Şimdi Ara

Next YE-G 515, YE-G 535 Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
9
Favori
70.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fanatik_1903

Bu gün 515 imi elime almış bulunuyorum ilk deneyimim olduğu için cihaz hakkında pek bilgim yok. Burada ki yorumlar nedeniyle bu cihazı tercih ettim. Katkılarından dolayı arkadaşlara teşekkürler.
    Navikulüp e üye oldum ama güncellemeleri nereden yapacağım bilemedim ya da yapmam gereken başka bir şey??
    Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum...

Hayırlı olsun cihazınız; iki konumuz var sabit... Orada Yazar ihtiyacınız olanlar

http://resim.donanimhaber.com/m_48248201/tm.htm
    http://resim.donanimhaber.com/m_48494274/tm.htm

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Atakan1042

Negatif veya pozitif yorumlarımızı paylaşırsak yeni kullanıcılara faydalı olacağımızı düşünüyorum.
    Next 535 navigasyon cihazını 20 haziranda Bimeksten aldım.Yaklaşık 4 gün sonra sadece kalibrasyon ekranıyla açılmaya başladı ve ekran donuyordu.Bimekse geri götürdüm bu tür arızaların yazılımdan kaynaklandığını ve resetlenince düzeldiğini söyledi.Resetlediler ve cihaz düzgün çalışmaya başladı ama sadece 1 hafta sürdü.
    Mersinden Malatyaya giderken Antep civarlarında bilmediğim yollarda kendi kendine kapandı ve bir daha da açılmadı.Açmaya çalışdığımda ise sadece 5 dakika çalışıp yeniden kapanıyordu.
    Elektronik harikası Next 535 navigasyonumu Malatya Bimekse 4 temmuzda yenisi ile değiştirme talebim ile teslim ettim, kendileride cihazın açılmadığını ve donduğunu görerek aldılar. .Bimeks servis kontrolü yapıldıktan sonra işlemlerin gerçekleşeceğini söyledi.Navigasyon cihaz problemlerini Next servisine de yazdım hiçbir cevap gelmedi.
    Müşteri hizmetleri konusunda uzay çağında olduğunu Bimeks neredeyse 3 hafta geçmesine rağmen Bimeks merkez servisi her aradığımda işlemleriniz devam ediyor diye aynı yalanı söylüyorlar.
    Ben Next 535 navigasyonu satın almadan önce bu forumu okuyarak aldım, satın almayı düşünenler benim yaşadıklarımı bilerek alırlarsa Next ve Bimeks'e karşı öngörülü olurlar...
    En azından "Kendi düşen ağlamaz" atasözünü hatırlarlar.

Geçmiş olsun sayın @Atakan1042
    Cihazınızın ilk şarj işlemiini tam olarak yapmış mıydınız? Sorun bana biraz yazılımdan ziyade, enerji sorunu gibi geldi...

• İlginize teşekkürler şimdi bakıyorum da cihaz neredeyse 30 dk dır. konumu mu bulamadı..
  • quote:

İlginize teşekkürler şimdi bakıyorum da cihaz neredeyse 30 dk dır. konumu mu bulamadı..

Açık alanda bakmalısınız, birde simulasyon için başlangıç noktası vermiş olabilirsiniz. Bu durumda GPS alıcı kapanır, açmak için başlangıç rotasını ana harita ekranında GPS Aç butonuna basarak açın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enermax600

tamam bu cihaz özünde navigasyon, multimedya iddası yok ama fm transmitter çok rezalet ya. sesi de açtım cihaz üzerinden sonuna kadar ama müzik çok zayıf ve kalitesiz duyuluyor. bu kadar da dandik olmamalıydı. ama navigasyon olarak dört dörtlük alet.

yazdığım yoruma tezkip yapıyorum: aletin şarjını takınca transmitter iyi çalışıyor. kablo anten görevi görüyormuş meğer ama yine de transmitter tadını tam vermiyor. sonuç olarak cihazı iyiki almışım % 98 oranında memnunum.
  • quote:

quote:

tamam bu cihaz özünde navigasyon, multimedya iddası yok ama fm transmitter çok rezalet ya. sesi de açtım cihaz üzerinden sonuna kadar ama müzik çok zayıf ve kalitesiz duyuluyor. bu kadar da dandik olmamalıydı. ama navigasyon olarak dört dörtlük alet.

yazdığım yoruma tezkip yapıyorum: aletin şarjını takınca transmitter iyi çalışıyor. kablo anten görevi görüyormuş meğer ama yine de transmitter tadını tam vermiyor. sonuç olarak cihazı iyiki almışım % 98 oranında memnunum.

araçlarında aux girişi olmayanlar fm transmitter dan net ses alamıyorum diyenler bence kaset adaptörü alsınlar ben kendime minton marka kaset adaptörü aldım mükemmel ses alıyorum şimdi tavsiye ederim müzik için çok iyi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

İlginize teşekkürler şimdi bakıyorum da cihaz neredeyse 30 dk dır. konumu mu bulamadı..

Açık alanda bakmalısınız, birde simulasyon için başlangıç noktası vermiş olabilirsiniz. Bu durumda GPS alıcı kapanır, açmak için başlangıç rotasını ana harita ekranında GPS Aç butonuna basarak açın.

Teşekkürler... Aklıma takılan başka bir nokta bu alet pencerenin kenarından bulamadığı uyduyu arabanın içinde nasıl bulacak?
  • Evin içinden göremediği uyduyu arabadan bulur Sayın @fanatik_1903

Aracın camı engel teşkil etmez; üzerinizde de en çok 1.5mm kalınlığında da saç bulunmakta. Diğer yandan, balkonda bile olsanız üzerinizde 15 cm. beton var.

Beton dediğimiz olay da Radyasyonu bile izole etmekte kullanılan çok etkili bir yalıtım malzemesidir. Ev içinde zaman zaman uyduyu bulursunuz ama cihazın doğru bilgi vermesi için 3+1 uydudan veri alması gereklidir.

Geçmiş tarihte bir üyemiz sormuştu; uyduya bağlanıyorum ama beni arka sokakta gösteriyor diye. Meğer dostumuz evin içinden bağlanmaya çalışıyormuş. Neredeyse cihazı atın çöp diyecektik kendisine

Kendimizi kandırmayalım; üzerimizde Beton olmamalıdır. Bu cihazlar araç içinde kullanılmak üzere yapılmışlardır, ev için değil.

Saygılar

• Peki bunların montajı için en yaygın yer ön camın ortası mıdır ? Araçtan inerken mutlaka çıkarmamız gerekecek yani.
  • Genelde bu kısım, trafikte dur kalklarda açık olan camdan birisi uzanıp almasın diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

Peki bunların montajı için en yaygın yer ön camın ortası mıdır ? Araçtan inerken mutlaka çıkarmamız gerekecek yani.

Bu güne kadar çoğunlukla Ön Cam Sol Alt noktasında verimli kullandım. Daha yakın olduğundan hem görüş hem de sesli komutları rahat duyabileceğim bir noktaydı.

Büyük şehir trafiğinde hırlı-hırsıza karşı Ön cam Orta Alt kısın daha kullanışlı.

Piyasada satılan Havalandırma aparatları var "Air Vent Holder" diye orjinal adları var; onu alıp ön konsola da monte edebiliyorsunuz. Ben Next'imi o şekilde kullanıyorum. Bu güne kadar da hiç bir yerde hiçbir zaman da sökme ihtiyacı yaşamadım.

Saygılar

• Selamlar,

İlk navigasyon tecrübem birkaç gün önce 189,00 TL' ye aldığım Next YE-G 515 ile olacak. Naviextras üyelik Ve güncellemeler sorunsuzca yapıldı.( Türkiye 2012.04 ). Bunun haricinde gerek görsel gerek diğer faktörler açısından yapılması gerekli ( faydalı ) başka birşey varmı?

Örnek; Haricen POİ yüklemelimiyim? Hız-Kırmızı ışık vb. kameralar için bir yükleme yapmalımıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Not:Aşağıdaki link açtığım konuya ait, buraya yazmam daha uygun olacakmış sanırım. Acemilik için kusura bakmayın. Açtığım konuya cevap yazan arkadaşımız Poi dosyalarıi Fotonav dosyaları ve Speedcam Dosyaları yüklemem için salık verdi. Şimdi; belki konunun biryerlerinde yazıyordur fakat ben henüz terimlere yabancı olduğum için göremiyor olabilirim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyor ve acemilik için tekrar özür diliyorum.
    http://resim.donanimhaber.com/m_63709758/tm.htm

• Epey zamandır kullandığım next 515' ten gayet memnunum ancak bu aletin yolda giderken yaptırdığı tıkırtı sesinden çok şikayetçiyim. Resmen deli ediyor beni. Bu sesi nasıl kesebiliriz acaba? (Aletin üstten tek, alttan 2 tırnakla tutan bölümün cam vantuzuna bağlandığı yer yapıyor tıkırtıyı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Epey zamandır kullandığım next 515' ten gayet memnunum ancak bu aletin yolda giderken yaptırdığı tıkırtı sesinden çok şikayetçiyim. Resmen deli ediyor beni. Bu sesi nasıl kesebiliriz acaba? (Aletin üstten tek, alttan 2 tırnakla tutan bölümün cam vantuzuna bağlandığı yer yapıyor tıkırtıyı)

Bence yazın firmaya %100 yenisini yollarlar ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler hayrına kampanyadan alırken burayada yazın bizde alalalım.515 hala 200 tl 535 dersen 230-240tl. Biraz yardımcı olursanız iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

Beyler hayrına kampanyadan alırken burayada yazın bizde alalalım.515 hala 200 tl 535 dersen 230-240tl. Biraz yardımcı olursanız iyi olur

Bimeks'e bakın şu an indirim var.

http://www.bimeks.com.tr/urun/123684/next-515-5-0--navigasyon-cihazi.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Beyler hayrına kampanyadan alırken burayada yazın bizde alalalım.515 hala 200 tl 535 dersen 230-240tl. Biraz yardımcı olursanız iyi olur

Aa evet teşekkürler.Bu arda 515 mi 535 mi alamalıyım karar veremedim.515 ekran çözünürlüğü düşük olduğu için menü geçişlerinde pek takılmıyor diyorlardı ama

Düzeltme: ekran çözünürlükleri aynıymış peki değişik olan nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey_Efendi -- 29 Temmuz 2012; 12:10:46 >

• quote:

quote:

quote:

Aa evet teşekkürler.Bu arda 515 mi 535 mi alamalıyım karar veremedim.515 ekran çözünürlüğü düşük olduğu için menü geçişlerinde pek takılmıyor diyorlardı ama

Tek fark bluetooth

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tek fark bluetooth

Teşekkürler ilginiz için bende sonradan farkedebildim.

• Bu aksam nihayet 4 cihazı da inceleyebildim. (515 - 535 - 555 - 565) 515'in ekranı ve cihazın tasarımı 565'e göre daha güzel geldi bana. Tek sıkıntı TMC şarj aletinin henüz piyasada bulunmaması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.