Şimdi Ara

next hd minix sürekli açılıp kapanıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugun next hd minix cool uydu alıcısı aldım
    kurulumu yaptım cihaz ilk güncellemesini yaparak calısmaya basladı ancak sürekli olarak kapanıp acılıyor. sürekli resetliyor kendini.
    ne yapmam lazım. bi ayar sorunumu var yoksa cihaz arızalımıdır. yardımcı olup fikir verebilirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Next HD Mini Uydu Alıcıları Sürekli Açılıp Kapanıyor

Bazı Next HD Mini uydu alıcılarının sürekli açılıp kapanması yaygın bir sorundur. Bu sorun yaşandığında, alıcı televizyona görüntü vermeyi durdurur ve birkaç saniye sonra tekrar açılır. Sorun tekrar tekrar ortaya çıkabilir ve televizyon izlemeyi oldukça rahatsız edici hale getirebilir.

Bu soruna neden olabilecek birkaç farklı faktör vardır:

• Güç Kaynağı Sorunları: Uydu alıcısına gelen güç kaynağında kesintiler olması, açılıp kapanma sorununa neden olabilir.
    • Aşırı Isınma: Uydu alıcısı aşırı ısındığında, kendini korumak için kapanabilir.
    • Donanım Arızası: Uydu alıcısının iç bileşenlerinde bir donanım arızası, açılıp kapanma sorununa yol açabilir.
    • Yazılım Hataları: Uydu alıcısının yazılımında bir hata, açılıp kapanma sorununa neden olabilir.
    • Yanlış Kurulum: Uydu alıcısının yanlış kurulması, açılıp kapanma sorununa neden olabilir.

Sorunu Çözme Adımları:

• Güç Kaynağını Kontrol Et: Uydu alıcısının elektrik prizine düzgün bir şekilde takıldığından ve prizin çalıştığından emin ol.
    • Aşırı Isınmayı Kontrol Et: Uydu alıcısı aşırı ısınmışsa, kapat ve birkaç saat soğumasını bekle.
    • Yazılımı Güncelle: Uydu alıcısının yazılımının en son sürüme güncel olduğundan emin ol.
    • Donanımı Kontrol Et: Uydu alıcısında herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol et. Hasar varsa, cihazı yetkili bir servise götür.
    • Kurulumu Kontrol Et: Uydu alıcısının doğru şekilde kurulduğundan emin ol. Anten bağlantılarının sıkı ve sağlam olduğundan emin ol.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, cihazı yetkili bir servise götürmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fikri olan ?
  • Bende de aynı sorun olmaya başladı. Nedenini öğrenebildiniz mi?
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun olmaya başlamıştı durduk yerde.
    Minix uydu alıcı ile TV arasına bir scart kablo koyup uydu alıcıyı TV den uzaklaştırdım, sorun çözüldü.
    Bu sorunu LG TV de yaşıyordum diğer televizyonumda aynı uydu alıcı normal çalışıyordu.
  • Mersat mini HD de LG de aynı sorun oldu. Halende var. 3-4 saatte bir yada bazen 1 saatte bir açılıp kapanıyor. Özellikle HD kanallarda aşırı ısınmaya müteakip yapıyor. İlk açılışta 1 saat net asla olmuyor. Çok dikkat ettim. Isı ile alakalı sanırım.
    Kusurlu mal bence.. 2 adet Trident mini HD de bu tür bir sorun yaşamadım. Farklı markalardan 80 TL yi geçmeyen yaklaşık 6 adet bu cihazlardan aldım. Hiçbirinden şikayet gelmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.