yine sinyal yok.. acaba başka bir sıkıntı mı var anlamadım..
  • Cvp verdiğiniz için tşk ederim.. Cihazı fabrika ayarlarına çeviriyorum ve EMU'yı aktif edip bu ayarları yapıyorum.malesef yine sinyal yok..
  • quote:

Cvp verdiğiniz için tşk ederim.. Cihazı fabrika ayarlarına çeviriyorum ve EMU'yı aktif edip bu ayarları yapıyorum.malesef yine sinyal yok..
    türksat için 1 veya(A), yapın.
    hotbird için 2 veya (B) yapın.
    Hiç sinyal alamazsanız diğerlerini sıra ile yapın.Normalde türksat 1 olarak yapılmıştır.Yada çatıda türksat çanağındaki LNB den gelen kablo "DiseqC Switch" de nereye takılmış oraya bakın.Onu kurulumda öyle işaretleyin.Belki de orada kopukluk vardır.
  • Cihazı fabrika ayarlarına getirip tekrar deneyin.
  • Aynu sorun bende de mevcut, cihaz 4A yı görmuyor, halen turksat c1 de. 11.844 den taratınca sadece turksat tanı. Kanalı geliyor, otomatik taramada farkli bir kanal yok.
    Tum frekanslari silip manuel girsek sorun çözülürmü?
  • Bir frekans denedim bazi kanallar geldi. Tum frekanslari girmekten baska care görünmüyor.
    Tum kanallari bulsa da ben neden turksat 4a yok diye takinti yaparim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

Bir frekans denedim bazi kanallar geldi. Tum frekanslari girmekten baska care görünmüyor.
    Tum kanallari bulsa da ben neden turksat 4a yok diye takinti yaparim.
    Takıntı yaptığın adı ise ,kullanılmayan bir uydunun adını .turksat 4A yap,11844 / 2222 / V tp sini gir,şebeke,sağlayıcı vb yazan yeri açık yap,tarama yaptır.
  • quote:

Takıntı yaptığın adı ise ,kullanılmayan bir uydunun adını .turksat 4A yap,11844 / 2222 / V tp sini gir,şebeke,sağlayıcı vb yazan yeri açık yap,tarama yaptır.

Frekanlari girmem 35 dk. aldı. Bakalım kac kanal bulacaz. Dedigin gibi isim degisikligi yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

quote:

Frekanlari girmem 35 dk. aldı. Bakalım kac kanal bulacaz. Dedigin gibi isim degisikligi yaparım

Alıntıları Göster
    malesef cozum bulamadim

• nev85 N kullanıcısına yanıt
    TÜRKSAT 4A UYDU GÜNCELLEMESİ DETAYLI + RESİMLİ ANLATIMI - AYARLARI - PÜF NOKTALARI

1) Eski Tip Uydu Alıcı Resimli Anlatımı
    2) Yeni Nesil Full HD Uydu Alıcı Resimli Anlatımı
    3) LG Smart TV Dahili Uydu Alıcı Resimli Anlatımı
    4) Samsung Smart TV Dahili Uydu Alıcı Resimli Anlatımı EKLENMİŞTİR !
    5) Panasonic Smart TV Dahili Uydu Alıcı Resimli Anlatımı

www.tinyurl.com/Turksat4Arehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Eylül 2014; 4:23:15 >

• quote:

malesef cozum bulamadim

Kardeşim hala cozum bulamadıysan yardımcı olabılırım cunku aynı uyduyu bede kullanıyorum
  • recepsahin30 kullanıcısına yanıt
    Malesef bulamadım çözüm kardeşim.. Makbulü geçer.. nasıl çözebilirim ?
  • quote:

Malesef bulamadım çözüm kardeşim.. Makbulü geçer.. nasıl çözebilirim ?

Kardeşim ben kendı uydumu yaparken turksatc1(turksat4a ve turksatc1 ın konumu 42derecede olduğu ıcın degıstırmeye gerek yok) dekı butun tp lerı sıldım ve tp olarak 11844-2222 frekansını gırerek tarattıgımda butun kanalların hepsını buldu. Eğer o frekansta sınyal yok ıse bu frekansı deneyın 11747 27500 H olmaz ıse uydudan anten ayarlarınızı kontrol edın o da olmazsa canagınızda sorun var demektir ınsallah olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.