Şimdi Ara

Next Minix HD Amigo ana konu ve teknik değerlendirmeler (en yeni bilgiler, birinci mesajdadır) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
17
Favori
68.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu zımbırtıyı zevle kullanıyorum. peki bunun etherneti var madem mkv de oynatıyor usb den.
    samba üzerinden network teki filmleri oynatmaması için bir eksiği yok. neden koymamışlar bu özelliği.
  • Sevgili arkadaşlar,

Bu amigo cihazı aldım.
    Benim evimde tek çanak Türksat mevcut.
    Mesajlarda bahsetmiş olduğunuz bir takım kanalları mesela neyşinıl cografik hd kanallarını yada eurosport kanallarını vs.. Emu yazılım softkey biss vs. yöntemleri kullanmak suretiyle izeleyebilir miyim. Yada izelemek için nelere sahip olmam gerekir ayrıca ?

Bu konu hakkında çok bir bilgim mevcut değil o yüzden algılamakta zorlanıyorum emu yazılım, soft key gibi meseleleri( biss key girmeyi biliyorum)

ilk defa bu cihazı aldıktan sonra içinde son sürüm yazılım yüklü gelip gelmediğini anlayabiliyor muyum ? Gelmedi ise doğrudan son yazılımı doğru şekilde kurduktan sonra sıkıntı yaşanır mı ?

Bu cihazı alınca neler yapmalıyım işlevsel hale getirmek için cihazı bana yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ?
    (Sizden ricam yeni öğrenen kişiye anlatır gibi dil kullanmanızı istirham ederim.)

Teşekkür ederim.

• Türksatta emu- softcam bir işe yaramıyor.(Yani türksatta söylediğin şifreli kanallar çözülmez).Onları izlemek istersen eutelsat 7E uydusunuda yeni bir çanakla çatıya kurdurman lazım.
    Yazılım versiyonunu görmek istersende; Kumandadan MENÜ tuşuna bas, gelen ekranda 3.sıradaki TERCİHLERE gir, sonra TARİH yazan yere bak orda yazar. Bende 18 mayıs 2015 yazıyor mesela.( En güncel yazılım 2 Temmuz 2015 tarihli. İlk mesajda arkadaşlar eklemişler. ben yükledim memnun kalmadım sonra tekrar 18 mayıs yazılımına döndüm.(Neden diye merak edenlere: Sinyal yok sorunu çok fazla oluyordu. 18 mayıstada arada oluyor ama son yazılımda çok çok fazla oldu.Nedenini ve çözümünü bilen bir arkadaşın yardımını alabilirim:).
    Yaklaşık bir aydır kullanıyorum amigoyu. 5 üzerinden 3.5 verebilirim(Diğer tvde machine3d kullanıyorum o 5 üzerinden 5 ). Görüntü kalitesi iyi. kanal geçişleri beklediğimden iyi(Machina3d kadar değil tabi). Next wifi anten ile kullanıyorum. bazen 1, bazen 0, nadir de olsa 2 kademe çekiyor. (bir alt kattan alıyorum neti).Kumanda çekimi gayet iyi.Yorumlarda alıcı gözü nişanlamak gerekir diyenler vardı. havaya tutmadığın sürece tv ye doğru tuttugunda sıkıntı yok. alıcı gözü tvnin altına görünür olarak koydum. Sadece kumandadaki düğmeye biraz sert basın. Amigo çok ısınıyor doğru. ip tv olayında wifi 2 kademe çektiğinde takılmadan izleniyor. ancak 1 e düşünce çok çok çok takılıyor.yani izlenmiyor. zaten 2.tvde olduğu için kullanmıyorum. deneme amaçlı kullandım.
    Benim canımı sıkan 2 şey ; birincisi: sinyal gitmeleri(Hele 2 temmuz yazılımında.Bağlantılarda sorunmu var bilmiyorum. machine 3d yi takacam birara test için- üşeniyorum)
    ikincisi:internet ve serverde kopmalar.
    Çok uzattım galiba....hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nationalgeographic -- 29 Temmuz 2015; 20:07:40 >

• nationalgeographic N kullanıcısına yanıt
    Sağolsasın eyvallah. Göz önünde bulunduracağım söylediklerini.
    kalın sağlıcakla.
  • Arkadaşlar ürün tarafımıza ilk ulaştığında içinde yazılım yüklü mü geliyor yoksa yazılımı bizler mı yüklüyoruz.
    Sipariş ettim aldım ürünü daha ulaşmadı ama firma yetkilisi, ürünün açılmamış kapalı kutu ve faturalı olması konusunda kendilerine uyarıda bulunmama karşılık, kapalı ve açılmamış göndeririz ama yazılım yüklemeniz gerekiyor next servis sitesinden indirebilirsiniz şeklinde yanıt dönmüş.

Bu nedenle sormak istedim ürün hiç yazılımsız mı geliyor olacak ve son yazılımı kurmamız mı gerekecek ?

Bu kurulum işi zor mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmm244

Arkadaşlar ürün tarafımıza ilk ulaştığında içinde yazılım yüklü mü geliyor yoksa yazılımı bizler mı yüklüyoruz.
    Sipariş ettim aldım ürünü daha ulaşmadı ama firma yetkilisi, ürünün açılmamış kapalı kutu ve faturalı olması konusunda kendilerine uyarıda bulunmama karşılık, kapalı ve açılmamış göndeririz ama yazılım yüklemeniz gerekiyor next servis sitesinden indirebilirsiniz şeklinde yanıt dönmüş.

Bu nedenle sormak istedim ürün hiç yazılımsız mı geliyor olacak ve son yazılımı kurmamız mı gerekecek ?

Bu kurulum işi zor mudur ?

Bildigim kadariyla Genelde icinde yazilim yüklü hatta kanallar bile yüklü oluyor. Yazilim eski olabilir. Az önce yazdığım mesajdaki gibi yazilim tarihine bakabilirsin. Yazılımı guncellemek kokay. Flash belleğine konunun ilk mesajindaki yazılımı(2 temmuz) kopyala. Sonra flashi amigonun usb girişine tak. Kumandadan menü tuşuna basıp usb den guncelleme bolumune gir. Orda flash in içindeki dosya gorunecek zaten okeyle tamamdir. Yazılımı guncelledikten sonra fabrika ayarlarına dönmek tavsiye ediliyor. (Nedenini bilmiyorum:)) Diğer yazilim larida forumda veya diğer next sitelerinde bulabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eyvallah. Evet kolaymış yazılım yükleme meselesi. Bugün nasipse ürün tarafıma ulaşacak. Satıcı önce Mayıs 2015 Güncellemesini arkasından temmuz 2015 güncellemesini yüklememi tavsiye etti.
    Fabrika ayarları yazılımı eskiye çevirmiyor anladığıma göre. Fabrika ayarlarına bende çekerim artık ama nedenini de bi araştırayım :)

IP TV konusunda hiç bilgim yok nasıl yapacağım ve anlaşılan Eutelsat 7e uydusu da şart. Forumu okuyayım herhalde bilgi sahibi olurum.

Hayırlı günler.
  • Amigo modelini aldım ve kurulumunu yazılım güncellemelerini (sadece yazılım önce mayıs 2015 sonrada 2 temmuz 2015 güncellemelerini) yaptım.
    Ancak henüz İnternet bağlantısını yapmadım. Dolayısıyla IP TV ile ilgili neler yapabilirim tam olarak bilemiyorum.
    Evimde bir tek normal çanak var bir adet LNB var ve Türksat yayınlarını izliyorum.

Bu noktada bu cihaz ile Türksat uydusu üzerinden ekstradan hangi kanalları izleyebilirim. Dün dikkatimi çekti Star HD, Ntvspor HD gibi kanallar bile şifreli görünüyor. bunları nasıl aktif edebilrim.

Herhangi soft k.y filan yükleme yapmadım.
    Nete bağlanmadığım için ıptv ayarı da yapmadım.

Bir kardeşimiz bu noktadan sonra sadece Türksat uydusu ile bu adı geçen açılabilecek kanalları nasıl aktif edebileceğimiz ifade edebilir mi ?
    Türksat ve bunların dışında da kanal açabilmem için hangi uyduları bağlamalıyım. Hot Bird Astra vs...
    Kusuruma bakmayın çok inceledim ama herkesin bu tip konularda kapasitesi belli çok anlayamadım .

• Türksatta malesef yapabilecek birşey yok. bahsettiğin hd kanallar platform kanalları(dsmr veya d.gi) olduğu için şifreliler. çözülmesi mümkün değil.
    Amigonun içinde free server var. Hotbird(13e) ve eutelsat(7e) uydularını kurarak free serveride aktif ederek birçok şifreli yayını(yabancı hotbirddekiler) çözebilirsin.
    free serveride şöyle açabilirsin. Kumandadan MENÜ ye gir sonra arka arkaya 7777 ye bas. Gelen ekranda muhtemelen cccam seçilidir. onu IKS seç. Kaydet. 7e uydusunu kurarsan paylaşılan softcam dosyasını da yüklersen belgesel kanallarını vs. izlersin.(SD yayınlarını).
    Bu arada hotbird ve 7e uydularını 2 lnb ile tek çanak antenle birlikte kurduradabilirsin.
    şimdi net olarak anladım.
    Türksat ile yapabileceğim hiç bir şey yok.

Türksat LNB sinin üzerinde olduğu çanak üzerine Hotbird ve Eutelsat 7e uydularını kuramam sanıyorum çünkü açıları birbirine çok ters.
    Bu nedenle ikinci bir Çanak ile hem Hotbird ve hem Eutelsat 7e uydularını 2 adet LNB ile kurulabilir.

Sağol kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaytunAlp -- 30 Temmuz 2015; 14:03:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

Az önce 2 Temmuz güncellemesini kurdum.

Cihaz menüden internetten güncelle seçeneği ile bu güncellemeyi bulamıyor. Bunun yerine, forumun ilk mesajında verdiğim adresten alıp usb üzerinden yapabilirsiniz.
    Fark ettiniz mi bilmiyorum, ama bu güncellemeyi kurunca kanal ve uydu listeleri gitmedi bu sefer. Eğer bu değişikliği yeni yazılımda yaptılarsa, devrim gibi bir şey olur bu. Güncelleme öncesi kanallarımı ve key lerimi usb ye yedek almama rağmen, kullanmama gerek kalmadı. Listelerim aynen yerinde duruyor :)
    Güncelleme ve yukarıda whitelead kardeşimin verdiği son softcam dosyasını kurmama rağmen, halen nat geo wild science vb Türkçe olarak gelmiş değil. Ama farklı olarak Eurosport Türkçe geldi bu sefer :) Bir yerde bir hata yapıyorum ama nerede bulamadım. Whitelead bu mesajım ve yukarıdaki mesajıma bir yorumun var mı bu konuda?
    Bir de film izle bölümüne girdim, "Kuş İnsanlar" filmini açtım, gene çamur gibi.
    TV8 titreme ve takılmalarını da deneyince anlatırım düzelmiş mi diye.

Whitelead bir yorumun var mı? Halen Nat Geo Wild Turkce vb kanallar yok. Ayrıca yukarıda bazı mesajlarda Eutelsat 7E den bahsediliyor. Bende sadece 7A var. Burda bir hata mı var ? Ben aynı cihaz ve antenlerle aylarca izledim bu kanalları, ama sonra güncelleme ile gitti.

Ayrıca son güncelleme sonrası film izle menüsü de sapıttı. Play tuşunun geldiği menü hiç gelmiyor artık.

• Merhaba arkadaşlar,

Bundan 1,5 ay gibi önce bu forumdaki yorumlara istinaden Amigo uydu alıcısı aldım. Bahsedildiği gibi 7777 IKS ile hotbird'deki birçok kanalı izleyebiliyordum. Kanallar n11.com'daki satıcı tarafından yüklendiği için ben hiç bir kurulum ayar yapmadım. Bu 15 gün kadar güzel bir şekilde sürdü. Fakat yaklaşık 1 ay önce hotbird'deki tüm yabancı kanallarım gitti. şifreli şifresiz yayın yapan tüm yabancı kanallar gitti. kör tarama yaptığımda türkçe kanallar çıkıyor fakat yabancı kanallarda sinyal yok diyor.

Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Genel bir frekans değişikliği falan mı var? İlk defa uydu kullanıyorum bilmeden bir ayarını mı bozdum acaba? Ya da binamda merkezi sistem uydu tesisatı var. Kapıcıya sordum biz bilerek birşey yapmadık belki rüzgardan falan olmuştur dedi.

Apartman ile ilgili bir işlem yaptırmadan önce kendi receiver'ımı kontrol etmek istiyorum fakat olması gereken ayarları bilmiyorum. Bir arkadaş ayarlar konusunda bir yardımcı olursa çok sevinirim. Önceden paylaşılmış bir mesaj linki de olabilir.

Yardımınız çok makbule geçer..

Selamlar,

• quote:

quote:

Cihaz menüden internetten güncelle seçeneği ile bu güncellemeyi bulamıyor. Bunun yerine, forumun ilk mesajında verdiğim adresten alıp usb üzerinden yapabilirsiniz.
    Fark ettiniz mi bilmiyorum, ama bu güncellemeyi kurunca kanal ve uydu listeleri gitmedi bu sefer. Eğer bu değişikliği yeni yazılımda yaptılarsa, devrim gibi bir şey olur bu. Güncelleme öncesi kanallarımı ve key lerimi usb ye yedek almama rağmen, kullanmama gerek kalmadı. Listelerim aynen yerinde duruyor :)
    Güncelleme ve yukarıda whitelead kardeşimin verdiği son softcam dosyasını kurmama rağmen, halen nat geo wild science vb Türkçe olarak gelmiş değil. Ama farklı olarak Eurosport Türkçe geldi bu sefer :) Bir yerde bir hata yapıyorum ama nerede bulamadım. Whitelead bu mesajım ve yukarıdaki mesajıma bir yorumun var mı bu konuda?
    Bir de film izle bölümüne girdim, "Kuş İnsanlar" filmini açtım, gene çamur gibi.

Whitelead bir yorumun var mı? Halen Nat Geo Wild Turkce vb kanallar yok. Ayrıca yukarıda bazı mesajlarda Eutelsat 7E den bahsediliyor. Bende sadece 7A var. Burda bir hata mı var ? Ben aynı cihaz ve antenlerle aylarca izledim bu kanalları, ama sonra güncelleme ile gitti.

Ayrıca son güncelleme sonrası film izle menüsü de sapıttı. Play tuşunun geldiği menü hiç gelmiyor artık.

Arkadaşın verdiği softcam key çalışıyor. Sanirim soylenmisti.Dosyayı indirirken aaçılan sayfada yeşil yere değilde alttaki ufak olan ve download yazan yeri tıklayınız. Google bir eklenti yükleme uyarısı veriyordu sanırım. Okeyleyin dosya inmeye başlıyor. Dosya adı ^softcam key^ olacak. Dosya adında rakam filan yazmıyor (BEN önce yeşil yerdeki yanlış dosyayı indirmisim.Yukleyemedim dolayısıyla)
    Hatta ben internet bagli olmadan cozulmez diyordum kanallar. Ancak wifi yi çıkarttım amigodan suan çalışıyor tüm kanallar. (Eursportlar belgesel cizgi film kanalları. )
    Bu arada bende 21mayıs yazılımı yüklü. 2 temmuz u kurdum.sinyal yok hatası çok oldu. Kaldirdim 21 mayısa döndüm.
    Son olarak uydunun adı eutelsat7A derecesi 7 E. yani aynı ikiside

• quote:

Orijinalden alıntı: nationalgeographic

quote:

quote:

Arkadaşın verdiği softcam key çalışıyor. Sanirim soylenmisti.Dosyayı indirirken aaçılan sayfada yeşil yere değilde alttaki ufak olan ve download yazan yeri tıklayınız. Google bir eklenti yükleme uyarısı veriyordu sanırım. Okeyleyin dosya inmeye başlıyor. Dosya adı ^softcam key^ olacak. Dosya adında rakam filan yazmıyor (BEN önce yeşil yerdeki yanlış dosyayı indirmisim.Yukleyemedim dolayısıyla)
    Hatta ben internet bagli olmadan cozulmez diyordum kanallar. Ancak wifi yi çıkarttım amigodan suan çalışıyor tüm kanallar. (Eursportlar belgesel cizgi film kanalları. )
    Bu arada bende 21mayıs yazılımı yüklü. 2 temmuz u kurdum.sinyal yok hatası çok oldu. Kaldirdim 21 mayısa döndüm.

Tşk. Softcam yüklü aslında whitelaead den gelen. Ama nedense olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tşk. Softcam yüklü aslında whitelaead den gelen. Ama nedense olmuyor.

21mayıs yazilimina dönüp tekrar yukleyin isterseniz. Belki çözüm olabilir.

• Merhaba bu uydu alicisindanalmak istiyorum HDD üzerinden MKV filmleri destekliyormu bilgisi olan varsa yardımcı olurmu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar LG LB652 led tv miz var iki tane. TV nin kanal geçişleri çok yavaş ben de bu cihazı ya da ev için bir uydu alıcısı almayı düşünüyorum. Ya bunu ya da şu vereceğim listeden tavsiye edebileceğiniz varsa söylerseniz sevinirim.
    http://www.akakce.com/uydu-alicisi.html

Bu ekranı dijital olanları kullanırdık eskiden. Onlarla bunun arasında ne fark var?
    Mesela bu;
    http://www.akakce.com/uydu-alicisi/en-ucuz-next-ye-5000-hd-cx-fiyati,4099994.html

• bu cihazda
    cccam var mı ?
    emu desteği var mı (7e için)?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

bu cihazda
    cccam var mı ?

Her ikiside oluyor kardeş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

bu cihazda
    cccam var mı ?

Her ikiside oluyor kardeş.

aynı anda aktif oluyor mu peki ikiside ?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.