Şimdi Ara

Next YE-G 515, YE-G 535 Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
9
Favori
70.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Orijinalden alıntı: LeThauS

merhabalar bende kullanığınız bu cihazdan almayı düşünüyorum..

rastgelemi denk geldi de aldınız yoksa araştırarak mı?

eğer araştırdıysanız ; araştırırken diğer modelleri eleyip bunu almanızdaki etken neydi?

artıları ve eksileri nelerdir?

rica etsem paylaşırmısınız..

Merhaba açıkçası epeydir araştırıyordum, özellikle bu konuda bilgi sahibi olduğuna inandığım birçok kişi, başarsoft harita olmasını ve igo primo yazılımı olmasını tavsiye ediyordu.

İş buralara gelince, marka sayısı azalıyor, Garmin'in Amerika için daha kullanışlı olduğunu, Tomtom'un ise Avrupa.

Benim göz zevkime hitap eden üstteki 2 özelliğin olmasıydı. Birçok arkadaşımın Next 525 ve 545'i önermesi üzerine onları araştırmaya başlamıştım, ancak bir yandan bluetooth olsun diyordum diğer yandan işlemcisi hızlı olsun demiştim; ancak bluetooth özelliği olmayan 525 modeli 664 mhz işlemciye sahipken, olan 545 modeli yüksek ekran çözünürlüklü olmasına rağmen 500 mhz idi.

Sonra ben o mu bu mu derken igo primo 2.0.1 (olması lazım) yeni yazılımı çıktı 515 ve 535 modelleriyle birlikte. Yeni modellerin hepsi 664 mhz bu arada. Ben de bluetooth özelliği olan 535'i almaya karar verdim. Çünkü ne zaman almak istesem yok şu şöyle bu böyle derken bir şey alamıyordum. Biraz da indirime girmişti ve aldım.

555,565 daha yüksek çözünürlüklü modelleri de piyasaya çıktı ama 535 cihazı da benim için gayet yeterli.

Etkenler yani artılar

- Başarsoft harita, igo primo yeni yazılım, 664 mhz işlemci, fiyatının uygunluğu (190 TL'ye almıştım). Yeni yazılımın en büyük artısı muhtemelen duymuşsunuzudur, navigasyon programının içinde kendi müzik çaları olması. Diğer arkadaşlar yeni yazılımın özelliklerini daha iyi bilirler. Ben bu kısımdan sonra tamam dedim.

- Buradaki arkadaşların ve yöneticilerin ilgisi, herhangi bir problemde karşınızda yetkin bir muhatap bulabilmeniz. Sn İmkansız ve DD252Admin gibi.

Eksilere geçmeden kendi acemiliğim galiba ama bir kere beni çileden çıkarttı, üstlerdeki mesajımda var, en son kaldığım yerden rota çizmişti. Geçmiş rotayı silmediğimden o sorunla karşılaşmışım.

Eksiler

- Navigasyonu tutan yuvarlak kısım çok güçlü değil şu an dayanımını kaybetmiş durumda, onu taktığımda aşağıya doğru boynunu büküyor. Ben de arabanın gösterge kısmını destek olarak kullanıyorum ama bir şekilde sabitlenir.Sn.DD252Admin car air vent holder alarak da tutturabileceğimizi söyledi.

- Telefon rehberini de cihazın rehber kısmına yükledim, değişik müzikleri de. Oraya göndermekte sorun yok ancak istediğin şarkıyı ara ki bulasın. Ama istediğimiz gibi klasörleri sıralayabiliyoruz. Daha küçük bölümlere ayırmak biraz çözüm olabilir ama kendinizi sıralamanın akışına bırakacaksınız.

İstediğiniz gibi rota hesaplattırabiliyorsunuz, örneğin diğer alternatif rota diyerek bütün ihtimalleri görebilirsiniz.

Fotoğraftan istediğimiz yere gitme özelliği bence biraz pazarlama taktiği. O özelliğini kullanmam gereken bir zaman olacağını düşünmüyorum, telefonuma gönderilen gps imi kayıtlı, nerede olduğu belli olmayan bir binanın oraya gelmem istenmediği sürece.

Benim yorumlamam bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir. Size şimdiden kolay gelsin.

çok teşekkür ederim zahmet edip üşenmeden anlatmışsınız..

aslında 535 tüm ihtiyacı karşılayacak gibi ama işte insanoğlu hep iyisini yenisini teknolojiğini istiyor.. trafikli olan 565 ilgimi çekti şimdi vericem 270-280 lira 2-3 ay sonra düşecek yine 200 civarına değermi bilmiyorum.. gelecek için yatırım olurmu?

• quote:

aslında 535 tüm ihtiyacı karşılayacak gibi ama işte insanoğlu hep iyisini yenisini teknolojiğini istiyor.. trafikli olan 565 ilgimi çekti şimdi vericem 270-280 lira 2-3 ay sonra düşecek yine 200 civarına değermi bilmiyorum.. gelecek için yatırım olurmu?

Rica ederim tabii ki teknoloji her an ilerliyor.

Bu tarz ürünler tabii ki zarar ettirecektir, yatırım gibi görmemek lazım; ama bu ürün ilk çıktığında 240 civarıymış galiba hemen taze tazeyken biraz daha pahalı olabiliyorlar. Kampanyaları takip etmek lazım. İhtiyacınıza uygun olan, gönlünüzden geçen ürünü seçmek size kalmış.

Tekrar kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcornek -- 14 Ağustos 2012; 16:43:48 >
  • NEXT YE-G 515 modelini almaya karar verdim çünkü 535'in tek farkı bluetooth 565'in farkı ise bluetooth ve TMC..

ancak bimeks haricinden hiç biyerde bulamıyorum.. önerebileceğiniz bir yer varmı uygun?
  • quote:

NEXT YE-G 515 modelini almaya karar verdim çünkü 535'in tek farkı bluetooth 565'in farkı ise bluetooth ve TMC..

ancak bimeks haricinden hiç biyerde bulamıyorum.. önerebileceğiniz bir yer varmı uygun?

Çalıştığım kuruma Next YE-G 55 modelini aldık. Kendime aynen sizin gibi 515 modelini almayı düşünüyorum. Şu an için en uygun fiyat BİMEKS'te görünüyor, 189 TL. Ben şimdilik Next'in ve diğer markaların yakında çıkacak olan yeni modellerini bekliyorum. Yeni modeller gelince NEXT 515 fiyatı düşer umarım.

Şu anki 189 TL fiyatı 105 dolar civarına geliyor ki bu bana göre fazla. 515 modeli 140-150 TL olduğu anda alırım.

• merhaba arkadaşlar next ye-515 cihazım elime ulaştı.. usb kablosu vasıtası ile pc ye bağladım şu an şarj oluyor kitapçığında yazdığı gibi 8 saat şarjda bırakacağım..

ancak akabinde yapılacakları anlatan forumları okumama rağmen kafam çok karıştı kavram karmaşası daha çok diyebilirim..

1-cihazı şarja taktım kırmızı ledi yanıyor muhtemelen şarj oluyor..

2-naviclub a üye oldum.

3-naviextras a üye oldum naviextras toolbox ı indirdim ve kurdum.

4-şarj tamamlandıktan sonra açık bir alanda uydu araması yapacağım.

sonra?

yazılım güncelleme diye birşey varmı?

harita güncellemesi sadece naviextras toolbox vasıtası ile mi yapılıyor?

güncelleme full otomatik durumdamı çalışır yoksa benmi seçeceğim?

son güncelleme dosyasını seçsem hepsini içerir mi?

çok karman çorman oldu vallahi anlamadım..

• quote:

merhaba arkadaşlar next ye-515 cihazım elime ulaştı.. usb kablosu vasıtası ile pc ye bağladım şu an şarj oluyor kitapçığında yazdığı gibi 8 saat şarjda bırakacağım..

ancak akabinde yapılacakları anlatan forumları okumama rağmen kafam çok karıştı kavram karmaşası daha çok diyebilirim..

1-cihazı şarja taktım kırmızı ledi yanıyor muhtemelen şarj oluyor..

2-naviclub a üye oldum.

3-naviextras a üye oldum naviextras toolbox ı indirdim ve kurdum.

4-şarj tamamlandıktan sonra açık bir alanda uydu araması yapacağım.

sonra?

yazılım güncelleme diye birşey varmı?

harita güncellemesi sadece naviextras toolbox vasıtası ile mi yapılıyor?

güncelleme full otomatik durumdamı çalışır yoksa benmi seçeceğim?

son güncelleme dosyasını seçsem hepsini içerir mi?

çok karman çorman oldu vallahi anlamadım..

Cihazınızı güle güle kazasız belasız günlerde kullanın. Cihazınızı öncelikle COPY-PASTE ile içerisindeki tüm dosya ve klasörlerini PC ye yedekleyin. Harrdiskin direek rootuna değilde atıyorum C:\Next \yedek gibi bir kalsör içine yapın.

Naviextras toolboxtan sadece haritanızı güncellersiniz. Bunun için cihazınızın mutlaka açılıp navigasyon yazılımının çalışmasını sağlamalısınızki toolbox sizin cihazı tanısın

Yazılım güncelleme diye bir şey var olabiliyor NEXT e bağlı. Next navicluptan duyuru yaparlar dosyaları oraya verirler. bu bazen ROM güncellemesi olur bazende PRİMO navigasyon yazılımı güncellemesi olur. Orada neyin nasıl yapılacağı analtılır zaten.

Harita Güncelleme işini gözünüzde büyütmeyin, toolboxı açınca görürsünüz zaten. Dediğim gibi öncelikle mevcut halin bir yedeğini copy-paste yöntemi ile PC ye alın

• merhabalar next ye-g 515 kullanıcısıyım..

istanbuldan hareketle datça'ya seyahat edeceğim inşallah..

cihaz üzerinde önereceğiniz kullanım modu ve ayarlar konusunda tavsiyelerinizi paylaşırmısınız?

hızlı/kolay vb mod seçimi POI'ler rota ayarları vb.. ilk defa tecrübe edeceğimden ve biraz yol özürlü olduğumdan tedirginim..

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler iyi bayramlar..
  • Rota ayarlarından kolayı seçin sorunsuz gidersiniz.İyi tatiller
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Rota ayarlarından kolayı seçin sorunsuz gidersiniz.İyi tatiller

çok teşekkürler sayın imkansız.. saygılar
  • Ben de hizli ve kolayin ayni oldugu durumlari tavsiye ederim. Alternatifleri de gorebilirsiniz diger seceneklerinden.

Yalniz bende hizlu seciliydi, Bursa'dan Kutahya'ya giderken ancak bizi dag yolundan goturdu :) bol virajli ve inisli cikisli. Verdigi yol durumundan ankayabiliyor muyuz bizi ne kadar yuksege cikaracagini rakim bilgisi varsa cok iyi olur. Nasil anlayabiliriz.

Bir de uzun yolda deneme firsati buldum bizde orta camin altinda duruyor anvak gun isiginda parlamadan dolayi cok zor gorunuyor. Ekran koruyucu ve parlama onleyici cozer mi bu sorunu ya da nextin kendi urunu de varmis galiba. Nasil cozebiliriz bu sorunu ?

Simdiden tesekkurler, herkese hayirli yolculuklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bimexten 189 liraya next 515 almaya niyetlenmişken yine bimexin bikupon kampanyasını gördüm son anda ve 175 liraya next 535 aldım :)

bluetooth benim için çok önemli değildi ama olması iyi oldu yinede..
    kullandıkça artılarını eksilerini buraya yazarım..şuanda şarj oluyor kendileri :)
  • arkadaşlar dakika 1 gol 1 hesabı bir sorunla karşı karşıyayım

cihazı yaklaşık 12 saat şarj ettim, şimdi şarjdan çıkardım ama güç tuşuna kaç saniye basarsam basayım cihaz açılmıyor..ne yapmam gerekiyor, bir bilen yardım edebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanyeldan

arkadaşlar dakika 1 gol 1 hesabı bir sorunla karşı karşıyayım

cihazı yaklaşık 12 saat şarj ettim, şimdi şarjdan çıkardım ama güç tuşuna kaç saniye basarsam basayım cihaz açılmıyor..ne yapmam gerekiyor, bir bilen yardım edebilir mi?

Cihazın tam şarj aldığından emin misiniz. Araçta çakmak şarjında takılıyken açmayı deneyin bir.

Bir dostumuz; Laptop'a bağlamış ama sonra laptop'u kapatmış. 9 saat boşuna beklemişti. Olabilir, sizde de böyle bir uygulama hatası olmuş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 24 Ağustos 2012; 9:41:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

arkadaşlar dakika 1 gol 1 hesabı bir sorunla karşı karşıyayım

Cihazın tam şarj aldığından emin misiniz. Araçta çakmak şarjında takılıyken açmayı deneyin bir.

cihazın kendi usb kablosuyla bilgisayardan şarj ettim..ekranda şarj oluyor simgesi vardı ama dediğini gibi gerçekten şarj oldu mu bilemiyorum..şuanda elimin altında da araç yok..nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum

• quote:

Bir dostumuz; Laptop'a bağlamış ama sonra laptop'u kapatmış. 9 saat boşuna beklemişti. Olabilir, sizde de böyle bir uygulama hatası olmuş olabilir mi?

yok hayır laptop gece boyunca açık kaldı
  • quote:

quote:

Cihazın arkasında reset butonu var ekran dokunma kalemi ile oradan cihazı resetleyin,yinede açılmazsa şarj olmamış olabilir.
  • ayrıca cihazı usb ile bağladığımda cihazın hafızasını görüyor klasörde dolaşabiliyorum fakat naviextras toolbox ta da cihazın bağlı olduğu görünmüyor.
  • quote:

quote:

quote:

Cihazın arkasında reset butonu var ekran dokunma kalemi ile oradan cihazı resetleyin,yinede açılmazsa şarj olmamış olabilir.

resetlemeyi de denedim ama nafile..şöyle bir durum var, cihazı bilgisayara bağladığımda bilgisayarda cihazın bağlandığını görüyorum ve ayrıca cihazda da şarj simgesi geliyor ekrana..bu durumda neden şarj olmasın ki?

• quote:

quote:

quote:

quote:

resetlemeyi de denedim ama nafile..şöyle bir durum var, cihazı bilgisayara bağladığımda bilgisayarda cihazın bağlandığını görüyorum ve ayrıca cihazda da şarj simgesi geliyor ekrana..bu durumda neden şarj olmasın ki?

Kısaca yazayım,
    Cihazlar pc den şarj olabilmesi için 500ma akıma ihtiyaç duyarlar.
    Bazı pc lerin usb çıkışları 100mA olabiliyor bu genelde masa üstü pc lerde kasanın önünde bulunan usb çıkışları.Masa üstü pc de şarj için arkadaki usb çıkışlarını kullanmanızda fayda var.Birde diz üstü bilgisayarların usb çıkışlarıda 100mA olabiliyor,şayet böyle olduğu zaman cihazlar şarj olamıyor.
    Bu durum kullandığınız next cihazla alakalı değil tüm usb den şarj edilebilir cihazlar için bu durum aynıdır.

PC nizde bunu kontrol edebilirsiniz.

[B]Denetim masası>Sistem>Aygıt Yöneticisi>Evrensel seri veri yolu denetleyicilerini açıyoruz[/B]

Burada USB Kök Hub olana sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve açılan özellikler sayfasında üstteki güç menüsünü açtığınızda usb portunuzun kaç mA güç sağladığını görebilirsiniz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• benimki de aynı sizin gösterdiğiniz gibi

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.