Hollanda merkezli komponent üreticisi Nexus, VCT-9000 adıı verdiği yeni işlemci soğutucusunu duyurdu. 133 x 118 x 154 mm boyutlarında ve 636 gram ağırlığında yeni soğutucu, bir tanesi 8mm diğer dört tanesi de 6mm kalınlığında olmak üzere işlemci ile doğrudan temas kuran 5 adet ısı borusu ile geliyor. Kademeli yaprak dizilimiyle dikkatleri üzerine çeken Nexus VCT-9000, 0.3mm kalınlığında Alüminyum yapraklara sahip.
500 - 1600 devir/dakika hızlarında çalışan ve çalışma hızına göre 15-dd dbA seviyesinde gürültü yaratan 120mm çapındaki fanın, daha iyi soğutma performansı için 25.73 derecelik açıyla yerleştirildiği belirtiliyor. Intel'in LGA 1366, LGA 1156 ve LGA 775, AMD'nin ise Soket AM2 ve AM3 formundaki işlemcilerine destek sunan Nexus VCT-9000, üç yıllık garanti ile 50 Avro seviyesindeki satış fiyatıyla önümüzdeki hafta kullanıma sunuluyor.
Değişik tasarım fakat iyi olacağını sanmıyorum.
yapraklara açılı şekilde hava akımı yapması bence çok iyi düşünülmüş gönderilen havanın en verimli şekilde kullanılmasına olanak sağlayacaktır
5 tane direk heat pipe war bnce yapraklar ısıyı ıyı dagıtabilirse sumbeam ccf ye belki rakıp olabilir , tabi ucuz olmak kaydıyla
cok guzel bi tasarim cok iyi sogutucagini dusunuyorum islemci serin calisicaktir oc icin guzel bir fan tabi sessizligide mukemmel olucaktir degerlere gore eger fiyati uygun olursa almayi dusunuyorum
malzemeden calınmıs gibi duruyor resmen..
3 yıl garanti ile 50 avro . Bu Avrupa fiyatını Amerika fiyatı olarak 65-70 dolar desek 80 dolar gibi bir fiyatla ülkemize gelir . Eğer mühendislik olarak düşünülenleri yapabiliyorsa o parayı da hakeder ...
tasarımı bence çok iyi değil... çünkü fanın eğimli bi şekilde durması havanın geliş açısını değiştiriyor.. ve soğutucu yaparakların dikey olmayıp yatay pozisyonda olması yapraklardan hava geçişini zorlaştıracağını düşünüyorum...
zaten zorlastirmasi onemli olan cikan hava tam olarak isinmis olarak cikacaktir ne kadar yavas ama basincli gecerse hava molekullerinede o kadar guclu islicektir bu yuzden cfm yani uflenen havanin tamami isiyi alicaktir ve ciktiginda isinmis olarak cikicaktir mantiken .
@sadtneverdie burasının bi forum oldunu unutmayalım lütfen burada herkes istedini yazabilir kurallara uyuldugu sürece şu anda argo kelimee kullanarak kuralları asıl sen ihlal ediyosun.
Tasarım olarak ilgi çekici görünüyor fakat o fanın duruş açısı havayı bloga caprak olarak vurucagından ve belli bi kısmı geri dönüceginden bana biraz sesli olur gibime gelir
1mpossible
yazdığım silinmiş sen hala ne diyorsun? okuyan sanki çok önemli birşey oldu sanacak. adamlar salak mı? demek argoysa sen hiç sokağa çıkmamışsın derim.
başarılı bir çalışma olmamış beğenmedim işlemci ısısını boruları aracılığıyla cpu dan uzaklaştırıp fanla soyutulması ile olur yani fan çapı +devri+boruların cinsi uzunluğuve çapları +sayısı önemli olduğuna göre diğer kule tiplerde 2 m varan uzunluğa göre başarısız bir çalışma
2. fan takılabiliyorsa belki iyi iş çıkarabilir. onun dışında şeklini beğenmedim.
Bence sunbeam'dan daha iyi perf. vericek bu soğutucu
dip not; Solidworks de cizilmiş ;)
yaprakların bu sekılde cızılmesı ona surtunen havayının basıncını artımıstır dıkkatınızı cekerım, SAHAFİEC, Ayrıca fan ve yaprak acısı fıkrınıde cok once konularda belırtmıstım , bugun karsımızı cıktı ;)
Arkadaş hergün daha fantazik şeyler çıkıyor. Pek karşılaşmadığımız bi soğutucu tipi. Piyasaya sürüldüğünde testleri gelsin bakalım. Güzel duruyor ama hiç belli olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H
malzemeden calınmıs gibi duruyor resmen..
Bana da öyle geldi
Herkes mantık çerçevesinde bir yorum yapmış. Bu tür termal analizler solid , nx veya ansys gibi programlarda test edilerek dizayn ediliyorlar. Bende analiz üzerine yoğun çalışmalar yapmaktayım.Bir fan kanadı havayı kanatlarına 90 derece açıyla göndermez etrafa dağıtarak gönderir. ve bu tasarımda o dağınık havanın alüminyum panellere en yoğun vurduğu açıyı yakalayarak üretim yapmışlar. Kendi adıma faydasının büyük olacağını düşünüyorum. Ayrıca yan alev deseni gibi görünen sac parçası havanın yönünü doğrultuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme