Şimdi Ara

Next YE-G 515, YE-G 535 Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
9
Favori
70.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben de 535 cihazına sahibim, ancak bunu arabanın AUX girişine bağlayabilmek için 2.5 mm jack- 3.5 mm jack kablo yeterli olacaktır değil mi?

Ben de 3.5mm ye 3.5 mm var ama navigasyonun giriş yeri daha ince. Bu kablo uygun mudur? Çünkü İstanbul'da fm transmitter özelliği pek kullanışlı değil, daha temiz ses alabilirim değil mi?

Şimdiden teşekkürler...
  • next 535 cihazımı Konya merkezde deneme şansım oldu.Yol tarifleri kusursuzdu.Daha önce Nokia ovi maps kullanmıştım. Nokia ovi maps'e göre Ses kalitesi vasat, eda'nın sesi de çok itici geldi
  • 1 haftadır YE-G 535 modelini kullanıyorum. Carrefour Bursa'daki Bimeks'ten 220 TL'ye aldım. Sesli yönlendirme ve alternatif yol güzergahı sunma gibi özellikleri hoşuma gitti ama bugün başıma gelen bir şeye değinmek istiyorum:

Cihazı son kullandığımda Kestel'deydim. Deneme amaçlı olarak bugün Botanik'ten Anatolium'a nasıl giderim diye cihaza girdim ve Rotaya Git seçeneğine bastım. Beni Botanik'te değil, Kestel'de algıladı ve ona göre rota çizdi. Yani son bulunduğum koordinatları algıladı. GPS olan bir cihazın böyle bir hata yapması akıl alır gibi değil. Haliyle Yeni Rota seçeneğini kullanmak zorunda kaldım. Bence çok saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClavicuLa NoX -- 11 Ağustos 2012; 21:59:55 >
  • Ek olarak da belirteyim:
    1. Sizi gideceğiniz yere sesli olarak yönlendiriyor.
    2. Cama takılmasını sağlayan aparatın döner başlığı sürekli gevşiyor ve ayar istiyor.
    3. Kapatması çok zor. Normalde açma-kapama düğmesine uzun süreli basıldığında kapanması gerekir ama benimki hiç tepki vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

1 haftadır YE-G 535 modelini kullanıyorum. Carrefour Bursa'daki Bimeks'ten 220 TL'ye aldım. Sesli yönlendirme ve alternatif yol güzergahı sunma gibi özellikleri hoşuma gitti ama bugün başıma gelen bir şeye değinmek istiyorum:

Cihazı son kullandığımda Kestel'deydim. Deneme amaçlı olarak bugün Botanik'ten Anatolium'a nasıl giderim diye cihaza girdim ve Rotaya Git seçeneğine bastım. Beni Botanik'te değil, Kestel'de algıladı ve ona göre rota çizdi. Yani son bulunduğum koordinatları algıladı. GPS olan bir cihazın böyle bir hata yapması akıl alır gibi değil. Haliyle Yeni Rota seçeneğini kullanmak zorunda kaldım. Bence çok saçma.

Cihaz uyduya bağlanmadan adres girmişsiniz sizi son konumunuzdan rota çizmiş,uydu bağlantısı olunca tekrar rota hesaplaması yapmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mantıklı bir cevap ama durumun bu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü cihaz çalışır hale geldikten sonra adres girdim. Ayrıca ben Yeni Rota butonuna bastıktan sonra Kestel'e doğru yönlendirildiğimi 1 km. sonra fark ettim. :) Haliyle benim butona basmamla yeni koordinatımı algıladı.
  • quote:

Mantıklı bir cevap ama durumun bu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü cihaz çalışır hale geldikten sonra adres girdim. Ayrıca ben Yeni Rota butonuna bastıktan sonra Kestel'e doğru yönlendirildiğimi 1 km. sonra fark ettim. :) Haliyle benim butona basmamla yeni koordinatımı algıladı.

Cihazda çizili olan bir rota varken yeni rotamı girdiniz?
  • Evet. Yalnız sorduğunuz rota şöyleydi: Beni Anatolium'a götürecekti ama öncelikle Kestel'e yönlendirdi. Yani işim yok, Kestel'e gidip tekrar Anatolium'a gidecektim. Kestel'in nerede olduğunu bilmeyen biri Bursa'yı batıdan doğuya tepmiş olacaktı.
  • quote:

Evet. Yalnız sorduğunuz rota şöyleydi: Beni Anatolium'a götürecekti ama öncelikle Kestel'e yönlendirdi. Yani işim yok, Kestel'e gidip tekrar Anatolium'a gidecektim. Kestel'in nerede olduğunu bilmeyen biri Bursa'yı batıdan doğuya tepmiş olacaktı.

Anladım siz önce kestele rota çizmişsiniz sonra o rotayı silmeden Anatolium'a rota çizmişsiniz ve sizi nihayi hedef olarak Anatolium'a götürecek siz daha önceki kestel rotasını silmediğinizden önce kestele sonra Anatolium'a rota çizmiş.Yeni rota dediğinizde kesteli silip bulunduğunuz noktadan Anatolium'a rota çizmiştir.Sizi yanıltan cihazda daha önce rota olması .Rota çizerken cihazda eski rotayı silmenizde fayda var
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Evet. Yalnız sorduğunuz rota şöyleydi: Beni Anatolium'a götürecekti ama öncelikle Kestel'e yönlendirdi. Yani işim yok, Kestel'e gidip tekrar Anatolium'a gidecektim. Kestel'in nerede olduğunu bilmeyen biri Bursa'yı batıdan doğuya tepmiş olacaktı.

Evet benim de başıma benzer bir durum geldi, ben Küçükçekmece'den Bahçelievler'e gidecektim, adres bilgilerini girdim baktım 51 km gösteriyor mümkün değil bu mesafe, sonradan farkettim en son gittiğim yer Kartal'dan rota çizmiş. Bu sorunu çözebilmek için önce biraz bekleyecek miyiz uyduyu görmesini ?

Ama sonra tekrarlamadı böyle bir şey. Bir de dediğiniz gibi o döner kısmı çok gevşek onu nasıl sıkıştırabiliyoruz ?

Daha öncede yazmıştım ama arabada 3.5 mm jack AUX girişi var ancak bu cihazın girişi 2.5 mm jack değil mi, öyle bir kabloyla bağlayıp sesi arabadan alabiliriz herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

Daha öncede yazmıştım ama arabada 3.5 mm jack AUX girişi var ancak bu cihazın girişi 2.5 mm jack değil mi, öyle bir kabloyla bağlayıp sesi arabadan alabiliriz herhalde.

Evet 2.5 mm jaklı kablo ile cihaz seslerini aux tan alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Teşekkür ederim bu çok iyi oldu, yalnız müziklerin sıralaması kendinde olduğu gibi değil mi, parça arama gibi bir şansımız yok mudur?
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim bu çok iyi oldu, yalnız müziklerin sıralaması kendinde olduğu gibi değil mi, parça arama gibi bir şansımız yok mudur?

primonun içindeki müzik çalarda klasör olarak sıralama imkanınız var. Müzik arama yapma gibi şansınız malesef yok.
  • quote:

quote:

Anladım siz önce kestele rota çizmişsiniz sonra o rotayı silmeden Anatolium'a rota çizmişsiniz ve sizi nihayi hedef olarak Anatolium'a götürecek siz daha önceki kestel rotasını silmediğinizden önce kestele sonra Anatolium'a rota çizmiş.Yeni rota dediğinizde kesteli silip bulunduğunuz noktadan Anatolium'a rota çizmiştir.Sizi yanıltan cihazda daha önce rota olması .Rota çizerken cihazda eski rotayı silmenizde fayda var

Bende de öyle bir durum oldu, sonradan fark ettim eski rotayı sildim ama bence yanlış bir uygulama bu, ben bikaç rota yapıp kaydetmek istesem beni hepsine götürecek mi tek tek.

• quote:

Orijinalden alıntı: alifatih

quote:

quote:

Bende de öyle bir durum oldu, sonradan fark ettim eski rotayı sildim ama bence yanlış bir uygulama bu, ben bikaç rota yapıp kaydetmek istesem beni hepsine götürecek mi tek tek.

Tüm dünyada kullanılan uygulamadır bu,tavsiyem CD de bulunan Primo kullanma klavuzunu incelemeniz.Kayıt ettiğiniz rotalara sizi niye götürsün ?
    Eğer rotayı seçip git derseniz tabiki götürecek navigasyon cihazı bu zaten. Zaten bir rota varken başka rotayı verirseniz ve git derseniz yazılım gene size görsel olarak seçenek sunar nihai hedefmi yoksa geçişli rotamı vs. diye.

• Bu modellere tbs desteği gelecek değil mi kablo alarak?
    enişte ye öyle aldırdık yalancı olmayalım :))) kendim içinse yeni modeli beklemedeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Bu modellere tbs desteği gelecek değil mi kablo alarak?
    enişte ye öyle aldırdık yalancı olmayalım :))) kendim içinse yeni modeli beklemedeyim.

Gelecekmiş hatta tüm 5xx serisi cihazlarında TMS kablosu kullanılabilecekmiş.
  • Yakında güzel bir inceleme konusu patlatabilirim arkadaşlar.
    Sonunda 1 adet "NEXT YE G 555" satın alabildik. Merak edenler için detaylı bir konu açmayı düşünüyorum. Zaman bulabilirsem tabi. Bir de cihazı biraz kullanayım, TBS sistemini Ankara trafiğinde test edeyim istiyorum. Sonra konu açıp yorum yapmak daha doğru olur.

Ancak buradan NEXT&NEXTSTAR firmasına duyurmak istediğim bir şey var:
    Next 555 portatif navigasyon cihazının kutusuna koyduğunuz "USB DATA KABLOSU" ile cihaz uyumsuz. Kablonun mini-USB tarafı cihazın yan tarafına takılamıyor. Eğer kabloyu zorlayıp takmak istesem büyük olasılıkla navigasyon cihazının USB girişi bozulacak! Kablonun hatası ise şurada: Mini-USB ucunun plastik başlığı fazla kalın. En az 2-3mm daha ince olmalıydı! Kablonun en ucundaki metal aksamı çevreleyen plastik/lastik kafadan söz ediyorum. Orası fazla kalın olduğu için cihaza girmiyor, zorlayarak takanlar olursa o USB girişleri kısa zamanda bozulur gider. Yarın fotoğraf çekebilirsem koyarım.
    Yakında 555 ve 565 serisi cihazlar "USB giriş arızası" yüzünden teknik servislere dökülmeye başlarsa hiç şaşırmayın. Bu durumda "kullanıcı hatası" deme şansınız da olmaz. Ben şimdiden iyi niyetle size bu hatayı bildirmiş olayım.

• quote:

Merhaba ben de 535 cihazına sahibim, ancak bunu arabanın AUX girişine bağlayabilmek için 2.5 mm jack- 3.5 mm jack kablo yeterli olacaktır değil mi?

Ben de 3.5mm ye 3.5 mm var ama navigasyonun giriş yeri daha ince. Bu kablo uygun mudur? Çünkü İstanbul'da fm transmitter özelliği pek kullanışlı değil, daha temiz ses alabilirim değil mi?

Şimdiden teşekkürler...

merhabalar bende kullanığınız bu cihazdan almayı düşünüyorum..

rastgelemi denk geldi de aldınız yoksa araştırarak mı?

eğer araştırdıysanız ; araştırırken diğer modelleri eleyip bunu almanızdaki etken neydi?

artıları ve eksileri nelerdir?

rica etsem paylaşırmısınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeThauS

merhabalar bende kullanığınız bu cihazdan almayı düşünüyorum..

rastgelemi denk geldi de aldınız yoksa araştırarak mı?

eğer araştırdıysanız ; araştırırken diğer modelleri eleyip bunu almanızdaki etken neydi?

artıları ve eksileri nelerdir?

rica etsem paylaşırmısınız..

Merhaba açıkçası epeydir araştırıyordum, özellikle bu konuda bilgi sahibi olduğuna inandığım birçok kişi, başarsoft harita olmasını ve igo primo yazılımı olmasını tavsiye ediyordu.

İş buralara gelince, marka sayısı azalıyor, Garmin'in Amerika için daha kullanışlı olduğunu, Tomtom'un ise Avrupa.

Benim göz zevkime hitap eden üstteki 2 özelliğin olmasıydı. Birçok arkadaşımın Next 525 ve 545'i önermesi üzerine onları araştırmaya başlamıştım, ancak bir yandan bluetooth olsun diyordum diğer yandan işlemcisi hızlı olsun demiştim; ancak bluetooth özelliği olmayan 525 modeli 664 mhz işlemciye sahipken, olan 545 modeli yüksek ekran çözünürlüklü olmasına rağmen 500 mhz idi.

Sonra ben o mu bu mu derken igo primo 2.0.1 (olması lazım) yeni yazılımı çıktı 515 ve 535 modelleriyle birlikte. Yeni modellerin hepsi 664 mhz bu arada. Ben de bluetooth özelliği olan 535'i almaya karar verdim. Çünkü ne zaman almak istesem yok şu şöyle bu böyle derken bir şey alamıyordum. Biraz da indirime girmişti ve aldım.

555,565 daha yüksek çözünürlüklü modelleri de piyasaya çıktı ama 535 cihazı da benim için gayet yeterli.

Etkenler yani artılar

- Başarsoft harita, igo primo yeni yazılım, 664 mhz işlemci, fiyatının uygunluğu (190 TL'ye almıştım). Yeni yazılımın en büyük artısı muhtemelen duymuşsunuzudur, navigasyon programının içinde kendi müzik çaları olması. Diğer arkadaşlar yeni yazılımın özelliklerini daha iyi bilirler. Ben bu kısımdan sonra tamam dedim.

- Buradaki arkadaşların ve yöneticilerin ilgisi, herhangi bir problemde karşınızda yetkin bir muhatap bulabilmeniz. Sn İmkansız ve DD252Admin gibi.

Eksilere geçmeden kendi acemiliğim galiba ama bir kere beni çileden çıkarttı, üstlerdeki mesajımda var, en son kaldığım yerden rota çizmişti. Geçmiş rotayı silmediğimden o sorunla karşılaşmışım.

Eksiler

- Navigasyonu tutan yuvarlak kısım çok güçlü değil şu an dayanımını kaybetmiş durumda, onu taktığımda aşağıya doğru boynunu büküyor. Ben de arabanın gösterge kısmını destek olarak kullanıyorum ama bir şekilde sabitlenir.Sn.DD252Admin car air vent holder alarak da tutturabileceğimizi söyledi.

- Telefon rehberini de cihazın rehber kısmına yükledim, değişik müzikleri de. Oraya göndermekte sorun yok ancak istediğin şarkıyı ara ki bulasın. Ama istediğimiz gibi klasörleri sıralayabiliyoruz. Daha küçük bölümlere ayırmak biraz çözüm olabilir ama kendinizi sıralamanın akışına bırakacaksınız.

İstediğiniz gibi rota hesaplattırabiliyorsunuz, örneğin diğer alternatif rota diyerek bütün ihtimalleri görebilirsiniz.

Fotoğraftan istediğimiz yere gitme özelliği bence biraz pazarlama taktiği. O özelliğini kullanmam gereken bir zaman olacağını düşünmüyorum, telefonuma gönderilen gps imi kayıtlı, nerede olduğu belli olmayan bir binanın oraya gelmem istenmediği sürece.

Benim yorumlamam bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir. Size şimdiden kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.